5* cruise i Australia med nyttårsaften i Sydney

/ Spektakulært jule- og nyttårscruise med Azamara Club Cruises

Med dette cruiset i vente har du all grunn til å glede deg til jula 2020! Dette eventyret rommer 14 netter på splitter nye Azamara Pursuit, et flytende all inclusive 5* boutiquehotell, hvor du får oppleve det beste av Australia. Så kroner vi det hele med orkesterplass til det verdensberømte nyttårsfyrverkeriet i Sydney. Men før vi kommer til Sydney har cruiset vært fullspekket med unike opplevelser – her er noen høydepunkter:

 • 2 netter på 5* hotellet Pan Pacific i Perth.
 • Busselton, livlig resort i en av Australias beste vinregioner – og med drømmestrender …
 • Albany med sin rike kolonihistorie og vakre viktorianske arkitektur.
 • Esperance med kengurustrand og øya med en knallrosa sjø på. Du tro det ikke før du får se det!
 • Adelaide med sine kulinariske høydepunkter og vin i verdensklasse.
 • Kangaroo Island med sjøløver, kenguruer og koalaer.
 • Sydney – skipet ligger to netter til kai rett under Sydney Harbour Bridge med VIP-utsikt til det ikoniske operahuset.
 • Nyttårsaften med 360 graders utsikt til hele Sydneys havneområde – mer spektakulært blir det ikke!
 • I 2018 ble begivenheten sett på TV av over 1 milliard mennesker

Og dessuten: 

 • Luksuriøst skip med prisbelønnet mat og service.
 • Personlig atmosfære med kun 650 gjester.
 • All inclusive Classic på alle lugarkategorier
 • Gratis transport til sentrum der skipet må ligge utenfor.
 • Muligheter for mange spennende utflukter.
 • White Night om bord –  festmiddag under stjernehimmelen ved bassenget, og alle er kledd i hvitt.
 • Aktiviteter, spa, treningssenter, show, shopping.
 • Vår erfarne og populære reiseleder Geir Toverud er med fra Escape.
Last ned reiseprogram
 • Pris fra 79 950,-
 • Første tilgjengelige avreisedato 18.12.2020 (1 avreisedatoer)
 • Varighet 19 dager
Reiseleder
Geir Toverud

Avreiser

Ditt utvalg
 • Avreisedato 18.12.2020
 • Avreisested Oslo Lufthavn
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 19 dager
 • Priser fra 79 950,-

Livet ombord på Azamara Pursuit

I likhet med sine to søsterskip, Journey og Quest, er Azamara Pursuit på nivå med de flotteste boutique-hoteller i verden. Med sitt delikate interiør, moderne lugarer og suiter, samt høye kvalitet på både mat og vin ligger alt til rette for at du skal få noen uforglemmelige dager ombord. Se bildekarusellen under, og les mer om skipet og lugarkategorier nederst.

 

 • Azamara Club Cruises
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Avreise Oslo Perth med mellomlanding i Dubai

Avreise fra Oslo på formidagen med Emirates.

Vi mellomlander i Dubai før vi fortsetter ferden mot Australia og Perth.

Vi flyr Emirates Til Dubai
Dag 2

Ankomst Perth

Vi ankommer Perth om ettermiddagen lokal tid. Her blir vi møtt av vår guide som tar oss inn til Hotel Pan Pacific Perth, som vil være vårt hjem de neste to dagene. Etter en lang flytur er det greit å få slappet av litt og tatt seg en dusj før vi har felles middag på hotellet. Da kan man jo sjekke om vannet faktisk renner andre veien ned i dusjen på andre siden av jordkloden. Her må vi dessuten prøve å holde oss våkne så lenge som mulig for å slippe unna det verste av jetlag.

Pan Pacific Perth har førsteklasses gjestfrihet, og de fleste av rommene og suitene tilbyr panoramautsikt over Swan-elven. Hotellet ligger i hjertet av byen og bare en liten spasertur fra shopping og underholdningstilbud, og en kort kjøretur fra noen av de beste strendene i verden.

Perths vakre skyline i solnedgang.
Dag 3

Perth

Etter en forhåpentligvis god natts søvn starter vi etter frokost på en dagsutflukt i tvillingbyene Perth og Fremantle. Vi skal blant annet besøke Kongeparkens botaniske hager som bugner av villblomster, og herfra kan du beundre den flotte utsikten fra krigsminnesmerket med spektakulær utsikt over byen.

