Beduinliv i Jordan med Petra, Dødehavet, Rødehavet og Wadi Rum

/ Opplev Jordan sammen med og tilrettelagt av beduiner!

 • Kristi Eline Alfredsen har kjent en beduinfamilie i mange, mange år, sammen med dem inviterer hun på unike opplevelser.
 • Jerash – en av de best bevarte provinsbyene fra Romerriket. Vakrere enn i Roma?
 • Dødehavet med sol, «mud bath» og bading i det salte og mineralrike vannet.
 • Petra – et arkitektonisk og historisk mesterverk
 • Ørkenopplevelser i Wadi Rum-ørkenen
 • Overnatting og dagligliv sammen ned jordanske beduiner
 • Avslutning i badebyen Aqaba ved Rødehavet

Bli med inn i eventyret, – inn i 1001 natt! Sammen med Kristi Eline Alfredsen skal vi utforske steder og reisemål som ingen andre enn hun tilbyr. Sammen med henne får du opplevelser bak fasader, innenfor dører, telt og hjerter som ellers er lukket for turister. Vi bor i beduinleirer som er satt opp og rigget spesielt for oss. Du kan velge om du vil bo i telt eller sove under åpen himmel. Noen prøver det siste – for første gang – og opplever en stemning og en atmosfære som er ubeskrivelig. Og det er selvsagt helt trygt! På toppen av det spesielle får du med deg de store attraksjonene i området, toppet med ruinbyen Petra, et «must» å besøke. Den gjør uutslettelig inntrykk, fester seg på netthinnen, på hjernehinnen og i begge hjertekamre. Dette er Jordan for den eventyrlystne!

Last ned reiseprogram
 • Pris fra 27 590,-
 • Første tilgjengelige avreisedato 22.03.2019 (1 avreisedatoer)
 • Varighet 11 dager
Reiseleder
Kristi Eline Alfredsen

Avreiser

Ditt utvalg
 • Avreisedato 22.03.2019
 • Avreisested Oslo Lufthavn
 • Tilgjengelighet Utsolgt
 • Dager 11 dager
 • Priser fra 27 590,-
 • Jordan
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Fredag 22. mars 2019: Fra Oslo til Amman i Jordan

Avreise om formiddagen* fra Oslo med Turkish Airlines via Istanbul til Amman. Har du ikke flydd med Turkish Airlines før? I så fall kan vi opplyse om at det er en fin opplevelse. Selskapet har flere ganger blitt kåret til Europas beste. De har god sikkerhet, vennlig service og moderne flåte. De er medlem i Star Alliance (EuroBonus) og dersom du bor et annet sted i landet, kan du kontakte oss for tilslutning til Gardermoen med SAS. I Amman blir vi møtt av vår guide og går om bord i bussen som kjører oss inn til byen, ca. 30 minutter. Her sjekker vi inn på hotellet hvor vi skal bo første natten. (Mat på flyene)**

Velkommen til Jordan!
Dag 2

Lørdag 23. mars 2019: Via Jerash og Mount Nebo til Dødehavet

Vi starter vår reise til den vakre romerske ruinbyen, Jerash, en av de best bevarte provinsbyene i det gamle Romerriket. De kompakte ruinene i gylden sandsten står som en kulisse for hverdagslivet i en romersk by på 100-tallet. Vakrere enn i Roma, sier mange, Østens Pompeii, sier andre. Etter lunsj fortsetter turen til Madaba og Mount Nebo, 820 moh. Herfra var det Moses så utover «Det Lovede Land». Vi får en formidabel utsikt til Dødehavet, Jordandalen, Vestbredden og Israel. Og vi skal besøke basilikaen der, med en fantastisk samling av bysantinsk mosaikk. Det største bildet er hele 9×3 meter. På ettermiddagen går turen til Dødehavet, 430 meter under havet. Det er det laveste punktet på jorden! Saltinnholdet i Dødehavet er over 30 %. Vi boltrer oss i den fineste mud, nyter sol og bad – en spesiell opplevelse i seg selv. (Frokost, lunsj og middag)

Du flyter garantert i Dødehavet som har et saltinnhold på over 30%!
Dag 3

Søndag 24. mars 2019: Gjennom ørkenen Wadi Araba mot Petra

I dag har du igjen mulighet for å starte med Dødehavs-mud og morgenbad. Ved 10-tiden reiser vi sørover langs Dødehavet og gjennom ørkenen Wadi Araba, som varierer fra steinørken til store sanddyner. Vi kjører den fantastiske bakveien til Petra og ankommer «Lille Petra» på ettermiddagen. Derfra vandrer vi i 2-3 timer for bl.a. å besøke noen av verdens eldste boplasser, ruiner etter nabateerne. Ved solnedgang ankommer vi campen vår under åpen himmel, sammen med månen og stjernene. Vårt eventyrlige beduinliv starter … Du kan velge om du vil sove i telt eller under åpen himmel. Faktisk er det siste en stor opplevelse, som vi har veldig gode tilbakemeldinger på fra de som har reist på denne turen før! (Frokost, lunsjboks og middag)

