Champagnetur til Frankrike

/ Bli med til verdens champagne-hovedstad!

Det er her – en kort togtur øst for Paris – at verdens mest berømte bobler blir laget. Området Champagne med sine vide vinmarker, mektige skoger, kornåkre og historietunge byer er verdt en tur i seg selv, og med besøk hos vinprodusenter av høy klasse blir dette en ekte nytelsestur.

Bli med Ann Samuelsen og Stavanger Aftenblad på en unik opplevelse i Champagne. Her vil du få smake på de lekreste bobler, stimulere sansene og få innføring i de forskjellige champagnedistriktene. Ann Samuelsen med sine solide bakgrunn, som er Champagne spesialist med to Master Level i Champagne, sommelier og WSET Diploma.

Gled deg til: 

 • Champagnesmakinger hos flere produsenter
 • Besøk i Champagne Taittingers kjente krittkjellere (UNESCOs verdensarvliste)
 • Spasertur nedover Avenue de Champagne i champagne-hovedstaden Epernay
 • Byvandring i historiske Reims
 • Middager på utsøkte restauranter

Epernay er champagnebyen nr. 1 og regnes som champagnens hovedstad. I dette området ligger de mest praktfulle vingårdene i verden, og her blir over 200 millioner flasker champagne lagret i de underjordiske kjellerne. Det var munken Dom Perignon som sa: «Jeg drikker stjerner» – han har også fått æren for opphavet til champagnen.

Ann Samuelsen vil møte dere på Sola flyplass og være deres reiseleder hun hele turen.

Last ned reiseprogram
 • Pris fra 21 990,-
 • Første tilgjengelige avreisedato 05.05.2021 (1 avreisedatoer)
 • Varighet 5 dager
 • I samarbeid med Aftenbladet
 • 5 - 9 mai 21
Reiseleder
Ann J Samuelsen

Avreiser

 • Avreisedato 05.05.2021
 • Avreisested Stavanger Sola
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 5 dager
 • Priser fra 21 990,-
 • Champagne drikke vin
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1 - 5. mai 2021

Ankomst Paris (M)

Vi flyr med KLM fra Stavanger via Amsterdam til Paris. Avreise tidlig formiddag. Etter ankomst Paris er det en god times kjøring øst for Paris til Reims.

Vi sjekker inn på hotel BW Hotel De La Paix  Reims ****

Her får vi litt egentid før vi møtes til en middag på hotellet. Under middagen blir det gitt informasjon om neste dags program.

Epernay
Dag 2 - 6. mai 2021

Reims - Epernay (F/L/M)

Etter en god frokost på hotellet er det avreise med buss til dagens første vintesting. Det er hos Champagne AR Lenoble – et av få champagnehus som fremdeles er privat eid, og drives av søsknene til Anne og Antoine Malassage. Vi skal smake på tre av deres ypperlige champagner.

Epernay er hovedstaden for store og kjente champagnemerker som for eksempel Moët & Chandon, Pol Roger, Castellane og Eugène Mercier. De fleste ligger samlet på hovedgaten i Epernay –  Avenue de Champagne. Selvsagt tar vi oss tid til en spasertur nedover denne gaten! Under Avenue de Champagne ligger ca 300 millioner flasker av forskjellige merker. Denne lille byen er kjent for å være champagnehovedstad nummer 2 etter Reims, og ligger landlig til omringet av vinmarker og vindruer. Her finnes også hotell, slottshotell og mange gode restauranter.

Lunsj hos Le Theatre Restaurant. En hyggelig restaurant i sentrum av Epernay som serverer tradisjonell mat.

Etter en god lunsj reiser vi videre for nye opplevelser til Champagne Pierre Gimonnet & Fils.
Pierre Gimonnet & Fils er en av de fineste eiendommer i Cote des Blancs. Vingården er en «grower-produsent», altså lager de sin egen vin utenom de store champagnehusene., og de bruker chardonnay som hoveddrue i sin produksjon. Det blir spennende å smake!

Tilbake til hotellet før vi avslutter med en god middag i Brasserie Excelsior. Et hyggelig brasserie i sentrum av Reims.

Dag 3 - 7. mai 2021

Reims - Montagne de Reims (F/M)

Nye viner står for tur i dag! Etter frokost har vi  avreise fra hotellet med buss for omvisning og vintesting av seks champagner hos Champagne Vilmart & Cie.

Champagnehuset Vilmart & Cie, som ligger i Rilly la Montagne, ble opprettet i 1890 av Désiré Vilmart. De er også en «grower-produsent» som lager sin egen vin, og som bruker både chardonnay og pinot noir.

Vi stopper for en lunsj på egenhånd i Rilly la Montane distriktet.

Etter lunsj forsetter vi med vintesting av to champagner hos Champagne Pierre Paillard, en familieeid vingård i hjertet av Bouzy med 11 hektar med vinmarker som er klassifisert Grand Cru. Champagne Pierre Paillard drives nå av brødrene Antoine og Quentin Paillard.

