Aktiv på eventyrlige Island med Hurtigruten

/ Seilas rundt Island – vandring, alver, sagaer og vulkaner

Dette er en fantastisk sjanse for deg som har drømt om å oppleve Island! Island er nemlig den perfekte destinasjonen for eventyrere som vil oppleve noe nytt. Øyas historie går helt tilbake til de gamle sagaene, og folkeeventyrene herfra er fulle av mystikk, alver og troll. Bli med på turer gjennom lavaområder, svøm i varme kilder, utforsk rå villmark, møt på sjeldent dyreliv og besøk fascinerende historiske bosetninger.

Her er noen høydepunkter:

 • Fjellturer med spektakulær utsikt – 7 flotte fotturer er inkludert!
 • Svarte strender, dramatiske fugleklipper og yrende fugleliv
 • Stig over Polarsirkelen på den grønne øya Grímsey
 • Kjenn på roen i «Alveriket»
 • Se Vatnajökullbreen – Europas største isbre
 • Besøk «Islands Pompeii» – husene som ble begravet av lava og aske i 1973.
 • Helpensjon og enkeltlugar  uten tillegg i prisen.

MS Spitsbergen står klar til å ta deg med på eventyr til Sagaøya. Blir du med?

Ønsker en å være med turen, kontakt oss så sjekker vi om det er ledig lugar og fly

Kontakt: mette@escape.no eller mobil 901 81 056

Vanskelighetsgrad 3

Last ned reiseprogram
 • Pris fra 43 400,-
 • Første tilgjengelige avreisedato 29.05.2019 (1 avreisedatoer)
 • Varighet 12 dager
 • NYHET!
 • ENKELTLUGAR UTEN TILLEGG!
Reiseleder
Mette Helen Østerhus

Avreiser

Ditt utvalg
 • Avreisedato 29.05.2019
 • Avreisested Oslo Lufthavn
 • Tilgjengelighet Utsolgt
 • Dager 12 dager
 • Priser fra 43 400,-
 • Grimsey-Island Foto Karsten_Bidstrup
 • Siglufjrdur-Island Foto Karsten_Bidstrup
 • Troll-i-Akureyri-Island-HGR
 • Island Fottur Stykkilisholmur
 • Island Isafjordur town
 • Island Husavik
 • Island Flatey
 • Island
 • Island
 • Island
 • Island Fottur Grimsey
 • Island Flatey
 • Akureyri-Island Foto Karsten_Bidstrup
 • Island Akureyri
 • Island
 • Island Bíldudalur
 • Island Flatey
 • Island fottur
 • Vulkanen Eldfell Island Foto: Karsten Bidstrup
 • Bakkagerdi-Island Foto Karsten_Bidstrup
 • Reykjafjrdur-Island Foto Karsten Bidstrup
 • Flatey-Island-HGR Foto Karsten Bidstrup
Skriv ut

Dag til dag program

DAG 1

Norge - Island

Mange blir overrasket når de lander på Island, fordi flyplassen ligger i et område som minner om en arktisk ørken, med lava, mose og fjell. Ved ankomst venter vår transfer buss ca 45 minutter for å frakte oss til skipet. Vi går ombord i MS Spitsbergen som blir vår base de neste 12 dagene. Vi har fullpensjon under hele oppholdet ombord.

Ekspedisjonsteamet MS "Spitsbergen" ønsker velkommen ombord Foto: KarstenBidstrup
DAG 2

Stykkisholmur - Flatey

Sagalandet med svarte strender og øya hvor tiden har stått stille

Vestsiden av øya blir ofte kalt Sagalandet. Nyt Stykkishólmurs varierte landskap med lava og steinformasjoner, isbreer, vulkaner og varme og kalde kilder. Utforsk byen på egen hånd eller bli med på en av de valgfrie utfluker og opplev Snæfellsneshalvøya. I tillegg til Snæfellsjökullisbree kan du få se svarte strender, fugleklipper, og spektakulære fjell og vulkankratere. Litt av en miks!

Dagens vandring blir over to fjell i Snæfellsjôkull Nasjonalpark. Vår lokalguide og buss venter oss ved kaia, og det blir en kort transport før dagens fottur.

På den sjarmerende øya Flatey legger vi til kai om kvelden og har noen timers opphold. Her får en følelse av at vi reiser tilbake i tid. Vi tar turen i land på en oppdagelsesferd rundt i de sjarmerende gatene. Denne lille øya har kun to familier med fem fastboende.

