Cruise fra Sydney til New Zealand

/ Opplev høydepunktene «down under» med Ovation of the Seas

Bli med på en fantastisk og innholdsrik reise til de mest fjerntliggende landene i verden, med hele tre dager i verdensmetropolen Sydney i Australia.

Det syder av liv i Sydney, og etter noen dagers storbyliv setter vi kursen mot naturskjønne New Zealand med sine vakre fjorder, dramatiske fossefall, hvite strender og hyggelige mennesker.

Du kan oppleve:

 •  3 netter i Sydney, privat omvisning i Sydney Opera House og besøk på Bondi Beach
 • Heldagsutflukt til Hunter Valley vindistrikt
 • 13 netters cruise på det lekre Ovation of the Seas
 • Fjordcruise på de eventyrlig vakre new zealandske fjordene
 • Besøk i Dunedin, Christchurch, Wellington og solfylte Tauranga
 • Auckland med det kjente Sky Tower

Og dessuten:

 • Lekre måltider ombord
 • Moderne romslige lugarer
 • Innovative og spesialdesignede shows ombord
 • Torild Marie Karlsen fra Escape Travel med på hele turen

 

 

Last ned reiseprogram
 • Pris fra 44 000,-
 • Første tilgjengelige avreisedato 05.02.2022 (1 avreisedatoer)
 • Varighet 19 dager
Reiseleder
Torild Karlsen

Avreiser

Ditt utvalg
 • Avreisedato 05.02.2022
 • Avreisested Oslo Lufthavn
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 19 dager
 • Priser fra 44 000,-
Skriv ut

Dag til dag program

Dag1

Avreise oslo

Vi starter reisen til kenguruenes hjemland i litt mer kjente omgivelser når vi møter vår reiseleder på Gardermoen. Her sjekker vi inn og treffer de andre fine menneskene man skal dele denne opplevelsen med.

Vi har en mellomlanding i Dubai før vi fortsetter mot Sydney.

Dag 2

Ankomst Sydney

Sydney har på 200 år utviklet seg fra å være en kummerlig britisk straffekoloni til en internasjonal metropol og et av de mest populære reisemålene på den sørlige halvkule. Sydney er ikke hovedstaden i Australia, men hovedstaden i den australske delstaten New South Wales, har et varmt og solrikt klima året rundt, og masse spennende å oppleve! Byen blir ofte nevnt når man skal kåre verdens beste by å bo i, og det er lett å forstå for en vakrere by får man lete lenge etter.

Ikke minst er byens innbyggere usedvanlig joviale og pratsomme. Spesielt etter sommer-OL i 2000 har Sydney opplevd en turistboom, og Sydneys fasiliteter er også blitt betydelig bedre.

Sydney er en storby som har alt – strender, shopping, restauranter og massevis av heftige opplevelser. Byen er også en fascinerende blanding av gammelt og nytt. På den ene siden har du moderne skyskrapere av glass og stål og det verdensberømte Operahuset, og på den andre siden bydelen The Rocks, der historiske bygninger ligger langs smale brosteinsgater.

Sentrale Sydney består av seks bydeler som alle har sitt særpreg. I City Centre ligger blant annet det berømte Sydney Opera House og Circular Quay, havneområdet der båtene til for eksempel Manly Beach går fra. The Rocks er den eldste bydelen med mange gamle bygninger, museer, hyggelige restauranter og kafeer. Darling Harbour er et stort havneområde med hoteller, shopping, restauranter og barer. I City South finner du eksotiske Chinatown og mange billige overnattingssteder. Backpackere trives best i City East, med områder som Kings Cross der du kan feste hele natten og shoppe billig og bra på dagtid. Til City West kan du dra tidlig på morgenen for å besøke det store fiskemarkedet.

 

Sydney Harbour Bridge er den største i sitt slag i verden, og den har også fått tilnavnet ‘The Coat Hanger (Kleshengeren).
Dag 3

Heldagsutflukt til Hunter Valley

Hunter Valley er en av Australias støste vinregioner, med en lang vindyrkningshistorie som dateres tilbake til 1800-tallet. Her får vi lære produksjonshistorien til Australias eldste vinregioner, og følge produksjonen fra dyrking til gjæring og tapping.

