Cruise gjennom Panamakanalen med Karibien

/ Fra Hollywood via karibisk fargefest til verdensmetropolen New York

Det er nesten vanskelig å lage en overskrift til dette cruiset, for det rommer så enormt mye! Vi iler til med å ramse opp hele smørbrødlista av en reiserute, den er nemlig så full av godbiter at det skal godt gjøres å ikke la seg friste. Hør bare her:

Vi starter på USAs vestkyst og får med oss et par dager i San Fransisco, så mønstrer vi på Norwegian Gem og seiler langs kysten til Santa Barbara, Los Angeles, Mexico, Guatemala, Nicaragua og Costa Rica før vi passerer gjennom Panama-kanalen til Colombia og besøker de karibiske øyene Aruba, Bonaire og Curacao. Så går ferden oppover østkysten, og vi avslutter i New York.

Det blir 25 dager med stopp i 13 havner, fantastiske opplevelser og herlig avslapping på et nyoppusset skip. Klar for flere detaljer?

Du kan oppleve:

 • 2 netter i San Fransisco med heldagsutflukt
 • Hollywood med Walk of Fame
 • 21 netters cruise med Norwegian Gem
 • Utforsk de fantastiske strendene rundt Zihuatanejo i Mexico
 • Mayakultur og kolonistil i Guatemala
 • Speide etter apekatter og dovendyr i Costa Rica
 • Seile gjennom den verdenskjente Panamakanalen
 • Fargeklatten Cartagena i Colombia
 • Drømmestrender, flamingoer og karibiske rytmer på ABC-øyene (Aruba, Bonaire og Curacao)
 • Heldagsutflukt i New York med lunsj

Og dessuten:

 • Premium drikkepakke på alle lugarkategorier
 • Freestyle dining ombord – spis når du vil og i hvilken restaurant du vil
 • Valgene er mange og du bestemmer
Last ned reiseprogram
 • Unik reiserute med hele 13 havner
 • 25 dager fra San Fransisco til New York
Reiseleder
Morten Harg

Avreiser

Ditt utvalg
 • Avreisedato 22.01.2020
 • Avreisested Oslo Lufthavn
 • Tilgjengelighet Utsolgt
 • Dager 25 dager
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Avreise Oslo og ankomst San Fransisco

Vi reiser fra Oslo på formiddagen og på ettermiddagen lokal tid ønsker vi velkommen til San Fransisco!

I kåringer av verdens mest populære turistbyer, kommer San Francisco alltid høyt opp. Byen – ofte kalt «Vestens Paris» – scorer høyt på sin fantastiske beliggenhet, sjarm og personlighet. Og San Francisco er amerikanernes eget førstevalg for storbyferie. Byen er kjent for sine åser og mange bratte bakker som mange kjenner fra amerikanske filmer og attraksjoner som Golden Gate Bridge, fengselsøya Alcatraz og det livlige bryggeområdet Fisherman’s Wharf.

 

San Francisco sett fra Alamo Square Park, med sine "pained ladies", som de fargerike, viktorianske husene kalles.
Dag 2

San Fransisco

Etter en deilig frokost på hotellet skal vi på en dagstur rundt om i San Fransisco. Her står høydepunktene i kø, og selvsagt skal vi se Golden Gate Bridge, operahuset, Twin Peaks med sin panoramautsikt, og mye mye mer. Det skal godt gjøres å ikke la deg sjarmere av byen etter denne rundturen!

 

Golden Gate Bridge sto ferdig i 1937 og er en av verdens lengste hengebroer.
Dag 3

San Fransisco og innsjekk på Norwegian Gem

Skipet seiler kl 17.00

Etter frokost og utsjekk av hotellet begir vi oss mot skipet hvor vi leverer bagasjen og sjekker inn. Etter innsjekk kan du legge fra deg håndbagasjen på lugaren og gå rett til lunsj. Det er alltid sikkerhetsøvelse før skipet seiler. Dette er obligatorisk for alle gjester, og det vil bli gitt informasjon når og hvor dette foregår.

