5* cruise i Sørøst-Asia fra Yangon til Bangkok

/ En orientalsk eventyrseiling!

Fra den sydende spennende byen Yangon, med smeltedigelen Singapore til kaotiske og fantastiske Bangkok, historietunge Ho Chi Minh-byen (tidligere Saigon), samt sol og bad i Indonesia, Thailand og Malaysia. Dette er det gode liv!

Du får: 3 dager i Yangon, 2 dager i Bangkok, 2 dager i Ho Chi Minh City – 9 unike destinasjoner på 15 dager.

Cruiset gir deg mange av Asias absolutte høydepunkter:

 • «Den gylne pagoden» i Yangon – belagt med tusenvis av diamanter, rubiner og safirer
 • Velg mellom herlige strender i Phuket 
 • Utforsk de kinesiske butikkhusene på Penang
 • Langkawi – legendenes øy med eldgamle regnskoger, drømmestrender – eller hva med å besøke en krokodillefarm?
 • Den glitrende metropolen Kuala Lumpur
 • Singapore – med Raffles Hotel, Gardens By The Bay, Chinatown og Little India
 • Tradisjonsrike og hypermoderne Ho Chi Minh City (Saigon)
 • Gylne templer og enorme buddhaer og flytende markeder i Bangkok

Og dessuten: 

 • Elegant, lekkert og moderne skip med klassisk preg
 • Rolig atmosfære om bord
 • Kanskje den beste maten i cruisebransjen?
 • Populær reiseleder fra Escape med på hele reisen ved 22 påmeldte

Oceania Cruises ble grunnlagt i 2002, og er de største i det øvre premiumsegmentet – med fantastiske skip der gjestene alltid står i fokus.

Størrelsen på skipene gjør at de trives like godt på de store verdenshavene som i bortgjemte viker der bare private småbåter ellers kommer til. Behagelige lugarer og ekspertbesetning (1 ansatt per andre gjest,) gjør at alle dine behov møtes nesten før de dukker opp.  Rederiet anbefales for voksne og bereiste gjester som verdsetter kulinariske opplevelser av høy kvalitet, god personlig service og spennende seilingsruter.

Last ned reiseprogram
 • Pris fra 49 950,-
 • Første tilgjengelige avreisedato 19.01.2021 (1 avreisedatoer)
 • Varighet 18 dager
 • Gratis internett
 • 4 utflukter per person
 • House Select med drikke til lunsj og middag
 • 400 USD i ombordkreditt per person
 • Tips inkludert

Avreiser

Ditt utvalg
 • Avreisedato 19.01.2021
 • Avreisested Oslo Lufthavn
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 18 dager
 • Priser fra 49 950,-
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Avreise Oslo

Vi møter reiselederen på turen på Gardermoen. Fulle av forventning setter vi kurs for Myanmar, varme, kultur, smaker og ikke minst en fantastisk seiling med Oceania.

Vi har en mellomlanding før vi ankommer Myanmar

Dag 2

Ankomst Yangon, Myanmar

Ved ankomst venter bussen vår på oss som vil ta oss til skipet som skal være vårt hjem de neste 15 dagene. Her vil vi sjekke inn på skipet, pakke ut og slappe av etter en lang reise

Myanmar er et av de største landene i Sørøst-Asia og strekker seg nesten 2000 kilometer fra nord til sør. Innbyggerantall er 45 millioner og disse består av rundt 130 etniske grupper, så dette er et sammensatt og spennende land!

Yangon var tidligere Myanmars hovedstad, kanskje kjenner du byen under navnet Rangoon. Militærjuntaen besluttet imidlertid i 2005 å flytte hovedstaden til Naypyidaw, som ble ansett som mer sentralt. Yangon blir likevel av mange ansett for å være landets viktigste by. Her er det mye spennende å oppleve – og den største severdigheten er «Den gylne pagode» med sitt forgylte spir.

Shwedagon-pagoden i Yangon.
dag 4-5

Yangon, Myanmar

Skipet seiler dag 5 kl 18.00

Vi har jo hele tre dager i denne (enn så lenge for mange) uoppdagede byen. Bli med på en en utflukt,  eller opplev byen på egenhånd.