Ingen vinomvisning er vel komplett uten en vinsmaking? Vi får smake på noen av Hunter Valleys beste viner, også typiske «cellar door wines». Dette er viner som aldri blir eksportert og kun selges i regionen og på gårdene.

Etter vinsmakingen blir det en ekte Aussie BBQ-lunsj i vakre omgivelser.

Middag på hotellet om kvelden.

Nydelig landskap i Hunter Valley.
Dag 4

Sydney på egenhånd

Sydney sentrum er enkelt å komme seg rundt i til fots, og det er også en fin måte å bli kjent med byen på. Gå ned til Sydney Opera House og nyt den spektakulære utsikten over havnen, kanskje over et glass kaldt på Opera Bar? Vil du se en forestilling på kvelden, bør du bestille billetter i god tid – gjerne flere uker i forveien.

Verdensberømte Bondi Beach er en selvfølge når du er i Sydney. Du kommer deg dit enkelt med buss fra sentrum som tar cirka 20 minutter. (Vi skal innom Bondi Beach på utflukt siste dag etter cruiset. Så om du ikke rekker hit i dag, er det ingen krise). Det er nesten alltid mye folk der, men det er også en del av opplevelsen.

En litt roligere strand er Manly Beach, som du når med båt på 15 minutter fra Circular Quay. Her er det også mange bra butikker og hyggelige restauranter og kafeer. Mange vil også besøke Sydney Tower der du får en fantastisk utsikt over byen og populære Sydney Aquarium og Wild Life der du kan se pingviner, seler, haier, kenguruer og koalaer. Et bra tips er å kjøpe Sydney Bonus Ticket, så får du inngang til alt dette pluss en sightseeingtur med båt i havnen til rabattert pris.

Koala i Sydney slapper av en liten stund.
Dag 5

Sydney og innsjekk på skipet

Avreise kl 18.45

Etter frokost sjekker vi ut av hotellet og inn på skipet. Vi seiler ikke før kl 18.45, så det er god tid til å vandre litt i byen etter innsjekk om du vil se litt mer av Sydney. Du kan også nyte en god lunsj om bord, slappe av på lugaren eller bruke tiden til å se seg litt rundt på skipet.

Før cruiset starter må alle passasjerer være med på en sikkerhetsgjennomgang. Dette er er obligatorisk, og selv om man har deltatt tidligere, er det viktig å være med på denne.

Reiseleder samler alle til en utseilingsdrink. Dette er kanskje verdens mest spektakulære utseiling, og noe du absolutt bør få med deg!

Vi møtes og går sammen til middag denne første dagen.

Det verdensberømte operahuset i Sydney.
Dag 6-7

Til sjøs og på vei mot New Zealand

Du kommer ikke lenger unna Norge enn New Zealand, likevel har de to landene mye til felles. New Zealand er kjent for å være et rent og naturskjønt land, med høye fjell, fossende elver og dype fjorder. De som har vert begge steder sammenligner landene ofte. Det er også på størrelse med Norge, har fjorder som Norge, får snø og det er sauer rundt stort sett over alt. Ekte og jordnært.

Det som imidlertid skiller New Zealand fra Norge, er bambus og vaiende palmer, lange hvite strender, sprutende geysirer og aktive vulkaner. Både hjemmekjent og eksotisk på samme tid i en fascinerende blanding! Maoriene kaller landet Aotearoa, som betyr “landet under den lange hvite sky”. For ikke så mange år siden var New Zealand nærmest avskåret fra resten av verden – et eksotisk land på andre siden av kloden.

 

 

Godt å slappe av på skipet mellom alle opplevelsene.
Dag 8

Fjordcruising gjennom Fiordland Nasjonalpark

Denne dagen cruiser vi gjennom noen av New Zealands vakre og verdenskjente fjorder. Fiordland National Park inkluderer Milford, Dusky og Doubtful Sound, og er et av de mest dramatiske og vakreste stedene på New Zealand. Området har blitt formet av isbreer over hundretusenvis av år, og resultatet er eventyrlig.