Så er vi klare for å kaste loss og begi oss ut på et fantastisk eventyr. Vi samles på dekk for å skåle ved utseilingen, og etterpå går vi til middag.

Hva det er til middag? Omtrent hva du vil!
Dag 4

Santa Barbara, USA

Skipet ankommer kl 10.00 og seiler kl 17.00

Santa Barbara er kjent for sine dyre hoteller, store, herskapelige hus og trendy butikker, men området har dessuten vakre strender og mange museer og festivaler som er viet feiringen av byens fortid.

Sett av tid til å besøk Santa Barbaras nydelige strender. Her er det fantastisk å bare slappe av, eller kanskje prøve surfebrettet?

Er du interessert i arkitektur og historie, kan du beundre den fransiskansk-spanske arkitekturen til gamle Santa Barbara Mission. Her finner du også gjenstander og dokumenter fra gamle misjonærer, et kapell som fremdeles brukes, og misjonsstasjonens imponerende og godt bevarte øvrige områder.

Vil du ser mer gammel arkitektur, kan du dra videre til Rafael Gonzalez House eller Santa Barbara County Courthouse. Tar du turen opp i klokketårnet, kan du få med deg en flott utsikt over områdene rundt. Historieinteresserte vil dessuten sette pris på et besøk i den spanske festningen Presidio of Santa Barbara, som ble bygget i 1780-årene.

Lær hvordan dagens Santa Barbara ble til mens du vandrer gjennom utstillingene i byens historiske museum. Vil du få et innblikk i utviklingen av plante- og dyrelivet i, kan du tilbringe litt tid i Museum of Natural History.

Kunstelskere vil sette pris på byens utmerkede kunstrelaterte attraksjoner. Santa Barbara Museum of Art har en omfattende samling av europeiske, amerikanske og asiatiske kunstverk og kan by på utstillinger i verdensklassen. Frister nyere kunst mer, kan du dra til Contemporary Arts Forum. Dette galleriet drives av kunstnere og er viet utstilling av verk av høyeste kvalitet fra kunstnere i denne regionen.

Vil du smake på lokale produkter, kan du bli med på en omvisning i regionens vinhus.

Santa Barbara har den sofistikerte sjarmen til en typisk storby men har likevel beholdt en unik, vennlig stemning. Med en blanding av fascinerende historie, et stort antall kulturelle aktiviteter og utmerkede strender er det ikke rart at denne byen tiltrekker seg besøkende fra hele verden.

Santa Barbara
Dag 5

Los Angeles, USA

Skipet ankommer kl 07.00 og seiler kl 17.00

Los Angeles betyr «englene» på spansk, og er Sør-Californias bankende hjerte, verdenskjent for sin glamorøse livsstil i solskinnet og vrimmelen av filmstjerner.

En reise til Los Angeles har mer å by på enn bare film, men det lar seg ikke benekte at filmindustrien – og alt som følger med den – utgjør en vesentlig del av byens legendariske mystikk. Hollywood er selvfølgelig bare en del av byen, men få av dem som har vært der, kan ærlig si at det første glimtet av det berømte skiltet på bakketoppen ikke er minneverdig. Dette er en by der man tross alt kan havne i samme kø som en verdensstjerne når man skal kjøpe en kopp kaffe – ikke minst hvis man befinner seg på Sunset Strip.

Hvis man skal utforske Hollywood, er Hollywood Boulevard det beste stedet å begynne på. Her ligger den berømte Walk of Fame, med rosa stjerner som utmerkelser for over 2300 levende og avdøde filmstjerner.

Hvis du er ute etter enda mer moro når du er på storbyferie i Los Angeles, kan du besøke Universal Studios, med sin utrolige omvisning, og CityWalk Hollywood underholdningskompleks. Begge ligger bare et kort stykke unna.

Med så mange rike og berømte personer boende i byen, er det kanskje ikke så rart at byen har et av verdens beste handleutvalg. Her er alt fra designerbutikker til eksentriske butikker som gjenspeiler den kaliforniske livsstilen, og derfor er Los Angeles vestkystens obligatoriske reisemål for tilhengere av mote og underholdning.

