Spanskeplassen i Sevilla

Andalucías skatter

  • Det vakre arabiske Alhambra-palasset i Granada
  • Moské-katedralen i Córdoba
  • Sevilla med sin kultur, historie, sensualitet og pasjon
  • Ronda, en av Andalucías hvite byer
  • Noen avslapningsdager ved Costa del Sol 

I Andalucía har lidenskap, pasjon, flamenco og tyrefekting sitt opphav. I denne delen av Spania er fargene sterkere, flamencotakten klappes og trampes raskere og mer bastant, og fiestaene er større og mer høylytte enn i resten av landet. Her leves og feires livet til fulle, ute på de smale brosteinsgatene, på plazaene i skyggen under sitrustrærne og på de mange barene og restaurantene som finnes overalt. Vi skal besøke arkitektoniske perler som Granada, Córdoba, Sevilla og Ronda. Historie i kombinasjon noen dager med sol og salt sjø på Costa del Sol, gjør denne reisen til en perfekt kombinasjon av det beste fra Sør-Spania.

Last ned reiseprogram
Vegard Emil Pettersen Reiseleder
Reiseleder
Vegard Emil Pettersen

Avreiser

Ingen tilgjengelige avganger

  • Flamenco spania
  • Sevilla, Spania
  • Ronda Andalusia Spania
  • Ronda Andalusia Spania
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Oslo - Malaga - Granada

Avreise med Norwegian fra Oslo Lufthavn kl. 11.35 med ankomst Malaga fire timer senere. Derfra kjører vi buss videre mot Granada, det tar cirka to timer.  Granada er hovedstad i provinsen med samme navn og ligger vakkert til ved foten av Sierra Nevada-fjellene.  Byen er særlig kjent for palasset Alhambra fra da maurerne styrte denne delen av Spania. Festningen står i dag på UNESCOs verdensarvliste og er en av landets største turistattraksjoner. Vi spiser middag sammen på hotellet. (M)

Alhambra, Granada
Dag 2

Granada - Alhambrapalasset

Alhambra («Det røde slottet») er et palass og et festningkompleks som ble bygget på midten av 1300-tallet av de mauriske herskerne i det daværende emiratet Grenada. Det er et av de vakreste arabiske palassene i den vestlige verden, og inneholder tre palasser – Nazarí, Royal Residence og Carlos V samt de fascinerende hagene til Generalife og festningen Alcazaba. I løpet av besøket vil du ane hvilken fascinasjon som vann og vegetasjon har utøvet over islamsk kultur.

Videre går vi gjennom Albaicin, et område kjent for sin imponerende utsikt over Alhambra-palasset og dets karakteristiske hus og
«Carmenes» villaer. Senere i gamlebyen, kommer vi til renessanse-katedralen med det kongelige kapellet og gravstenene
til de katolske kongene. Via de trange gatene i det gamle distriktet og gjennom markedet Alcaiceria, så ender vi på den livlige Plaza Bib-Rambla.

På kvelden tar vi en tur i sigøynernabolaget Sacromonte. Sigøynere bodde tidligere i huler og i kveld opplever du et spennende flamenco show i en av disse hulene. Her inntas også kveldens middag.  (F, M)

Løvegården, Alhambra, Granada
Dag 3

Granada - Córdoba - Sevilla

Vi forlater Granada og setter kurs mot Córdoba, som ligger ved bredden av elven Guadalquivir, forent med den vakre steinbroen fra det romerske imperiet til Augustus. Tidligere en iberisk og romersk by, og senere hovedstad i et islamsk kalifat. I dag, en av de byer
som omfatter størst historisk arv i verden erklært World Heritage Site av UNESCO. Den hvitvaskede landsbylignende gamlebyen er en fantastisk opplevelse. Vi spaserer gjennom gatene – inntrykket av det jødiske kvartalet, synagogen, de sjarmerende andalusiske terrasser, palasser og kirker er nesten overveldende. Særlig kjent i Córdoba er den enorme moské-katedralen la Mezquita. I dette unike byggverket speiles en rik og viktig del av Spanias historie.

Ankomst Sevilla ut på ettermiddagen, og om kvelden spiser vi middag sammen på hotellet. (F, M)

La Mezquita-katedralen i Cordoba
Dag 4

Sevilla

Dagen starter med en flott panoramatur. Sevilla er en cocktail av kultur, historie, sensualitet, uteliv og latinotemperament. Man blir betatt av lyset, den blå himmelen, den røde solen og den hvitvaskede byen. Vi kjører gjennom hjertet av byen ved Guadalquivir-elven, ser det skinnende arabiske Gulltårnet, Santa Maria-katedralen (verdens tredje største), den imponerende minareten Giralda, Palmealleen med alle bygninger fra den  spansk-amerikanske verdensutstillingen i 1929 og Expo, verdensutstillingen, i 1992.
Barrio de Santa Cruz er det gamle jødiske nabolaget i Sevilla, og ligger like ved katedralen. Området er sjarmerende med sine gamle, fargerike og skjeve hus knyttet sammen av brosteinsgater og appelsintrær. Du finner også mange butikker, små spise- og utesteder, et livlig nabolag.

