Fottur på Svalbard – et arktisk eventyr

Tenk å sitte på den arktiske tundraen med god nistepakke mens du hører på spennende historier om isbjørn – og det midt i sommerferien!

Bli med oss til Svalbard og opplev det spesielle sommerlyset, den nakne naturen og det livlige dyrelivet med polarrev, reinsdyr – og kanskje vi får se isbjørn også?

Du kommer ikke til å savne Syden, vi lover! Gled deg til:

 • Storslått arktisk natur på nært hold
 • Vi bor historisk på gruvehotellet Coal Miners’ Cabins
 • Morenelandskap, rikt dyre- og fugleliv
 • Vandre over Larsbreen
 • Båttur til Pyramiden, et tidligere russisk gruvesamfunn
 • Arktisk villmarksaften på Camp Barentz

Les gjerne den flotte bloggen til vår sprudlende kollega Anne som har bodd flere år på Svalbard. Bloggen finner du her.

Vanskelighetsgrad 4

 

Last ned reiseprogram
 • Alle lunsj- matpakker & middager inkludert i prisen!
 • Båttur til Pyramiden med ny Hybriddrevet hurtigbåt!
NORSK TURLEDER
Mila Zaharinova

Avreiser

Ditt utvalg
 • Avreisedato 05.08.2020
 • Avreisested Oslo Lufthavn
 • Tilgjengelighet Utsolgt
 • Dager 6 dager
 • Monacobreen Svalbard
 • Isbjørner Svalbard
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Oslo - Svalbard

Avreise fra Oslo Lufthavn med SAS til Longyearbyen. Transfer direkte til vårt historiske gruvehotell Coal Miners` Cabins. Ettermiddagen til egen disposisjon før vi til avtalt tid samles for å spise middag på Coal Miners’ Bar & Grill. (M)

Coal Miners’ Cabins er stedet for den ekte opplevelsen av gruvelivet på Svalbard. Det ligger i Nybyen, Longyearbyens lille ”drabantby”, i gåavstand fra sentrum. Det som i dag kalles Coal Miners’ Cabins stod klart i 1948. Resepsjonen og stedets spisested kalles Stormessa på folkemunne. Det var her gruvearbeiderne ble servert mat etter harde økter i gruva. De jobbet tre skift, derfor var Stormessa døgnåpen. På 60-tallet ble det etablert meieri i kjelleren på Stormessa. Det var her gruvearbeiderne hadde sitt dusjanlegg og mottok post og lønn. De senere årene har Stormessa fungert som resepsjon og frokostlokale. Etter en omfattende oppussing ble bygget gjenåpnet i 2015 og døpt til Coal Miners’ Cabins. Her finner du også Coal Miners’ Bar & Grill. Menyen er laget for deg som har hatt en hard økt ute i Svalbard barske natur. Uten mat og drikke – duger helten ikke! På Stormessa finner vi frokostsal og resepsjon med suvenirbutikk og kiosk, TV og tilgang til Internett. Felles for alle rommene på Coal Miners’ Cabins er at det er åtte private bad på gangen, fellesrom og –kjøkken. Her smører du matpakken selv og er rett ute i naturen straks du åpner døra. Frokostbuffé på ”Stormessa”. Coal Miners’ Cabins er med andre ord et overnattingssted med en utsikt som er gull verdt! Kokkene her tilbereder de beste retter av de beste råvarer. Maten tilberedes direkte på kullgrill.

 

 

Longyearbyen
Dag 2

Fottur fra fjord til fjell

På denne flotte turen får du sett en annen utsikt enn den du kan oppleve rundt Longyearbyen. Vi bruker båt for å komme oss over Adventfjorden til Revneset. Turen tar ca. 10 minutter. Området vi skal bevege oss gjennom inneholder mye av det Svalbard kan by på: Frodig vegetasjon og godt beite for svalbardreinen, historiske levninger fra den første gruvedriften i Advent City og et mye brukt fangstterreng fra tidligere tider.
Turen går opp Louisdalen mot Carolinedalen. Innerst i dalen snur vi og går opp på Forkastningsfjellet. Der oppe er det en fantastisk utsikt over absolutt hele Isfjorden der isbreene ligger som perler på en snor fra innerst ved Nordenskiöldbreen til
ytterst ved Trygghamna. Guiden serverer en lett lunsj og noe varmt å drikke som vi inntar underveis. Terrenget er lett, og langs Forkastningsfjellet går vi på en luftig rygg.

