Blomstercruise fra Amsterdam til Brussel

/ Møt våren i Nederland og Belgia – besøk i blomsterparken Keukenhof

 • Den vakre og verdenskjente blomsterparken Keukenhof
 • Kanalbyen Amsterdam – Nederlands hovedstad
 • Rotterdam – havnebyen med fascinerende arkitektur
 • Delft – og besøk hos Royal Delft Pottery
 • Fiskerlandsbyen Volendam
 • Ostebyen Edam og besøk hos en osteprodusent
 • Antwerpen – hvor det er brygget øl siden 1300-tallet
 • Brussel – med sin vakre Grand Place og EU-Parlamentet

Det er vår i Amsterdam og duene kurrer mot solmysende turister på Damplassen. Nederland og Belgia viser seg fra sin aller beste side i denne årstiden. Våren er også synonymt med tulipaner, liljer og andre løkblomster – noe den kunstferdige blomsterparken Keukenhof viser til fulle. Om bord på MS River Navigator, som skal være vårt hjem de neste dagene, hygger vi oss med god mat og drikke mens vi cruiser fra by til by på vår ferd fra Amsterdam til Brussel.

Se også vårt blomstercruise fra Brussel til Amsterdam 27. april 2019 her.

Last ned reiseprogram
 • Pris fra 12 980,-
 • Første tilgjengelige avreisedato 22.04.2019 (1 avreisedatoer)
 • Varighet 6 dager
Reiseleder
Ulf Brynildsen

Avreiser

Ditt utvalg
 • Avreisedato 22.04.2019
 • Avreisested Oslo Lufthavn, Stavanger Sola
 • Tilgjengelighet Utsolgt
 • Dager 6 dager
 • Priser fra 12 980,-
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Oslo – Amsterdam

Du møter Escape Travels reiseleder på Oslo Lufthavn og flyreisen går med direktefly til Amsterdam. Her venter det buss som tar oss med til skipet, som ligger ved kai sentralt i Amsterdam. Vi finner oss til rette om bord og gjør oss kjent med skipet. Før middagen serveres i skipets restaurant møtes vi til en velkomstdrink og presentasjon av mannskapet.

Etter middag har du mulighet til å bli med på en valgfri kanalbåttur i Amsterdam (pristillegg). Den beste måten å oppleve Amsterdam på er nettopp med kanalbåt. Kanalene i gamlebyen står på UNESCOs verdensarvliste og snor seg mellom byens bebyggelse og forbi de mange husbåtene som er ankret opp langs bredden. Kanalbåten tar oss under broene og gjennom Amsterdams bykjerne hvor vi kommer tett på de mange husbåtene og hverdagslivet langs kanalene.

 Retur til skipet, som ligger ved kai i Amsterdam over natten.

Amsterdam
Dag 2

Amsterdam

Amsterdam er Nederlands største by og landets hovedstad, men ikke residensby for kongeparet og regjeringen. Byens historie kan spores tilbake til 1200-tallet, da den var et mindre fiskersamfunn ved elven Amstels bredder. Senere ble det anlagt en demning for å skape en havn ved Amstel og byen vokste opp rundt den.

Etter frokost er det inkludert utflukt til den verdensberømte blomsterparken Keukenhof utenfor Amsterdam. Det vakre hageanlegget er åpent kun to måneder i året og er kunstferdig utformet med overdådige blomsterbed i alle regnbuens farger, i tillegg til bekker, dammer, tematiserte hageanlegg, busker og trær. Hvert år plantes det syv millioner løk her og resultatet i april – mai er en uforglemmelig opplevelse med fargesprakende tepper av tulipaner, liljer, hyasinter og andre løkblomster.

Vi returnerer til skipet der vi får servert en god lunsj. Etter lunsj kan du slappe av om bord, utforske Amsterdam på egenhånd, eller bli med på en valgfri utflukt til fiskerlandsbyen Volendam og Edam som er viden kjent for sin osteproduksjon (pristillegg).  I Volendam besøker vi den gamle havnen som er full av gamle hollandske båter. Om du ønsker kan du også besøke et av museene her og lære mer om stedets historie.
Vi fortsetter gjennom et landlig og fint område mot Edam og stopper underveis for å besøke en osteprodusent som gir oss et innblikk i kunsten å lage ost. Videre til Edam, ostebyen som er spesielt kjent for sin Edamerost. Her spaserer vi gjennom de trange gatene til klokketårnet og opplever byens sjarm, før vi returnerer til skipet i Amsterdam.

