ReiseMekka 26. november 2018 er nå utsolgt. Fikk du ikke billett så fortvil ikke – vi kommer med spennende temakvelder våren 2019 – og nytt ReiseMekka i november 2019. 

Velkommen til Escape Travel, Carpe Diem og Cruise.no sin reisemesse!

Vårt mål er at messen skal gi deg både inspirasjon og informasjon om ulike reisemål verden rundt, ispedd en god dose musikk, kultur, litteratur, lukter og smaker.
Vi håper du kan ta deg tid til å komme innom oss for en hyggelig reiseprat. Kanskje med et glass vin eller en kopp rykende varm etiopisk kaffe i hånd?
Du skal heller ikke se bort i fra at kan finne noen gode julegavetips/julegaver…!

Flere av våre samarbeidspartnere vil presentere sine ulike reiser, som bl.a. Hurtigruten, Emirates, Arcus, RCCL, Ethiopian Airlines, FairtradeEksperten AS, Turkish Airlines, Christian Radich, KLM/Air France, VCT Norway.
Du vil selvsagt også møte flere av våre reiseeksperter og reiseledere på stand.
Kom innom og spør Escape Travel om elvecruise, temareiser, individuelle reiser, operaturer, musikkreiser, langtidsferier og alle de andre spennende reisetypene vi har. Carpe Diem vil fortelle om singelreiser til alle verdenshjørner. Cruise.no vil presentere et hav av flotte cruise verden rundt. Escape Aktiv presenterer spreke turer i inn- og utland.

Sted: Det Norske Teatret
Tidspunkt: 26. november kl 14.00 – 19.00
Inngang: kr 100,- Alle foredrag, underholdning og vinsmaking på stands er inkludert i prisen.
Begrenset antall plasser.

Program for dagen og info om foredragene:

Kl. fra Kl. til Bikuben Midtgolvet Spegelbaren
14.00 Dørene åpnes Besøk utstillerne
for gode reisetilbud, julegavetips, smaksprøver
og en hyggelig reiseprat
!
14.30 Operasanger Kim Wigaard Johansen ønsker musikalsk velkommen til ReiseMekka
15.00 Chile- et paradis for vindyrking! V/Heidi Stumo
15.30 Elvecruise til alle verdenshjørner v/Torbjørn Færøvik og Cecilie Kopperud
16.00 Fottur i Patagonia – Chile og Argentina v/Hilde Løken Magnussen
16.30 Carpe Diem, reis alene – men sammen, v/Helga Stumo Sande Opera-, tema- og langtidsferie Europa V/Torild Karlsen
17.00 Musikalreiser v/Kari Gjærum og Terje Tjelle. Sang v/Oslo Vocalis
17.30 Kulturminner som reisemål v/Siri Wolland, kommunikasjons- direktør Riksantikvaren
18.00 Temareiser til alle verdenshjørner v/Geir Salvesen og Jon Espeland
18.30 19.00 Oslo Vocalis synger. Trekning av flotte gaver fra utstillerne

Vi tar forbehold om endringer i programmet.

Velkommen til ReiseMekka!

Kim Wigaard Johansen

Det er en glede for oss å kunne åpne dette arrangementet med en fantastisk artist!
Kim Wigaard Johansen er utdannet operasanger/musikalsanger fra Norges Musikkhøgskole, Kunsthøgskolen i Oslo og Manhattan School of Music i New York. Han er freelancer innenfor showbiz på varierte internasjonale scener og som recording artist og låtskriver. Kim er Idol-semifinalist i 2016, Top 40 i The Voice 2017 og har deltatt i flere TV-programmer som blant annet Beat for Beat og 4-stjerners middag.

Musikalreiser og musikalske smakebiter

Kari Gjærum og Terje Tjelle

Vår kor- og korps avdeling vil bl.a. presentere to musikalturer til London 2019.
For at musikalstemningen virkelig skal slå inn, har vi fått med oss Kari Gjærum, som selv spilte rollen som Fantine da Les Miserables ble satt opp på Det Norske Teateret i 1988.

Kari Gjærum startet som profesjonell artist allerede i 1979, og har siden den gang deltatt i en rekke innspillinger og opptredener både som vokalist og korist, og var blant annet med i koret da Bobbysocks vant Eurovision Song Contest i 1985. I tillegg har hun vært med i tv-produksjoner og sceneoppsetninger med artister som blant annet Wenche Myhre og Vazelina Bilopphøggers.

Kulturminner som reisemål

Siri Wolland

Vi føler oss veldig privilegerte som har fått kommunikasjonsdirektøren hos Riksantikvaren til å komme på vårt arrangement! Riksantikvaren er øverste kulturminnefaglig myndighet i Norge og har ansvaret for norske kulturminner i Arktis og Antarktis, verdensarven i Norge, og sitter også i den internasjonale Verdensarv-komiteen i neste periode.

Siri Wolland har en omfattende kunnskap om kulturminner og kulturarv både i Norge og internasjonalt. Hun vil under kvelden holde et interessant og opplysende foredrag om nettopp…:

…Kulturminner som reisemål
Fredete- og historiske bygningene sammen med kulturlandskapene, representerer ulike sider ved vår felles kulturarv og historie. Mange av dem er også flotte besøksmål! Felles for de fredete bygningene er at de er kulturminner av nasjonal verdi som tilfører steder egenart og særpreg. Turister oppgir ofte kulturminner som en av de viktigste motivasjonsfaktorene bak reisen.
Flere kulturminner, både nasjonalt og internasjonalt, er populære reisemål men de er også skjøre. Sammen med klimaendringer er turisme også en potensiell trussel.
Vi må legge til rette for kulturminner som reisemål, samtidig som vi må drøfte tålegrenser og bevaring.

