Livet som medseiler om bord, men riggen er valgfri!

Førjulstokt med Christian Radich

/Las Palmas – Tenerife – Isla de la Palma

Ship O’hoi! Nå kan du bli med som medseiler på selveste Christian Radich og oppleve flere av Kanariøyene i et deilig desemberklima! Å være medseiler om bord på Radich’en er en positiv utfordring for kropp og sjel, en enestående anledning til å oppleve verdens kanskje flotteste seilskute. Du går dine vakter om bord, og det å være på vakt når stjernene står høyt på himmelen over deg, er uforglemmelig. Det er når ingenting bryter horisonten at du forstår at jorda er rund… Det føles som å være under en osteklokke av stjerner! På dine frivakter kan du nyte din ferie og følelsen av frihet i det å være under seil. Da kan du vel fortjent slappe av med en god bok, fotografere, lære deg mer om skuta og livet til havs og ikke minst; nyte soloppganger og solnedganger – vakrere blir det nemlig ikke!

 

Last ned reiseprogram
 • Pris fra 13 860,-
 • Første tilgjengelige avreisedato 08.12.2018 (1 avreisedatoer)
 • Varighet 9 dager
 • Aktiv ferie
 • En tur i samarbeid med Aftenposten
 • A-kort rabatt kr 1000,-

Avreiser

Ditt utvalg
 • Avreisedato 08.12.2018
 • Avreisested Oslo Lufthavn
 • Tilgjengelighet Få tilgjengelige
 • Dager 9 dager
 • Priser fra 13 860,-
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1 (8/12)

Ankomst Las Palmas / Vi kaster loss!

Vi flyr direkte fra Oslo Lufthavn til Las Palmas på Gran Canaria. Her blir gruppen møtt på flyplassen og transportert til havnen hvor Christian Radich ligger til kai. Nå blir det hyggelig å møte besetningen på Christian Radich, våre medseilere og få introduksjon om seiltoktet samt litt riggtrening. Det er imponerende å tenke på at skuta har 9000 meter tau, hele 27 seil og at stormasten er over 37 meter!

Christian Radich letter anker 20:00 og det kribler nok litt i kroppen når toktet er i gang! Fra Las Palmas  styrer skuta mot Tenerife.  (-/M)

Livet om bord. På seilasene vil du erfare at det tar kort tid før verden rundt oss føles litt fjern, vi etablerer nemlig raskt vårt eget lille samfunn om bord der samvær og hygge betyr mer enn noe annet. På havet knyttes vennskapsbånd på tvers av alder og nasjonalitet. Skuta kan ha 65 til 80 medseilere, og det har vært opptil 13 nasjonaliteter om bord på en etappe! Sjøvaktene er på to ganger fire timer i døgnet, dag som natt. Som medseiler holder du enten utkikk, går sikkerhetsrunder, setter seil og står til rors, alltid under kyndig veiledning og instruksjon. Seilmanøvrene krever innsats, men så gøy å delta på! Klatring i riggen er frivillig, men for mange et stort høydepunkt. Det trengs også folk på dekk til å dra i tau. På stille vakter brukes ofte tiden til å lære om knuter, seil og sjømannskap. Du sover i hengekøye eller fast køye i to komfortable, luftkondisjonerte banjere (sovesaler). Fordelingen av disse bestemmes av besetningen om bord. Det finnes ingen dobbelt- eller enkeltrom. Skuta har gode dusjrom/bad. Du nyter tre gode måltider daglig når vi seiler. Det er en liten suvenirbutikk som selger toalettartikler og snacks. Her kan du betale med kort.

 

Livet som medseiler om bord.
Dag 2-3 (9-10/12)

Ankomst Tenerife / Spanias høyeste fjell, Teide

Vi har nå seilt hele natten og dagen og ankommer Puerto de la Cruz, nord på Tenerife, søndag kveld 9/12.(F/L/M).

Gamlebyen i Puerto de la Cruz er veldig vakker med distinkt, kanarisk karakter. Mye av området rundt den gamle fiskerhavnen er fullt av trange brosteinsgater med kafeer og barer i tradisjonell kolonialstil. Den fine havnen er også et vakkert sted å besøke. I tillegg ligger det et utvalg av finere butikker, sjarmerende plasser og en mengde turistattraksjoner.

