Bridge og elvecruise på Donau

/ Gjennom syv land og fem hovedsteder på Donau med Trygve Sætereng

 • Under vår seilas vil vi arrangere bridgeturnering mens vi seiler mellom Bucuresti og Wien.
 • Vi seiler gjennom den mektige Jernporten.
 • Vi bor komfortabelt i utvendige lugarer på vårt 4* elvecruiseskip MS River Discovery II.
 • Hver dag serveres smakfulle måltider, samt «afternoon tea» og lett kvelds-snacks.
 • I tillegg til bridgespill og turneringer, byr vi på flere opplevelser som vinsmaking, lokal underholdning og foredrag.
 • Vi har inkludert 8 utflukter som lærer deg mer om historiske hovedsteder og kulturelle småbyer, bl.a. en landsby-lunsj med lokal underholdning. Gled deg!
 • I tillegg til turneringsleder Trygve Sætereng har vi med vår erfarne og trivelige reiseleder, Morten Harg, fra Escape Travel.
 • Lugar til bruk alene uten tillegg, et begrenset antall, så ta kontakt med oss!

Trygve Sætereng begynte å spille bridge i tenårene, og har gjort det siden. Han er autorisert kursholder og turneringsleder for Norges Bridgeforbund (NBF), og har blant annet vært turneringsleder under «NM-uka» og i andre store turneringer. Han har også reist på turneringsturer med reiseglade nordmenn i snart 20 år, og er vant med å være turvert for reiseglade bridgespillere. Se egen side for bridge.no/escape.no her

SPILL BRIDGE GJENNOM SYV LAND LANGS DONAU
Vårt bridgecruise er for de som ønsker å spille bridge med likesinnede. Vi spiller enkel bridge i form av match-poeng. Vår kunnskapsrike bridgeleder Trygve Sætereng leder turneringen, der vi spiller for ære, ikke for penger.
Bridge turneringen gjennomføres med hensyn til utfluktene som inngår i programmet – så langt det lar seg gjøre! Se dag for dag programmet for ytterligere detaljer.

På hvert bridgeparti har vi 24 spill og gjennomfører en turnering som avsluttes på samme parti. I løpet av elvecruiset vil det bli arrangert en hovedturnering. Hovedturneringen kjøres over tre dager (etter hverandre), og det blir en sammenlagt-seier for disse tre dagene.

Vi vil også arrangere en uformell landskamp mellom gjester fra Escape Travel Norge og Escape Travel Sverige!
Det landet som på slutten av seilingen vinner turneringen, vinner ikke bare heder og ære, men også en vandrepokal som plasseres om bord på MS River Discovery II.
Måtte beste land vinne!

NB! Oppgitte bridgeturneringer i det aktuelle programmet er foreløpige og kan endres. Dersom noen er interessert kan det ordnes flere turneringer om bord.

Velkommen om bord og til et uforglemmelig bridgeseilas!

Klikk her for alle våre elvecruise på Donau 2019

Last ned reiseprogram
 • Pris fra 19 980,-
 • Første tilgjengelige avreisedato 09.10.2019 (1 avreisedatoer)
 • Varighet 11 dager
Turneringsleder
Trygve Sætereng
Reiseleder
Morten Harg

Avreiser

Ditt utvalg
 • Avreisedato 09.10.2019
 • Avreisested Bergen Flesland, Oslo Lufthavn, Stavanger Sola, Trondheim Værnes
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 11 dager
 • Priser fra 19 980,-
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Norge–Bucuresti

Vår reise starter med fly fra Norge til Romanias hovedstad, Bucuresti. Mellomlanding og flybytte underveis.
Etter ankomst drar vi på en inkludert byrundtur og ser blant annet Revolusjonsplassen, Nasjonalteatret, Athenaeum og Folkets Hus. Deretter tar vi fatt på kjøreturen til 
elvehavnebyen Turnu Magurele, hvor MS River Discovery II venter på oss. Fra Bucuresti er det cirka to og en halv times kjøring til vi kan gå om bord på skipet og finne oss til rette i  lugarene. Vi møtes til en velkomstdrink i salongen, og påfølgende middag i skipets restaurant. Om kvelden kaster skipet loss og cruiset begynner.