Milford Sound: kl. 08.00-09.00
Milford Sound ble av Rudyard Kipling beskrevet som verdens åttende underverk, og hvis du tar en flytur over området kommer du til å forstå hvorfor. Fjellveggene stiger rett opp fra fjordens mørke vann, fjelltoppene er himmelhøye og enkelte av fossefallene er så høye som 1000 meter. Når det regner i Milford Sound, noe det gjør ganske ofte, mangedobles vannmengden i fossefallene og resultatet er spektakulært.

Doubtful Sound: kl. 13.00-14.00
Ofte referert til som “Sound of Silence”, er Doubtful Sound en rolig og inspirerende destinasjon som er kjent for sine fossefall, fjell og sjeldne havliv.

Dusky sound: kl. 16.00-17.00
Dusky Sound er en av de mest komplekse fjordene på New Zealands sørlige kyst. Stedet er i dag kun tilgjengelig ved å fly over, eller ved å ankomme med båt. Gjennom hele seilasen vil det bli guidet over anlegget.

Milford Sound nasjonalpark - aldeles nydelig.
Dag 9

Dunedin, New Zealand

Ankomst. kl 09.00 Avreise kl. 18.00

Dunedin er den nest største byen på New Zealand. Den ble grunnlagt av skotter i 1848 og oppkalt etter det gæliske navn på Edinburgh (Duneideann). Her finner du viktoriansk arkitektur i flotte omgivelser, og den gamle jernbanestasjonen er et godt eksempel, den ligner mer på et slott enn en stasjon.

En kuriositet i byen er en av verdens bratteste gater! Ta en tur til Baldwin Street, og vær glad det ikke hålkeføre… Andre tips er et besøk på Cadbury sjokoladefabrikk eller Speight’s Brewery, hvis sjokolade og øl lyder fristende. Byen har også en vakker botanisk hage som er verdt et besøk.

 

 

Nei, det er ikke et slott, det er jernbanestasjonen i Dunedin.
Dag 10

Christchurch, New Zealand

Ankomst. kl 07.00 Avreise kl. 17.00

Christchurch er New Zealands nest største by med sine 340 000 innbyggere. Den ligger på Sørøya og kalles også ”Garden City”. Byen lever opp til navnet sitt – prisbelønte Christchurch Botanic Gardens har en av landets fineste samlinger av eksotiske og lokale planter.

Christchurch ble i 2011 rammet av et stort jordskjelv. Mye av bysentrum med sin neo-klassiske arkitektur ble ødelagt, men byens sjel er fortsatt intakt, og den standhaftige befolkningen gir aldri opp. Nye og innovative butikker og bedrifter spretter opp samtidig som byen gjenoppbygges. Det er fortsatt en vakker by hvor man kan sykle langs elven, bo på komfortable hotell og spise på gode restauranter.

Ved idylliske Avon River i Christchurch.
Dag 11

Picton, New Zealand

Ankomst. kl 08.00 Avreise kl. 18.00

Picton er en travel liten småby, populær både blant nasjonale og internasjonale turister. Som knutepunktet mellom øyene øverst i Shakespeare-bukta, er det her du finner alle fergene som bringer øyene sammen med frakt av biler, varer og passasjerer. Mange lokale tilbringer langhelger her og nyter av byens mange restauranter og barer.

Fra Picton kommer du deg til Marlborough vinregion som ligger lenger inn i landet. Regionen er verdenskjent for sin store produksjon og eksport av Sauvignon Blanc, men også for Marlborough-sundene som har et rikt marin og dyreliv. Her finner du blant annet fem arter delfiner, spekkhoggere,  knølhvaler, seler, pingviner og sjeldne fuglearter.