På ettermiddagen besøker vi det imponerende palasset Real Alcázar som sammen med Alhambra i Granada og La Mesquita-katedralen i Córdoba, er et av Spanias absolutt mest imponerende, overraskende og fantastiske byggverk med en lang historie bak seg. Det er blitt bygget på og bygget om i over 1000 år og er dermed det eldste kongeslott i Europa, og som fortsatt er i bruk. Det er kongefamiliens offisielle bolig når de besøker Sevilla.

Innbyggerne i Sevilla er vennlige, kunnskapsfulle og stolte over sin by. Bare å vandre rundt i byen eller ved bredden av elven er en god måte å komme nær denne byen og dens folk. Ettermiddagen og kvelden er din til å utforske byen på egen hånd. Tapas er tingen når det gjelder middag i Sevilla, og valgmulighetene er nesten uendelige. Gjør som spanjolene, og vandre fra sted til sted for å teste ut forskjellige smaker. For de som ønsker, kan reiselederen arrangere en felles middag. (F)

Sevilla, vakkert beliggende ved elven Gualdalquivir
Dag 5

Sevilla - Ronda - Costa del Sol

Etter frokost kjører vi til Ronda,  en av Spanias eldste byer, og regnet som tyrefektingens vugge. Den ligger på et strategisk punkt i høylandet, cirka 750 meter over havet, med utsikt over hele kysten. Byen har vært nøkkelen til suksess i mange konflikter, som den siste borgerkrigen. Den oppsiktsvekkende og likevel mytiske kløften som på mange måter har delt byen er en av de første tingene man
kommer til å merke når vi kommer frem. Når du vandrer over den såkalte «Nye broen» kan du forstå fascinasjonen som
enkelte kjente personer, som Orson Wells og Hemingway, hadde til stedet. Fascinasjon er også nøkkelen til besøket i Spanias eldste tyrefektningsarena og tyrefektningsmuseet. Når vi forlater arenaen, passerer vi den vakre Alameda-parken og du kan beundre den fantastiske utsikten over sletten før vi går inn i gamlebyen. Etter lunsj (ikke inkludert) og litt tid på egen hånd kjører vi ned mot kysten til Costa del Sol og sjekker inn på Gran Hotel Cervantes i Torremolinos. Middag på hotellet. (F, M)

Ronda
Dag 6 - 7

Torremolinos, Costa del Sol

Nå kan du nyte noen rolige dager ved kysten med bad og sol, og kanskje litt shopping.  Nede ved sjøen i Torremolinos er det en stor klippe som deler strandpromenaden i to. På høyre side av klippen ligger La Carihuela, fiskernes bydel, som i dag er kjent for sine gode fiskerestauranter og mange hyggelige souvenirbutikker. På venstre side har vi El Bajondillostranden som er cirka fem kilometer, med aktiviteter for enhver smak. Du kan komme fra byen til stranden via to trapper med fin utsikt over kysten, eller en heis som bringer deg ned. 

Oppe i byen er Calle San Miguel verdt et besøk. Det er en lang butikkgate som krysser hele sentrum, fra trappene som går fra stranden helt opp til Plaza Costa del Sol, med restauranter og kunstutstillinger. Hvis du fortsetter opp gjennom byen, så kommer du til El Calvario, den eldste bydelen, hvor størstedelen av lokalbefolkningen bor. Her finner du rådhuset og flere kirker.

Har du lyst å se mer, anbefales en utflukt til Málaga. Togstasjonen ligger rett ved hotellet og toget tar deg raskt og rimelig inn til byen. Her finner du spennende muséer, et hyggelig og oppgradert havneområde med et utall restauranter, trendy hoteller og butikkene har fått et riktig oppsving de siste årene. Innvielsen av Picasso-museet i 2003 bidro også til dette, og er vel verdt et besøk. Det ligger midt i gamlebyen og er smakfullt innredet i et nydelig, gammelt rikmannspalass. Picasso trenger ingen nærmere introduksjon, men ikke alle vet at det var i Málaga han ble født i 1881 før familien flyttet til Barcelona da han var 14 år.  I  den hyggelige og pulserende gamlebyen er det meste i gangavstand. (F, M)

Torremolinos, Spania
Dag 8

Hjemreise

En rolig morgen, en lang frokost, kanskje en siste lille spasertur før vi sjekker ut og reiser mot flyplassen. Det er avgang med Norwegian kl. 15.15 og beregnet ankomsttid på Oslo Lufthavn er kl. 19.10. (F)

Reisebetingelser

×