Man mener øya ble dannet i løpet av siste istid av en stor bre og er kun 2 km lang og 1 km bred og bortimot fullstendig flat, derav navnet. Til tross for lave antallet av folk finner en både kloster og kirke. Kirken har den ære av å være både det eldste og det minste biblioteket på Island, etablert i 1864. Dette beskjedne biblioteket var en gang hjemmet til Flateybok, en av de viktigste islandske manuskripter fra middelalderen. Boka regnes også som særlig vakker, og har stor betydning for Norges historie.

Dagens fottur: ca 18 km / varighet 5-6 timer 

Siglufjrdur-Island Foto Karsten Bidstrup
DAG 3

Bjargtanger fyr – Bildudalur

Vestfjordene – Islands best bevarte hemmeligheter 

Når vi seiler rundt tuppen av Látrabjarg-halvøya, kan du se Bjargtangar fyr, Europas vestligste punkt. Fra dekk kan du nyte spektakulær utsikt til de kjente Látrabjarg-klippene, hjem for millioner av fugler – inkludert lundefugl, havsuler, lomvi og alkefugl.

Vi starter fotturen vår gjennom fiskelandsbyen Bildudalur, hvor vi får se det levende havnområdet, den vakre kirken og minnesmerket etter en marineulykke i 1943. Landsbyen er omgitt av av fjelltopper og vi går opp til fjellet Bylta og til området der snøskredsikringen er. Guiden vil fortelle oss om snøskredene i området og hvordan befolkning takler faren som møter dem hver vinter. Vi vil få en fantastisk utsikt over «alpene i Vestfjorden» på toppen.

Dagens fottur: ca 12 km / varighet 4 timer

 

 

Island Bíldudalur
DAG 4

Ísafjörður

De vakre fjordene i vest med Islands eldste hus

Isafjörður er det største tettstedet i dette området og har en lang historie som et viktig handelssted for fisk. Den naturlige havnen er omringet av høye fjell på alle kanter. Spaser rundt og se arkitekturen, lokalt håndverk og noen av Islands eldste hus, som inkluderer bygningen som huser det maritime museet i bygda.

På kaien venter vår lokalguide og buss som kjører oss til dagens startsted ved skiområdet i Seljalandsdalur hvor vi starter dagens fottur. Etter omtrent en time kommer vi til basen av fjellet med Þjófatindar. Vi går sik sakk opp til passet mellom toppene hvor vi får en spektakulær utsikt over de omkringliggende fjellene og fjordene.

Etter å ha fått oss litt forfriskninger, fortsetter vi ned i dalen på den andre siden av passet hvor den pittoreske byen Hnífsdalur ligger ved kysten. Ved Seljalandsdal og Hnífsdalur-dalene er det fantastiske utsikt. Fjellene rundt Isafjörður har en unik form hvor vi ser hvordan isbreene har formet lanskapet.

Vi går langs fjellvann, krystallklare bekker og tepper av mose som er ganske karakteristisk for fjellene i området. Vi får oppleve de fargerike villblomstene som blomstrer i sommermånedene, og ikke glem og se se nøye på den unnvikende fuglen heilo, selv om de definitivt vil bli hørt før de blir oppdaget! Bussen venter på å ta oss tilbake til Ísafjörður.

Dagens fottur: ca 12 km / varighet 4 timer

 

 

Island Isafjordur town
DAG 5

Hornbjarg-klippen og Reykjafjörður

Fugletitterens paradis

Fra dekk kan du nyte utsikten mot Hornbjarg-klippen, et av de største fuglefjellene på Island i det vi seiler inn til Reykjafjörður. Dette er et lite tettsted hvor vi finner  et basseng oppvarmet av en varm kilde gjennom hele året. Vi tar oss en fottur opp på klippen mens vi ligger til kai. En nydelig tur med flott utsikt.

Dagens fottur: ca 10 km / varighet ca 4 timer

 

Island
DAG 6

Hrísey - Akureyri

Rypetitting og livlige småbyer

Hrísey er en vakker øy midt i Eyjafjörður, og et paradis for fugletittere. Her er det flest ryper, men rundt 40 forskjellige fuglearter har reir her. De 200 islenderne som bor i nærheten, bor i en fiskelandsby med steinlagte gater, ryddige hager og en slående utsikt til fjellene rundt.