Bulevardul Unirii som leder opp mot parlamentspalasset i Bucuresti. Palasset var verdens nest største administrative bygning etter Pentagon da den ble bygget. Bygningen huser i dag Romanias parlament.
Dag 2

Vidin

Etter frokost møtes våre bridge-gjester til den første bridgeturneringen. Våre andre gjester kan nyte en avslappende formiddag om bord, mens skipet seiler langs grensen mellom Romania og Bulgaria. Det blir presentasjon av kapteinen og hans stab, før vi spiser en god lunsj.
Rundt lunsjtid  kommer vi til den lille bulgarske havnebyen Vidin. Her skal vi på en inkludert byvandring, der vi blant annet får se Baba Vida-festningen – byens historiske landemerke. Baba Vida er den best bevarte og viktigste middelalderfestningen i Bulgaria. Fra festningen er det fin utsikt over elven og området. Det blir også tid til å oppleve byen på egenhånd. Ta gjerne en spasertur gjennom byens gågate på vei tilbake til skipet.

På ettermiddagen kan de som ønsker bli med på en valgfri utflukt til fjellområdet Belogradchik (37 euro), som ligger cirka en times kjøring fra Vidin. Belogradchik er kjent for sine vakre og spesielle steinformasjoner, men også for sitt store festningskompleks som er et av de viktigste historiske minnesmerkene i Bulgaria. Sent om kvelden seiler vi videre mot Jernporten.

Baba Vida-festningen i Vidin.
Dag 3

Jernporten

I dag seiler vi gjennom Jernporten, en 120 kilometer lang naturskapt kløft, som regnes blant de mest naturskjønne områdene langs Donau. På det smaleste er elven 150 meter bred. Strekningen var tidligere fryktet av skipstrafikken på grunn av skarpe klipper og farlige strømmer, men farene ble fjernet i 1972 da det ble åpnet et nytt hydroelektrisk anlegg og avansert system av sluser.

Etter lunsj stopper skipet i den lille byen Donji Milanovac for grensekontroll før vi fortsetter inn i Serbia. 

NYHET 2019
Du kan nyte hele dagen om bord, eller gå i land i Donji Milanovac for å bli med på en valgfri ettermiddagsutflukt (35 euro)Turen går først til Lepenski Vir – der de arkeologiske utgravningene har funnet levninger etter den eldste faste bosetningen i Europa, stadfestet til cirka 6000 år f.Kr. Turen fortsetter langs høydedraget 
til Golubac festingen og byr på storslagen utsikt til elven og området. Vi besøker den imponerende festningen som med sine 9 tårn og strategiske beliggenhet har spilt en viktig rolle i regionens historie.
Retur til skipet som i mellomtiden har seilt til enden av kløften og lagt til ved Golubac festningen.
Når alle er vel om bord går ferden videre mot
 Beograd. 

Bridge: I løpet av dagen vil vår turneringsleder arrangere 1 – 2 bridgeturneringer om bord.

Vi seiler gjennom Jernporten.
Dag 4

Beograd

Velkommen til Serbia! Etter frokost skal vi på en inkludert byrundtur i Beograd, Serbias livlige hovedstad. Her får vi blant annet se Kalemegdan-festningen, den ortodokse St. Sava-katedralen, rådhuset og prinsesse Ljubicas palass. Deretter blir det litt tid til å oppleve byen på egenhånd.

Dagens utflukt inkluderer også besøk i en liten landsby, hvor vi inviteres på lunsj i hagen til en lokal familie. Vi får smake på hjemmelaget, serbisk mat og drikke og lokale spesialiteter, og underholdes av landsbyens musikanter. Her er det god stemning og mange godbiter. Etter en hyggelig og morsom ettermiddag på den serbiske landsbygda returnerer vi til skipet. 

Om kvelden er det inkludert serbisk aften om bord og ved inngangen til restauranten ønskes vi velkommen på tradisjonelt vis med brød og salt. Etter middag inviteres du til folkloreshow i salongen. Det blir også fremvisning av de håndstrikkede Sirogojno-genserne som er viden kjent for sine vakre landskapsmotiv. Sent om kvelden legger skipet fra kai og seiler mot Novi Sad.

