Aserbajdjan, Georgia og Armenia

/ Vårløsning i Syd-Kaukasus

En ukjent, fascinerende del av verden – av Europa! Med en smak av Asia. For ligger ikke Georgias hovedstad, Tbilisi, akkurat der hvor kontinenter og kulturer møtes?

Den nasjonale bevisstheten er brennsterk, og Kirken er en viktig del av den. Derfor skal vi se mange kirker og klostre, elegante, mektige, bærere av til tider både religiøs og politisk makt. Noen av dem har viktige relikvier, gjenstander fra Kristi liv, mange er mål for pilegrimsvandringer og seremonier. Mange kirker besøker vi nesten like mye for beliggenheten som for arkitekturen. Kirkekunst krever interesse og forståelse, beliggenheten i de fantastiske fjellandskapene går rett i hjerterota på fjellglade nordmenn. Armenia vil fortsatt være preget av hundreårsmarkeringen for katastrofen som rammet armenerne i Øst-Tyrkia under første verdenskrig.

Felles for alle tre land er de enormt storslagne landskapene. Våren er kommet, det skal være blomster og gress og lauvsprett og fuglesang.

Andre felles faktorer er folkenes karakter: Intense, ofte lidenskaplige, litt nysgjerrige på de få turister som kommer, gjestfrie til tusen når kontakt er etablert. Og de er glade i mat og godt drikke, det georgiske kjøkken er legendarisk, alle gode restauranter i Moskva i sovjettiden var georgiske. Kanskje ikke gourmetkjøkken, men husmannskost og mange gode smaker. Og azeriene og armenerne ligger ikke langt unna.

Det fortelles at da Noa hadde fortøyd arken på Ararat, gikk han ut av skipet og plantet en vin-
gård. Det er nå vingårder i alle de tre landene, de produserer vin – og utmerket brandy.
Til orientering.

Dette kan ikke bli annet en opplevelse av en tur. Vi har vært der, vi vet det! Velkommen!

Last ned reiseprogram
Reiseleder
Gunnar Skjolden

Avreiser

Ingen tilgjengelige avganger