I dag spiser vi middag på Restaurant Kroa, Svalbards mest avslappende og historiske restaurant. Restauranten er innredet ut ifra en idè om å kunne vise frem litt av Svalbards historie. (F/Matpakke/M)

Distanse: Ca 10 km
Varighet: ca. 7 timer totalt, hvorav ca. 5 timer fottur
Høydemeter: +/–400 m

Dag 3

Fottur Nordenskiöldtoppen

Bli med oss på den høyeste fjelltoppen rundt Longyearbyen, nyt arktisk frisk luft og flott utsikt over hele Longyearbyen! Fjellet var fra 1837 og tiden utover det 18. århundret dominert av vitenskapelige undersøkelser og fjellet er derfor oppkalt etter den svenske forskeren Nordenskiöld. På toppen, 1050 m.o.h. nyter vi medbrakt ekspedisjonslunsj, varm drikke og nyter utsikten mens guiden byr på spennende Svalbardhistorier. Vi inntar middagen på restaurant Stationen som åpnet døren i 2018. (F/Matpakke/M)

Distanse: Ca 12 km
Varighet: 6–7 timer
Høydemeter: +/- 1051 m

Dag 4

Båttur til Nordenskiöldbreen og Pyramiden

Å seile sakte nordøstover mot Nordenskiöldbreen er en fantastisk opplevelse. Vår destinasjon Pyramiden, er et russisk gruvesamfunn som ble forlatt i 1998. Alt er intakt, selv om gatene er øde. Et magisk sted å besøke. Vi går i land og får en guidet omvisning før vi tar turen innom hotellet. I løpet av turen passer vi også Brucebyen, Skansebukta, Svenskehuset på Kapp Thordsen og fuglefjellet på Diabas. Vi får servert lunsj som består av et varmt måltid ombord på båtturen. I dag spiser vi middag på Funktionærmessen Restaurant. (F/L/M)

Funktionærmessen Restaurant er stolte over å kunne tilby mat i verdensklasse. Det er et unikt spisested basert på et internasjonalt kjøkken, og ulikt alt annet som finnes i Longyearbyen i dag. Dette historiske spisestedet har tatt mål av seg å være den beste restauranten på Svalbard og serverer mat under et “sharing”-konsept. Her deler man rettene ved bordet, som betyr at du får anledning til smake litt av mye, samtidig som du deler dagens opplevelser. Grillen er et sentralt element i matlagingen, og etter å ha smakt maten vil du tro det utspiller seg litt magi på kjøkkenet. Kombinert med fantastisk panoramautsikt over byen, Longyearbreen og Hiorthfjellet og vi får en prisvinnende matopplevelse.

 

Dag 5

Fottur Trollsteinen - over Larsbreen – Lars Hiertafjellet

I dag gjør vi oss klar til å krysse isen og beseire stigende terreng før vi når målet som gir panoramautsikt fra 849 meter over havet. Vi går fra hotellet og kommer opp til Longyeardalen, hvor vi plutselig står midt i et morenelandskap formet av flerfoldige tonn is ved foten av Larsbreen. Dette er en kombinert fot- og bretur. Isbreen vi har lagt opp til å krysse er en «snill» bre, derfor er det ikke nødvendig å gå i taulag. I dag avslutter vi vårt opphold på Svalbard med en artisk villmarksaften i Camp BarentzVi blir hentet ved hotellet og kjører ut i Adventdalen, 10 kilometer utenfor Longyearbyen hvor det venter oss et annerledes måltid på den arktiske tundraen. Vertskapet serverer varm bidos (reinsdyrsgryte), bålkaffe og dessert mens de byr på isbjørnforedrag og svalbardhistorie. Villmarksaften foregår innendørs, men vi anbefaler varme sko og behagelige friluftslivsklær. (F/Matpakke/M)

Distanse: Ca 14 km
Varighet: 6–7 timer
Høydemeter:  +/- 878 m

Arktisk villmarksaften på Camp Barentz
Dag 6

Svalbard - Oslo

Formiddagen til egen disposisjon før vi til avtalt tid reiser til flyplassen for avreise hjem. (F)

Reisebetingelser

Vanskelighetsgrad 4 støvler.
Det kreves at deltaker er i god fysisk form og har gode knær. Turen går til dels i bratt og ulendt terreng, og er relativt krevende, se beskrivelse under dag for dag programmet.  Det er gode oppstigninger og bratte nedstigninger på alle turene. Fjellsko er nødvendig og gamasjer kan være en fordel ettersom det ofte kan være både snø og sørpe på breen. Dagsprogrammet kan bli endret i henhold til værforhold og annet.