Smak hjemmelaget serbisk mat og drikke - vi underholdes av landsbyens blide musikanter.
Dag 5

Novi Sad

Tidlig om morgenen ankommer vi Novi Sad, den nest største byen i Serbia. Vår lokale guide tar oss med på en inkludert byrundtur. Vi spaserer gjennom sentrum til markedet og den historiske bydelen. Etter litt tid på egen hånd fortsetter rundturen med buss forbi Vojvodinas parlament og universitetet til Petrovaradinhøyden. Herfra går vi opp til festningen, byens landemerke som troner på en høyde over Donau. Festningen er den nest største i Europa og har 16 km med tunneler under bakken.
Retur til skipet for lunsj.

Etter lunsj har du mulighet til å utforske byen på egenhånd, slappe av om bord, eller bli med på en valgfri utflukt til Krushedol-klosteret ved Fruska Gora-fjellet (35 euro). Klosteret er kjent for sine fresker fra 1500-tallet, men er også gravplass for flere kjente personer fra Serbias historie, blant annet kong Milan I av Serbia og prinsesse Ljubica. På vei tilbake til Novi Sad stopper vi i den lille vinbyen Sremski Karlovci, som er sentrum for vinproduksjonen i dette området. Vi besøker en privat vin­produsent, kjent for sin Bermet vin, og får smake på ulike typer vin og deilig lokalprodusert honning.
Retur til skipet, som om kvelden setter kurs for Kroatia.

Bridge: For de som ikke ønsker å være med på utflukten til Krushedol-klosteret, arrangeres det bridgeturnering om bord.

 

Novi Sad ligger vakkert til ved begge Donaus bredder.
Dag 6

Osijek

I løpet av natten har vi krysset grensen til Kroatia og på morgenkvisten ankommer vi den kroatiske byen Osijek. Byen ligger ved elven Drava, en av sideelvene til Donau. Osijek er det kulturelle og økonomiske sentrum i Slavonia, Kroatias region i øst. Her skal vi på en inkludert byrundtur og blir kjørt med buss til den tidligere befestede gamlebyen Tvrdja, kjent for sine mange godt bevarte barokkbygninger. Etter en hyggelig spasertur gjennom festningsbyen fortsetter vi med buss forbi Universitetets bygninger, St. Peters kirken, St. Pauls kirken og stadium til Osijek sentrum.  Her blir det tid til å rusle litt på egenhånd før vi returnerer til skipet for lunsj. Om ettermiddagen fortsetter cruiset langs Kroatia og Serbias bredder på vei mot Ungarn.

Bridge: Vi spiller en bridgeturnering mens skipet seiler mot Budapest.

Osijek gotiske katedral.
Dag 7

Budapest

I dag seiler vi gjennom det ungarske slettelandskapet og ankommer Budapest midt på dagen. Ungarns hovedstad består av de to bydelene Buda og Pest, som ligger på hver sin side av Donau.

Etter lunsj er det inkludert byrundtur, hvor vi blant annet får se den imponerende Helteplassen – med minnesmerke over Ungarns falne helter, Operaen, den nygotiske parlamentsbygningen og St. Stefan katedralen. Et av høydepunktene er den fantastiske utsikten over byen og elven fra Fiskerbastionen og Gellerthøyden.
Det blir tid til å rusle litt rundt i byen på egenhånd frem til middagen serveres om bord.

Om kvelden er det valgfri folkloreforestilling (58 euro) i land. Folkloregruppen med sine mange dansere og musikanter regnes som en av de beste i Ungarn. Den fargerike kvelden avsluttes med en busstur gjennom den vakkert opplyste byen tilbake til skipet, som ligger ved kai i Budapest over natten.

Bridge: Om formiddagen blir det muligheter til en bridgeturnering mens skipet seiler mot Budapest.

Skipet ankrer opp midt i sentrum av Budapest.
Dag 8

Budapest

Hele dagen er til fri disposisjon. Utforsk Budapest på egen hånd, ta en tur i byens handlegater, eller nyt en avslappende formiddag om bord. 

