Velkommen til Escape Travel, Carpe Diem og Cruise.no sin reisemesse!

Sted: Det Norske Teatret
Tidspunkt: 9. desember kl 14.00 – 19.00
Inngang: kr 100,- Alle foredrag, underholdning og vinsmaking på stands er inkludert i prisen.
Begrenset antall plasser.

Kjøp billetter her

Vi inviterer til en hyggelig reiseprat, ispedd en god dose musikk, kultur, lukter og smaker… Kanskje med et glass vin i hånd? Du vil møte flere av våre reiseeksperter, reiseledere og partnere på stand. Kanskje vi kan gi deg noen gode julegavetips?

Spør Escape Travel om elvecruise, temareiser, aktiv ferie, individuelle reiser, operaturer, kor- og korpsreiser, firmareiser, langtidsferier og alle de andre spennende reisetypene vi har. Carpe Diem vil fortelle om singelreiser til alle verdenshjørner. Cruise.no vil presentere et hav av flotte cruise verden rundt. Nytt av året: Escapeaway forteller om sine håndplukkede hoteller.

På våre to Reisebad gleder vi oss til å høre Terje Svabø utfordre ansatte, reiseledere og foredragsholdere med spørsmål og påstander om reiseopplevelser, reiseledelse og reiseformer.

Program for dagen og info om foredragene:

Kl. fra Bikuben Midtgolvet Spegelbaren
14.00 Dørene åpnes og velkommen til årets ReiseMekka Besøk utstillerne for en reiseprat, tilbud, vinsmaking, kjøp av gavebrev og kanskje du får noen julegavetips..? _________________ Underholdning med sangkoret Cava og indisk folkedans.
14.30 Indisk dans etterfulgt av reiseguru Gunnar Skjoldens kåseri om reiseglede.
15.00 Georgia – der øst møter vest.
Reiseforedrag ved Svend Waage.
15.30 Reisebad med Terje Svabø: cruise vs elvecruise – en «reiseduell» mellom Ivar Fernandez Jensen og Cecilie Kopperud.
16.00
16.30 Carpe Diem 20 år, Reis alene – sammen!
17.00 Spreke aktive turer i Norge.                            Reiseforedrag ved Mette Helen Østerhus.
17.30 Reisebad med Terje Svabø i samtaler med Ingvild Tennfjord, Torbjørn Færøvik, Geir Toverud og  Wenche Samuelsen.
18.00 Nyhet! Helga Stumo presenterer Escapeaway.
18.30 Avslutning og trekning av gaver.

 

Velkommen til ReiseMekka!

Amisha Kumra

Det er en glede for oss å kunne åpne dette arrangementet med en fantastisk artist: Amisha

Amisha Kumra har danset siden hun var 3 år. Dansegleden har ledet henne inn i mange forskjellige stiler som hiphop, house, popping, ballett, jazz, moderne og Bollywood. I tillegg driver hun med indisk tempel dans som heter kathak. Dansen utføres med fotbjeller og i sangen hun skal fremføre synges det om at gudinnen Radha sier «Mal meg rød Krishna» til kjærlighetsguden Krishna.

Amisha skal også danse en nord-indisk folkedans som heter Bhangra. Det er mye koordinasjon og trommespill –  nok til å få oss til å riste litt i stolen!

Terje Svabø

Terje Svabø har lang erfaring som journalist i Aftenposten, VG, NRK og TV 2. Han har vært korrespondent i Beijing/Hongkong for Aftenposten og var i perioden 2008–2012 frilanser i Wien. Svabø har skrevet flere bøker, er i dag frilansjournalist og er hyppig brukt som debatt-konferanseleder. Han har sitt eget selskap, Svabø Nyheter & Analyse.

Gunnar Skjolden

ESCAPE TEMAREISER

Gunnar har reist verden på kryss og tvers i årevis, med lengre opphold i Nepal, Israel og Indonesia. Under mottoet «små grupper, store eventyr» reiser Gunnar til land og steder litt utenfor allfarvei. Med andre ord eventyrlige opplevelser i en liten, dynamisk og trygg gruppe. Gunnars skreddersydde temareiser er store opplevelser utenom det vanlige!

