Catalonia fra sykkelsetet

/Turen for deg som liker en utfordring

 • 5 spreke sykkeletapper i variert og vakker natur
 • Fra Girona via pittoreske middelalderlandsbyer til Costa Bravakysten
 • Besøk hos lokal vinprodusent
 • Catalonias kjente kjøkken og gode viner
 • Dyktig lokal sykkelguide
 • Sjarmerende Girona – Barcelonas lillesøster, full av historie

På denne sykkelturen får du oppleve det beste av Catalonias varierte natur – fra sykkelsetet! Fra byen Girona, litt nord for Barcelona,  krysser vi høydene i Les Gavarres før vi ankommer pittoreske middelalderlandsbyer som Monells og Peratallada, Herfra går turen videre til Costa Brava-kysten og Tamariu hvor vårt hyggelige hotell ligger få skritt fra stranden og havet. Dette er bare å nyte! Nå er vi i Salvador Dalís områder som byr på bukter og fiskerlandsbyer, strender og små fjell, og vi passerer kjente kystlandsbyer som Llafranc og Calella de Palafrugell. Vi avslutter med en touch av byliv i vakre Girona, men ikke før vi har vært innom Caldes de Malavelle hvor vi overnatter på et av stedets nydelige balnearios (kurbad) hvor ømme sykkelmuskler kan lindres med termale bad og et utvalg av behandlinger som tilbys.

Vanskelighetsgrad 3+, se informasjon i programmet.

 

 

Last ned reiseprogram
 • Pris fra 16 890,-
 • Første tilgjengelige avreisedato 07.04.2019 (1 avreisedatoer)
 • Varighet 7 dager
NORSK TURLEDER
Gunnar Sevåg

Avreiser

 • Avreisedato 07.04.2019
 • Avreisested Oslo Lufthavn
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 7 dager
 • Priser fra 16 890,-
Skriv ut

Dag til dag program

Ankomst Barcelona - Til Girona

Vi ankommer Barcelona, blir hentet på flyplassen og kjører til Girona, også kalt «Barcelonas lillesøster», vakkert beliggende som den er ved bredden av elven Onyar. Byen er en skattkammer av museer, gallerier, gotiske kirker og ikke minst, det pittoreske gamle jødekvartalet. Denne sjarmerende byen har «alt», også på butikksiden. Vi blir tatt med på en runde til fots i den vakre gamlebyen hvor guiden viser oss byens «hemmeligheter», en historie som dateres mer enn 2000 år tilbake i tid. I Girona kryr det av koselig plasser og spisesteder, og vi benytter anledningen til å bli nærmere kjent over en felles middag i kveld (M) 

 

Girona
Dag 2 Les Gavarres

Girona-Peratallada

Vi er klare for første sykkeletappe som er den gjennom uken som gir mest «fjellfølelse». Vi sykler i området Les Gavarres som tar oss til ukens høyeste punkt med sine mer enn 400 moh. Vi følger gjennom pittoreske middelalderlandsbyer som Monells på vår vei til Peratallada, dagens mål. Litt tid til avslapning og til å rusle blant denne pittoreske lille landsbyens trange gater og smug, beundre vakker arkitektur, god atmosfære og små butikker før vi samles til felles middag på vårt overnattingssted. Det tas forbehold om at gruppen må fordele seg på to nærliggende overnattingssteder i kveld, men middag spises samlet.(F/M)

Dagens etappe 37 km/+580 m

Dag 3 Costa Brava

Peratallada-Tamariu

Vi forlater Peratallada og sykler rolig langs det forholdvis flate landskapet i Baix Empordá, hvor vi passerer gjennom pittoreske landsbyer som Pals før vi etter hvert ankommer kysten Costa Brava og det lille stedet Tamariu hvor vårt hotell ligger få meter fra stranden og havet. Dette må bare nytes! Costa Brava er for øvrig ansett som et av verdens beste steder å være, i følge magasinet National Geographic… I kveld skal vi nyte en herlig paella i hotellets hyggelige restaurant med utsikt til stranden og havet!  (F/M)

Dagens etappe: 20 km/+280 m

Paella er Valencias signaturrett
Dag 4 Vinmarker, hav og fjell!