Eksotiske Elvecruise

Torbjørn Færøvik

Escape Travel er så heldige å ha forfatter Torbjørn Færøvik med på flere av våre reiser som fagperson og foredragsholder. Under seansen på ReiseMekka vil han bl.a. presentere vår siste nyhet; elvecruise på Irrawaddydeltaet og rundreise i Myanmar, avreise februar 2020.
Færøvik er den eneste som har vunnet den gjeve Brageprisen tre ganger, og han har gjort stor suksess med sine reiseskildringer fra blant annet Kina og India. Hans siste bok «Orientekspressen – en vårreise» byr på et rikt galleri av mennesker og menneskeskjebner, av kulturer og tradisjoner og historiske dramaer.

Temareiser verden rundt

Geir Salvesen og Jon Espeland

Geir Salvesen er journalist, forfatter og vinekspert med bakgrunn som Aftenpostens vinspaltist gjennom 26 år. Han har forfattet 15 bøker om vin og mat og har besøkt de fleste vinområdene i verden. Escape Travel er stolte av å samarbeide med Geir Salvesen, som er med som fagperson og foredragsholder på flere av våre turer både til lands og til vanns. Noen av disse turene, pluss andre reiser til eksotiske strøk, presenteres denne kvelden av Geir Salvesen og vår dyktige turprodusent og reiseleder, Jon Espeland.

Carpe Diem - reis alene - men sammen

Helga Stumo Sande

I Carpe Diem er vi glødende opptatt av store reiseopplevelser og at du skal komme hjem full av inspirasjon og gode minner. For det å reise alene på tur ER sosialt. Med en engasjert og sosial reiseleder som limet i gruppen, går turen til alle verdenshjørner. Vi beveger oss aller helst utenfor allerede opptrådde stier for å gi deg reiseminner for livet, samtidig som vi ikke glemmer de store severdighetene. Carpe Diem har alt fra aktive turer til «det gode liv»-turer. Helga er Carpe Diems kreative, kunnskapsrike og blide Afrikaspesialist, men hun har også beina i andre verdensdeler!

ESCAPE AKTIV – FOTTUR PATAGONIA

Vera Karina Sletto

Når ReiseMekka går av stabelen er Vera nettopp tilbake fra Escape Aktivs første fottur i Patagonia – Argentina og Chile. Vera gleder seg til å vise ferske bilder og fortelle fra turen. Reiseinspirasjon i bøtter og spann får du for øvrig på vår stand – kom innom og møt noen av våre turledere for en prat om spreke fotturer, ski-, kajakk-, sykkel- og yogaferier til spennende reisemål i Norge og verden for øvrig. På tur med oss er trivelig reisefølge, storslått natur og gode opplevelser inkludert. I vårt mangfold av turer og vanskelighetsgrader er alt vel tilrettelagt slik at du kan konsentrere deg om én ting: å nyte din aktive ferie!

Chile- et paradis for vindyrking!

Heidi Stumo

Heidi Stumo jobber som markedssjef for chilenske Concha y Toro i Norge. Etter sin første tur til Chile i 2016 har hun vært helt bergtatt av naturen, klimaet, kulturen og vinene. Concha y Toro ble grunnlagt av Don Melchor de Concha y Toro som i 1883 plantet sine første vinranker i Maipo-dalen utenfor Santigo, Chile. Vinrankene hadde han tatt med seg fra Bordeaux i Frankrike, og han valget Maipo på grunn av dalens beskyttede beliggenhet ved Andesfjellene og den tempererte påvirkningen fra Stillehavet, noe som ga utmerkede forhold for vindyrking.

Den lille familiebedriften vokste seg raskt større, og 1933 ble et betydningsfullt år for selskapet som da ble lagt ut på børsen i Santiago, samtidig som den første lasten med vin gikk ut fra Santiagos havn med kurs for Rotterdam. I dag er Viña Concha y Toro Chiles største vinprodusent, og vinene konsumeres i mer enn 145 land verden over.

Oslo Vocalis

Oslo Vocalis er et prisbelønt vokalensemble med priser fra korkonkurranser fra inn- og utland. Ensemblet ble stiftet i 1988 av tidligere medlemmer i Bøler skolekor med navnet Bøler Vokalensemble. I 2012 endret vi navn til Oslo Vocalis. Ensemblet består av 25 kvinnelige sangere i alderen 18 år og oppover, mange med bakgrunn fra Bøler skolekor. Oslo Vocalis ønsker å holde et høyt musikalsk nivå, og fordi vi er få sangere, krever det maksimal innsats av den enkelte utøver. Vi føler oss hjemme i et lite ensemble og mener vi har funnet vår stil og uttrykksform. Vi har et allsidig repertoar; fra jazz og evergreens til folkemusikk og kirkemusikk. Vi kan tilby korsang for de fleste anledninger, enten i grupper eller hele koret. Vi synger gjerne i bryllup, på kurs og konferanser eller i andre sammenhenger det kan passe med våre stemmer og repertoar. Oslo Vocalis har deltatt i en rekke korkonkurranser både nasjonalt og internasjonalt, og har oppnådd flere 1. priser i ulike klasser.