Los Angeles, selve filmstjernbyen.
Dag 6

Til sjøs

I dag skal vi nyte skipet og alt det har å tilby. Du velger om du vil ha frokost på den private balkongen din, i buffeten eller á la carte-restauranten.

Bruk gjerne også dagen til å finne ut av alle aktivitetene som faktisk tilbys ombord.
Her kan du være med på alt fra spinningtimer til kor, serviettbrettekurs. Her blir det ikke lett å finne et kjedelig øyeblikk! Men om du bare vil slappe av og hvile øynene på horisonten eller lese ei god bok, er det selvsagt opp til deg.

Godt å slappe av på skipet mellom alle opplevelsene.
Dag 7

Cabo San Lucas, Mexico

Skipet ankommer kl 11.00 og seiler kl 18.00

En gang var dette en liten fiskelandsby der den ligger på tuppen av halvøya Baja California, men det er lenge siden. De vakre fargene med kalksteinsklipper som speiler seg i det turkise havet virker som en magnet på de besøkende. Det marine livet er rikt med både skilpadder og hvaler. Mange rike og berømte velger gjerne Cabo San Lucas som sitt feriested, og resorter og eksklusive hotell er det mange av. Men du skal ikke langt unna for å finne ro, øde strender samt ørken og fjell.

 

Panoramaoversikt over Cabo San Lucas. Byen er kjent for flotte strender og de spesielle klippeformasjonene.
Dag 8

Puerto Vallarta, Mexico

Skipet ankommer kl 11.00 og seiler kl 18.00

Puerto Vallarta ligger i Banderasbukta, Mexicos største naturlige bukt, som er 5,5 mil lang og 3,5 mil bred. Den har siden 1950-årene vært en populær ferieby både for meksikanere og amerikanere. Her er det hyggelig med brolagte gater og mange små kafeer og restauranter, men samtidig har byen et moderne preg.

Langs elva Cuale ligger det to store markeder der man kan kjøpe håndverksprodukter og suvenirer, og byen har også et arkeologisk museum med en betydelig samling av førkolombiansk kunst.

Det er strendene som lokker de fleste, men det er mer å se. Los Arcos er selve symbolet for byen, buene som vokter et utendørs amfiteater. Templo de Guadalupe er tydelig i bybildet med sine tårn og kupler.

Puerto Vallarta i Mexico - du blir glad bare av fargene!
Dag 9

Zihuatanejo (Ixtapa) Mexico

Skipet ankommer kl 12.00 og seiler kl 18.00

Ta et avbrekk med familien på stranden i Ixtapa, der du kan se eksotiske fugler, fargerike korallrev og listige krokodiller.

Ixtapa (uttales isjtapa) er en kystby med mange golfanlegg og hoteller ved havet i den sørvestlige meksikanske staten Guerrero. De utallige strendene og øyene omgis av varmt vann året rundt. Området er kjent for krokodiller, sjeldne fugler og korallrev.

Her er noen forslag til hva du kan bruke dagen til:

Følg sykkelstien til Playa Linda (spansk for vakker strand) nord for Ixtapa. Se nærmere på krokodillereservatet som ligger i skogen rett ved stranden. Det sies at reptilene har ruslet ned på stranden en og annen gang. Se også etter eksotiske fugler, fisker og iguanaer.

Ta en tur på hesteryggen langs strandkanten. Sandstranden er 1 kilometer lang og byr på ganske tøffe bølger. Det blir ofte arrangert surfekonkurranser i bukten. Gå den 8 kilometer lange naturstien ved Parque Aztlan. Her får du muligheten til å se sjeldne fugler og vakker natur.

Lei en panga (en liten motorbåt) med fører til å skysse deg til Ixtapa Island, eller benytt deg av en offentlig båttaxi fra Playa Blanca. Dykk eller snorkle rundt korallrevet like ved stranden. Prøv å få napp på en søramerikansk karpelaks eller seilfisk fra pangaen eller båten, og få en av restaurantene på øya til å steke den for deg til middag.