Dag 4

Mandag 25. mars 2019: Klippebyen Petra

Vi våkner i «Lille Petra». Etter frokost kjører vi til vakre og unike Petras hovedinngang. Den eneste måten å ta seg inn i Petra på, er til fots eller til hest. Vi går ned den historiske, spektakulære Siqen, over en kilometer lang og bare to meter på det smaleste, der sollyset aldri treffer bakken.  Denne kløften har med sine stupbratte vegger bevoktet og ofte reddet byens innbyggere fra fiendtlige tokter. «Petra» betyr «klippe» på gresk, og er en hel by hugget inn i massive sandstensklipper, noe som gjør Petra helt unik. For 40 millioner år siden trakk vannet seg tilbake og blottet et landskap av hvite, gyldne, rosa, lilla, blå, rød og gråbrune sandstensklipper. For 2 500 år siden slo de nomadiske nabateerne seg ned og ble rike på handel med krydder fra India, silke fra Kina og røkelse og myrra fra de arabiske statene. De etterlot seg hundrevis av monumenter hugget ut i klippene. Monumentenes fine detaljer avslører inspirasjon fra egypterne, grekerne og romerne, som nabateerne møtte i handel og krig. Vi avslutter dagen med en gåtur (el. kameltur – ikke inkludert) til vår uforglemmelige camp, der våre beduinvenner har laget en deilig middag. Overnatter under månen og den vakre stjernehimmelen. (Frokost, lunsj og middag)

 

Klippebyen Petra
Dag 5

Tirsdag 26. mars 2019: Vi fortsetter å utforske Petra

Blant urgamle naturmonumenter våkner vi i magisk energi og med en utsikt du aldri vil glemme. Dette er dagen hvor kroppen får mest aktivitet. Fra campen går vi til forskjellige attraksjoner i Petra. Det blir lunsj underveis. Videre fortsetter vi til det flotte klosteret, vandrer en bakvei ut av Petra og ender dagen med privat overnatting i beduinlandsbyen. (Frokost, lunsj og middag)

Turen byr på gode møter med lokalbefolkningen
Dag 6

Onsdag 27. mars 2019: Beduinlandsby og Wadi Rum

I dag blir vi  mer kjent med hverdagslivet i beduinlandsbyen, før kursen settes mot den enorme ørkenen Wadi Rum. Vi legger ut på en liten safari og har lunsj på en fjellhylle i ørkenen. Etter hvert møter vi kamelene «våre» og på kamelryggen legger vi ut på en uforglemmelig tur. Vi følger i «Laurence of Arabias» fotspor inn i solnedgangen og finner vårt spektakulære overnattingssted med hele Universet som tak. Beduinene lager deilig middag til oss igjen. (Frokost, lunsjboks og middag)

Reiseleder Kristi Alfredsen på kamelryggen i Jordan
Dag 7

Torsdag 28. mars 2019: Store opplevelser i Wadi Rum-ørkenen

Heldagstur med jeep innover i Wadi Rum, som mange mener er den flotteste av alle ørkener. Her var det Sir Thomas Edward Laurence kjempet mot det osmanske riket under første verdenskrig. Vi nyter naturopplevelsene ørkenen byr på mens vi inntar en deilig lunsj. På ettermiddagen ankommer vi en ny, spesiell camp som beduinene igjen har laget kun for oss, langt inne i Wadi Rum ørkenen, langt fra andre turister. Der avslutter vi vårt beduinliv for denne gang med enda en natt under den funklende Melkeveien. (Frokost, lunsj og middag)

På jeepsafari i Wadi Rum
Dag 8

Fredag 29. mars 2019: Til Aqaba ved Rødehavet

Etter frokost reiser vi til Aqaba og Rødehavet for fri tid, sol, bad, avslapning og shopping – og bor på førsteklasses hotell. (Frokost)

På vårt hotell i Aqaba skal vi klare å kose oss!
Dag 9

Lørdag 30. mars 2019: Hele dagen i Aqaba

Hele dagen er fri til avslapning i Aqaba. Aktivitetsmulighetene er mange. Reiseleder vil orientere om utflukter og aktiviteter som tilbys. Hvis mange nok har lyst, tar vi oss kanskje en felles båttur med lunsj om bord? Ellers er  Rødehavet kjent for sine fargerike fisker og koraller på sjøbunnen. Man kan se dem med dykkermaske og snorkel, eller man kan ta en båt med glassbunn og beundre det vakre, marine livet både tørrskodd og på dypere vann. (Frokost)

Dagen til egen disposisjon, sol og bad.
Dag 10

Søndag 31. mars 2019: Aqaba og hjemreise

Aqaba med sol og bad, med god anledning til å ånde inn den gode stemningen i den vesle byen og det deilige vannet i Rødehavet. Om kvelden kjører vi til flyplassen i Aqaba og over midnatt flyr vi via Istanbul tilbake til Oslo. (Frokost)

Fra Jordan til Norge med bagasjen full av minnerike opplevelser.
Dag 11

Mandag 1. april 2019: Ankomst Norge

Vi er framme og lander på Gardermoen om formiddagen*, og videre til ditt hjemsted hvis du kommer fra et annet sted i landet. Vi tar avskjed og bærer garantert med oss minner for livet! (Mat på flyene)**

Det tas forbehold om mindre endringer i programmet.