Et godt tips er å besøke Bogyoke-markedet i Chinatown, også kjent som Scott Market. Her tilbys et stort utvalg av lokale håndverksprodukter – her finnes det meste mellom himmel og jord!

Shwedagon-pagoden – «Den gylne pagode» – er et must! Den er rundt 2500 år gammel og nesten 100 meter høy. Gyllen og storslått – og det ER gull, nesten alt som glitrer. Stupaen er belagt med tusenvis av diamanter, rubiner, safirer og topaser, og det er ikke vanskelig å forstå at dette er en av buddhismens aller helligste bygninger. Det skal også være åtte hårstrå fra selveste Buddha her, så dette er hellig grunn og et viktig valfartssted. Her får burmeserne styrke og innsikt til å nå nirvana. Omgitt av rikdommen kneles det i bønn, meditasjon eller stille samtaler. Vår vestlige verden virker så uendelig langt borte.

Kandawgyi-sjøen i Yangon.
Dag 6

Seiler Andaman-Sjøen

Lyden av bølgeskvulp og en behagelig gynging har gitt oss en god natts søvn, og vi våkner opp til en ny sjødag ombord. Les en god bok på dekk, nyt en lang lunsj i restauranten eller skjem deg bort i skipets spa.

Det er livemusikk på dekk, du kan spille bingo i teateret, gå på forelesninger eller delta på quiz. Vil du være mer aktiv, kan du bli med på dansekurs i forskjellige dansestiler, eller det blir arrangert turer bak kulissene for den som er interessert i cruiselivet.

Om bord kan dere nyte luksusen og komme til dekket bord og spennende retter hver dag.
Dag 7

Phuket, Thailand

Vi ankommer kl 08.00. Skipet seiler kl 17.00

Thailands største øy og landets mest populære turistdestinasjon å reise til, er Phuket. Øya har et variert og spennende landskap, strender for enhver smak og også områder med opprinnelig regnskog. Uansett hvilken strand du velger, kan du være med på en rekke aktiviteter, som gokart, strikkhopping, parasailing, paintball, golf, minigolf og bowling. Eller du kan se thaiboksing, lære å lage thaimat eller ri på elefant.

Utflukter til Phi-Phi Island, Phang Nga Bay med de spektakulære kalksteinsformasjonene og James Bond Island, eller til øyas nasjonalparker med regnskog og rehabiliteringssenter for gibbonaper er noe av det du kan oppleve.

Patong Beach har flest tilbud både til lands og til vanns. Patong har nærmest bypreg med gatemiljø, en trivelig strandpromenade og et godt utvalg i restauranter. Stranda er offentlig og veldig lang, supert for gode spaserturer. Patong er stedet for deg som vil ha liv og røre store deler av døgnet.

Karon Beach er roligere enn Patong og avstanden dit er kort, slik at dd kan dra dit for å spise og shoppe. Stranden er flere kilometer lang også her.

Kata Beach og Kata Noi Beach, to strender side om side atskilt av en liten høyde. Kata har et lite, trivelig sentrum med butikker, skreddere – og ikke minst gode restauranter. Hotellene er ikke så mange og har stort sett høyere standard enn på Patong og Karon. Stedet for romantiske middager for to.

Kamala Beach og Bang Tao Beach passer for deg som vil rusle langs lange hvite strender i fred og ro. Stadig flere barnefamilier har oppdaget disse strendene. Flere av hotellene er tilrettelagt for familier, det er mindre trafikk og roligere tempo.

Sørøst-Asia på ditt beste, med hvite strender og de karakterisktiske klippeformasjonene.
Dag 8

Sabang, Indonesia

Vi ankommer kl 08.00. Skipet seiler kl 16.00

Sabang er en by nord for Banda Aceh på nordspissen av Sumatra. Her er det ypperlige forhold for snorkling og dykking, og byen har en rolig og sjarmerende atmosfære. Mange bygninger fra kolonitiden står fremdeles, i skyggen av enorme trær som hollenderne en gang importerte fra Surinam. Takket være den store havna var Sabang en gang i tiden et viktig stopp for skip i ruten mellom Europa og Asia.

I dag kommer turister hit for å snorkle og nyte de flotte strendene og den gode stemningen.

Flotte snorklemuligheter!
Dag 9.