Alternativt kan du etter frokost bli med på en valgfri utflukt til Krigshospitalet (38 euro), en av de mest fascinerende og unike historiske monumentene i Ungarn. Krigshospitalet, eller Grotte­hospitalet som det også kalles, ligger i sammenhengende kjellere og huler i fjellet under Buda-slottet. Sykehuset var i bruk under andre verdenskrig, men har blitt gjort om til et interessant museum som åpnet for publikum i 2008.

Om kvelden seiler vi gjennom den vakkert opplyste byen på vei mot Slovakias hovedstad, Bratislava. Utseilingen fra Budapest er et av høydepunktene på turen, så ta turen opp på dekk og nyt øyeblikket!

Bridge: Det vil bli lagt opp til en bridgeturnering om bord!

Budapests vakre arkitektur.
Dag 9

Bratislava

Om morgenen seiler vi gjennom Gabcikovo-­slusen, den største slusen i øvre delen av Donau. Etter lunsj ankommer vi Bratislava, en av Europas yngste hovedsteder. Skipet ankrer opp i gåavstand fra den hyggelige gamlebyen. Byen har en rik historie, som strekker seg tilbake til keltisk og romersk bosetting.

Den inkluderte byrundturen går med et lite turisttog gjennom sentrum opp til slottet og Slovakias parlament. På tilbaketuren spaserer vi gjennom den hyggelige gamle bydelen med brosteinstorg, sjarmerende trange gater og vakre bygninger. Det blir også tid til å oppleve byen på egenhånd.

Om kvelden inviteres det til kapteinens festmiddag om bord, og cruiset fortsetter mot Wien.

Bridge: Det vil bli lagt opp til en bridgeturnering om bord!  

Skipet ligger til kai en kort spasertur fra gamlebyen i Bratislava.
Dag 10

Wien

I løpet av natten legger skipet til kai i cruisets siste havn – den gamle keiserbyen Wien. Etter frokost kan du bli med på en inkludert byrundtur der vi får se flere av byens historiske steder og severdigheter, blant annet det arkitektoniske mesterverket Hundertwasserhaus, Operaen, Parlamentet og Burgtheater. Det blir også en hyggelig spasertur i den gamle bydelen der vi går gjennom de elegante handlegatene mot Stefan-katedralen. Buss tilbake til skipet hvor vi får servert lunsj.

Etter lunsj om bord har du mulighet til å utforske Wien på egen hånd, eller du kan bli med på en valgfri utflukt til det vakre Schönbrunn-slottet (55 euro). Dette var den tidligere sommerresidensen til den østerrikske keiserfamilien – og en av de viktigste kulturskattene i Østerrike. Turen inkluderer en spasertur i det praktfulle parkanlegget, med labyrinter, flotte statuer, eksotiske blomster og trær.

Om kvelden tilbys det en valgfri klassisk konsert med musikk av Mozart og Strauss (70 euro). Konserten arrangeres i en av de historiske bygningene i byen, og orkesteret er kjent for å være blant de beste i Wien. Transport fra skipet til konsertlokalet og tilbake er inkludert.

Billetter til konserten kan bestilles og betales inntil to uker før avreise. Ved forhåndsbestilling koster billettene kr 650 pr person, og er ikke refunderbare.

Bridge: Det vil bli lagt opp til en bridgeturnering om bord!  

St. Stefankatedralen i Wien
Dag 11

Wien–Norge

Vår innholdsrike reise er over og etter frokost forlater vi skipet for å kjøre til flyplassen. Fly tilbake til Norge.

Sachertorte og en god kopp kaffe kan anbefales!

Om skipet

MS River Discovery II (4*+)
Byggeår 2012
Lengde 135 m
Antall dekk 3
Passasjerer 170
Et lekkert førsteklasseskip med tre lugardekk og et innbydende soldekk, samt restaurant, lounge/bar, resepsjon, bibliotek, Captains Club og gratis wifi. Alle lugarene er utvendige og har bad med dusj, samt TV, minisafe, hårføner, air­condition og to enkeltsenger som kan settes sammen til en dobbeltseng. Lugarene er 16 m². Lugarene på nedre dekk har mindre vinduer som ikke kan åpnes. Alle lugarene på midtdekk og øvre dekk har vinduer fra gulv til tak som delvis kan åpnes, såkalt fransk balkong. 