Vi fortsetter gjennom de velstående vestlige forstedene til Perth, før vi kommer til Cottesloe-stranden, hvor det indiske hav glitrer.

Etter en deilig lunsj fortsetter vi turen til den historiske delen av Fremantle, som ligger ved munningen av Swan-elven. Her kan du gjøre et røverkjøp på de lokale markedene, de har mye lokal kunst og håndverk.

På vei hjem skal vi ikke ta buss. Vi skal da på cruise, og hva er vel bedre enn å ta sjøveien tilbake med Captain Cook Cruises til Perth langs den idylliske Swan-elven?

Etter turen smaker det ekstra godt med en treretters middag.

Fiskebåtene ligger tett i tett i havnen i Fremantle.
Dag 4

Avreise Perth og innsjekk på Azamara Pursuit

Etter innsjekk kan du gå rett til lunsj, eller se deg litt om på skipet. Dette er et kjempelekkert skip med restauranter, salonger, barer, butikker, bassenger og underholdningstilbud, så det er nok å se på!

Før middag vil reiselederen samle gruppen for en drink og et velkomstmøte i en av skipets barer.

Bassengdekket på Azamara Pursuit. Kan fort bli noen timer her ...
Dag 5

Busselton

Vi ankommer kl 07.30 og har avreise kl 17.30 

År etter år er Busselton blitt kåret som vestlige Australias beste resort. Byen er også porten til velkjente Margaret River vinregion.

Busselton har en typisk australsk, avslappet atmosfære og huser fantastiske strender som strekker seg over 30 kilometer. En liten kuriosa er at byen er hjem til den lengste trebrygga på den sørlige halvkule. Selve brygga strekker seg hele 1841 meter ut til havs, og du kan enten rusle utover eller ta et lite tog. Her er det også et undervannsobservatorie, hvor du kan se det unike marine livet på nært hold.

Dette er også stedet for den som elsker vannsport. Hit kommer folk i hopetall for å delta i aktiviteter som vannscooter-racing, seiling, kajakkpadling, fisking, dykking og vindsurfing.

Blir dette for mye adrenalin, så er du jo midt i en av Australias beste vinregioner…

 

Vinmarkene er mange og vakre i Margaret Rivers vinområde.
Dag 6

Albany

Skipet legger til kl 13.00 og har avgang igjen kl. 18.30.

Albany ligger på en spektaklulær kystlinje som består av høye klipper og hvite strender. Det var her de første straffangene satte sine føtter på kysten av vestlige Australia. Dette kommer godt frem i den vakre koloniarkitekturen, som huser museer, gallerier og restauranter og er som levende symboler på en viktig tid i Australias historie.

Hvalfangstmuseet har mye spennende å se på, og hit kan du også ta båt for å se på hvalene som ankommer disse farvann hvert år fra Antarktis.

Et annet tips er å besøke det Anzac-senteret Australian and New Zealand Army Corps, som hyller og forteller historien til australierne og newzealenderne som kjempet sammen for de to landene under kriger. En historie kanskje ikke alle kjenner til her hjemme, men en dypt fascinerende historie som er vel verdt å få med seg. Anzac-day feires og minnes stort over hele Australia og New Zealand 25. april hvert år.

Denne byen har noe å by på for de fleste. Vin i verdensklasse og alle muligheter av vannbaserte aktiviteter, samt deilige strender.

Vakre strender og blått hav i Albany.
Dag 7

Esperance

Skipet legger til kl 09.30 og har avgang igjen kl. 18.00.

I dag er det selveste julaften! Vi våkner opp til innseilingen til Esperance. Byen er oppkalt etter den franske seilskuta L’Esperance, som sammen med seilskipet Recherche søkte ly fra en storm mens de var på oppdagelsesreise i disse farvann i 1792. På 1820-30 tallet ble buktene rundt og øyene et sentrum for hval og selfangst.

Esperance er en perfekt naturhavn, der den ligger beskyttet av mer enn 200 øyer i det som kalles Recherche-skjærgården.

