Bordeaux og Cognac – en smak av Frankrike

/ Gourmetmat og edle dråper

Når vi sier Bordeaux, tenker du sannsynligvis først på vin. Det er ikke så rart, siden Bordeaux produserer viner i verdensklasse! På en reise hit skal vi selvsagt smake på vin, men det venter også mange andre godbiter.

Her er opplevelsesmenyen:

 • Besøk på vingård med omvisning, pikniklunsj og gårdens vin til.
 • Middelalderbyen St. Emilion med besøk i munkens grotte, klippekirken og katakombene
 • Omvisning hos Braastad Cognac i Jarnac med smaksprøver
 • Fire retters gourmetlunsj på Braastads slott Chateau Triac
 • Byvandring i sjarmerende Bordeaux – også kalt «Lille Paris»
 • Utflukt til Arcachon med østerssafari 

Vi skal bo sentralt i Bordeaux, og den sjarmerende lille storbyen som er på størrelse med Oslo kan nok komme til å overraske deg. Den er både vakker og livlig, og med massevis av gode restauranter og kafeer fulle av franske delikatesser og kortreist vin av ypperste klasse. 

Dette er turen for deg som er glad i det gode liv, det franske kjøkken, edle dråper og hyggelig reisefølge!

 

 

Last ned reiseprogram
 • En tur i samarbeid med Aftenposten
 • A-kort rabatt kr 500

Avreiser

Ditt utvalg
 • Avreisedato 06.10.2019
 • Avreisested Oslo Lufthavn
 • Tilgjengelighet Utsolgt
 • Dager 5 dager
 • Bordeaux Frankrike kork
 • Lunsj på Chateau Coutet
 • Matthieu David Beaulieu forklarer om vin på Chateau Coutet
 • Fire stoler i hagen på Chateau Coutet
 • Inngangspartiet på gårdshuset på Chateau Coutet
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Ankomst Bordeaux, velkomstmiddag

Morgenavgang med Norwegian fra Oslo Lufthavn direkte til Bordeaux. Her blir vi tatt imot og ønsket velkommen av vår norske guide.  En kort busstur senere, og vi er i sentrum av Bordeaux og på Aparthotel Adagio Bordeaux Gambetta. Rommene er nok ikke ferdig så tidlig, så vi setter bagasjen til oppbevaring før vi strekker på beina og tar en liten spasertur og bli-kjent-runde i nærområdet.

Reiseleder kommer med noen forslag til spisesteder for lunsj, og senere møtes vi og sjekker inn på hotellet. Det er flere markeder og søndagsåpne butikker. Ettermiddagen er til din disposisjon, og på kvelden spiser vi middag sammen i en av gamlebyens hyggelige brasserier. (M)

Bordeaux
Dag 2

Chateau Coutet med pikniklunsj og besøk i Saint Emilion

Vi reiser med buss til middelalderbyen St. Emilion (cirka 45 min.) og starter med besøk på vingården Chateau Coutet, som har drevet med vin i over 400 år! Vi får en liten omvisning og hører om slottets historie og hvordan vinen blir produsert. En hjemmelaget pikniklunsj får vi også, et herlig måltid med spesialiteter fra området, spekemat, salat, fransk landbrød, venter oss, og  selvfølgelig blir det slottets vin til.

BLOGG: Les om hvordan det gikk da Escape besøkte Chateau Coutet

Deretter fortsetter oppdagelsesferden til sentrum av Saint Emilion med besøk i munken Saint Emilians grotte, hvor man ifølge tradisjonen kan sikre seg god helse ved å kaste en mynt i vannkilden i grotten. Vi ser den monolittiske kirken som er gravet ut i klippen. Den er den største i sitt slag i Europa, bygget i tidsrommet 800 til 1300.

Det blir også en tur ned i katakombene, en underjordisk gravplass. Under Saint Emilion finnes cirka 200 kilometer naturlige tunneler. Mange av disse tunnelgangene og hulene blir benyttet til lagring av vin i dag. Temperaturen er ideell for de edle dråpene.

Du får også litt tid til å utforske byen på egenhånd. Denne sjarmerende middelalderbyen stammer helt tilbake til 700-tallet da eremitten Emilion gravde seg en hule i klippen her. Området hører til vindistriktet Bordeaux, og rødvinen som produseres her er verdenskjent for sin eksepsjonelt høye kvalitet. Vinmarkene i området her er beskyttet av UNESCO som kulturskatt! Av distriktets berømte Chateau kan nevnes elegante Figeac, Cheval Blanc og Ausone som alle hører med blant St. Emilion Crus Classes.

Vi er tilbake til Bordeaux på ettermiddagen, og resten av kvelden og middag er på egen hånd. (F, L)

Soloppgang over vinmarkene i St. Emilion.
Dag 3

Braastad Cognac og gourmetlunsj

I dag er temaet cognac med personlig omvisning på norsk med en representant fra Braastadfamilien. Vi setter kursen mot fylket Charente, Cognacens territorium. I den fredelige landsbyen Jarnac er det duket for et celebert besøk hos Braastad Cognac. Her blir det omvisning i lagerlokaler og brenneriet, og det blir selvsagt noen smaksprøver!