 • River Discovery II til kai
 • River Discovery II
 • River Discovery II
 • River Discovery II - standard lugar
 • Bad på River Discovery II
 • Compass Rose Restaurant på River Discovery
 • Europe, Germany, Bavaria, Passau

Reisebetingelser

Dag Sted Inkludert utflukt Valgfri utflukt Pris i euro
1 Bucuresti Byrundtur
2 Vidin Byvandring og Baba Vida festningen Utflukt til Belogradchik-fjellene € 37
3 Jernporten Utflukt til arkeologisk utgravningsfelt og Golubac festningen € 35
4 Beograd Byrundtur og Landsbybesøk med lunsj
5 Novi Sad Byrundtur til fots og med buss Utflukt til Krushedol-klosteret, vin- og honningsmaking € 35
6 Osijek Byrundtur
7 Budapest Byrundtur Folkloreshow og Budapest by night € 58
8 Budapest Krigshospitalet € 38
Budapest Utflukt til Puszta med hesteoppvisning € 55
9 Bratislava Byrundtur
10 Wien Byrundtur Utflukt til Schönbrunn € 55
Wien Klassisk konsert (ved bestilling/betaling senest to uker før avreise kr 650) € 70
11 Wien

PRISEN INKLUDERER

 • Fly Norge–Bucuresti/Wien–Norge
 • Flyskatter og havneavgifter
 • Transport mellom flyplass og skip
 • Ti netters cruise i utvendig lugar på et hyggelig førsteklasses skip
 • Smakfulle måltider fra middag første dag til frokost siste dag
 • Frokostbuffet
 • Lunsjbuffet med tre varmretter, salatbar, og betjent varmmat-disk med ulike retter
 • 4-retters middag, velg mellom tre hovedretter
 • Kaffe/te, vann og frisk frukt til alle måltider
 • Tidlig morgen kaffe/te, juice og winerbrød
 • Ettermiddagskaffe/te med kakebuffet
 • Kvelds-snacks servert i baren om kvelden
 • Kapteinens aperitiff og 5-retters middag
 • Levende musikk i salongen
 • Foredrag om bord
 • Vinsmaking med lokale viner
 • Serbisk aften med musikk og folkloreshow
 • Åtte utflukter iht. program
 • Såpe, shampo osv fra L’Occitane-en-Provence i lugarene
 • Internasjonale TV-lugarer i lugarene
 • Lokale guider
 • Turneringsleder er med på hele turen
 • Norsk reiseleder med fra Norge

PRISEN INKLUDERER IKKE

 • Spilleavgift til bridgeturnering (kr 1 000 pr person)
 • Drikkevarer (utover det som er nevnt over)
 • Tips til besetning, lokale guider og sjåfører
 • Valgfrie utflukter nevnt i programmet
 • Avbestillings- og reiseforsikring

TIPS
Tips er frivillig, men også en viktig del av inntektene til de ansatte. Rederiets anbefaling er cirka syv euro pr. person pr. dag til besetningen om bord. I tillegg er det vanlig å tipse cirka én euro hver til lokale guider og sjåfører på utfluktene.

VIKTIG INFORMASJON
Elvecruise er dessverre ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede. På utfluktene er det ofte mye gåing. Det forventes at du kan følge gruppen i vanlig tempo på byvandringene. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje.

Ombord- og ilandstigning skjer via en smal landgang. I flere havner er det vanlig at skipene fortøyes langside mot langside, med opptil tre – fire skip ved siden av hverandre. For å komme i land må man gå gjennom/over de andre skipene.

Rederiet forbeholder seg retten til å endre programmet og seilingsruten som følge av elvens vannstand eller andre uforutsette hendelser.

Trygve Sætereng

BRIDGE-LEDER

Trygve Sætereng er ukentlig innleid turneringsleder og kursholder i noen av landets største bridgeklubber, og er en av landets mest erfarne turneringsledere. Fra 2019 vil Trygve sammen med Escape Travel arrangere turer til ulike reisemål hvor både kurs og turneringer vil være på reiseprogrammet.

Se mer info her om ulike turer og aktiviteter.