Ønsker du å oppleve Tenerifes «tak», vulkanen Teide 3718 moh? Gondolbanen er mest brukt, og den bringer deg fra foten av vulkanen på 2346 meter til et platå på 3555 meter. Utsikten er nesten like bra herfra som fra toppen. Velger du å bestige Teide til fots, er stien 9,7 km og høydeforskjellen 1199 meter. Luften er merkbart tynnere i denne høyden, men du trenger verken være fjellklatrer eller i spesielt god form for å bestige Spanias høyeste fjell. Christian Radich tilrettelegger med busstransport t/r for den som ønsker det. NB: se mer informasjon nederst i programmet om dette under «Teide».

Vel tilbake vil du sikkert utforske Puerto de la Cruz og og nyte et godt spansk måltid på en av de mange og gode sjømatrestaurantene.(F/Matpakke/-)

Santa Cruz er hovedstaden på Tenerife, selve hjertet av øya – her kan du virkelig kjenne øyas puls. Det anbefales å oppleve Santa Cruz til fots – stikk innom matmarkedet, sett deg ned på en av de mange plassene og sug inn atmosfæren. 10 minutter unna byen finner du flotte strender med gylden sand og palmetrær, her kan du svømme hele året. Tidligere var Santa Cruz en enkel fiskelandsby, innbyggerne er kjent som Chicharreros, et klengenavn siden de spiste så mye chicharrero, en makrelltype, kjent som svært rimelig mat. I dag er de stolte over dette navnet, det er byens symbol og har også gitt navn til en av byens mest kjente plasser. Byens maritime historie er fremdeles levende i tradisjoner, spesielt i San Andrés, absolutt et sted for å nyte et godt måltid av fisk og sjømat.

 

 

 

Teide, Tenerife - 3718 meter
Dag 4-5 (11-12/12)

Til Isla de la Palma, St Cruz

Kl 08:00 letter vi anker og seiler fra Tenerife til Isla de la Palma og St. Cruz. Vi beregner anløp samme kveld 22:00 (F/L/M).

Neste dag har du til helt til egne gjøremål og opplevelser på denne vakre øya! La Palma er en øy full av kontraster – fjell og strender, vulkaner og skog. Hele året er ideelt for sykkel og kano, og vandrerutene kan ta deg til alle øyas hjørner. Eller nyt sol og bad eller rett og slett bare freden og roen på denne vennlige, grønne øya, en av de minste Kanariøyene og deilig fri for masse-turisme. Her er også tradisjonelle håndverkstradisjoner som silkeproduksjon, keramikk, kurvfletting, sigarproduksjon, tre-, stein-, lær- og metallarbeider. La Palma er også kjent for sine svarte sandstrender, og er, ikke helt uten grunn, kalt Atlanterhavets perle. (F/Matpakke/-)

Se video fra Isla de la Palma

 

Sentral plaza i den gamle bydelen i Santa Cruz de la Palma
Dag 6-7 (13-14/12)

Isla de la Palma til Las Palmas

Vi letter anker kl 08:00 og seiler til Las Palmas med ankomst fredag kveld. Seiltoktet er over, og det er siste fellesmiddag med «gjengen» i kveld. Betjeningen dekker middagsbordet på dekk og sammen nyter vi en deilig avslutningsmiddag om bord. (F/L/M)

 

Plaza de Santa Ana og Catedral de las Palmas, Gran Canaria
Dag 8 (15/12)

Las Palmas - guidet sightseeing / dagen på egenhånd

I dag har du hele dagen til å utforske Las Palmas! Du bor om bord, nyter en god frokost, men ellers inntar du måltidene i byen. Etter frokost blir gruppen hentet ved båten av buss for guidet sightseeing (ca 2,5 t) – dere skal oppleve de gamle bydelene Vegueta og Triana til fots, et «must» nå du er i Las Palmas. Etter omvisningen kjøres dere til Santa Catalina i sentrum av Las Palmas og for øvrig nær skuta. Resten av dagen til egen disposisjon i Las Palmas. Nyt stranden Las Canteras, se det flotte akvariet eller bare kos deg i de hyggelige gatene! (F/-/-/