Vi spurte hva han setter mest pris på i jobben som reiseleder:
– Jeg lærte en gang at det hebraiske ordet for guide, madrikh, betyr «lærer på veien». Jeg er ikke guide, men likevel: Når jeg får lov til å formidle reiseglede og kunnskap i møte mellom gjestene og lokale folk og samfunn, da har jeg det godt!

Torbjørn Færøvik

Escape Travel er så heldige å ha forfatter Torbjørn Færøvik med på flere av våre reiser som fagperson og foredragsholder.
Færøvik er den eneste som har vunnet den gjeve Brageprisen tre ganger, og han har gjort stor suksess med sine reiseskildringer fra blant annet Kina og India. Hans siste bok «Orientekspressen – en vårreise» byr på et rikt galleri av mennesker og menneskeskjebner, av kulturer og tradisjoner og historiske dramaer.

Ingvild Tennfjord

Ingvild Tennfjorder prisbelønnet journalist, Norges mest leste vinjournalist, og bestselgende forfatter. Hun besitter bred faglig kunnskap om vin. Den unike formidlingsevnen og pedagogiske tilnærmingen til vinfaget går hånd i hånd med hennes sprudlende vesen. Hennes humoristiske, tilgjengelige og forfriskende blikk på vin begeistrer mange.

Escape og Ingvild Tennfjord har sammen skapt et nytt og annerledes vinreisekonsept. På disse reisene loser Tennfjord deg rett inn i hjertet av landets vinproduksjon. Tennfjord avslører sine beste smaketriks, lærer deg å forstå vin, gjenkjenne kvalitet og kanskje aller viktigst: finne dine personlige favoritter.

 

Wenche Skeie Tvenge

Carpe Diem

I Carpe Diem er vi glødende opptatt av store reiseopplevelser og at du skal komme hjem full av inspirasjon og gode minner. For det å reise alene på tur ER sosialt. Med en engasjert og sosial reiseleder som limet i gruppen, går turen til alle verdenshjørner. Vi beveger oss aller helst utenfor allerede opptrådde stier for å gi deg reiseminner for livet, samtidig som vi ikke glemmer de store severdighetene. Carpe Diem har alt fra aktive turer til «det gode liv»-turer. Wenche er Carpe Diems kreative, kunnskapsrike og blide reisespesialist.

Geir Toverud

Geir har reist med grupper i over 20 år, og er en meget allsidig og erfaren reiseleder.  I de seneste 12 årene har Geir jobbet som reiseleder for oss på de fleste kontinenter, både rundreiser, cruise og elvecruise. Hans erfaring fra å lede mennesker både på reiser og i andre sammenheng har kommet godt med!

Med befalsutdanning og yrkeserfaring som leder i et internasjonalt konsern, banksjef og eget revisjonsfirma, var det kanskje ikke selvfølgelig at han etter hvert sakte gled over i reiselivet som reiseleder.

Geir sin glede over å kunne vise våre gjester nye steder og kulturer er åpenbar!

Svend Waage

Svend Waage er en populær og kunnskapsrik reiseleder på turer til Georgia, et land som vekker stor reiselyst blant gjestene våre. Rett og slett en perle i hjertet av Kaukasus.

Bakgrunnen er svært solid, Cand. Philol. i musikkvitenskap og studier i økonomi og historie. Erfaring teller kulturskolerektor, kultursjef og sanger og kordirigent. Folkemusikken fra Georgia ble starten på et helt nytt eventyr. Dette fascinerende landet, kjent for sin gjestfrihet og særegne kultur, skulle bli en viktig del av Svends liv. Han har nå vært bosatt i landet i over 15 år med sin norsk-georgiske familie, lidenskapelig opptatt av georgisk kultur og tradisjon. Svend har oversatt Karius og Baktus til georgisk, og – tro det eller ei – presentert norsk juleribbe på georgisk frokost-TV.

Wenche Samuelsen

Wenche får det beste av to verdener i Carpe Diem-gjengen. Hun er reiseleder for grupper i de fleste verdenshjørner, samtidig har hun blitt turskredder på kontoret. Hun er kreativ, kunnskapsrik, effektiv, energisk og ler ofte og godt, hun er jo nordlandsjente. Ikke nok med det. Hun er også fagansvarlig for reiselivsutdanningen i Norge på Treider Fagskoler. For noen har visst døgnet mer enn 24 timer.