Kjør 25 kilometer sørover for å komme til Playa La Ropa (spansk for «klesstranden»), en bukt med sjømatrestauranter bygd inn i klippene. Ta med deg surfbrettet på de rullende bølgene, eller prøv paraseiling eller jetski. Vær sosial med de faste beboerne på en av de lokale pubene. Padle med kajakk til Playa Las Gatas (spansk for kattestranden) for å få et rolig avbrekk fra folkemengdene.

Få massasje i en hytte i nærheten av Playa El Palmar (spansk for palmelundstranden). Denne stranden var i sin tid en kokosnøtt- og mangoplantasje, men er nå blitt til et vakkert reiseeventyr. Spill strandvolleyball med venner. Rund av feriedagen med en perfekt Ixtapa-solnedgang over vannet på den vestvendte stranden.

Zihuatanejo, Mexico."
Dag 10

Til sjøs

Lyden av bølgeskvulp og en behagelig gynging har gitt oss en god natts søvn, og vi våkner opp til en ny sjødag ombord. Les en god bok på dekk, nyt en lang lunsj i restauranten eller skjem deg bort i skipets spa.

På sjødager serveres det også en deilig lunsj i skipets hovedrestaurant.

Det er livemusikk på dekk, du kan spille bingo i teateret, gå på forelesninger eller delta på quiz. Vil du være mer aktiv, kan du bli med på dansekurs i forskjellige dansestiler, eller det blir arrangert turer bak kulissene for den som er interessert i cruiselivet.

Unn deg en tur i spaet. Ferie betyr jo også avslapping ...
Dag 11

Puerto Quetzal, Guatemala

Skipet ankommer kl 08.00 og seiler kl 17.00

Vi ankommer Guatemala og Puerto Quetzal, den største havnebyen ved Stillehavet, om morgenen. I Guatemala kan mayaenes fantastiske historie spores flere steder i form av majestetiske ruiner. Vulkaner, innsjøer og fjell sørger for naturlig skjønnhet i sterke fargekontraster. Den vulkanske jorden gir god grobunn for vekster, og kaffe er landets store eksportartikkel. Pastellfargede, koloniale bygninger gjør miksen komplett.

Innsjøen Atitlan er den dypeste i Sentral-Amerika, og den er omringet av tre vulkaner. Et optimalt fotomotiv!

Det er også mulig med et besøk i byen La Antigua som er oppført på UNESCOs verdensarvliste og er sterkt preget av spansk koloniarkitektur. Her er det også et vell av vakre kirker fra kolonitiden.

De mest kjente attraksjonene i La Antigua er:

 • La Merced Church – en barokkirke fra 1767
 • Palacio de los Capitanes fra 1549 – palasset var hovedkvarteret for hele Mellom-Amerika i kolonitiden, frem til hovedstaden ble flyttet i 1776
 • Convento de Las Capuchinas – en av de vakreste eksemplene på klostrene fra 1700-tallet i Guatemala
 • Catedral de San José
 • Arkitekturkomplekset La Recolección fra 1717 – en tidligere kirke og kloster for ordenen Ordo Fratrum Recollectorum
 • Ruinene til kirken San José el Viejo
 • San Francisco Church

En annen stor attraksjon er mayakulturen som stadig preger store deler av Guatemala. Det er mulig å stifte et nærmere bekjentskap med denne tidligere mystiske sivilisasjonen, med et besøk ved Iximche-ruinene. Iximche var engang hovedstaden i kongeriket Kaqchikel.

Guatemalas fantastiske natur er den tredje største attraksjonen, og en tur til landets imponerende høyland med blant annet den høytliggende innsjøen Lake Atitland kan virkelig anbefales. Benytt deg av rederiets organiserte utflukter her.

Kl. 18.00 forlater vi Guatemala og fortsetter videre langs Mellom-Amerikas kyst, inntil skipet når frem til Mexico.