* Flytidene oppgis ved bestilling av turen, og de holdes løpende oppdatert på «Min side» som genereres automatisk når du melder deg på turen.

** Inkluderte måltider er opp gitt i (parentes) etter hvert dagsprogram.

Reisebetingelser

Alt dette er inkludert i turprisen:

 • all transport i Jordan (buss og tre jeepturer)
 • all overnatting – 4 netter på hotell i delt dobbeltrom, et hjemmebesøk og resten i eventyrlige camper
 • alle avgifter knyttet til besøk og overnatting i Petra
 • de aller fleste måltider. I Aqaba er lunsj og middag ikke inkludert siden programmet er mer åpent de dagene og enhver mer fleksibel
 • besøk v/ Dødehavet med leire, sol og bad
 • engelsktalende, veldig god, lokal guide
 • en strålende beduinkokk
 • mange «hjelpere» for å få arrangert denne spesielle rundreisen
 • kameltur (ekte, ingen turistfelle!) i Wadi Rum
 • inngang til Jerash, Mt. Nebo, Dødehavet, Lille Petra, Petra to dager og Wadi Rum to dager
 • visum til Jordan

Ikke inkludert:

 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • tre lunsjer og tre middager i Aqaba
 • alle drikkevarer
 • tips, ca NOK 750,- pr. person

Bosteder:

Amman, 22.-23. mars: Larsa Hotel
Dødehavet, 23. – 24. mars: Hotel Mövenpick
«Lille Petra», 24. – 26. mars: Vår egen beduinleir
Beduinlandsby, 26. – 27. mars: Privat innkvartering i beduinhjem
Wadi Rum, 27. – 29. mars: Vår egen beduinleir
Aqaba, 29. – 31. mars: Hotel Intercontinental

Helse og førlighet: Hvem kan reise på denne turen? Det kan alle som er i alminnelig god form og som ikke er for kresne på litt enkel overnatting noen av nettene. Alder er ingen hindring, men du må være forberedt på en del bevegelse og turer ute i det fri. Vi skal ikke vandre lange avstander, ingen vanskelige partier, men en del gåing vil det bli. Og vi anbefaler alle å bli med opp på kamelryggen. Det er en del av ørken- og beduinopplevelsen.

Pass og Visum: Nordmenn trenger visum for opphold i Jordan. Det koster ca kr 450,-  (40 JOD). Det er inkludert i turprisen og reiseleder kjøper visum til alle ved ankomst til Amman. For å få visum må passet være gyldig i minst seks måneder etter oppholdets slutt.

Vær og bekledning: Vi forventer pent vær med sol og gode dagtemperaturer, i Amman ca 25 grader og i Aqaba opp mot 3o grader.  I ørkenen kan solen oppleves sterk om dagene, og det er godt å beskytte seg med sjal, solhatt eller caps i tillegg til solkrem. Vi kommer tilbake med detaljerte opplysninger om klær, kleskoder og pakkeliste til alle påmeldte i god tid før avreise.

Vaksiner: Ingen vaksiner er påkrevet for innreise til Jordan. Men vi anbefaler å være oppdatert på polio, difteri og stivkrampe, samt Hepatitt A+B. Ta kontakt med ditt lokale vaksinasjons- eller helsekontor. Det er de som er faginstans på vaksiner.

Penger og valuta: En jordansk dinar er for tiden ca kr 11,25. Vekslingsmuligheter (USD eller Euro) og ATM maskiner (VISA kort o.l.) er tilgjengelig i Amman, Petra og Aqaba. Det kan være smart å ha litt lommepenger i USD/Euro. Pass på at du får «små» og  «fine» sedler. Slitte og skadede sedler blir ikke akseptert.

Flere praktiske opplysninger sendes alle påmeldte i god tid før avreise.

 

Kristi Eline Alfredsen

Reiseleder

Kristi Eline Alfredsen er en eventyrkvinne! Hun utforsker steder og reiseopplegg som ingen andre tilbyr. Med henne kommer du bakenfor turistfasadene og får unike møter med lokalbefolkningen. Kristi Eline legger til rette, fikser og ordner og sørger for at du får en opplevelse helt utenom det vanlige, – samtidig som du får med deg de store turistattraksjonene. Når Kristi Eline ikke er på reisefot, er hun selvstendig næringsdrivende innenfor bedriftsrådgivning og coaching.