Selve byen ble først grunnlagt i 1893 som en havn for den store gullproduksjonen i området. Jordsmonnet ble regnet som for karrig og ufruktbart for dyrking av noe som helst, og det var ikke før i 1949 at lokale forskere fant ut at ved å tilsette sporstoffer, kunne denne jorda dyrkes bedre enn andre steder i Australia.

Et av Australias mest spektakulære naturreservater ligger også her – Cape Le Grand National Park. Parkens hovedattraksjon er Lucky Bay. Dette er en vernet strand som strekker seg hele 5 kilometer langs kysten med krystallblått hav. Stranden i seg selv er magisk, men den virkelige attraksjonen er alle kenguruene som kommer ned hit, ja… nettopp for å sole seg på stranden. Dette synet kan du kun oppleve her!

En annen attraksjon er Lake Hillier, som ligger på Middle Island – den største øya i skjærgården. Omgitt av krystallblått hav ligger det en knallrosa innsjø på øya. Fargen kommer av plankton som lever i denne veldig salte innsjøen, og dette er et syn du absolutt få  bør få med deg.

Fra turkis hav til rosa innsjø. Australia er et land med kontraster!
Dag 8-9

Til sjøs

Australia er enormt, og det er også distansene man må seile for å komme seg til neste havn. Men etter 4-5 dager fullpakket med opplevelser og inntrykk, kan det være like greit med et par dager til sjøs, for virkelig få slappet av og nyte det fantastiske været og varmen.

Azamara Club Cruises gjør hver sjødag til en fest, med bugnende buffeter, grilling på dekk eller andre aktiviteter. Her trenger du ikke kjede deg et øyeblikk! Men om du bare vil slappe av og lese eller hvile øynene på horisonten, er det selvsagt opp til deg.

Servitørene står klare til å friske deg opp
Dag 10

Adelaide

South Australias hovedstad ligger mellom havet og Adelaide Hills og er et samlingspunkt for kreativitet, historiske undre og kulinariske høydepunkter.

Skipet legger til kl 08.00 og har avgang igjen kl. 23.00.

Adelaide har et utpreget europeisk preg gjennom sine innbyggere som er lidenskapelig opptatt av mat, vin, kunst og musikk. I dag har Adelaide en befolkning på litt over 1,2 millioner innbyggere. Regionene rundt er blant Australias beste produsenter av mat og vin, og det er her du finner den kjente vinregionen Barossa Valley. Litt vinskmaking bør absolutt stå på programmet.

Adelaides klima ligner middelhavsklimaet, og her fins det et hav av utendørsaktiviteter. Bygatene er omringet av frodige hager og parker. Du kan nyte en medbragt lunsj i Adelaide Botanic Gardens, eller hoppe på en trikk og dra til en av strendene i Adelaide. Deretter kan du prøve en vannsklie i The Beachhouse, eller svømme med delfinene i Glenelg, som er et av Adelaides mest spennende områder.

De små tyske landsbyene Hahndorf og Lobethal ligger i Adelaide Hills og kun en kort kjøretur unna byen. Mange tyske immigranter bor fremdeles i åsene, og arkitekturen, tradisjonene og maten viser en tydelig påvirkning fra disse. I denne regionen kan du smake på vinen til noen av Australias beste vinprodusenter. McLaren Vale og Barossa Valley er noen av områdene som har satt South Australia på det internasjonale vinkartet.

Barossa er det kjente vinområdet i Australia.
Dag 11

kangaroo Island

Skipet legger til kl 08.00 og har avgang igjen kl. 17.00.

Kangaroo Island er australias tredje største øy etter Tasmania og Melville Island. Øya ligger ca 13 kilometer fra kysten.

Denne øya var opprinnelig bebodd av aboriginere, Australias urinnvånere, men de forsvant da vannstanden steg og halvøya ble øy for flere tusen år siden. Her ble det også drevet sel- og hvalfangst på tidlig 1900- tallet.

I dag er det jordbruk, fiske og turisme som hovednæring som dominerer. Denne øya har flere naturreservater hvor den største og mest kjente er Flinders Chase National Park. Her er det dyr og planter som du ikke finner noe annet sted i verden! Her kan du gå side om side med Australias utryddingstruede sjøløver, dumpe over kenguruer og koalaer, samt andre unike dyr fra denne delen av verden.