Tidligere jobber teller både reisebyrå og instruktør i SAS, så reiselivserfaringen er solid. Hun er ofte på farten, og elsker tempoet og gleden det gir å vise folk hvor mye fantastisk det er å se overalt  – også i Norge.

Koret Cava

Cava er et sprudlende kvinnekor med glimt i øyet, glød i hjertet og knall rød neglelakk.

Vårt jazz- og poprepertoar er fullspekket av kjente og ukjente låter, en herlig blanding av rytmiske, upbeat, sære, vakre, rolige og kule arrangementer.  Fellestrekket er at alle har en egen, skreddersydd twist – vårt mål er å underholde

Mette Helen Østerhus

Escape Aktiv

Mette Helen Østerhus er oppvokst i Ryfylke og har hatt Preikestolen som nærmeste nabo, men bor nå på Jæren. Hun har jobbet i reiselivet i over 25 år, de siste årene i Escape Aktiv – og hennes store lidenskap er aktive turer.

Mette har lang erfaring og i å «gå opp løyper» og å være reiseleder – både i inn- og utland. Dette er noe hun virkelig kan og brenner for, derfor er det den opplevelse i seg selv å være med Mette på tur. Hun har besteget Kilimanjaro flere ganger, vært i Bhutan, på Sri Lanka, I Sør-Afrika, Europa rundt – for ikke å nevne Norge!

– Så snart jeg snører på meg fjellsko og får påfyll av frisk luft, utfordrer kroppen og kanskje flytter noen grenser, er jeg i mitt rette element, sier hun.

Cecilie Kopperud

Escape Elvecruise

Til tross for at hun blir fort sjøsyk har Cecilie alltid jobbe med «vannturisme»..!

Hun begynte sin karriere hos Fred Olsen- og Stena Line, på 80- og 90-tallet, deretter 15 år som salgssjef i Hurtigruten. I 2015 begynte hun hos Escape Travel hvor hun i dag er leder for cruise- og elvecruise avdelingen.
Hun har seilt på flere elver i og utenfor Europa, og mener bestemt at dette er den perfekte reiseform nettopp fordi du seiler gjennom land og by om bord i små skip som tar deg med til ulike kulturelle og historiske opplevelser.

Ivar Fernandez Jensen

Escape cruise

Er det noen som kan cruise, så er det Ivar!

– Helt siden jeg for første gang så SS Norway seile opp mot Nordkapp fra øya der jeg vokste opp – Måsøya i Finnmark – har jeg drømt om en gang å få være på et slikt skip. Mange år og ca 70 cruise verden rundt senere, kan jeg absolutt si at jeg har fått et rimelig godt innblikk i denne fantastiske bransjen, sier Ivar.

Ivar har jobbet blant annet i Royal Caribbean Cruise Line og Seadream Yacht Club. Han har drevet et lite reisebyrå, og før han kom til oss var han leder for cruiseavdelingen hos USA Spesialisten og World Tours. Solid erfaring, altså!

Helga Stumo

Escapeaway

Vi lanserer en rykende fersk Escape-nyhet for deg som vil reise på egen hånd: Escapeaway!
Sett sammen din egen drømmepakke av en reise – enten det er storbyferie, badeferie, luksusferie langt avsted eller mat- og vintur.

Her vil du få mulighet til å booke fly, overnatting og eventuelt leiebil i en og samme booking. Vi har kun valgt ut gode og unike overnattingssteder som har fått topp tilbakemelding fra kundene, og blandet med de beste avtalene med hoteller og flyselskap. Enklere og bedre blir det ikke!

Helga Stumo har reist rundt over store deler av verden og gleder seg til å dele denne nyheten. «Å bo på et hotell som passer akkurat meg er noe av det viktigste med en god ferie. Om det er en vingård, et litt annerledes hotell i en storby, en skjult perle på et typisk turiststed, et boutique hotell, familiehotell med de riktige fasilitetene eller en villa for hele familien så betyr det så mye for ferien. Og derfor blir det så gøy å skulle vise hva Escapeaway tilbyr.»

Vi tar forbehold om endringer i programmet.logosky Reisemekka 2019