Penang, Malaysia

Vi ankommer kl 12.00. Skipet seiler kl 21.00

Pulau Pinang – betelnøttøya, orientens perle, tidligere Prince of Wales Island. Kjært barn har mange navn, og mer enn tre millioner kommer for å besøke denne populære øya hvert år.

Georgetown på Penang er en stor by med 500.000 innbyggere, flesteparten kinesere – noe byen bærer tydelig preg av. De gamle kinesiske butikkhusene ligger på rekke og rad i Chinatown. En morsom og behagelig måte å komme seg rundt på er med trishaw, sykkeldrosje. Dette er fortsatt et nokså vanlig framkomstmiddel i Georgetown.

Foruten Georgetown hvor det er mye å se har Penang flotte severdigheter utenom byen. Du kan ta Penangs ”Fløibane” opp på Penang Hill for flott utsikt i vakre omgivelser. Kek Lok Si, Malaysias største tempelkompleks er verdt et besøk. Slangetempelet, hvor det ikke er like mange slanger som tidligere, men noen ligger fortsatt kveilet opp ved alteret.

Trishaw - eller sykkeldrosje - er et vanlig framkomstmiddel.
Dag 10

Langkawi, Malaysia

Vi ankommer kl 07.00. Skipet seiler kl 16.00

Langkawi består av en øygruppe på 99, i alt 104 øyer hvis man regner med de som bare er synlig ved lavvann. Det er likevel hovedøya Langkawi vi snakker om. Langkawi har en av verdens eldste regnskoger og er et grønt og frodig paradis. Øya er omgitt av vakre strender, og her er det store, flotte hotellanlegg med alle fasiliteter. Det perfekte sted for rolige og late dager med sjø, strand og sol.

Langkawi er også legendenes øy, og det er en rekke sagn og legender knyttet til de forskjellige stedene på øya. Er dere her på bryllupsreise og ønsker at den skal bli fruktbar, bør damen drikke av vannet i Tasik Dayang Bunting, «den gravide kvinnens sjø». La dere innhylle i legendenes mystikk, oppsøk romantiske fossefall og badekulper, som Telaga Tujuh. Spis spennende retter for to med tropiske frukter til dessert. Her er det snakk om å nyte; livet, vakre strender og hverandre.

På øya finnes også familievennlige attraksjoner som Underwater World, en krokodillefarm og Oriental Village med kabelbane som går opp til toppen av fjellet Machinchang, 708 meter over havet. Øyhopping med snorkling/dykking kan man selvsagt også få med seg. Pulau Paya sør for Langkawi er kjent for vakre korallrev. Langkawi er kjent for sine ørner, og disse kan oppleves i det fri i mangroveskogen nord på øya.

Dayang Bunting-øya betyr "den gravide kvinnens øy".
Dag 11.

Kuala Lumpur (Port Klang), Malaysia

Vi ankommer kl 08.00. Skipet seiler kl 18.00

Kuala Lumpur kalles på folkemunne bare for KL, og er hovedstaden i Malaysia.  Direkte oversatt betyr Kuala Lumpur «gjørmete elvemunning» uten at du skal legge for mye i dette med tanke på hvordan denne metropolen nå fremstår.

KL ligger ikke ved kysten så her må man belage seg på ca en times lang kjøretur hver vei.

Kuala Lumpur har siden 1850-tallet vokst fra å være en liten søvnig landsby kjent for sitt tinn, til å bli en yrende storby med ca 6,5 millioner innbyggere når vi regner med alle forstedene.  I selve sentrum  bor det nærmere 2 millioner uten at noen offisielt kan garantere antallet. Der hvor det for 150 år siden sto en kummerlig liten landsby, finner du nå en hypermoderne metropol, som kanskje er mest kjent for sine landemerker, Petronas Towers.

Kuala Lumpur sentrum eller City Centre er selve hjertet i Kuala Lumpur, med aner tilbake til den gangen kolonimakten administrerte Malaysia.  Her finner du Merdekaplassen (Uavhengighetsplassen), Sultan Abdul Samad Building og Selangor Club. Dette distriktet i sentrum av Kuala Lumpur omfatter også det gamle kinesiske sentrum, som alle bare kaller for Chinatown, og som typisk nok besøkes av “alle” turister.

