Cruise fra Southampton til Reykjavik med Celebrity Silhouette

/ Reis i vesterled til kanaløya Guernsey, Skottland, Irland og Island

Akkurat som vikingene gjorde for over 1000 år siden, går vi om bord i et skip som tar oss til øyene vest i havet. Der stopper nok også likheten, vår reise er med fredelige hensikter og ikke minst i svært komfortable omgivelser om bord i lekre Celebrity Silhouette.

Gled deg til:

 • Naturskjønne Guernsey med sin sjarmerende og fargerike hovedstad St. Peters Port
 • Dublin, med sin fantastiske atmosfære og hyggelige innbyggere
 • Vakre slott og rik historie i Glasgow
 • Islands nest største by Akureyri og den vakre fjorden Eyjafjörður
 • To dager i Reykjavik på Island med sin småbysjarm og livlige kulturliv
 • Historiske Belfast med Titanic-museet

Og dessuten:

 • Elegant skip med masse underholdningstilbud
 • All inclusive drikkepakke på samtlige lugarkategorier

Du kan nok ha godt av å slappe av på et lekkert skip innimellom de flotte opplevelsene vi får på denne seilingen. Nå får du oppleve Det vakre lyset på denne tiden av året, vakre arktiske blomster, dype fjorder og dramatiske klipper. Her er et rikt dyreliv både i sjøen og på land: hval, sel, reinsdyr og et stort utvalg av fugler. I nord regjerer kongen av Arktis – isbjørnen.

Last ned reiseprogram
 • Pris fra 30 400,-
 • Første tilgjengelige avreisedato 29.05.2021 (1 avreisedatoer)
 • Varighet 15 dager

Avreiser

Ditt utvalg
 • Avreisedato 29.05.2021
 • Avreisested Oslo Lufthavn
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 15 dager
 • Priser fra 30 400,-
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Avreise oslo, ankomst Southampton og innsjekk på skipet

Skipet seiler kl. 16.00

Vi møter reiseleder på Gardermoen og går på flyet som tar oss den korte turen over til England. Her blir vi hentet på flyplassen og tatt med til skipet for innsjekk.

Etter ombordstigning kan du sette fra deg tingene dine i lugaren, gå rett til lunsj, eller slappe av på soldekket. Det kan ta litt tid å få bagasjen opp på lugaren, så det kan være lurt å ta med seg det mest nødvendige i håndbagasjen.

Før skipet seiler er det en sikkerhetsøvelse alle må være med på. Vi møtes i en av skipets trivelige barer før vi går til middag.

Dag 2.

St. Peter Port, Guernsey - Kanaløyene

Vi ankommer kl. 08.00. Skipet seiler kl. 17.00

Saint Peter Port en by som består hovedsakelig av bratte og trange gater og trapper oppover skråningen. Det er kjent at det eksisterte en handelspost og en bosetning her siden før romersk tid. Det førkristne navnet har derimot ikke overlevd moderne tid.

Det er mange kirker i Saint Peter Port. Den engelske kirke har seks kirker, hvorav den fremste er sognekirken Town Church som står i midten av byen og har i århundrer vært byens sentrale fokus og hjerte. Den er verdt et besøk! 

Guernsey passer utmerket for syklister eller vandrere, her er det mye vakker natur! Det var også på denne øya at Victor Hugo skrev sin klassiske roman «Les Miserables». Og som en ekstra fun fact kan vi nevne at alle offentlige postbokser på Guernsey er blå – bortsett fra én. Den er rød og står i Union Street i Saint Peter Port. Se om du finner den!

St. Peters Port på Guernsey - en sjarmerende liten hovedstad.
Dag 3

Cork (Cobh), Irland

Vi ankommer kl. 09.30. Skipet seiler kl. 18.30

Vi er i Irland! Byen Cork, med sine 120 000 innbyggere, har en trivelig småbyfølelse med et levende sentrum med fargerike husrekker, hyggelige kafeer og selvsagt – irske puber!

Cork ligger på en øy som kløyver elven Lee like før den renner ut i Lough Mahon og Cork havn – en av verdens største naturhavner. På et kart ser øya ut som en kork i en flaskehals. Havna Cobh er også en trivelig liten landsby med en flott katedral, små butikker og restauranter.

Mange tror at Irland er et engelskspråklig land, og det stemmer delvis, selv om det offisielle språket er irsk, eller gælisk som det egentlige navnet er. Dette har lite med det engelske språket å gjøre, men bare rundt 350 000 av landets innbyggere snakker irsk flytende, og de fleste av disse bor i nordre og vestre Irland. Du vil nok likevel komme ut for språket, siden offentlige skjemaer og dokumenter vanligvis er på begge språk.