Alt dette er Inkludert:

 • Flyreise Oslo Lufthavn  – Longyearbyen t/r med  SAS
 • Fellestransport på Svalbard
 • 5 overnattinger med frokost Coal Miners`Cabin
 • 2 selvsmurt matpakke (fotturdagene)
 • 1 middag Coal Miners’ Grill
 • 1 middag Restaurant Kroa
 • 1 middag Restaurant Stationen
 • 1 middag Funktionærmessen
 • 1 Arktisk villmarksaften Camp Barentz
 • Lokal guide fotturdagene med nødvendig utstyr 
 • 1 båttur til Nordenskiôldbreen og Pyramiden inkl. lunsj
 • Reiseleder Escape Travel

Om du flyr fra andre steder i Norge, kontakt oss for tilbud.

Dette er ikke inkludert:

 • Lunsj dag 1 og dag 6
 • Drikkevarer
 • Forsikring

Inkluderte måltider er i dette programmet forkortet slik: F= frokost, L=lunsj eller matpakker, M= middag.

Viktig info vedrørende reise til Svalbard
Siden Svalbard ikke er en del av Schengen-området, må det foretas kontroll av alle som reiser mellom Svalbard og det norske fastlandet. Utenlandske statsborgere må vise pass, mens for norske statsborgere holder det med legitimasjon i form av bankkort eller førerkort.
Les mer om pass og visum her

KRAV TIL DELTAKERNE Deltakelse foregår på eget ansvar. Dette elementet er mer fremtredende på en fottur enn på de fleste pakkereiser. Det er deltakers ansvar å sjekke med sin lege om man er i god nok form/har god nok helse til å delta på reisen. Det vises for øvrig til informasjon om vanskelighetsgrad for hver tur. Kontakt oss gjerne om du har spørsmål knyttet til dette.

FORSIKRINGER På alle våre turer kreves at deltaker har en fullgod reise- og ulykkesforsikring som også dekker eventuell avbestilling av reisen samt hjemtransport. Deltakerne er selv ansvarlig for å undersøke at disse elementene er dekket i deres reiseforsikring samt at forsikringen gjelder for de områder og høyder fotturen går. Husk å ta med ditt forsikringsbevis på reisen.

FORBEHOLD Prisen er basert på minimum 13 deltakere.

TURFAKTA 

Overnatting. Vi overnatter på Cola Miners` Cabin, stedet for den ekte opplevelsen av gruvelivet på Svalbard, ligger i Nybyen, Longyearbyens lille ”drabantby” som er i gåavstand fra sentrum. Det som i dag kalles Coal Miners’ Cabins stod klart i 1948. Resepsjon og stedets spisested kalles Stormessa på folkemunne. Stormessa fungerer som resepsjon og frokostlokale. Etter en omfattende oppussing ble bygget gjenåpnet og døpt til Coal Miners’ Cabins i 2015. Her finner du også Coal Miners’ Bar & Grill. På Stormessa finner vi frokostsal og resepsjon med suvenirbutikk og kiosk, TV og tilgang til Internett. Felles for alle rommene på Coal Miners’ Cabins er at det er åtte private bad på gangen, fellesrom og –kjøkken. Frokostbuffé på ”Stormessa”, eller Coal Miners Bar & Grill som vi har omdøpt restaurant- og resepsjonsområdet, serveres. Coal Miners’ Cabins er med andre ord et overnattingssted med en utsikt som er gull verdt! Fra kjøkkenet lager kokkene de beste retter fra de beste råvarer. Maten tilberedes direkte fra kullgrill.

Måltider. Ved påmelding vennligst oppgi om du er vegetarianer eller har matintoleranser som skal tas hensyn til.

Klima/værforhold. Sommeren på Svalbard er ganske lik Norge.

Bagasje/klær/utstyr. Bagasjen oppbevares på hotellet under hele oppholdet. Vi bærer kun dagstursekk.  Forslag til pakkeliste blir utsendt før avreise.