Golden Triangel i Kuala Lumpur er et område som ligger nord-øst for sentrum.  Det er hit man kommer for å besøke byens enorme kjøpesentre, de mange femstjerners hotellene, og ikke minst for å beundre Petronas Twin Towers.

Tvillingtårnene Petronas Twin Towers i Kuala Lumpur - lenge var det verdens høyeste bygninger. De er 403 meter høye (452 meter med antennene).
Dag 12

Singapore, Singapore

Vi ankommer kl 09.00. Skipet seiler kl 18.00

Singapore er spesiell! Her får du virkelig se kontrasten mellom gammelt og nytt, og en fascinerende blanding av øst og vest. Vi snuser litt på både historien, kulturen og livsstilen i denne multikulturelle byen.

Er Singapore en by eller et land? Jo, både og! Selvstendigheten fra Malaysia har vart siden 1965, og snakk om variasjon i både kultur, mennesker, shopping og ikke minst, den fantastiske maten. Singapore har vært i vinden lenge, og er alltid lengst fremme på det meste. Den med svart belte i shopping vil finne sitt eldorado. Catwalk-mote, den nyeste elektronikken eller hva med kinesisk naturmedisin eller støvete, kinesiske antikviteter i små sjapper? Du får det her.

Skyhøye skyskrapere, moderne glass og stål blandes med det tradisjonelle. Med mange grønne lunger, er det heldigvis ingen problem å puste ut og slappe av heller. Den botaniske hagen er utsøkt og har en nydelig orkidépark med mer enn 60 000 eksemplarer av Østens praktblomster.

Plutselig blir du usikker på om du befinner deg i Kina eller India. Chinatown og Little India virker som en helt annen verden enn storbyen Singapore. Det lukter annerledes og føles annerledes. Men det er like rundt hjørnet. Det er disse kontrastene som gjør Singapore unik og så utrolig interessant å besøke. Det er umulig å ikke la seg imponere av denne lille kjempen.

 

Singapore skyline.
Dag 13

Seiler i Sør-kina-havet

På vei mot enda en ny og spennende destinasjon og nye, spennende utflukter og opplevelser. Dagen i dag benyttes om bord til det du måtte ønske å gjøre – eller ikke gjøre. Hvorfor ikke ta en tur i spaet?

Ta gjerne noen avslappende timer i spaet.
Dag 14 -15

Saigon (Ho Chi Minh City), Vietnam

Vi ankommer kl 09.00. Skipet seiler videre kl 14.00 dag 15

Saigon (på folkemunne, men offisielt Ho Chi Minh City) er det finansielle sentrum i Vietnam. Her finner du hypermoderne bygninger og businessområder, men også det historiske Saigon med et utall av spennende områder, bygninger og gater. Kontraster er stikkordet, nytt og tradisjonsrikt hånd i hånd. Verdt å se er Notre Dame-katedralen, det kjente postkontoret, rådhuset, Ben Thanh-markedet, Gjenforeningspalasset, Cho Lon – Saigons Chinatown, kjent for det store Binh Tay-markedet og Thien Hau-pagodaen. Brede avenyer og staselige, koloniale bygninger fra franskmennenes tid blandes med de smaleste fortau og den mest infernalske trafikken du sikkert har sett og hørt noen gang. Men det er faktisk system i galskapen, det tar bare litt tid å oppdage det.

Over fem millioner innbyggere og nesten like mange scootere. Hvor mye går det egentlig an å lesse på en scooter av både mennesker, dyr og remedier? Eller på en menneskerygg, for den saks skyld? Her flyttes stadig grensen for tillatt last. Overalt på fortauene finner du gatemat. Små, fargede plaststoler og bord, type barnestørrelse i europeisk målestokk, utgjør ofte møblementet.

På sykkel i Saigon.
Dag 16.

Seiler Thailand-gulfen

Etter et ganske langt og innholdsrikt landprogram med mange inntrykk og opplevelser, kan det være deilig å slappe av med et par dager om bord.

Vi begir oss nå på vei mot Bangkok. Dersom du er av den litt mer rastløse typen, kan skipets velutstyrte treningssenter få ut litt lopper av blodet. Her kan du være med på yoga- eller spinningtimer, eller ta treningen i eget tempo.