Hovedgaten i La Antigua i Guatemala. Fargerikt!
Dag 12

Corinto, Nicaragua

Skipet ankommer kl 08.00 og seiler kl 16.00

Corinto er en viktig handelshavn in Nicaragua. Selve byen i seg selv er ganske enkel og overkommelig, men de fleste som ankommer her reiser videre på utflukter til enten Leon eller Managua som ligger ca. 1 times kjøretur unna.

Kolonibyen Leon har mye å by på av både kultur og storbyfølelse. Denne byen var en gang hovedstaden i landet, og gamlebyen står nå på UNESCOs verdensarvliste. Byens katedral er også den største i Mellom-Amerika, og arkitekturen er en blanding av barokk, nyklassisk og gotisk stil og inneholder gravkamrene til noen av Nicaraguas mest fremtredende personer,  herav den store søramerikanske forfatteren og poeten Rubén Darío.

Den hvite katedralen i Leon, Nicaragua.
Dag 13

Puntarenas (Puerto Calders) Costa Rica

Skipet ankommer kl 08.00 og seiler kl 16.00

Costa Rica betyr rett og slett «den rike kysten», og landet lever opp til navnet sitt! Her er den grønneste regnskog, der spredte, naturskjønne strender breier seg mellom den frodige vegetasjonen. Passer du på å se opp, kan du få øye på apekatter og dovendyr som henger i trekronene og tar livet mer eller mindre med ro.

Costa Rica har hatt fokus på økovennlig turisme i lange tider og var forut for sin tid. Ikke så merkelig når du vet hva dette lille landet har å forvalte av natur og dyreliv

Se opp, så titter kanskje et dovendyr ned på deg!
Dag 14

Til sjøs

På vei mot enda et nytt land og nye, spennende opplevelser. Dagen i dag benyttes om bord til det du måtte ønske å gjøre – eller ikke gjøre.

Hva med å prøve lykken i kasinoet?
Dag 15

Panamakanalen, Panama

Nøyaktige tider kommer nærmere avreise

I dag skal vi oppleve et av reisens absolutte høydepunkter: turen gjennom Panamakanalen, som ble innviet i 1914.

Det ambisiøse prosjektet å forbinde de to verdenshavene stilte ingeniørene overfor en krevende oppgave, og samtidig ble det en økonomisk og politisk utfordring. Tanken på å anlegge en kanal går tilbake til oppdagelsen av Panamas stillehavskyst, som den spanske erobreren Balboa gjorde i 1513. Med denne oppdagelsen begynte kjøpmenn og regjeringer å fantasere om en passasje som kunne gjøre det mulig for skip å komme over fra Atlanterhavet til Stillehavet uten å måtte gå den 20 000 kilometer lange og farefulle veien rundt spissen av Sør-Amerika.

Det var mange som gikk inn for prosjektet, blant dem Benjamin Franklin og dikteren Goethe. Det franske selskapet La Societé internationale du Canal interocéanique begynte på anleggsarbeidet i 1880, og de neste to tiårene var preget av stadige ingeniørutfordringer, i tillegg til utallige jordskred og epidemier som tok livet av nesten 22 000 arbeidere. Franskmennene besluttet derfor å selge rettighetene til prosjektet til den amerikanske regjeringen under president Theodore Roosevelt. Prisen var 40 millioner dollar.

Da amerikanerne overtok byggeprosjektet i 1904, sto de overfor byggingen av den største demningen og de største slusene og jernportene man overhodet kunne forestille seg i den tiden. Videre var det store miljøproblemer man måtte hanskes med. En hær av arbeidere fra flere land jobbet med det store byggeprosjektet, og mange mistet livet.

Den 15. august 1914 ble Panamakanalen offisielt innviet, og S/S «Ancon» gikk som det første gjennom dette menneskeskapte vidunderet. I dag er kanalen fremdeles av stor betydning for skipsfarten og verdenshandelen, men nå tilhører den Panama. På grunn av de moderne handelsskipene og containerfartøyene, som stadig blir større, blir det arbeidet med å utvide kanalen og slusene, slik at bredere skip enn vanlig kan gå gjennom den. Maksimal bredde er i dag 32,3 meter.