Neste stopp er Akureyri, en livlig og energisk liten by, og den fjerde mest befolkede byen utenfor Reykjavík, og den fungerer som Nord-Islands kjerne for handel, kultur og tjenester. I nærheten ligger mange av Islands mest kjente naturhistoriske skatter, men byen er i seg selv et populært reisemål. Vi tar oss en fottur mens vi er i land.

Dagens fottur: ca 10 km / varighet ca 4 timer

Island Fottur Stykkilisholmur
Dag 7

Grímsey

Tråkk over Polarsirkelen på den grønne øya

I dag blir vi satt i land med polarsikelbåter for å nå den grønne øya Grímsey. Øya er antageligvis mest kjent for sin beliggenhet ved Polarsirkelen, da den faktisk krysser tvers over øya. Her kan du altså fysisk tråkke over grensen mellom nord og sør. Vi får en stund på land om ettermiddagen men i dag blir det også Polardåp. Til avtalt tid retunerer vi til båten.

 

Island
DAG 8

Húsavík

Hvalhovedstaden på Island

Húsavík er kjent som en av verdens beste steder å se hval, ettersom Island har et livlig økosystem i havnen her. Smeltet snø og elver tar med seg næring ned fra de mineralrike fjellsidene som, kombinert med ubegrenset sommersol, fører til mye plankton i havet. Plankton er bardehvalens foretrukne mat, så her er det store sjanser for å se de store pattedyrene i aksjon.

Húsavik er også Islands eldste bosetning. Byens mest kjente landemerke er Húsavíkurkirkja, en trekirke bygget i 1907. De siste årene har Húsavik blitt et gradvis mer populært reisemål, med interessante Húsavík Hvalmuseum. Vi tar en tur på land og en fottur i nærområdet før vi må tilbake til båten. Når vi seiler videre, passerer vi Langanes-halvøya, en stor halvøy på østsiden av Þistilfjörður og nord for Bakkaflói. Det høyetse punktet er Gunnólfsvíkurfjall, 719 moh.

Island Husavik
DAG 9

Bakkargerdi og Seyðisfjörður

Velkommen til Alveriket!

Bakkagerdi er den største tettstedet i Borgarfjörður og er kjent for sin vakre natur, og er alvenes land. Vi har formiddagen til rådighet og blir fraktet i land med polarbåter. I Bakkegerdi er det få turister, så her finner man fred og ro – og nydelig utsikt. I fjorden er det store kolonier lundefugl. Ved siden av landsbyen ligger et høyt, steinete fjell kalt Álfaborg (alvenes by).

Ikke langt fra dette mytiske stedet ligger den lokale kirken med sin unike altertavle malt i 1914 av den anerkjente og folkekjære kunstneren Kjerval, som ble født i området. En av de mest populære attraksjonene i landsbyen er et lite og velholdt torvhus fra 1899 kalt Lindarbakki.

Vel ombord igjen seiler vi videre til Seyðisfjörður med ankomst om ettermiddagen. Stedet er lett gjenkjennelig på grunn av den norske kulturarven. De fargerike trehusene fra begynnelsen av 1900-tallet gjør tettstedet unikt på Island. Vi starter vår fottur fra sentrum hvor vi går gjennom skogsområde og til Fjardarsel hvor vil nyte mange vakre fossefall. Videre går vi opp til på fjellet hvor vi på toppen får en fantastisk utsikt.

Dagens fottur: ca 8 km / 3 timer

Island - fottur
DAG 10

Djúpivogur

Europas største isbre og oppsiktsvekkende kunst

Rundt den lille byen Djúpivogur ligger vakker og variert natur. Búlandsnes er det perfekte stedet for fugleelskere, da de fleste islandske fuglene har rede her.

Vatnajökullbreen er Europas største isbre, og et spektakulært syn.
Vår lokalguide tar oss med på en historisk rundtur. Vi går blant til Breidivigour og Flyuvogur – to små innsjøer hvor vi finner en hytte brukt av fuglekikkere. Videre går vi inn mot byen, hvor vi legger turen innom en kunst- og håndverksbutikk hvor lokale kunstnere lager interessante gjenstander fra tre og bein i nærheten.

I det gamle havneområdet finner vi en uvanlig utendørs granittkunstverk plassert rundt vannkanten. Det er vanskelig å si om Djúpivogur er mer kjent for sitt virkelige fugleliv eller for skulpturen Eggs of Merry Bay (Eggin in Gledivik), som muligens har stjålet showet. Skulpturen er laget av den verdenskjente islandske kunstneren Sigurður Guðmundsson, og består av 34 store egg spredt langs vannkanten, som hver representerer en lokal fugleart. Det største egget representerer halsdykkeren – en fugl som vanligvis ses i og rundt Djúpivogur.

