Villa Rufolo i Ravello

Amalfikystens perler

/med Capri og Napoli


Du kan glede deg til:

 • Capri – den myteomspunnede øya
 • Å vandre langs Pompeiis tidløse gater
 • En kjøretur langs den legendariske Amalfikysten
 • De greske templene i Paestum
 • Å oppleve Napolis sjarmerende kaos
 • Et besøk på vannbøffelgård med mozzarella-smaking

Amalfikysten er spektakulær og med rette kalt Italias vakreste kyststrekning. Her er de  pastellfargede husene nærmest limt fast på klippen som stuper ned i Middelhavet. Langs Pompeiis tidløse gater kan du se de godt bevarte bygningene. Capri – den myteomspunnede øya er estetisk vakker og har en egen tidløs stemning. Vandre nedover Napolis smale gater der klessnorene strekker seg fra vindu til vindu og pryder strøket med fargerike plagg. Amalfikysten er også kjent for sine knallgule, smakfulle sitroner og de brukes til både is, likør og matlaging. Vi prøvesmaker og nyter det italienske kjøkken med ferske, lokale og smakfulle råvarer.

Last ned reiseprogram
 • Pris fra 21 590,-
 • Første tilgjengelige avreisedato 25.09.2021 (1 avreisedatoer)
 • Varighet 8 dager

Avreiser

Ditt utvalg
 • Avreisedato 25.09.2021
 • Avreisested Oslo Lufthavn
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 8 dager
 • Priser fra 21 590,-
 • Amalfikysten_vandretur
 • Pizza Italia mat
 • Vin Italia
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Ankomst Napoli og kystbyen Vietri Sul Mare

Formiddagsavgang med Lufthansa fra Oslo via München til Napoli. Vi ankommer flyplassen sen ettermiddag. Etter cirka en time i buss er vi fremme ved hotellet som ligger i utkanten av kystbyen Vietri sul Mare, 5 kilometer vest for Salerno.

Byen regnes for å være inngangsporten til Amalfikysten. Den er også viden kjent for sin keramikkproduksjonen som går tilbake til romertiden. I det koselige sentrum finner du flis-dekorerte butikker som selger keramikk i alle former og størrelser.

På kvelden møtes vi til en hyggelig velkomstmiddag på hotellet.

Måltider inkludert: middag 

Sitroner vokser overalt på Amalfikysten
Dag 2

Mozarella og greske templer i Paestum

Hvem har ikke hørt om «Caprese» – salaten bestående av en god mozzarella, solgylne tomater og fersk basilikum?

I dag er vi så heldige å være invitert til vår lokalguide Flavia. Hun og familien har en stor vannbøffelgård med cirka 600 dyr. Her produserer de foruten mozzarella også yoghurt og is av bøffelmelk. Mozzarella er en av Italias mest tradisjonelle og utbredte varer. Ostens historie går flere hundre år tilbake og inngår fremdeles som en naturlig del av det italienske kjøkken.

Flavia forteller om gårdens historie, om bøfflenes liv og vi får se deler av mozzarella produksjonen. Vi blir servert en lett lunsjbuffet bestående av flere typer mozzarella, ricotta-ost med honning, salat med tomater, brød, vin og vann.

Deretter går turen til Paestum, den gamle greske kolonien, grunnlagt på slutten av 600-tallet. Her finner du noen av de best bevarte greske templene i verden, faktisk i bedre stand enn de fleste kulturminner i dagens Hellas. Her bli vi kjent med den greske kulturen og arkitekturen i Sør-Italia.

Retur til hotellet om ettermiddagen. Resten av dagen og kvelden til egne aktiviteter. Spør gjerne reiseleder eller lokalguide om gode tips.

Måltider inkludert: frokost og lunsj

Paestum
Dag 3

Capri

Etter frokost blir vi hentet og fraktet til havnen i Salerno. Her går vi om bord på en hurtiggående båt, en og halv time senere er vi på Capri!

Den myteomspunnede øya er estetisk vakker, har en egen tidløs stemning og byr på mange naturopplevelser. Capri har blitt kjent som et eksklusivt reisemål for berømtheter fra hele verden. Vi tar minibusser opp til Anacapri for å besøke Axel Munthes villa, Villa San Michele. Den er bygget på ruinene av en romersk villa og har et imponerende hageanlegg. Herfra kan du nyte den praktfulle utsikten over øya, Sorrentohalvøya og Vesuv.

Etter en felles lunsj i selve Capri by er det tid på egen hånd for å rusle rundt eller ta en titt i byens fasjonable butikker. Båten tar oss tilbake til Salerno og for videre retur tilbake til hotellet. Kvelden er til egen disposisjon, men reiseleder arrangerer gjerne med felles middag for de som ønsker det.

Måltider inkludert: frokost og lunsj

Capri
Dag 4

Dagen til "gjør hva du vil"

I dag kan du velge å ta en rolig dag i Vietri sul Mare eller utforske området på egen hånd. Kanskje vil du ta lokalbussen til Salerno, spaser langs strandpromenaden eller besøke bykjernen som stiller med flere gode spise- og shoppingmuligheter. Reiseledere er behjelpelig med tips og forslag. Uansett hvordan du ønsker å tilbringe dagen, om kvelden møtes vi til middag på hotellet og kan dele dagens opplevelser med hverandre.