Tre skip på vei inn i Gatun-slusene.
Dag 16

Cartagena, Colombia

Skipet ankommer kl 09.00 og seiler kl 18.00

I dag skal vi besøke en skikkelig fargeklatt av en by! Men byen har en ganske dramatisk historie. Cartagena ble grunnlagt i 1533, og historien forteller om spanjolenes gullplyndringer og fullastede skip med kurs for hjemlandet – alltid i fare for angrep av grådige pirater. Cartagena var ankomsthavn for de første slaveskipene og sentrum for nådeløse angrep fra andre kolonimakter som England og Frankrike.

I dag er byen et fredfylt tropisk paradis, med et bysentrum i godt bevart spansk kolonistil som står på UNESCOs verdensarvliste. San Felipe-festningen ble bygget av spanske kong Ferdinand for å beskytte Cartagena og troner som et landemerke over byen. Bovedas var en gang et byfengsel, men er i dag et eldorado av små brukskunstbutikker.

Skipet ligger ved kai i Cartagena hele dagen. Det går skyttelbusser mellom skipet og gamlebyen som man kan ta for noen få dollar. Opplev den sjarmerende gamle bydelen på egen hånd, eller delta på en av utfluktene fra skipet som inkluderer byrundtur med hest og vogn, byvandring, utflukt til La Popa-klosteret og besøk i Gullmuseet.

Cartagena er farger og liv!
Dag 17

Santa Marta, Colombia

Skipet ankommer kl 08.00 og seiler kl 16.00

Santa Marta er Colombias eldste by og ble grunnlagt av conquistadoren Rodrigo de Bastidas i 1525. Romantiske Santa Marta med sine ca 500 000 innbyggere ligger idyllisk mellom fjellkjeden og vakre kritthvite karibiske strender. Gamle ruiner dukker opp innimellom de tropiske mangroveskogene i  nationalparken Tayrona. Dette er et paradis for dykkere og snorklere.

Santa Marta, Colombia .
Dag 18

Oranjestad, Aruba, De Nederlandske Antiller

Skipet ankommer kl 08.00 og seiler kl 17.00

Karibien venter! Aruba er ikke større enn at man kan se det meste på en dag. På tross av det lille arealet – øya er 3 mil lang og 1 mil bred – er naturen variert. Fra vakre viker med palmer, turkisblått vann og Karibias mykeste hvite sand til et forunderlig røft landskap med forrevne klipper og skjulte kalksteinsgrotter på nordkysten.

Midt på øya finner du et ørkenlandskap med store kaktusplanter og steinformasjoner som ser ut som en rasende gud har skapt dem en gang i fortiden. Øya var opprinnelig bebodd av Caquetio-folket, men da den spanske oppdagelsesreisende Alonso de Ojeda kom til øya omtrent i 1499, ble alle innbyggerne tvangsflyttet til Santo Domingo, der de ble satt til å jobbe i kobbergruvene.

I forbindelse med åttiårskrigen mellom Spania og Nederland tok Nederland makten over øya i 1636, og i forbindelse med Napoleonskrigene var øya under engelsk styre i 1805. Øya kom tilbake under nederlandsk kontroll i 1816.

Vi legger til kai i øyas hovedstad, Oranjestad, en ren og blankpusset liten by med bare 20 000 innbyggere. Legg merke til den sterke nederlandske innflytelsen på arkitekturen. Aruba er ikke som andre karibiske øye, men er i en kategori helt for seg selv.

På karibiske strender må du kanskje dele plass med flamingoer.
Dag 19

Willemstad, Curaçao, De Nederlandske Antiller

Skipet ankommer kl 08.00 og seiler kl 17.00

Øya Curaçao er den største av seks som tidligere omfattet De nederlandske antiller. Hovedstaden Willemstad er en fryd av fargeglede i pastell, solgult og turkis og er på UNESCOs verdensarvliste. Historisk sett var øya en gang sentral i slavehandelen med påfølgende nedgangstider. Økonomien blomstret opp igjen med venezuelansk olje som ble raffinert på øya. Øya i dag er karibisk sorgløshet, nydelige strender og vakker natur.