Bli med på en valgfri utflukt til Vatnajökull-lagunen, eller på en fottur i de vakre omgivelsene rundt landsbyen. Langabúð er det eldste huset i Djúpivogur, originalt bygget i 1790. I dag er det renovert og fungerer som et kultursenter. Senteret huser noen av verkene til skulptøren Ríkarður Jónsson, et museum, en utstilling av lokalt håndverk og en kafé med deilige hjemmelagde kaker.

Vi tar turen til Bondavarda som tilbyr en fantastisk utsikt over landsbyen og området rundt. Vi nyter den flotte utsikten før vi går ned til Breidivogur og Fyluvogur – to små innsjøer, her finner vi en hytte brukt av fuglekikkere.

Dagens fottur: ca 12 km / varighet ca 5 timer

 

Siglufjrdur-Island Foto Karsten_Bidstrup
DAG 11

Heimaey – Fottur på Vestmannaeyjar

Islands Pompeii

Heimaey er den største av Vestmannaøyene, og ligger utenfor Islands sørkyst – med spektakulære klipper. På øya finnes det mange forskjellige sjøfugler, inkludert lundefugl og krykkje. I dette området er det også store sjanser for å se hval.

Bli med på en fottur der vi besøker vulkanen Helgafell. Du får lære mer om vulkanutbruddet i 1973, og hvilke konsekvenser utbruddet hadde for befolkingen på øya.

Vi besøker også det berømte ildfjellet Eldfell, som ble til under vulkanutbruddet. Etter å ha vært i dvale i nesten 5.000 år, våknet Helgafell plutselig den 23. januar i 1973 med et stort vulkanutbrudd. Etter en rekke småskjelv oppsto det en 1600 meter lang sprekk på øya, med 50-60 aktive kratere. I løpet av de neste fem dagene lukket alle kraterne seg ­ – unntatt ett, og det var her den nye vulkanen Eldfell begynte å ta form. I dag er Eldfell (Ildfjell) 200 meter høyt. Toppen av Eldfell er fortsatt varm.

I 2004 begynte øyboerne å grave ut husene som ble begravet i lava og aske. Mer enn 400 hus ble ødelagt i løpet av utbruddet. De nye husene er nå bygget på vestsiden av øya. Før utbruddet ble dette området ble sett på som det beste landbruksområde på Heimaey. Havnen lå godt beskyttet for østavinden, og innseilingen var 800 m bred. I dag er den bare 160 m bred, og den blir sett på som en av de tryggeste havnene på Island. I løpet av utbruddet ble sjøvann brukt til å kjøle ned den flytende lavaen for å redde havnen. Helt til slutt besøker vi Eldheimar-museet.

Dagens fottur: ca 12 km / varighet ca 5 timer

 

Vulkanen Eldfell Island Foto: Karsten Bidstrup
DAG 12

Reykjavik

Islands sjarmerende hovedstad

Den opplevelsesrike reisen vår slutter i Reykjavik. Til avtalt tid samles vi for å gå i land. Vi oppbevarer koffertene våres på et hotell i nærheten. Nå blir det tid på tid på egenhånd i Reykjavik, Islands hovedstad. Denne sjarmerende byen med massevis av restauranter, museer, butikker og smale gater. Til avtalt tid blir det transport til flyplassen med ettermiddagsfly tilbake hjem til Norge

 

 

Reisebetingelser

Vanskelighetsgrad 3 Fotturen er variert med en del flatt terreng, men også med noe opp- og nedstigninger. Noen ganger litt bratte stigninger, men de varer ikke så lenge! Du må være vant til å ferdes i ulendt terreng, da terrenget kan være variert. Tiden som er satt er inkludert pauser men kan variere noe etter gruppen. Dagsprogrammet kan bli endret i henhold til værforhold og eventuelt andre forhold som er utenfor arrangørens kontroll.