Øya er også kjent for sin fantastiske sjømat. Her bugner det av østers, hummer og andre  lokalproduserte spesialiteter.

En liten kuriosa er at denne øya også huser verdens fjerde beste hotell, Southern Ocean Lodge. Men hvem trenger vel det når hjemmet ditt på denne reisen er spektakulære Azamara Pursuit?

Kangaroo Island lever opp til navnet sitt.
Dag 12-13

Til sjøs

Atter to deilige dager til sjøs mens skipet seiler videre på sin ferd mot Sydney. Quiz er veldig populært å være med på, så få med deg noe flere, lag et team og slå knock-out på de andre nasjonene om bord. Det er mange aktiviteter som tilbys på disse dagene, og alle er gratis å delta på. Følg med i programmet du får på sengen dagen før. Her står alle aktiviteter og spesialtilstelninger beskrevet.

Sjødager er også perfekt for litt faglig påfyll. På de fleste Azamara-seilinger har du med forelesere og professorer som holder foredrag om blant annet kultur og naturhistorie. En flott måte å lære litt mer om stedene vi besøker.

Noen ganger er livet bare avslapping og fruktfat. Heldigvis.
dag 14-16

SYDNEY

Skipet legger til kl 08.00 31. desember og har avgang igjen 2. januar kl. 14.00

Endelig! Stå tidlig opp, så du får du med deg innseilingen til denne fantastiske storbyen som er så kjent for sine ikoniske bygninger og arkitektur.Her seiler du forbi Manley Beach, det fantastiske luksusboligområdet Double Bay (på folkemunne Double Pay) og rett inn blant de to kanskje mest ikoniske byggverkene i verden: Sydney Operahouse og Sydney Harbour Bridge. Skipet legger til rett under den ikoniske broen med VIP-utsikt til operahuset. Her har du gåavstand til det meste, og du er midt i bysentrum når du går av skipet.

Sydney har på 200 år utviklet seg fra å være en kummerlig britisk straffekoloni til en internasjonal metropol og et av de mest populære reisemålene på den sørlige halvkule.

Selv om mange ennå tror det, så er ikke Sydney hovedstaden i Australia, men hovedstaden i den australske delstaten New South Wales. Hovedstadstittelen i Australia er det Canberra som innehar.

Det mange forbinder med gode opplevelser fra Sydney og Australia generelt, er de fantastisk joviale og avslappede menneskene som bor i dette landet. Her kan du sette deg alene på den lokale puben (som alle gatene har flere av) og komme i snakk med hvem som helst. Spesielt etter OL i Sydney i 2000 har denne byen virkelig blomstret.

Sydney er en fascinerende blanding av gammelt og nytt. På den ene siden har du moderne skyskrapere av glass og stål og det verdensberømte operahuset, og på den andre siden, mindre enn 300 meter fra hverandre, bydelen The Rocks. The Rocks ligger «under» Sydney Harbour Bridge, og er området hvor skipet legger til. Her finner du trendy gallerier, gatemarkeder, utsøkte lokale restauranter og et sydende uteliv. I Darling Harbour ligger også restaurantene og utestedene tett i tett, her kan du ta turen innom Slip Inn Bar hvor Kronprins Frederik av Danmark møtte Mary Donaldson under Sydney OL i 2000.

Dette er kanskje en av verdens mest multikulturelle byer, og huser alle verdens folkeslag. Dette gjenspeiler seg i mat, kunst og kulturliv. Den hippe og trendy bydelen Surrey Hills er et restaurantmekka hvor du finner noe av den beste maten i verden. Her finner du alle typer restauranter for enhver lommebok.

Nyttårsaften med de beste setene i byen!

Skipet ligger perfekt til når vi takker for det gamle og ønsker 2021 velkommen. Her har du 360 graders utsikt over samtlige monumenter i byen når Sydney fyrer opp verdens mest spektakulære fyrverkeri! Sydney er en av de første byene i verden som går inn i det nye året. Med 10 timers tidsforskjell får du hilse det nye året velkommen før de fleste.