Curacao er fargerikt, både når det gjelder natur og bygninger.
Dag 20

Kralendijk, Bonaire, De Nederlandske Antiller

Skipet ankommer kl 07.00 og seiler kl 13.00

Kralendijk er hovedstaden i Bonaire, og her går det i sterke farger som rosa, blått og limegrønt. Ekte karibisk atmosfære! Her finner du flamingoer, rosa vulkanske strender og spektakulære fjell.

Denne øya på ca 290 kvadratkilometer huser ca. 3000 fastboende og ligger i sørlige Karibien utenfor Venezuelas kyst. Det lokale språket her kalles papiamento, som også snakkes på Aruba. Dette er en blanding av spansk og portugisisk med innslag av nederlandsk. Men frykt ikke, de fleste snakker også engelsk.

Her kan du besøke den vakre stranden Flamingo Beach, med masser av muligheter for snorkling og dykking, samt det fantastiske kreolske kjøkkenet.

Vakkert er det under vann også!
Dag 21-23

Til sjøs

Etter et ganske langt og innholdsrikt landprogram med mange inntrykk og opplevelser kan det være deilig å slappe av med noen dager ombord!

Vi begir oss nå fra det karibiske hav og opp mot New York. Dersom du er av den litt mer rastløse typen, kan skipets velutstyrte treningssenter få ut litt lopper av blodet. Her kan du være med på yoga- eller spinningtimer, eller ta treningen i eget tempo. Det fins også badstue om bord, hvis du føler for å svette litt ekstra før vi ankommer kaldere farvann.

Dag 24

New York

Skipet ankommer kl 10.00

Her har vi en heldagsutflukt med lunsj hvor vi får se noen av New Yorks severdigheter. Det blir et flott punktum på en fantastisk tur, før vi begir oss mot flyplassen og hjemreise til Norge.

Vi skal se høydepunkter (bokstavelig talt!) på Manhattan.
Dag 25

Ankomst Oslo

Vi ankommer Oslo på formiddagen og takker for en minneverdig tur sammen.

Reisebetingelser

Prisen inkluderer:

 • Fly Oslo – San Fransisco/New York – Oslo
 • Setereservasjon
 • Transport fra flyplass til hotell
 • 2 netter på Marriott Union Square med frokost
 • Transport fra hotell til skip
 • Heldagsutflukt i San Fransisco
 • 21 netters cruise i valgt lugar med Norwegian Gem
 • Premium drikkepakke på alle lugarkategorier
 • 60 minutter internett inkludert per person
 • Spesialkaffe til måltidene
 • 1 flaske vann på rommet per dag
 • Samtlige skatter og avgifter
 • Forhåndsbetalt tips
 • Det meste av show og underholdning ombord
 • Heldagsutflukt med lunsj i New York
 • Erfaren reiseleder fra Escape med på hele reisen

Prisen inkluderer ikke:

 • Alkohol i minibaren på lugaren
 • Utflukter i regi av rederiet under cruiset
 • Oppgradering til Business og tilslutning fra andre steder i landet
 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • ESTA til USA

PASS OG VISUM
Alle søke ESTA til USA. For ESTA tilkommer en kostnad på USD 14 pr. person. ESTA søker man senest 72 timer før avreise.

VIKTIG INFORMASJON

Cruise er meget tilpasset bevegelseshemmede. Vi vil allikevel informere at ilandstigning med småbåter kan forekomme, og man må da være i stand til å gå av og på en tenderbåt. Man må også være i stand til å gå av og på busser i forbindelse med utflukter.

Rederiet forbeholder seg retten til å endre programmet og seilingsruten som følge av vær eller andre uforutsette hendelser.

Spesielle behov på flyreisen og underveis på turen, som allergier og andre behov, må det opplyses om ved påmelding.