Fargerike bygninger og den vakre katedralen i havnebyen Cobh.
Dag 4.

Waterford (Dumore East), Irland

Vi ankommer kl. 08.00 Skipet seiler kl. 17.00

Å ankomme Dunmore East er nesten som å seile inn i et levende postkort. Her ligger de små hvite husene som perler på en snor med bunn av smaragdgrønt gress. Om sommeren er byen et yndet utfartssted for familier på piknik, og her er det mange restauranter, barer og butikker.

Selv om dagens navn på denne byen høres ganske så engelsk ut – Waterford – så var denne byen en gang kjent som Veðrafjǫrðr. Hvis det høres kjent ut, så er det kanskje fordi det er gammelnorsk for Værfjorden (altså væren – dyret). Vikingene etablerte denne byen som ble den første byen i Irland. Fra 853 til 1170 hadde vikingene kontroll over byen. I dag kan du oppleve byens gamle historie i distriktet som kalles the Viking Triangle.

Den irske kystlinjen er både røff og vakker.
Dag 5.

Dublin, Irland

Vi ankommer kl. 07.30 Skipet seiler kl. 20.00

Hovedstaden i Irland og ligger midt på østkysten av øya rundt utløpet av elven Liffey. Byen ble offisielt grunnlagt i 988 som en vikingbosetning, og ble hovedstad på 1200-tallet, selv om Irland var under engelsk styre frem til 1921. Norske vikinger har satt sitt preg på Dublin, og du kan fortsatt se mange spor etter dem. Rundt 1,2 millioner av Irlands 4,5 millioner innbyggere bor i eller rundt Dublin.

Dublin har etablert seg som en av Europas hyggeligste hovedsteder. Du skal være ganske så innadvendt og asosial for å unngå å komme i prat med lokalbefolkningen over en pint Guinness på den lokale puben, selv om du befinner deg midt i sentrum.

Dublin byr på en rekke flotte attraksjoner, ikke minst i form av flotte katedraler, praktbygg og gamle skoler.

Christ Church Cathedral skal være Irlands eldste bygning, og røttene til denne protestantiske katedralen går helt tilbake til 1038. Katedralen ligger sør for elven i den opprinnelige vikingbosetningen, og like ved Dublin slott, som gjorde dette området til sentrum i Dublin på middelalderen.

Nasjonalmuseet åpnet i 1864, og har nå over 2500 malerier, blant annet av mestere som Picasso, Goya, Rembrandt, Tizian, Caravaggio og Tintoretto. Utstillingen med gjenstander fra det gamle Egypt er også svært omfattende og populær. Åpent tirsdag til lørdag fra kl. 1000 til 1700, søndager fra kl. 1400. Gratis adgang.

Dag 6.

Glasgow (Greenock), Skottland

Vi ankommer kl. 08.00 Skipet seiler kl. 18.00

Glasgow har en flott beliggenhet med nærhet til The Highlands. Glasgow er den største byen i Skottland og skottene sier selv at Edinburgh er kjent for sin skjønnhet, mens Glasgow er kjent for sin vennlighet og sjarm. Skipet legger til ca 1 time fra Glasgow sentrum i havnebyen Greenock.

Glasgow ligger ved The River Clyde. For 2000 år siden var den en liten fiskerlandsby, men har siden blitt formet av kriger, verdenshandel og tungindustri og er nå en liten internasjonal metropol. Før var Glasgow beryktet i Skottland for småkriminalitet og uro, men byen har endret seg vesentlig de senere år.  Allerede i  1990 ble byen kåret til European City of Culture.

Her er det ingen problemer å bli kjent med hyggelige folk på den lokale puben. Men selv om du er god i engelsk, så er det ikke sikkert du får med deg alt. Glasgow er nemlig beryktet for sin lokale dialekt…

Skottland er steder for besøke en tradisjonell pub for en pint - eller kanskje en smak av skotsk whisky?
Dag 7-8.

Til sjøs

På vei mot enda en ny og spennende destinasjon og nye, spennende utflukter og opplevelser. Disse to dagene benyttes om bord til det du måtte ønske å gjøre. Det er flust av aktiviteter du kan delta på om du måtte ønske det, eller du kan bare slappe av med en god bok eller nyte noen timer i spaet.

Slapp av i bassenget
Dag 9.

Akureyri, Island

Vi ankommer kl. 07.00. Skipet seiler kl. 16.00

Akureyri ligger i fjorden Eyjafjörður helt nord på Island, og byen blir også regnet som «hovedstaden i nord». Byen ligger kun 100 kilometer fra den arktiske sirkel, og er Islands nest største med ca. 17.800 innbyggere.