Tamariu-St Antoni de Calonge

I dag sykler vi langs noen av de vakreste stedene på Costa Brava, mens vi nyter sjarmerende landsbyer langs kysten som Llafranc og Calella de Parafrugell og utsiktene over kystens bukter og viker. På dagens rute passerer vi også vinmarker, og vi avlegger et besøk hos en av de små, lokale vinprodusentene hvor vi smaker noen av hans viner innenfor DO Empordá. Han har 6 hektar med vinmarker med den lokale druen Garnacha samt Merlot, Syrah og Cabernet Sauvignon. En småskalaprodusent med maks 30.000 flasker i året. I hans bodega blir vi også traktert med en enkel lunsj, før vi sykler det siste lille stykket til vårt hotell ved kystbyen St Antoni de Calonge. Nå er du kanskje klar for en frisk dukkert? Middag på hotellet.  (F/L/M)

Dagens etappe: 27 km/+660 m

Besøk hos lokal vinprodusent
Dag 5 Termalbad

St Antoni de Calonge-Caldes de Malavella

Vi sykler sørover i retning Platja d’Aro. Herfra setter vi kurs mot innlandet for å starte returen mot Girona. Men først skal vi til vårt overnattingssted i Caldes de Malavell, kjent for sitt termale vann hvis opprinnelse stammer helt tilbake fra den paleolittiske perioden, og som forvandlet seg til et urbant knutepunkt det første århundret e.Kr. Ved ankomst hotellet har du mulighet til å nyte både badet og behandlinger som hotellet tilbyr (med forbehold om ledig kapasitet). Det er vår siste felles middag i kveld, og den skal nytes i kurbadets hyggelige restaurant! (F/M)

Dagens etappe: 43 km/+650 m

Dag 6

Caldes de Malavella-Girona

Ukens siste sykkeletappe venter! Den er kort og grei og tar oss uten nevneverdige anstrengelser tilbake til Girona hvor vi parkerer syklene for denne gang. Nå har du resten av dagen og kvelden til å utforske mer av denne sjarmerende byens supre shoppinggater, nyte arkitekturen og «get lost» i de trange smugene i det gamle jødekvartalet og innta en iskrem i en av byens populære iskrembarer…  Atmosfæren går til hjertet, du blir liksom ikke lei disse trange gatene og dens trapper i denne levende gamlebyen med sin vakre katedral. Her jobbes det og leves, og uansett hvor du snur og vender deg er det en hyggelig liten plass som frister med noe godt på menyen! Middag er ikke inkludert i kveld, men vi befinner oss i Catalonia, etter manges mening «matfatet» av Spania, og reiseleder organiserer mer enn gjerne en hyggelig fellesmiddag for dem som ønsker det. (F)

Dagens etappe: 25 km/+200 m

Vår sykkelrute
Dag 7

Girona og hjemreise

Etter frokost blir vi hentet i buss og kjørt til flyplassen i Barcelona for hjemreise til Oslo Lufthavn. (F)

Reisebetingelser

Litt praktisk informasjon om sykkelturen Total rute er 152 km med 2370 akkumulert høydeforskjell fordelt på fem etapper. Gjennomsnittet er 30 km og +500 meter på dag.  Den lengste dagen er 43 km, og etappen med høyeste akkumulerte høydeforskjell er +650 meter. På en skala fra 1 til 5 anslår vi turen til en vanskelighetsgrad på 3+, se beskrivelse for hver dag i programmet. Vi sykler i gruppe med engelsktalende sykkelguide og norsk turleder. Sykkelturene går på asfalterte veier med lite trafikk, men også på grusvei og noe terreng. Du må være vant med sykler av typen Mountain-Bike, MTB, for å ha glede av turen.

Alt dette er inkludert:

 • Fly Oslo – Barcelona tur/retur inkl. dagens flyskatter
 • Transfer t/r Barcelona flyplass– Girona
 • 6 overnattinger iflg program med frokost
 • 5 middager iflg program
 • Guidet omvisning i Girona Dag 1 (engelsk)
 • Vinsmaking og enkel lunsj i bodega Dag 4
 • 5 sykkeletapper med lokal, engelsktalende sykkelguide
 • Transport av bagasjen mellom hotellene
 • Norsk turleder følger med på turen

Om du flyr fra andre steder i Norge, kontakt oss for tilbud om billetter!

Dette er ikke inkludert:

 • Reise- og sykeforsikring
 • Avbestillingsbeskyttelse
 • Lunsjer, bortsett fra Dag 4 iflg program
 • Middag Dag 6
 • Drikke til måltidene
 • Snacks og drikke på sykkelturene
 • Tips til lokal guide
 • Spesialbagasje på fly om du har med egen sykkel
 • Eventuell inngang til termalbadet og behandlinger
 • Leie av sykkel og hjelm kr kr 1225, se informasjon om sykkel
 • Enkeltromstillegg kr 2250,- (begrenset antall)

BESTILLING OG BETALING Etter bestilling av reisen vil du motta en reisebekreftelse og depositumsfaktura på kr 2000 pr. person. Depositumet må være innbetalt innen en uke. Sluttbeløpet forfaller til betaling 65 dager før avreise. Reisedokumentene sendes ca. 2 uker før avreise.