Grunnleggeren Sverre Braastad var opprinnelig fra Gjøvik og dro til Frankrike i 1899. Han giftet seg inn i en ekte cognacfamilie og fikk siden åtte barn. I dag er det barnebarna Antonie, Richard og Jan Braastad som driver den stolte og tradisjonsrike familiebedriften videre.

Etter omvisningen kjører vi en kort tur videre til Chateau Triac. Her blir vi ønsket velkommen med en aperitiff og kanapeer, etterfulgt av en fireretters lunsj med vin fra slottets vinmarker og kaffe avec.

Dette praktfulle stedet har vært i Braastad-familiens eie siden 1946 og ligger nydelig til blant vinmarkene. Etter en uforglemmelig lunsj og en pust i bakken i parken som omringer slottet, reiser vi tilbake til Bordeaux.

På ettermiddagen kan du spasere i gamlebyen, handle litt på det lokale markedet, eller i hovedgaten rue Saint Catherine. Kanskje du har mest lyst å sette deg ned på en fortauskafe og studere folkelivet. Middag og kvelden er på egen hånd. (F, L)

Dag 4

Bordeaux by

Vi starter dagen med en bysightseeing til fots: Place Gambetta, ”Det gylne triangel”, Quinconces, Place de la Bouse med sitt vannspeil, Place Pey Berland og ikke å forglemme, gamlebyen. De historiske monumentene ligger der som perler på en snor. Lunsj er på egen hånd og resten av dagen er din til egne opplevelser.

Bordeaux’s arkitektur kommer nå til sin rett når 17- 1800 talls fasadene igjen er blitt lyse og vakre. Mange av kvartalene minner om en vandring gjennom deler av Paris, så det er ikke merkelig at byen kalles for nettopp Lille Paris.

BLOGG: Bordeaux – Tornerosebyen som ble spylt til liv

Gamlebyen er bydelen som er spesielt hyggelig å spasere rundt i, og det er stort sett gågater. Shoppingmulighetene er også utrolig mangfoldige og gode både hva gjelder klær og sko. Det er dessuten vanskelig å unngå å legge turen om en delikatesseforretning.

Vi møtes til middag på en lokal restaurant om kvelden. (F, M)

Gamlebyen i Bordeaux er hyggelig å rusle rundt i.
Dag 5

Utflukt til Arcachon ved Atlanterhavet

Etter frokost og utsjekking fra hotellet, setter vi bagasjen i bussen og kjører til den fredelige, lille byen Arcachon ved Atlanterhavet. Byen er kjent for sin arkitektur og østersproduksjon.

Turen går først til Europas største sanddyne, La Dune de Pyla, hvor du kan klatre opp på toppen, 110 m høy, 3 km lang og 500 m bred. Herfra er det en fantastisk utsikt over bukten, havet og skogsområdene.

Deretter fortsetter vi til Arcachon. Her har du tid til å nyte strandpromenaden og et yrende båtliv. Gastronomisk har regionen vi nå er i, utrolig mye å by på. Det er ideelt for oppdrett av østers, og kvaliteten er høy. Sjømatrestaurantene ligger på rekke og rad. Lunsj er på egen hånd.

Senere reiser vi ut med båt i bukten. Vi seiler ut mot I’Ile d’Oiseaux (fugleøya) med sine historiske cabanes tchanquées, hyttene hvor fiskerne tok inn ved lavvann. Vi skal videre forbi de små fiskelandsbyene som ligger som perler på en snor langs landstripen som beskytter lagunen mot Atlanterhavet. Vi er ute på sjøen i underkant av to timer, og underveis blir vi servert litt østers og hvitvin. Sent på ettermiddagen forlater vi Arcachon og kjører til flyplassen. Vi tar farvel med vår reiseleder og tar kveldsfly direkte hjem til Oslo Lufthavn hvor vi lander rett etter midnatt. (F, snack)

Sanddynen Pyla, sett fra Cap Ferret

Reisebetingelser

Dette er inkludert i prisen

 • Flyreise Oslo-Bordeaux t/r med Norwegian
 • Fire netter i studioleilighet på Adagio Bordeaux Gambetta inkl. frokost 
 • Utflukter og transport som beskrevet
 • Slottsbesøk med pikniklunsj og vin
 • Omvisning Braastad med smaksprøver
 • Fireretters gourmetlunsj med vin og cognac XO
 • To middager ekskl. drikke
 • Båttur Arcachon med servering av østers og hvitvin
 • Engelsk lokalguide i Saint Emilion
 • Norsk reiseleder under oppholdet

Dette er ikke inkludert

 • Avbestillings- og reiseforsikring
 • Drikke som ikke beskrevet i programmet
 • Tillegg for å bo alene kr 3050

Om hotellet

Aparthotel Adagio Bordeaux Gambetta 4*
I hjertet av Bordeaux finner vi dette leilighetshotellet. Moderne og med en perfekt beliggenhet i byen er dette et fint utgangspunkt til å bli bedre kjent med Bordeaux.  Studioleilighetene er 28m2, har kjøkken eller kjøkkenkrok med oppvaskmaskin, mikroovn, vannkoker, kokeplater, og utstyr. Bad med dusj eller badekar. Daglig rengjøring. Gratis WiFi  på hele hotellet. Frokost er inkludert og serveres i frokostsalen fra 06.30 – 10.00.
Du kan se og lese mer om leilighetshotellet her.