Godt å slappe av på skipet mellom alle opplevelsene.
Dag 17-18

Bangkok, Thailand

Vi ankommer kl 11.00

Her vil du igjen se fordelen med å reise med et lite skip. Mens store skip legger til et godt stykke unna Bangkok, legger vi til ca midt i byen.

Her kan du besøke Grand Palace, et av de vakreste eksemplene på et originalt siamesisk palass. The Grand Palace pleide å være residensen til kongene i Thailand. Her vil du se palasser som ble brukt til mange forskjellige anledninger: begravelsespalasset, mottakelsespalasset, tronhallen, kroningshallen, de kongelige gjestegemakker og det vakre Smaragd Buddha-tempelet.

Wat Po er det mest omfattende tempelet i Bangkok, med sin kolossale liggende Buddha. Buddahen er hele 46 meter lang og dekket av bladgull. Dette er noe alle bør oppleve i Bangkok!

Utforsk sydende bangkak på kveldstid. «One night in Bangkok, and the worlds’s your oyster», heter det i sangen – her er det nok å finne på. Ta en tur ut i Bangkoks natteliv, eller spis en bedre middag på land om du vil det.

En annen severdighet verdt å få med seg er de flytende markedene Bangkok er så kjent for. Markedet på Damnoen Saduak ligger rundt 110 kilometer vest for Bangkok, og her kan du oppleve Bangkoks tradisjonelle måte å selge og kjøpe frukt og grønnsaker på. En tur til dette thailandske fenomenet er som å reise tilbake til de gamle tider av Siam-riket!

Drar du man hit, vil du også få se husene hvor lokalbefolkningen bor og måten de lokale bruker båtene hver dag. Her er det masse å få kjøpt, så det er bare å finpusse pruteferdighetene. På suvenirbutikkene rundt om i markedet finner du noe av de beste lokale håndverkene man kan kjøpe.

Flytende marked i Bangkok.
Dag 18

Utsjekk fra skipet, hjemreise og ankomst Oslo

Om morgenen sjekker vi ut av skipet og begir oss på vei mot flyplassen. Da vi reiser med tiden, ankommer vi Norge samme ettermiddag.

Fulle av gode minner og kultur helt under huden takker vi for følget – og ønsker på gjensyn!

Wat Arun i morgenlys er et nydelig skue. Tenk på det når du er tilbake i de norske vintermorgenene.

Lugarkategorier

 • Penthouse Suite

  Størrelse ca 30 m2 med ca 5 m2 balkong

  • To enkeltsenger som kan stå separat eller slås sammen til én
  • Sofa
  • Sofabord
  • 40 tommers interaktiv flatskjerm-TV
  • Minibar *vann og mineralvann er kostnadsfritt
  • Aircondition
  • Telefon
  • Skrivebord
  • Safe
  • Privat bad
  • Bulgari baderomsartikler
  • Hårføner
  • Lukseriøst sengetøy
  • Badekåpe og tøfler
  • 24 timers room service
  • Room service med mednyen fra hovedrestauranten til lunsj og middag
  • Gratisk vask og rens. Maks tre poser totalt
  • Prioritert ombordstigning
  • inkludert velkomst Champagne på lugaren
  • Prioritert reservasjon i spesialrestaurantene
  • Ubegrenset tilgang til Aquamar Spa Terrace
  • iPad®  til gratis lån
  • Oceania Cruises logo strandveske
  • Cashmere pledd til bruk på balkongen
  • Skopuss
  • Gratis press av tøy ved ombordstigning
  • Bordservering på suiten fra hoved og spesial restaurntenes meny
  • Order in from any of our specialty restaurants+
  • opp og nedpakking av kofferter (om ønskelig)
  • Goumet kanapeer om kveldene
  • personlig butler Service
 • Concierge Veranda Stateroom