Akureyri et er et viktig fiskerisenter og havn, men i de siste årene har turisme, industri og studenter som tar høyere utdanning tatt over som viktige næringer. Cruiseturismen er meget viktig for byen, som også har sin egen flyplass.

Noen av de største fiskeindustrigigantene har hovedkontor her, samt at det også er her de brygger Islands lokaløl – Kaldi.

Islands natur fascinerer også oss nordmenn. Røft, vilt og med et rikt dyreliv.
Dag 10-11

Reykjavik, Island

Vi ankommer kl. 11.30. (Dag 10) Skipet seiler kl. 14.30 (dag 11)

I verdens nordligste hovedstad, Reykjavík, er det varmen og gjestfriheten som bryter isen. Kjenn byens puls, nyt av dens spennende og rikelige kultur- og fornøyelsestilbud eller opplev noen av de fantastiske severdighetene som finnes innen et par timers avstand.

I Reykjavík er det alt fra koselige puber og førsteklasses restauranter til fartsfylte dansepalass og hete diskotek, hvor dansen varer ut i de små timer. Den kulturinteresserte finner et bredt tilbud av museer, gallerier, konserter, teater-, opera- og ballettscener.

Ingolf Arnarsson slo seg ned i Reykjavík 874 som den første nybyggeren på Island, da han kom til Island fra Norge som fredløs. Byen fikk ikke bystatus før på 1700-tallet, tidligere hadde Reykjavík bare vært en liten fiskerlandsby. Byen fikk kjøpstadsrettigheter i 1786.

Alltinget (Alþingi) ble gjenopprettet i Reykjavík i 1845 og flyttet til det nye huset, Alþingishúsið, i 1881.

Den eldste, sentrale delen av Reykjavík virker mer som en småby enn en internasjonal hovedstad, med sine lave trehus og avslappede atmosfære. Andre deler er hypermoderne, med shoppingsentre og forretningsbygg i stål og glass, og minner en på at Reykjavík er en forholdsvis ny by, uten storslåtte historiske bygninger og monumenter som mange andre hovedsteder.

Byens naturlige sentrum er torget Austurvöllur, i det som kan kalles Gamlebyen, som grovt sett er området mellom havnen, innsjøen Tjörn og den nord/sørlige Lækjargata. Her ligger både parlamentet og domkirken, og midt på torget står en statue av den islandske selvstendighetsforkjemperen Jón Sigurðsson.

Her ligger skipet over natten så du har god tid til å oppleve denne fantastiske byen både på dag og kveldstid.

Kanskje blir det en tur til Den blå lagune på Island, som ligger ca. 4 mil fra Reykjavik.
Dag 12.

Til sjøs

Lyden av bølgeskvulp og en behagelig gynging har gitt oss en god natts søvn, og vi våkner opp til en ny sjødag ombord. Les en god bok på dekk, nyt en lang lunsj i restauranten eller skjem deg bort i skipets spa.

Det er livemusikk på dekk, du kan spille bingo i teateret, gå på forelesninger eller delta på quiz. Vil du være mer aktiv, kan du bli med på dansekurs i forskjellige dansestiler, eller det blir arrangert turer bak kulissene for den som er interessert i cruiselivet.

Bli med offiserene på et slag Vollyball i bassenget
Dag 13.

Belfast, Nord-Irland

Vi ankommer kl. 12.00. Skipet seiler kl. 20.30

Belfast er en by med store kontraster og en dramatisk historie helt fram til nyere tid. Mye har skjedd de siste årene som gjør at byen har løftet seg opp fra et frynsete rykte til en by som det snakkes varmt om. Den har vakre, viktorianske bygninger og brosteinsbelagte gater samtidig som mye gammelt har blitt modernisert. Her finnes mange koselige kafeer, puber og kunstgallerier langs vannkanten. Det råder en småbyfølelse og det er lett å føle seg hjemme her.

Byens største og utvilsomt mest iøyenfallende severdighet er Titanic-museet. Det var her hun ble bygget, skipet som ikke kunne synke, som alle kjenner til. Med stålgrå, bølgende fasader, ni gallerier og innovative utstillinger med spesialeffekter, ble Titanic Belfast åpnet i 2012, 100 år etter at skipet sank. Et virkelig spennende og interessant sted å besøke!

Rådhuset i Belfast
Dag 14.

Til sjøs

Siste dag til sjøs!

Nå kan du gjøre alt det du ikke har rukket før på sjødager. Ta en hyggelig lunsj i skipets mange restauranter, besøk butikkene, dra på kunstoppdagelsesferd … Visste du at hvert Celebrity-skip har original kunst ombord for mange millioner dollar? I alle ganger på alle dekk henger fotokunst fra fotografer og kunstnere fra hene verden.