Las Palmas de Gran Canaria, hovedstaden på øya, ligger på den nordøstlige delen av øya i et flott scenario bestående av to bukter og de flotte strendene deres – Playa de las Canteras og Playa de las Alcaravaneras. Las Palmas er for øvrig en travel by med spansk atmosfære, historie og kultur. Her finner du det beste av to verdener – flotte strender og bylivets travelhet. Her finner du mange fine butikker, sidegater fulle av kafeer og supre steder for tapas og drinker.

Grunnlagt i 1478, kan Las Palmas de Gran Canaria vise til en viktig historisk og kulturell arv, mye av den finnes i distriktet Vegueta, det eldste kvarteret i byen, som ble utnevnt til et verdensarvsted av UNESCO i 1990. Las Palmas har en imponerende infrastruktur av hoteller og leiligheter og havnen Puerto de La Luz er en av de viktigste i hele Europa, noe som gir byen et kosmopolittisk uttrykk – med tilstrømmingen av turisme og økonomiske aktiviteter på 60-tallet er innbyggertallet fordoblet de siste 30 årene, til rundt 400.000 innbyggere.

 

 

Dag 9 (16/12)

Etter frokost er det tid å ta farvel med besetning og medseilere. Litt vemodig det der, så sammensveiset som man blir etter å ha vært om bord og delt vakter og måltider i flere dager…  Vi mønstrer av, og gruppen blir transportert til flyplassen i Las Palmas. Nå har du garantert mange minner å mimre over – seilturen, seilminner og vennskapsbånd som er knyttet. Og hvem vet, kanskje mønstrer du på en ny seilas med Christian Radich ved en anledning? Vi ankommer en julepyntet Oslo Lufthavn, og nå er vi vel klare for litt norsk julefeiring? GOD JUL! (F/-)

”Å seile med Christian Radich er en uforglemmelig opplevelse som gjør at man vil være med på seilas gang på gang. Og ikke nok med det, det er en vinn-vinn situasjon: Du får din livs ferie samtidig som du bidrar til å holde vår kulturarv i live”. Dette uttaler en tidligere medseiler.

GOD JUL!

Reisebetingelser

PRIS  gjelder pr person i banjer (sovesal) i hengekøye eller fast køye om bord. Det finnes ingen andre alternativ enn banjer om bord.

ALT DETTE ER INKLUDERT:

 • Flybilletter Oslo Lufthavn -Las Palmas, økonomiklasse
 • Flyskatter og avgifter (pr februar 2018)
 • 8 netter om bord på Christian Radich
 • Alle måltider inkludert på Christian Radich under seiling iflg program
 • Guidet sightseeing(engelsk) i Las Palmas iflg program
 • Felles busstransport t/r flyplass/kai i Las Palmas
 • Lokale skatter og avgifter.

Om du flyr fra andre flyplasser enn Oslo Lufthavn, kontakt oss for tilbud om tilslutningsbilletter!

Dette er ikke inkludert:

 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Måltider som ikke står som inkludert
 • Drikkevarer
 • Evt busstransport i regi av Chr Radich t/r Teide kr 125 pr person
 • Alt som ikke er nevnt som inkludert
 • Tips

Det følger ingen reiseleder med på reisen fra Norge da det er norsk besetning om bord på Christian Radich, og du er om bord som deres medseiler. I Las Palmas blir gruppen møtt på flyplassen for transport til båten, og på returen transportt fra havnen til flyplassen.

Inkluderte måltider er i dette dokumentet forkortet slik: F= frokost, L= lunsj, M= middag.

SJØVAKTENE. Her er eksempler på oppgaver du kan få om bord som medseiler:

Utkikk: Da er man plassert helt forut, og melder alt som observeres i sjøen: Båter, fiskeredskap, vrakrester eller annet flytende gods. Skipsklokken brukes til å gi signaler akterover.