Dette er et skue mange betaler en formue for å se, og det er ikke et ledig hotellrom å oppdrive i denne byen når klokken slår midnatt. Her stiller skuelystne seg i kø fra tidlig om morgenen for å få de beste plassene når fyrverkeriet lyser opp hele byen fra store flåter i vannet. Denne begivenheten ble sett på TV av 1 milliarder mennesker i 2019, og fyrverkeriet starter kl 20.30 hvor de har et eget show for familier, men det virkelig store går selvsagt av stabelen ved midnatt. I 2020-21 har fyrverkeriet et budsjett på ca 65 millioner kroner.

Her skal skipet ligge nyttårsaften. Bedre beliggenhet til Sydneys spektakulære fyrverkeri får du ikke!
Dag 17

Til sjøs

«No more champagne, and the fireworks are through» Sang ABBA i 1980. Forhåpentligvis føler du deg verken lost eller blue, men etter noen fantastiske dagers nyttårsrus i Sydney og tidenes festivitas, kan du slappe av og sove lenge når skipet seiler mot Melbourne. Dette er jo også siste dagen på reisen, så er det noe du ikke har fått gjort, noe du ikke har fått kjøpt eller noen du vil si adjø til, er dette dagen.

Det verste med å være på cruise er å gå av. Alle menneskene som har gjort sitt ypperste for at du skal føle deg spesiell, vet hvordan du vil ha egget ditt om morgenen eller biffen din til middag. Bartenderne som står klar i baren med din favorittdrink når de ser deg og vet at etter kl 18 er du klar for Prosecco.

Det er små ting som dette som gjør et cruise med Azamara Club Cruises spesielt og gjør at du hele tiden vil ønske deg tilbake.

 

De ansatte på skipet gjør en fantastisk jobb for å gi deg en god opplevelse.
Dag 18

Melbourne og Hjemreise

Skipet legger til kl 07.00

Australia er et relativt ungt land, og dette vises på storbyenes stilrene og moderne arkitektur. I Melbourne er det derimot litt annerledes. Byen blir av mange sett på mer europeisk, nettopp fordi både arkitektur og kultur er mer europeisk en du finner i andre austrraske byer.

Melbourne er en by man enkelt kan ta seg rundt i på egenhånd men her har vi en dagsutflukt før vi ender på flyplassen.

Etter frokost og et vemodig farvel med Azamara Pursuit og hennes fantastiske ansatte, begir vi oss på en utflukt i Melbourne.

Byen er den nest mest folkerike i Australia med sine 4,5 millioner innbyggere. Melbourne er kjent for sine fantastiske viktorianske bygninger, og har den største konsentrasjon av disse i landet. Vi skal blant annet besøke det historiske viktorianske markedet, de kongelige botaniske hager, Melbournes strender og forskjellige bydeler. Vi får servert lokal lunsj.

Etter lunsj blir vi tatt med til det som nesten er et nasjonalmonument å regne for australierne. Landets eldste bygning, Cooks’ Cottage, ble bygget i 1755. Det er altså ikke akkurat for stavkirke å regne, men likevel viktig. Man skulle jo tro at denne bygningen ble oppført i Australia i 1755, men det ble den altså ikke! Australias eldste hus ble bragt til og oppført i Australia i 1934 av Sir Russell Grimwade. Hver stein og detalj ble nummerert for å kunne sette den opp igjen helt lik slik den sto den britiske landsbyen Great Ayton. Dette er en kulturopplevelse hvor du rett og slett går rett inn i 1755. Her har alle tidsriktige kostymer, og alt foregår slik det gjorde da.

Vi ender denne dagen på flyplassen, hvor vi setter oss på flyet med kurs for Norge.

Melbourne
Dag 19

Ankomst Oslo

Etter en lang flytur lander vi i Oslo på formiddagen og takker for en fantastisk reise «down under».

Lugarbeskrivelser

 • Innvendig lugar

  Størrelse ca 14m2

  • To enkeltsenger som kan stå separat eller slås sammen til 1
  • Sofa
  • Sofabord
  • 40 tommers interaktiv flatskjerm TV
  • Minibar *van. og mineralvann er kostnadsfritt
  • Aircondition
  • 40” flat-screen TV
  • Telefor men Voice mail
  • Skrivebord
  • Safe
  • Privat bad
  • Hårføner
  • USB-lading til telefon under nattbordlampene
  • Lukseriøst sengetøy
  • Badekåpe og tøfler
  • 24 timers room service
  • Fersk frukt ved ankomst
  • Friske blomster
  • Beach bag
  • Paraply og kikkerter på alle lugarer
  • Skopusseservice
  • Hjemmelagede snacks på puta ved leggetid
 • Vinduslugar