Vi spiser middag om bord og nyter en hyggelig kveld i skipets salong mens skipet legger ut på sin ferd mot Rotterdam.

Keukenhof-parken utenfor Amsterdam
Dag 3

Rotterdam

Vi ankommer Rotterdam om morgenen og etter frokost er det inkludert byrundtur i Nederlands nest største by. Vi får blant annet se byens viktigste attraksjoner, som Sentralstasjonen, Museumsparken og Erasmusbroen. Vi spaserer til byens markedshall, og videre til Rådhuset og Laurens kirken.

Rotterdam ligger på begge sider av elven Nieuwe Maas (nye Maas), en av kanalene i det store deltaet ved utløpet av elven Rhinen. Europas travleste havn ligger her, i den multikulturelle byen Rotterdam – som er ulik andre nederlandske byer.
Under andre verdenskrig ble byen bombet og tilbake stod kun byens rådhus, posthus og et par kirker. Europas første skyskraper, den 45 meter høye Witte Huis, overlevde også bombingen – takket være sine tykke murer. Rotterdam ble gjenoppbygget som en moderne by og overrasker med et mangfold av spennende, utradisjonelle høye hus. Den spesielle arkitekturen trekker til seg mange besøkende som lar seg fascinere av bygningene med skjeve fasader, runde kurver, hjørner, utspring og en spenstig fargebruk.

Etter byrundturen drar vi tilbake til skipet for å spise lunsj.
Om ettermiddagen har du mulighet til å utforske Rotterdam på egenhånd, eller du kan bli med på en valgfri utflukt til Delft (pristillegg). Delft er en hyggelig kanalby med en sjarmerende historisk bydel, og har gjennom flere århundrer vært en av Nederlands viktigste kulturbyer. Delft er også viden kjent for sin produksjon av vakkert porselen, og vi skal besøke Royal Delft Pottery som regnes som det ypperste av det som i dag produseres av porselen her. Royal Delft ble grunnlagt i 1653 og fremdeles males alt for hånd etter århundregamle tradisjoner. Her finnes også en imponerende samling av antikt Delft blått porselen og porselen fra nyere tid.

Om kvelden spiser vi middag i skipets restaurant og hygger oss om bord mens skipet setter kurs mot Antwerpen.

Rotterdam
Dag 4

Antwerpen - Brussel

Om morgenen seiler vi gjennom den store havnen i Antwerpen hvor skip fra hele verden ligger til kai, og ankommer Belgias nest største by rundt frokosttid. Etter frokost er det inkludert byvandring i den historiske bydelen, som står oppført på UNESCOs liste over verdens kulturarv. Dette er byens hjerte, med rådhusplassen (Grote Markt), brosteinsbelagte gater, små trange smug og en stor katedral fra 1400-tallet. Det flotte rådhuset er en blanding av flamsk og italiensk stil. Barokkmaleren Rubens bodde i Antwerpen det meste av sitt liv og i katedralen kan man se noen av hans mest kjente malerier.

På grunn av sin strategiske plassering ved elven Schelde har Antwerpen alltid vært en viktig havneby. Kjernen i Antwerpens historiske bydel avslører at handel og sjøfart har vært viktig for byen. De store kirkebyggene er sammen med staselige kjøpmannshus og palasser et synlig tegn på velstand gjennom århundrer.

Vi spiser lunsj om bord, og om ettermiddagen har du mulighet til å bli med på en valgfri ølsmaking (ikke inkludert). Belgia er kjent for sitt mangfold av øltyper, og i Antwerpen er det brygget øl siden 1300-tallet. Du får høre litt om historien og bryggeprosessen, og får smake på tre forskjellige øltyper.

Ved fem-tiden på ettermiddagen kaster skipet loss og setter kurs for siste stoppested – den belgiske hovedstaden Brussel, hvor vi legger til kai sent på kvelden.

Om kvelden inviteres vi til Kapteinens middag i skipets restaurant.

Grote Markt i Antwerpen
Dag 5

Brussel

Brussel er en internasjonal by, der de fleste snakker engelsk. Her ligger både Europarådet, Europaparlamentet og Natos hovedkvarter. Belgias hovedstad tilhører hverken det fransktalende Vallonia eller det nederlandsktalende Flandern, til tross for at den flamske befolkningen hevder at Brussel kulturelt og historisk er en flamsk by. Begge språk, både fransk og flamsk, er offisielle, men fransk er det som i praksis benyttes blant innbyggerne.