Delfiner er det også muligheter for å se på New Zealand.
Dag 12

Til sjøs

Hvorfor ikke forsøke noen av de spennende alternativene til lunsj denne dagen? Nyt en deilig kopp kaffe med noe godt attåt i kaffebaren, eller hva med å ta en tur opp i North Star, utkikksposten som heiser deg nesten 100 meter over havoverflaten for 360 graders utsikt!

Frokost på din egen balkong? Ikke noe problem!
Dag 13

Auckland, New Zealand

Ankomst. kl 08.00 Avreise kl. 15.00

Auckland er bygget på en rekke utdødde vulkaner. Vannsportsaktiviteter er kanskje byens fremste trekkplaster, men du finner også nok av glimrende muséer, gallerier, luksushoteller, førsteklasses restauranter og hvite sandstrender.

Auckland er den varmeste og mest solrike av New Zealands byer, selv om vintertemperaturene i perioden mai til september kun ligger rundt 13-14 grader.

Auckland er ikke, som mange tror, hovedstaden i New Zealand, men med sine ca 400.000 innbyggere er det landets mest folkerike by. 25% av landets befolkning bor i eller rundt Auckland. Byen ligger på nordspissen av Nordøya, på et smalt landbelte med Det tasmanske hav i vest og Stillehavet i øst.

Auckland har fått tilnavnet City of Sails, på grunn av de tusener av seilbåtenr og lystyatcher som ligger i marinaene i Waitemata Harbour og Hauraki Gulf. Ingen byer i verden har flere båter per innbygger enn Auckland.

Det mest karakteristiske byggverket i Auckland er Sky Tower, som virkelig lever opp til navnet sitt. Dette er det høyeste utsiktspunktet på den sørlige halvkule, med en høyde på 328 meter. Tårnet huser også et hotell, casino, teatere og byens busstasjon. De adrenalinsugne kan hoppe i strikk fra en plattform på 192 m eller ta en såkalt «Walk around».

Auckland er en vakker og gjestfri by som har alt en storby har, bare i småbyforpakning.
Dag 14

Tauranga, New Zealand

Ankomst. kl 09.00 Avreise kl. 20.00

Tauranga ligger i hjertet av Bay of Plenty-regionen, ca 2,5 time fra Auckland. Dette er en av New Zealands raskest voksende områder på grunn av mye sol og herlige strender.

De frodige parkene og gylne strendene på Tauranga gjør dette til et populært reisemål for friluftsmennesker og vannsportsentusiaster. Her på New Zealands North Island finner du et bredt spekter av muligheter for surfing, rafting, kiteboarding, fotturer og golf. Ta en forfriskende dukkert i badehullene ved Kaiate Falls, som faller vakkert i kaskader over klippene.

 

Tauranga er en populær feriedestinasjon med masse små restauranter, butikker og flotte strender.
Dag 15

Bay of Islands

Ankomst. kl 08.00 Avreise kl. 18.00

260 kilometer nord for Auckland, på nordspissen av Nordøya, ligger de fineste og hviteste sandstrendene du kan tenke deg.

Kupert terreng går langs østkysten og utenfor ligger tusenvis av små øyer. Bay of Islands er et paradis for sportsfiskere. Det er også et av landets viktigste historiske steder. Det var her ved Waitangi maorihøvdingene sverget troskap til Dronning Victoria i 1840. Paihia er sentrum av Bay of Islands og med dette som utgangspunkt kan man reise lenger nordover til den kjente stranden 90 Mile Beach og til Cape Reinga på nordspissen av landet.

 

Her er New Zealands svar på Torghatten!
Dag 16-17

Til sjøs

Siste sjødag og siste muligheten til å utnytte dette fantastiske skipet!

Har du ikke enda forsøkt spaet? Her tilbys et stort utvalg av avslappende behandlinger.

Ta gjerne noen avslappende timer i spaet.
Dag 18

Sydney Australia og hjemreise

Ankomst. kl 06.30

Stå tidlig opp og få med deg innseilingen.

Vi legger til kai i vakre Sydney, men turen er ikke helt over ennå! I dag skal vi utforske denne byen og områdene rundt. Her får vi historie og sightseeing i skjønn forening.