ALT DETTE ER INKLUDERT:

 • Fly Oslo-Reykjavik-Oslo med SAS
 • Transport mellom flyplass-skip-flyplass
 • Reise med Hurtigruten i valgt lugarkategori
 • Helpensjon ombord
 • Enkeltlugar uten tillegg
 • Vind- og vannavstøtende jakke
 • Landinger med polarsirkelbåter og utvalgte aktiviteter om bord og på land
 • Erfarent ekspedisjonsteam som holder faglige foredrag, samt deltar på ilandstigninger og aktiviteter om bord
 • Lokal hiking guide 5 dager
 • Kaffe og te om bord

DETTE ER IKKE INKLUDERT:

 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Bagasjeservice

Hurtigrutens ekspedisjoner går til steder der elementene rår. Sikkerhet er viktig, derfor kan vær-, vind-, sjø- og isforhold endre reiseruten. Kapteinen bestemmer den endelige reiseruten underveis ut i fra forholdene. Derfor er hver eneste ekspedisjon med Hurtigruten unik, og beskrivelsen på denne siden er kun en indikasjon på hva du kan oppleve.

FOR DENNE REISEN GJELDER SPESIELLE BETINGELSER:

 • Depositum for denne reisen er 10% av pakkeprisen. Restbeløp forfaller 65 dager før avreise.
 • Ved avbestilling fra innbetalt depositum-65 dager før avreise, ingen refusjon av innbetalt depositumbeløp
 • Ved avbestilling fra og med 65 dager før avreise, 100 % gebyr av pakkeprisen

For øvrig gjelder våre reisebetingelser

Les mer om skipet MS Spitsbergen  

OM SKIPET:

Byggeår: 2009, ombygd 2016
Kapasitet: 243 passasjerer i internasjonal fart
Lenge: 100,5 m
Bredde: 18 m
Fart: 14,5 knop

MS Spitsbergen er oppkalt etter øygruppen Spitsbergen. Hurtigruten har tatt med gjester til Svalbards villmark siden 1896. Da ble denne seilingen kalt ”Sportsruten”.
Skipet ble totalrenovert i 2016 og har i dag høy standard, skandinavisk design og komfortable, moderne fellesområder og lugarer. Oppgraderingen har gjort MS Spitsbergen til et mer miljøvennlig skip, tilpasset for å optimalisere drivstoffutnyttelsen og minimere utslipp – og vi kommer til å fortsette med slike oppgraderinger i fremtiden. Dette gjør MS Spitsbergen enda mer rustet for reiser i polare farvann.
MS Spitsbergen har et eget ekspedisjonsteam om bord, noe som gjør skipet til et slags flytende universitet. Her kan du delta i interessante forelesninger og aktiviteter inne på skipet og ute på dekk. Dette gjør reisen både spennende og læringsrik! Temaene i forelesningene varierer fra sesong til sesong, og områdene de seiler i. Det er ekspedisjonsteamet som er ansvarlige for forelesningsprogrammet.

FASILITETER OMBORD:

 • Ekspedisjonsteam
 • Explorer lounge og panoramabar
 • Panoramasalong
 • Kompass servicesenter
 • Brygga bistro
 • Butikk
 • Torget restaurant
 • Trådløst nettverk (dekning varierer)
 • Badstue og trimrom
 • Boblebad
 • Heis
 • Vaskeri
 • Utvendig explorerdekk
 • Utvendig bar for ulike arrangement, dekk 7/8

Om du flyr fra andre steder i Norge, kontakt oss for tilbud. Forbehold om endring i programmet, flyskatter og valutakurs.

FORBEHOLD Prisen er basert på minimum  10 deltakere. Skulle det bli færre deltakere, forbeholder vi oss retten til å annullere turen eller øke prisen noe. Beskjed om dette vil bli gitt innen 20 dager før avreise. Vi tar forbehold om eventuelle skrivefeil, endringer i flytider og program samt justering av pris som følge av økning i valutakurser, skatter, avgifter og andre uforutsette faktorer utenfor vår kontroll. Detaljerte regler finner du i våre reisebetingelser

KRAV TIL DELTAKERNE Deltakelse foregår på eget ansvar. Dette elementet er mer fremtredende på en fottur enn på de fleste pakkereiser. Det er deltakers ansvar å sjekke med sin lege om man er i god nok form/har god nok helse til å delta på reisen. Det vises for øvrig til informasjon om vanskelighetsgrad for hver tur. Kontakt oss gjerne om du har spørsmål knyttet til dette.

Valuta Lokalvaluta på Island er ISK. Minibanksystemet er utbygd og finnes i alle tettsteder og på flyplassen. De fleste kort kan brukes i de fleste automater, butikker og restauranter.

Når du melder deg på denne reisen, bekrefter du at du har lest og akseptert betingelsene som fremkommer over, i programmet samt våre generelle reisebetingelser.