Hele gruppen blir seatet sammen til middag. Ønsker man andre middagstider eller å spise alene er dette selvsagt mulig, men må opplyses om i god tid før avreise

Samtlige pass må ha 6 måneders gyldighet etter hjemkomst.

Med forbehold om endringer og skrivefeil.

AVVIKENDE REISEVILKÅR
Vi belaster et depositum på kr 3500 pr. person på våre gruppecruisereiser.

Lugarkategorier

 • Innvendig lugar

  Lugaren er ca. 13 m2 stor og har to enkeltsenger som kan settes sammen til en stor.

  • Privat bad med dusj
  • Toalettartikler
  • Romslig klesskap
  • Hårføner
  • Stol og bord
  • Minibar/kjøleskap
  • Flatskjerm TV
  • Telefon
  • Aircondition
 • Vinduslugar

  Lugaren er ca. 15 m2 stor og har to enkeltsenger som kan settes sammen til en stor.

  • Privat bad med dusj
  • Toalettartikler
  • Romslig klesskap
  • Hårføner
  • Stol og bord
  • Minibar/kjøleskap
  • Flatskjerm TV
  • Telefon
  • Aircondition
  • Firkantet vindu
 • Balkonglugar

  Lugaren er ca. 18 m2 stor, har en 4 m2 stor balkong, og har to enkeltsenger som kan settes sammen til en stor.

  • Privat bad med dusj
  • Toalettartikler
  • Romslig klesskap
  • Hårføner
  • Stol og bord
  • Minibar/kjøleskap
  • Flatskjerm TV
  • Telefon
  • Aircondition
  • Tak til gulv vinduer
  • Privat balkong med stoler og bord

Norwegian Gem (Nyoppusset i 2017)

 • Tonnasje: 93,530
 • Lengde: 294 m
 • Passasjerkapasitet: 2,382 (basert på to personer i hver lugar)
 • Mannskap: 1,100
 • Byggår/Renovert: 2007 / 2017
 • Registreringsland: Bahamas

Norwegian Gem er søster Norwegian Pearl, Norwegian Jewel og Norwegian Jade.
Ombord på disse store og moderne skipene finnes bl.a. et stort utvalg restauranter og barer, kasino, spa, treningssenter, to svømmebasseng samt , flere boblebad, teater og basketball-, volleyball- og tennisbane.

På Norwegian Gem finnes en egen avdeling med suiter kalt The Haven. Denne avdelingen er nærmeste et ”skip i skipet” og her finnes et bassengområde med soldekk og boblebad, en egen spa og fitnessavdeling eksklusivt for The Haven gjestene. Suitene har butlerservice 24 timer i døgnet.

Norwegian Cruise Line ble i 1966 grunnlagt av Knut Ulstein Kloster og Ted Arison som «Norwegian Caribbean Lines». Rederiet er under samme eierselskap (Norwegian Cruise Line Holdings Ltd.) som Regent Seven Seas Cruises og Oceania Cruises.

I april 2017 lanserte Norwegian Cruise Line det nye konseptet «Premium All Inclusive» som gir mer inkludert i cruiseprisen enn tidligere. Fra nå av inngår både drikkepakke og tips i prisen på alle cruise, alle skip og alle lugarer. Drikkepakken inkluderer også alkoholholdig drikke for personer f.o.m. 22 år.

Norwegian Cruise Line kjennetegnes av sitt slagord ”Feel Free”, som betyr valgmuligheter og fleksibilitet. Her finnes ingen faste bordsettinger eller dresskoder. Man spiser når man vil, hvor man vil, med hvem man vil og kler seg etter humøret. Dette gjør at passasjerene spiser på ulike tider og at det derfor sjelden blir trangt i barer og salonger.

Etter oppussingen i 2017 fikk dette skipet en totalrenovasjon med flere nye faciliteter, blandt annet O’sheehan’s Bar & Grill, Sugarcane Mojito Bar, The Pit Stop, og Bliss Ultra Lounge

Alle lugarer fikk nye møbler, tepper, senger, flatskjerm TV mm.