  Størrelse ca 20 m2 med ca 5 m2 balkong

  • To enkeltsenger som kan stå separat eller slås sammen til én
  • Sofa
  • Sofabord
  • 40 tommers interaktiv flatskjerm-TV
  • Minibar *vann og mineralvann er kostnadsfritt
  • Aircondition
  • Telefon
  • Skrivebord
  • Safe
  • Privat bad
  • Bulgari baderomsartikler
  • Hårføner
  • Lukseriøst sengetøy
  • Badekåpe og tøfler
  • 24 timers room service
  • Room service med mednyen fra hovedrestauranten til lunsj og middag
  • Gratisk vask og rens. Maks tre poser totalt
  • Prioritert ombordstigning
  • inkludert velkomst Champagne på lugaren
  • Prioritert reservasjon i spesialrestaurantene
  • Ubegrenset tilgang til Aquamar Spa Terrace
  • iPad®  til gratis lån
  • Oceania Cruises logo strandveske
  • Cashmere pledd til bruk på balkongen
  • Skopuss

   

 • Veranda Stateroom

  Størrelse ca 20 m2 med ca 5m2 blakong

  • To enkeltsenger som kan stå separat eller slås sammen til én
  • Sofa
  • Sofabord
  • 40 tommers interaktiv flatskjerm-TV
  • Minibar *vann og mineralvann er kostnadsfritt
  • Aircondition
  • Telefon
  • Skrivebord
  • Safe
  • Privat bad
  • Bulgari baderomsartikler
  • Hårføner
  • Lukseriøst sengetøy
  • Badekåpe og tøfler
  • 24 timers room service
 • Deluxe Vindu

  Størrelse ca 15 m2 med stort vindu

  • To enkeltsenger som kan stå separat eller slås sammen til én
  • Sofa
  • Sofabord
  • 40 tommers interaktiv flatskjerm-TV
  • Minibar *vann og mineralvann er kostnadsfritt
  • Aircondition
  • Telefon
  • Skrivebord
  • Safe
  • Privat bad
  • Bulgari baderomsartikler
  • Hårføner
  • Lukseriøst sengetøy
  • Badekåpe og tøfler
  • 24 timers room service

Reisebetingelser

Prisen inkluderer:

 • Fly Oslo – Yangon / Bangkok – Oslo med Thai
 • Transport fra flyplass til skip
 • 15 netters cruise i valgt lugar ombord på Oceania Sirena
 • Samtlige skatter og avgifter
 • Samtlige måltider ombord
 • House Select med drikke til lunsj og middag.
 • Gratis roomservice
 • Forhåndsbetalt tips
 • Gratis internett. En login per lugar
 • 4 inkluderte utflukter per person
 • 400 USD ombordkreditt per person
 • Det meste av show og underholdning ombord
 • Transport fra skip til Hotel-Hotel-Flyplass i Bangkonk
 • Dagrom på Aetas Lumpini
 • Supanniga Middagscruise på Chao Phraya elven før hjemreise
 • Erfaren reiseleder fra Escape med på ved 22  påmeldte

Prisen inkluderer ikke:

 • Alkohol i minibaren på lugaren
 • Elektronisk visum til Myanmar
 • Utflukter utover de som er inkludert
 • Tilslutning fra andre steder i landet
 • Reise- og avbestillingsforsikring

Visum og passinformasjon

Turistvisum til Myanmar må ordnes før avreise. Dette søker man om elektronisk via lenken HER. Dette koster USD 50 per person

VIKTIG INFORMASJON
Cruise er meget tilpasset bevegelseshemmede. Vi vil likevel opplyse om at på denne ruten forekommer det ilandstigning med eksterne båter, og man må da være i stand til å gå av og på en tenderbåt. Man må også være i stand til å gå av og på busser i forbindelse med utflukter.

Rederiet forbeholder seg retten til å endre programmet og seilingsruten som følge av vær eller andre uforutsette hendelser.

Spesielle behov på flyreisen og underveis på turen, som allergier og andre behov, må det opplyses om ved påmelding.

Hele gruppen blir seatet sammen til middag. Ønsker man andre middagstider eller å spise alene, er dette selvsagt mulig, men må opplyses om i god tid før avreise.

Fargevalg på lugarer og oppsett kan variere mellom skip og skipsklasse.

Pass må være gyldig minimum 6 måneder etter hjemkomst.

AVVIKENDE REISEVILKÅR

Vi belaster et depositum på kr 3500 pr. person på våre gruppecruisereiser. Med forbehold om endringer og skrivefeil.