AVBESTILLINGSREGLER Avbestilling må skje straks det foreligger en hindring for å gjennomføre reisen. Hvis du har tegnet en avbestillingsforsikring og må avbestille på grunn av akutt sykdom, ulykkestilfelle eller dødsfall, får du refundert beløpet fra forsikringsselskapet. Ved avbestilling gjelder følgende gebyrer:

Inntil 105 dager før avreise: kr 750 pr. person
Fra og med 105 til 65 dager før avreise: Depositumsbeløpet
Fra og med 65 dager til 36 dager før avreise: 50 % av reisens pris
Fra og med 36 dager før avreisedato eller ved manglende fremmøte på avreisedagen: Ingen refusjon.

FORBEHOLD Prisen er basert på minimum 10 deltakere.  Skulle det bli færre deltakere, forbeholder vi oss retten til å annullere turen eller øke prisen noe. Beskjed om dette vil bli gitt innen 4 uker før avreise. Vi tar forbehold om eventuelle skrivefeil, endringer i flytider og program samt justering av pris som følge av økning i valutakurser, skatter, avgifter og andre uforutsette faktorer utenfor vår kontroll. Vi forbeholder oss retten til å etterfakturere valutatillegg som følge av økt valutakurs. Dersom dette skulle bli nødvendig, vil faktura bli tilsendt senest 20 dager før avreise.

FORSIKRINGER Deltakelse skjer på eget ansvar. På alle våre turer krever vi at deltaker har en fullgod reise- og ulykkesforsikring som også dekker eventuell avbestilling av reisen samt hjemtransport. Deltakerne er selv ansvarlig for å undersøke at disse elementene er dekket i deres reiseforsikring samt at forsikringen gjelder for de områder og høyder fotturen går. Husk å medbringe bevis på reiseforsikringen din på reisen.

KRAV TIL DELTAKERNE Deltakelse foregår på eget ansvar. Dette elementet er mer fremtredende på en aktiv ferie enn på de fleste pakkereiser. Det er deltakers ansvar å sjekke med sin lege om man er i god nok form/har god nok helse til å delta på reisen. Det vises for øvrig til informasjon om vanskelighetsgrad for hver tur. Kontakt oss gjerne om du har spørsmål knyttet til dette.

PASS Passet må være gyldig minst 6 måneder etter hjemkomst. Det er den reisendes ansvar å sørge for at pass og eventuelt visum er gyldig ved avreise. Se våre generelle reisebetingelser.

Når du melder deg på denne reisen, bekrefter du at du har lest og akseptert betingelsene som fremkommer over, i programmet samt våre generelle reisebetingelser.

TURFAKTA

Overnatting. Vi bor på varierte og hyggelige, lokale overnattingssteder disse dagene, blant annet hotell 4**** i Girona og et Balneario (kurbad). Romkategori standard. Det tas forbehold om gruppen må dele seg på to nærliggende overnattingssteder i Peratallada, men middag spises sammen. Dersom den reisende har bestilt dobbeltrom, må vedkommende være beredt på å betale enkeltromstillegg dersom arrangøren ikke finner en rompartner av samme kjønn. Dette er ingen gyldig grunn til å trekke seg fra turen.

Måltider. Er du vegetarianer eller har matintoleranser det må tas hensyn til, må dette oppgis ved påmelding.

Flytider. Alle tider er lokale tider. Vær oppmerksom på at avgangsdatoer og -tider kan endres. Escape har ingen påvirkningsmulighet på reisetidene.

Turleder/gruppestørrelse. Vår lokale guide er engelsktalende sykkelguide. Norsk turleder følger med gruppen. Gruppestørrelse minimum 10,  maksimum 16 personer. Deltaker plikter å følge de instrukser, anvisninger og pålegg som turlederne gir på reisen.

Bagasje/utstyr/transport. Bagasjen transporteres mellom hotellene. 1 bagasje pr pax maks 20 kg. Ta med en liten sekk til sykkelturen med det lille du trenger for dagen. Forslag til pakkeliste blir tilsendt deltakerne før avreise.

Leie av sykkel. På denne turen bruker vi mountain bike, MTB. Vår leie-sykkel er av god kvalitet. Du kan også ha med deg egen MTB og egen hjelm. Merk da at spesialbagasje på fly ikke er inkludert i flyprisen og kommer som tillegg. Leiesykkelen: MTB – mountain bike, specialized Rockhopper with Disc 29. Leien inkluderer hjelm og holder til vannflaske. Husk å oppgi din høyde ved bestilling av reisen om du ønsker å leie sykkel.