Rormann: Da står man til rors og styrer skipet under den faste besetningens veiledning. Dette er for mange et stort høydepunkt.

Brann- og sikkerhetsvakt: Sikkerhetsvakten patruljerer hver halvtime etter oppsatt sikkerhetsrunde, og varsler om varme, brann, lekkasjer og påser at dører er forsvarlig lukket.

Byssevakt: En eller to medseilere fra hver vakt kan på enkelte tokt bli stasjonert i byssa eller i pantry for en dag for å hjelpe kokken med måltidene.

Andre oppgaver: Når medseileren ikke er tildelt en spesiell vakttjeneste, må man delta i  seilmanøver, alminnelig vedlikeholdsarbeid eller hjelpe til med noe vasking eller pussing.

TEIDE, TENERIFE. På Tenerife er det bestilt buss som tar dem som ønsker det til parkeringen ved Teide. Den vil også hente igjen på et bestemt tidspunkt på ettermiddagen. Pris for å være med bussen kr 125 t/r. Dette betales direkte om bord. Hvilken tur du vil ta når du kommer til parken, det må du organisere selv på forhånd. Det samme gjelder søknaden til å gå fotturen. Vær oppmerksom på at det er et begrenset antall som får gå til Teide hver dag, og at forhåndspåmelding er nødvendig.

Informasjon om mulige turer/opplevelser i parken. Link til søknad om fottur.

FØR AVREISE. Nærmere informasjon om bagasje og nødvendig utstyr blir tilsendt sammen med deltakerhåndbok etter påmelding. Dette sendes ut av Christian Radich. Håndboka Christian Radich forteller om livet om bord. Vi anbefaler at du leser denne som en forberedelse til turen, men det forventes selvfølgelig ikke at du skal kunne alle detaljer.

Skutas posisjon i havn bestemmes av det lokale havnekontor. Tidspunktene er omtrentlige og kan være gjenstand for justeringer.

Aldersgrensen om bord er 18 år (på avgangsdato). Er foresatte med, er grensen 15 år. Mange godt voksne er med. Alle må fylle ut et skjema om helsemessige forhold samt en helseerklæring til Christian Radich. Likeledes må du, om du over 70 år, fremlegge attest fra lege for forhåndsgodkjenning av Chr Radich.

Christian Radich er ikke egnet for handikappede, epileptikere kan normalt ikke delta på tokt, allergi og matintoleranse er vanligvis ikke noe problem.

FORSIKRINGER.  På alle våre turer kreves at deltaker har en fullgod reise- og ulykkesforsikring som også dekker eventuell avbestilling av reisen samt hjemtransport. Deltakerne er selv ansvarlig for å undersøke at disse elementene er dekket i deres reiseforsikring og at forsikringen gjelder i de områder reisen går. Merk at det også kan gjelde egne regler ved forsikringen etter fylte 70 år. Husk å ta med ditt forsikringsbevis på reisen.

PASS OG VISUM. Norske statsborgere trenger ikke visum på denne reisen. Pass må medbringes på reisen, da dette er den eneste godkjente form for identifikasjonsdokument. Det er den reisendes ansvar å sørge for at passet er gyldig på reisen. Passet må være gyldig minst 6 måneder etter hjemkomst. ESCAPE er ikke erstatningsansvarlig for passasjerer som ikke har dette i orden.

VAKSINER. Vi anbefaler at du tar kontakt med din fastlege eller et vaksinekontor for nærmere informasjon og andre spørsmål angående helse på reise.

FORBEHOLD Prisen er basert på min 20 personer. Skulle det bli færre deltagere, forbeholder vi oss retten til å annullere turen eller øke prisen noe. Beskjed om dette vil bli gitt innen 4 uker før avreise. Vi tar forbehold om skrivefeil, endringer i flytider og program, samt justering av prisen som følge av økning i skatter, avgifter og andre uforutsette faktorer utenfor vår kontroll.

Når du melder deg på denne reisen, bekrefter du at du har lest og akseptert betingelsene som fremkommer over, i programmet samt våre generelle reisebetingelser.