Vi avslutter ettermiddagen med vintesting hos Champagne Taittinger. Hele året vil de engelsktalende guidene på Taittinger ta imot grupper og vise fram de flotte krittkjellere som ble bygget ut i det fjerde århundre. Her finnes også ruiner fra et munkekloster. Krittkjellerne er nå på UNESCOs verdensarvliste. Besøket blir avrundet med et glass av denne kjente champagnen.

Tilbake på hotellet for å strekke på beina og kvelden avsluttes med middag i Brasserie Du Boulingrin i Reims.

Dag 4 - 8. mai 2021

Reims (F/M)

I dag blir vi hentet av en lokal guide som vil vise oss høydepunkter i Reims til fots.

Guiden tar en byvandring med gruppen i Reims, inkludert den veldig kjente gotiske katedralen.

Notre-Dame de Reims (fransk for Vår frue av Reims) er den romersk-katolske katedralen i Reims, bygget i gotisk stil. Den er en av Frankrikes største katedraler, og er særlig kjent for sin rikt utsmykkede fasade. Katedralen var inntil 1825 kroningskirke, hvor Frankrikes konger ble kronet. Som katedral er den i dag setet til erkebiskopen av Reims.

I 1991 ble katedralen oppført på UNESCOs verdensarvliste. Tau-palasset (fransk: Palais du Tau) i Reims i Frankrike, var erkebiskopen av Reims’ palass. Palasset assosieres med det franske monarkiet, ettersom Frankrikes konger ble kronet i domkirken Notre-Dame de Reims, som er nabobygget. Palasset var residens og omkledningskammer for kongene før kroningsseremoniene.
Videre blir det et kort besøk i klosterkirken Saint-Remi (fransk Basilique Saint-Remi de Reims).

Etter turen går vi videre med reiseleder til Les Halles de Boulingrin. Dette er et anerkjent marked i Reims som er åpent hver lørdag. Et kvartal med livlige gater, delikatessebutikker, kunstgallerier og gode restauranter.

Lunsj på egenhånd og fritid frem til felles middag.

Avskjedsmiddag  på La Vigneraie Restaurant Reims. La Vigneraie er et kjent gastronomisk stopp i hjertet av Reims, i nærheten av katedralen og fotgjengerområdet. Her er alt rolig og avbalansert, elegant og høflig. Ingenting blir faktisk overlatt til tilfeldighetene i denne restauranten som innbyggerne i Reims kjenner godt. Her finnes et gastronomisk kjøkken i en elegant og klassisk restaurant.

Famous Notre-Dame de Reims at night, UNESCO World heritage site
Dag 5 - 9. mai 2021

Reims - Paris (F/L)

Dagen er til fri disposisjon frem til lunsj, som vi vil ha sammen på Bistro des Anges. Bistro des Anges er resultatet av et samarbeid mellom Jérôme og Thomas, de to kokkene som har kjent hverandre i nesten 35 år. Med sine erfaringer har de et konsept med over 100 viner og champagner for en oenologisk opplevelse. Utvalget av champagne endres regelmessig for å oppdage nye gleden av bobler fra hele Champagne-regionen.
De har en stor tinnbar hvor gjestene kan stoppe for et glass vin. Tradisjonelle retter står på menyen sammen med internasjonale retter og vegetariske oppskrifter.

Vi har avreise 14:00 avreise fra hotellet til flyplassen.

Ann Samuelsen

Reiseleder

Ann Samuelsen er frilansjournalist for bransjebladet Aperitif siden 2008, som er medlemsbladet til Norske Vinkelnere. Bladet sendes også til alle restauranter, hoteller, vinmonopol og vinimportører i Norge. De siste fem årene har hun skrevet mest om champagne og annen tradisjonelt laget musserende vin, og hun holder også kurs og vinsmakinger.

Ann er utdannet sommelier og har blant annet også mastergrad i champagne fra Universitetet i Reims & Avize Viticultural Center og French Wine Society. I tillegg har hun vært internasjonal dommer i konkurranser innen vin og champagne siden 2007, så her snakker vi solid erfaring!

Reisebetingelser

PRISEN INKLUDERER

• Flyreisen Stavanger – Paris t/r med KLM
• 4  hotell overnattinger med frokost
• Transport t/r flyplassen Charles de Gaulle flyplass – Reims
• Fire middager 3 retters drikke inkludert  kun dag 4
• To lunsjer drikke inkludert kun dag 5
• 4 vinsmakinger i hht til program
• Utflukter/guide i hht til program
• Norsk reiseleder under hele turen

PRISEN INKLUDERER IKKE
Tips til lokale guider og sjåfører
• Tillegg for enkelt rom kr 3.430,-

FORBEHOLD Prisen er basert på minimum 16 deltakere. Skulle det bli færre deltakere, forbeholder vi oss retten til å annullere turen eller øke prisen noe. Beskjed om dette vil bli gitt innen 4 uker før avreise. Vi tar forbehold om eventuelle skrivefeil, endringer i flytider og program samt justering av pris som følge av økning i skatter, avgifter og andre uforutsette faktorer utenfor vår kontroll. Vi forbeholder oss retten til å etter fakturere valutatillegg som følge av økt valutakurs. Dersom dette skulle bli nødvendig, vil faktura bli tilsendt senest 20 dager før avreise.