Fjerne mysterier og livlige byer i Chile

Påskeøya, vingårder og Valparaíso

Steinstatuene på Påskeøya er et av verdens store, uløste mysterier. Hvem laget dem og hvorfor står de her? Nå kan du få stirre inn i de tause steinansiktene selv, og se om du fornemmer noen svar…

Påskeøya ligger 3510 km fra fastlandet og gjemmer på hemmeligheter som ingen har kunnet forklare. Takket være Thor Heyerdahl har vi fått høre litt om denne fjerne øya, med sine flere hundre «moai’ene» med steinansikter som vitner om svunnen storhet. Hadde de bare kunnet snakke, hadde vi helt sikkert fått høre utrolige ting!

Chile er et langstrakt land med 4300 km kystlinje og ligger som en smal stripe mellom Stillehavet og Andesfjellene. Hovedstaden Santiago de Chile er en elegant metropol med et rikt kulturtilbud. Her finner du staselige minner fra kolonitiden og moderne arkitektur side om side. Chile er også kjent for sine gode viner, og vingårdsbesøk med vinsmaking hører selvsagt med!

Perfekt kombinasjon av Chile og Påskeøya!

På anbefaling fra tidligere gjester, har vi lagt inn en ekstra fridag på Påskeøya!

Avreiser

Det er for tiden ingen reiser som er tilgjengelig for bestilling. Turen kan være under planlegging, eller dette kan være en tur som har gått tidligere. Sett deg på liste, så vil du være blant de første som får vite om det dersom turen blir satt opp på nytt.

Høydepunkter

Program

9 frokoster, 5 lunsjer og 1 middag inkludert

Praktisk informasjon og reisevilkår

Dette er inkludert

 • Fly med Iberia Oslo/Santiago/Oslo
 • Fly t/r Santiago/Påskeøya med LATAM
 • Flyskatter per 15. februar 2020
 • 9 netter på hoteller i god turistklasse med frokost
 • 5 lunsjer og 1 middag
 • Utflukter og inngangsbilletter som beskrevet i programmet
 • Transport i Chile
 • Nasjonalparkavgift til Påskeøya
 • Engelsktalende guide på utfluktene
 • Norsk reiseleder fra Escape Travel på rundturen

Dette er ikke inkludert

 • Drikkevarer til inkluderte måltider
 • Tips til lokale guider, beregnet til EUR 75,- pr. person
 • Avbestillings- og reiseforsikring

Visum
Norske statsborgere behøver ikke visum til Chile. NB: Husk passet skal være gyldig minimum 6 måneder etter hjemreisen! Vi anbefaler å ta fotokopi av passet og oppbevare denne atskilt fra passet.

Helse og vaksine
Ingen vaksiner er påkrevd for innreise til Chile. Men det er likevel fornuftig å være hensiktsmessig vaksinert. Ta kontakt med ditt lokale helsekontor i god tid for spørsmål vedrørende vaksine. Ta med et lite reiseapotek i tillegg til evt. faste medisiner. Vi anbefaler tabletter mot reisesyke og hodepine, yoghurttabletter (regulerer fordøyelsen), kulltabletter og Imodium (mot diaré), solkrem med høy faktor og leppepomade. Ta gjerne med en vekkerklokke. Håndhygiene er viktig. Vi anbefaler å ta med desinfeksjonsspray eller gel som fås på apotek.

Valuta
Det kan være greit å ta med litt US-dollar eller Euro i kontanter. Pass på å få fine sedler i banken. Det er vanskelig å få veksle sedler med små rifter eller «krøller». Men de fleste bankkort er gangbare og det er god tilgang på minibanker. Chilensk valuta heter pesos (CLP) og 100 CLP = 1,30 NOK (pr. febr. 19). Husk å oppheve evt. regionsperre på bankkortet ditt før avreise.

Bosteder
Vi bor på gode hoteller i turistklasse.

Santiago de Chile
20.-22. og 26.-29. november 2020Almacruz Hotel & Centro de Convenciones

Påskeøya
22.-26. november 2020Hotel Otai

Forbehold om evt. bytte til tilsvarende hoteller.

Shopping
Chile er ikke et land man reiser til for å shoppe, men det finnes rikt utvalg av klær og sko til hyggelige priser i Santiago. På Påskeøya er det først og fremst typiske suvenirartikler som selges, men mye av dette er av middelmådig kvalitet.

Klima og klær
November er forsommer på den sørlige halvkule. Vanligvis er det godt og varmt vær på fastlandet og man kan gå i lette bomullsklær. Det er ikke noen kleskode for restaurantbesøk og middager. Vanlig pent fritidstøy er OK. På Påskeøya er været mer varierende og avhengig av høy- og lavtrykk i havområdene omkring. Vi anbefaler derfor å ha med regntøy for sikkerhets skyld. Husk gode tursko med godt grep (gjerne joggesko). Mer info kommer med avreisedokument.

Mat
På inkluderte måltider kan du trygt spise det du får servert bortsett fra råkostsalater og majones/remulade. Unngå å kjøpe mat på «gaten». Ellers gjelder de samme forsiktighetsregler som i Syd-Europa: Drikk bare vann fra flaske, all frukt må vaskes og skrelles, og prøv å unngå mat som ikke er kokt eller stekt. Det er inkludert halvpensjon noen dager. Reiseleder vil være behjelpelig med å foreslå restauranter og tilby felles bespisning til måltider som ikke er inkludert.

Tipsing
Det er vanlig at hver deltager gir tips til lokale guider og sjåfører. Reiseleder hjelper til ved å samle inn og fordele tips underveis på turen slik at den enkelte ikke trenger å tenke mer på dette. Slik tips utgjør EUR 75,- pr. person. Fint om alle å ha dette beløpet klart i sedler av ulik størrelse ved reisens start. Evt. tips til hotellbetjening og servitører på restauranter er ikke inkludert i dette beløpet.

Lignende turer