Musikk og underholdning finner du overalt på skipet
Dag 15.

Southampton

Vi ankommer kl 06.00 på morgenen og etter en deilig frokost er det på tide å takke for nå og vende snuten hjemover til mer vante leveformer.

Vi takker for følget, håper du har fått minner for livet og kanskje noen nye bekjentskaper og ønsker deg hjertelig velkommen tilbake til et annet spennende cruise med Escape Travel ved en annen anledning.

Havnen i Southampton

Lugarkategorier

 • Aquaclass med balkong

  Størrelse: Ca. 18 m2 og ca. 5 m2 privat balkong

  En Aqua Class-lugar med balkong er utstyrt med en dobbeltseng eller to enkeltsenger.

  Interiør: Mindre sittegruppe, TV, telefon, toalett med dusj eller badekar, safe, minibar, sminkebord med hårføner, garderobeskap og 110-/220-volts stikkontakter, samt trådløs Internettilgang (mot betaling).

  Ekstra fordeler:

  • Putemeny
  • Tykkere badekåper
  • VIP-invitasjoner til ulike arrangementer
  • Tidlig ombordstigning og landgang
  • Egen innsjekk
  • Reservasjon av sitteplasser på restauranter og på utflukter
  • Ekspresslevering av bagasje
  • Gratis adgang til Persian Garden og Relaxation Room
  • Middager serveres i spesialrestauranten BLU
 • Balkonglugar

  Størrelse: Ca. 16 m2 (+ ca. 5 m2 privat balkong)

  Lugarer med privat balkong er utstyrt med en dobbeltseng eller to enkeltsenger. Ingen av lugarene vi har er med hindret utsikt.

  Interiør: Mindre sittegruppe, TV, telefon, toalett med dusj eller badekar, safe, minibar, sminkebord med hårføner, garderobeskap og 110-/220-volts stikkontakter, samt trådløs Internettilgang (mot betaling).

   

 • Vinduslugar

  Størrelse: Ca. 16 m2

  Lugarer med vindu mot havet har plass til 2 personer og er utstyrt med en dobbeltseng eller to enkeltsenger.

  Interiør: Mindre sittegruppe, TV, telefon, toalett med dusj eller badekar, safe, minibar, sminkebord med hårføner, garderobeskap og 110-/220-volts stikkontakter, samt trådløs internettilgang (mot betaling).

   

 • Innvendig lugar

  Størrelse: Ca. 16 m2

  Innvendige lugar uten vindu, beregnet til 2 personer og utstyrt med en dobbeltseng eller to enkeltsenger.

  Interiør: Mindre sittegruppe, TV, telefon, toalett med dusj, safe, minibar, sminkebord med hårføner, garderobeskap og 110-/220-volts stikkontakter, samt trådløs internettilgang (mot betaling).

Reisebetingelser

Prisen inkluderer:

 • Fly Oslo – London
 • Transport fra flyplass til skip t/r
 • 14 netters cruise i valgt lugar ombord på Celebrity Silhouette
 • Samtlige skatter og avgifter
 • Samtlige måltider ombord
 • All inclusive classic drikkepakke i alle kategorier
 • Gratis roomservice
 • Forhåndsbetalt tips
 • Det meste av show og underholdning ombord
 • Erfaren reiseleder fra Escape med på hele reisen

Prisen inkluderer ikke:

 • Alkohol i minibaren på lugaren
 • Utflukter i regi av rederiet under cruiset
 • Tilslutning fra andre steder i landet
 • Reise- og avbestillingsforsikring

Visum og passingormasjon

Ingen visum behøves il denne reisen. Pass må være gyldig minimum 6 mnd etter hjemkomst.

VIKTIG INFORMASJON
Cruise er meget tilpasset bevegelseshemmede. Vi vil likevel opplyse om at på denne ruten kan forekomme ilandstigning med eksterne båter, og man må da være i stand til å gå av og på en tenderbåt. Man må også være i stand til å gå av og på busser i forbindelse med utflukter.

Rederiet forbeholder seg retten til å endre programmet og seilingsruten som følge av vær eller andre uforutsette hendelser.

Spesielle behov på flyreisen og underveis på turen, som allergier og andre behov, må det opplyses om ved påmelding.

Hele gruppen blir seatet sammen til middag. Ønsker man andre middagstider eller å spise alene, er dette selvsagt mulig, men må opplyses om i god tid før avreise.

Fargevalg på lugarer og oppsett kan variere mellom skip og skipsklasse.

Pass må være gyldig minimum 6 måneder etter hjemkomst.

AVVIKENDE REISEVILKÅR

Vi belaster et depositum på kr 3500 pr. person på våre gruppecruisereiser. Med forbehold om endringer og skrivefeil.