Etter frokost kan du bli med på en inkludert byrundtur i Brussel, som er en vakker by, kjent for sine mange severdigheter og en fremtredende nouveau arkitektur. Gamlebyen med sin Grand Place er samlingspunkt for både byens innbyggere og besøkende, og omgitt av flott arkitektur fra blant annet renessansen og barokken. Vår rundtur er med buss og til fots, slik at vi skal få oppleve det beste byen har å vise frem. Og selvfølgelig skal vi hilse på byens mest kjente «innbygger», den lille bronsestatuen Manneken Pis.
Retur til skipet for lunsj.

Ettermiddagen kan du benytte til å slappe av om bord, eller til å oppleve den hyggelige byen på egenhånd.

Om kvelden samles vi til vår siste felles middag om bord på MS River Navigator for denne gang.

Grand Place i Brussel.
Dag 6

Hjemreise

Vårt hyggelige elvecruise har kommet til veis ende og etter frokost er det på tide å ta farvel med skipet og mannskapet om bord.
Vi kjører buss til Amsterdam Lufthavn. Kjøreturen tar cirka tre timer, avhengig av trafikken. Underveis stopper vi for å spise lunsj og strekke på bena.

Avreise med KLM’s direktefly tilbake til Norge.

MS River Navigator, restauranten

MS River Navigator (4*)

Byggeår 2000 (renovert 2013)
Lengde 110 m
Antall dekk 3
Passasjerer 134

Fasilitetene om bord inkluderer restaurant, salong med bar, bibliotek, trimrom, heis og stort soldekk. Alle lugarene er utvendige og har bad med dusj, hårføner, minisafe, TV, aircondition og to enkeltsenger som kan settes sammen til en dobbeltseng. Lugarene er 14 m². Lugarene på nedre dekk har mindre vinduer som ikke kan åpnes. Lugarene på midtdekk har større vinduer som ikke kan åpnes. Lugarene på øvre dekk har vinduer fra gulv til tak som delvis kan åpnes, såkalt fransk balkong.

 • River Navigator, resepsjon, Cruiseawa, elvecruise

Reisebetingelser

PRISEN INKLUDERER

 • Fly Norge – Amsterdam – Norge
 • Flyskatter og havneavgifter
 • Transport ifølge program
 • Fem netters cruise i utvendig lugar på MS River Navigator (4*)
 • Smakfulle måltider om bord fra middag første dag til frokost siste dag
 • Frokostbuffet
 • Lunsjbuffet med tre varmretter, salatbar, og betjent varmmat-disk med ulike retter
 • 4-retters middag, med valg mellom tre forskjellige hovedretter hver dag
 • Kaffe/te, vann og frukt til alle måltider
 • Tidlig morgenkaffe-/te, juice og wienerbrød
 • Ettermiddagskaffe/te med kakebuffet
 • Kveldssnacks servert i baren
 • Kapteinens aperitiff og 5-retters avskjedsmiddag
 • Velkomstdrink første kvelden
 • Underholdning om bord
 • Såpe, shampo osv fra L’Occitane-en-Provence i lugarene
 • Internasjonale TV-kanaler i lugarene via satellitt
 • Utflukter som beskrevet i programmet
 • Lunsj hjemreisedagen
 • Lokale guider
 • Norsk reiseleder

INKLUDERER IKKE
•  Drikkevarer
•  Valgfrie utflukter
•  Tips til besetning, lokale guider og sjåfører
•  Avbestillings- og reiseforsikring

UTFLUKTER
Dag 1  Amsterdam, Valgfri kanalbåttur 
Dag 2  Amsterdam, Utflukt til Keukenhof inkludert, Valgfri utflukt til Volendam og Edam
Dag 3  Rotterdam, Byrundtur inkludert, Valgfri utflukt til Delft
Dag 4  Antwerpen, Byvandring inkludert, Valgfri ølsmaking 
Dag 5  Brussel, Byrundtur inkludert

TIPS
Tips er frivillig, men også en viktig del av inntektene til de ansatte. Rederiets anbefaling er cirka syv euro pr. reisende pr dag til besetningen om bord og cirka en euro til lokale guider og sjåfører.

VIKTIG INFORMASJON
Elvecruise er dessverre ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede. På utfluktene er det ofte mye gåing. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og følge gruppen i vanlig tempo på byvandringer osv.
Ombord- og ilandstigning skjer via en smal landgang, og få skip har heis. I flere havner er det vanlig at skipene fortøyes langside mot langside, med opptil tre–fire skip ved siden av hverandre. For å komme i land må man gå gjennom/over de andre skipene.
Rederiet forbeholder seg retten til å endre programmet og seilingsruten som følge av elvens vannstand eller andre uforutsette hendelser.