Vi starter med en privat omvisning i Sydney Opera House. Denne ikoniske bygningen med over 1000 rom, 300 korridorer og over 1600 forestillinger på årsbasis. Her vil vi få servert legender og hemmeligheter og den utrolige historien til arkitekten og visjonære danske arkitekt Jorn Utzon.

Vi fortsetter til Hyde Park, St Marys Cathedral, Parliament House og kunstgalleriet. Vi stopper på fru Macquaries Chair for en storslagen utsikt over operahuset og havnen. Videre stopper vi på verdenskjente Bondi Beach hvor det blir muligheter for å dyppe tærne i sjøen på kanskje verdens mest kjente strand.

Lunsj blir på en lokal restaurant og vi nyter en deilig avslutningsmiddag sammen før vi fortsetter mot flyplassen for hjemreisen.

 

Bondi beach - den fantastiske stranden utenfor Sydney.
Dag 19

Ankomst oslo

Etter en mellomlanding, lander vi i Oslo på formiddagen. Kanskje er sekken fylt med Uggs, Tim-Tams, Vegimite eller plysj-koalaer til venner og kjente men garantert mange fine minner fra en flott tur!

Vi takker for en flott tur og ønsker på gjensyn ved en annen anledning.

Lugarkategorier

 • Junior Suite

  Dette er en Junior Suite med balkong på dekk 6

  Lugaren har 2 senger som kan gjøres om til dobbeltseng. Lugaren inneholder også sitteområde, bad med badekar, privat balkong, bad, sminkebord med hårføner, TV, radio, minikjøleskap og safe.

  Størrelse på lugaren ca: 25 m2, balkong ca 7,5 m2.

  SEA-SUITE Class inkluderer:

  • Prioritert innsjekk
  • Prioritert ombordstigning
  • Middag i Costal Kitchen**
  • Baderomsprodukter fra L’Occitane

  ** Vær oppmerksom på at reservasjoner kreves for middag på Coastal Kitchen. Drikke er ikke inkludert.

 • Balkonglugar

  Dette er en standard lugar med balkong på dekk 10

  Lugaren har 2 senger som kan gjøres om til dobbeltseng. Lugaren inneholder også sitteområde, privat balkong, bad, sminkebord med hårføner, TV, radio, minikjøleskap og safe.

  Størrelse på lugaren ca: 18 m2, balkong ca 5 m2.

 • Vinduslugar

  Dette er en standard vinduslugar på dekk 3

  Lugaren har 2 senger som kan gjøres om til dobbeltseng. Lugaren inneholder også sitteområde, privat balkong, bad, sminkebord med hårføner, TV, radio, minikjøleskap og safe.

  Størrelse på lugaren ca: 17 m2

 • Innsides lugar med Virtuell balkong

  Innvendig lugar på dekk 10

  Denne lugarkategorien har en stor flatskjerm som fungerer som en virtuell balkong som viser hva som skjer på utsiden av skipet til enhver tid.

  Lugaren har 2 senger som kan gjøres om til dobbeltseng. Lugaren inneholder også sitteområde, privat balkong, bad, sminkebord med hårføner, TV, radio, minikjøleskap og safe.

  Størrelse på lugaren ca: 15,5 m2

Om Ovation of the Seas

 • Tonnasje: 167.800
 • Lengde: 348
 • Passasjerkapasitet: 4.180
 • Mannskap: 1.500
 • Byggår/renovert: 2016
 • Registreringsland: Bahamas

Ovation of the Seas er det tredje skipet i Royal Caribbeans Quantum-skipsklasse. Ovations to søstre er Anthem of the Seas og Quantum of the Seas. Skipet ble sjøsatt våren 2016, og er revolusjonerende på flere områder:

 • RipCord by iFly®: Den første vindtunnelen til sjøs! RipCord av iFly lar deg føle den store spenningen og gleden av å kunne fly på en sikker og kontrollert måte.
 • North Star: Ta deg selv til nye høyder med den juvelformede kapselen som forsiktig stiger 90 meter over havet! Storslått utsikt over både sjø og destinasjoner gjør North Star til en av de mest etterlengtede funskjonene på dette skipet.
 • Transformerende rom: Et revolusjonerende område som forandrer seg fullstendig fra dag til natt. Spill basketball, gå på rulleskøyter og kjør radiobiler på SeaPlex på dagtid, slapp av med en bok på Two70 på ettermiddagen og kom tilbake på kveldstid for å oppleve et spektakulært og høytsvevende show – alt i ett og samme område om bord!
 • Nydesignede lugarer: Si hei til ditt nye hjem på de 7 hav – nå med havets første virtuelle balkonger.
 • «Dynamic Dining»: Skipet gir deg flere alternativer og total fleksibilitet til å forme din egen deilige reise. Om bord er det ingen fastsatte spisetider, ingen tildelte plasser og ingen krav om formelle kvelder. Spis når du vil, med hvem du vil og kle deg slik du vil!

Om bord finnes også det anerkjente Vitality Spa, treningssenter med alle fasiliteter, utendør filmskjerm, området Solarium Pool som er forbeholdt voksne gjester, innendørsbasseng med avtagbart tak, boblebad, sirkusskole, cruiseindustriens største aktivitetsområde innendørs (SeaPlex), RipCord  – den første vindtunnelen på havet, observasjonskapselen NorthStar, klatrevegg, DreamWorks Experience, surfesimluatoren FlowRider,  Adventure Ocean ungdomsprogram, Royal Babies- og Royal Tots-program, barnas vannpark: Kids Zone, det enorme Casino Royale , isbar og Music Hall.

Reisebetingelser

Prisen inkluderer:

 • Fly Oslo – Sydney t/r
 • Setereservasjon
 • Transport fra flyplass til hotell
 • 3 netter på The Grace Hotel Sydney m. frokost
 • Heldagsutflukt til Hunter Valley med Vinsmaking og lunsj
 • Velkomstmiddag
 • Transport fra hotell til skip
 • 13 netters cruise i valgt lugar på Ovation of the Seas
 • Helpensjon ombord
 • Samtlige skatter og avgifter
 • Forhåndsbetalt tips
 • Det meste av show og underholdning ombord
 • Heldagsutflukt i Sydney med Lunsj og Middag i Sydney
 • Privat omvisning på Operahuset i Sydney
 • Alle nevnte transporter og utflukter med privat buss og guide
 • Torild Marie Karlsen fra Escape Travel med på hele turen
 • Visum til Australia for våre gjester

Prisen inkluderer ikke:

 • Drikkevarer (foruten kaffe, vann, Te, limonader etc i buffet restaurantene)
 • Utflukter i regi av rederiet under cruiset
 • Måltider som ikke er beskrevet over
 • Oppgradering til Business og tilslutning fra andre steder i landet
 • Reise- og avbestillingsforsikring

 

VIKTIG INFORMASJON
Cruise er meget tilpasset bevegelseshemmede. Vi vil likevel opplyse om at Det kan bli ilandstigning med eksterne båter, og man må da være i stand til å gå av og på en tenderbåt. Man må også være i stand til å gå av og på busser i forbindelse med utflukter.

Rederiet forbeholder seg retten til å endre programmet og seilingsruten som følge av vær eller andre uforutsette hendelser.

Spesielle behov på flyreisen og underveis på turen, som allergier og andre behov, må det opplyses om ved påmelding.

Hele gruppen blir seatet sammen til middag. Ønsker man andre middagstider eller å spise alene, er dette selvsagt mulig, men må opplyses om i god tid før avreise

Fargevalg på lugarer og oppsett kan variere mellom skip og skipsklasse.

Pass må være gyldig minimum 6 måneder etter hjemkomst

Avvikende reisevilkår:

Vi belaster et depositum på kr 3500 pr. person på våre gruppecruisereiser.

Med forbehold om endringer og skrivefeil.

×