Måltider inkludert: frokost og middag

Deilig italiensk gelato
Dag 5

Pompeii - byen under asken

Ett av Sør-Italias mange høydepunkter er helt klart Pompeii, den antikke byen som ble begravet da vulkanen Vesuv hadde et utbrudd 24. august år 79. e.Kr. Dekket av et tykt lag av pimpstein og aske, er det meste bevart akkurat slik det var da innbyggerne ble overrasket av den varme askestrømmen.  

 I Pompeii får vi et godt innblikk i det romerske liv slik det ble levd i det 1. århundre e.Kr. Her vandrer vi langs gater og torg, ser bolighus, de romerske badene, teatrene og villaene. Fri ettermiddag i Vietri sul Mare. I kveld spiser vi middag på hotellet.

Måltider inkludert: frokost og middag

Pompeii med Vesuv i bakgrunnen
Dag 6

Napoli

På dagens program står det besøk i Napoli, Italias tredje største by og hovedstad i regionen Campania. Byen er bygd rundt Napolibukten med vulkanen Vesuv i bakgrunnen og har en rik historie og mektige tradisjoner innen kultur, kunst og mat. Kjent som pizzaens opphavssted og med verdens eldste og fremdeles aktive operahus.  

Nå er Napoli også satt på kartet etter Elena Ferrantes populære bøker. Vi skal oppleve byen både med buss og til fots. Til lunsj blir det selvsagt ekte italiensk pizza. Om ettermiddagen setter vi kurs tilbake til hotellet. Kvelden er til egen disposisjon, men reiseleder arrangerer gjerne felles middag for de som ønsker det.

Måltider inkludert: frokost og lunsj

Napolis smale gater der klessnorene strekker seg fra vindu til vindu og pryder strøket med fargerike plagg
Dag 7

Amalfikysten - byen Amalfi og fjellbyen Ravello

Len deg tilbake og la deg forføre av den legendariske og nydelige kyststrekningen med en
uslåelig utsikt. Her ligger små romantiske byer som perler på en snor, alle med sitt eget spesielle preg. Duse pastellfargede hus klamrer seg fast oppover i de ruvende klippene, som igjen stuper ned i Middelhavet.

Hovedbyen Amalfi har gitt denne kysten sitt navn. Her går vi en tur i snirklete middelaldergater og ser nærmere på den hyggelige byen med den flotte St. Andreas-katedralen, også kalt Duomo di Amalfi.

Turen går videre til den sjarmerende fjellbyen Ravello. Byen ligger høyt oppe på klippene og herfra er det en fantastisk utsikt over Salerno-bukten. Under sin storhetstid bodde det mer enn 25 000 mennesker her, men i dag er innbyggertallet bare 2 500. Mange av de forrige århundrenes store kunstnere, forfattere og statsmenn har besøkt Ravello, og vår egen Edvard Grieg elsket stedet. Innen vi kjører tilbake til hotellet besøker vi Villa Rufolo, en palassaktig eiendom med terrasseformede hager og en enestående utsikt over Salernos bukt.

Under vår felles avskjedsmiddag på en lokal restaurant i kveld, har vi mange flotte opplevelser å mimre over.

Måltider inkludert: frokost og middag

Amalfi
Dag 8

Hjemreise

Etter en rolig frokost og utsjekking kjører vi mot flyplassen i Napoli. Lufthansa har avgang ved lunsjtid. Det er flybytte i München og vi ankommer Oslo Lufthavn tidlig kveld.

Måltider inkludert: frokost 

Reisebetingelser

PRISEN INKLUDERER

 • Flyreise t/r Oslo – Napoli med Lufthansa
 • Transport flyplass – hotell t/r
 • All lokal transport iht. program
 • 7 netter på 4* hotell med frokost
 •  3 middager på hotellet inkludert 1/2 flaske vin
 •  1 middag på lokal restaurant inkludert 1/3 flaske vin
 •  2 lunsjer
 •  Besøk på vannbøffelgård med mozzarella-produksjon inkludert lett lunsj
 • Utflukter og inngangsbilletter i henhold til program
 • Svensktalende lokalguide
 • Reiseleder fra Escape Travel

 

PRISEN INKLUDERER IKKE

 • Avbestillings- og reiseforsikring
 • Tips til lokale guider og sjåfører

 

OM HOTELLET

HOTEL LLOYD’S BAIA 4*
Vi bor på Hotel Lloyd’s Baia som ligger på en klippe og kan skilte med panoramautsikt over Salernobukta. Hotellet har en privat strand, som er tilgjengelig via en glassheis under perioden 1. juni til slutten av september. Fra hotellets terrasse kan du slappe av og nyte den flotte utsikten. Man kan gå til fots fra hotellet og inn i sentrum av Vietri sul Mare. Rommene har balkong og er utstyrt med klimaanlegg, minibar og LCD-TV med satellittkanaler og gratis Wi-Fi. Alle rommene har også eget bad med hårføner og badeprodukter.
Les mer om hotellet her