  Størrelse ca 14m2

  • To enkeltsenger som kan stå separat eller slås sammen til én
  • Sofa
  • Sofabord
  • 40 tommers interaktiv flatskjerm-TV
  • Minibar *vann og mineralvann er kostnadsfritt
  • Aircondition
  • 40” flat-screen TV
  • Telefon med voicemail
  • Skrivebord
  • Safe
  • Privat bad
  • Hårføner
  • USB-lading til telefon under nattbordlampene
  • Lukseriøst sengetøy
  • Badekåpe og tøfler
  • 24 timers room service
  • Fersk frukt ved ankomst
  • Friske blomster
  • Beach bag
  • Paraply og kikkerter på alle lugarer
  • Skopusseservice
  • Hjemmelagede snacks på puta ved leggetid
 • Balkonglugar

  Størrelse ca 16 m2 og 5m2 balkong

  • To enkeltsenger som kan stå separat eller slås sammen til én
  • Sofa
  • Sofabord
  • 40 tommers interaktiv flatskjerm-TV
  • Minibar *vann og mineralvann er kostnadsfritt
  • Aircondition
  • 40” flat-screen TV
  • Telefon med voicemail
  • Skrivebord
  • Safe
  • Privat bad
  • Hårføner
  • USB-lading til telefon under nattbordlampene
  • Lukseriøst sengetøy
  • Badekåpe og tøfler
  • 24 timers room service
  • Fersk frukt ved ankomst
  • Friske blomster
  • Beach bag
  • Paraply og kikkerter på alle lugarer
  • Skopusseservice
  • Hjemmelagede snacks på puta ved leggetid

Reisebetingelser

Prisen inkluderer:

 • Fly med Emirates Oslo-Perth/ Melbourne-Oslo i Øknonomiklasse
 • 1 x 30 kilo innsjekket bagasje per person
 • Setereservasjon
 • Transport fra flyplass til hotel
 • 2 netter på 5* Pan Paciffic med frokost
 • 1 lunsj og to middager i Perth
 • Heldagsutflukt med elvecruise i Perth
 • 14 netters cruise i valgt lugar ombord på Azamara Pursuit
 • All inclusive Classic på alle lugarkategorier
 • Samtlige skatter og avgifter
 • Forhåndsbetalt tips
 • Det meste av show og underholdning ombord
 • Azamazing Evening og Whight night
 • Azamara signatureventer
 • Julaften, Christmas Day og Nyttårsaften arrangementer
 • Gratis transport til sentrum der skipet må ligge utenfor
 • Conciergeservice til alle gjester
 • Heldagsutflukt med lunsj i Melbourne
 • Visum til Australia
 • Vår erfarne og populære reiseleder Geir Toverud er med fra Escape

Prisen inkluderer ikke:

 • Alkohol i minibaren på lugaren
 • Oppgradering til Premium drikkepakke
 • Utflukter under cruiset
 • Oppgradering til Business og tilslutning fra andre steder i landet
 • Reise- og avbestillingsforsikring

 

PASS OG VISUM
Alle må ha visum til Australia. Som en service til våre gjester organiserer Escape dette.

VIKTIG INFORMASJON

Cruise er meget tilpasset bevegelseshemmede. Vi vil alikevel informere at ilandstigning med småbåter kan forekomme, og man må da være i stand til å gå av og på en tenderbåt. Man må også være i stand til å gå av og på busser i forbindelse med utflukter.

Rederiet forbeholder seg retten til å endre programmet og seilingsruten som følge av vær eller andre uforutsette hendelser.

Spesielle behov på flyreisen og underveis på turen, som allergier og andre behov, må det opplyses om ved påmelding.

Azamara har ikke fast bordsetning til middag, men man kommer og går som man ønsker. Vår reiseleder samler allikevel de som ønsker, på en drink før middag så kan de som har lyst gå sammen til middag.

Samtlige pass må ha 6 måneders gyldighet etter hjemkomst

Med forbehold om endringer og skrivefeil.

 

AVVIKENDE REISEVILKÅR
Vi belaster et depositum på kr 3500 pr. person på våre gruppecruisereiser.