Cruise gjennom Suez-kanalen med Jewel of the Seas

/  Fra Italia og Hellas gjennom Suez-kanalen til Jordan, Oman og Dubai

Bli med på et eventyrlig cruise der vi får oppleve kontrasten mellom eldgamle sivilisasjoner med sine godt bevarte spor etter oldtiden og det nærmest futuristiske og glamorøse Dubai. Skipet går fra Middelhavet over Rødehavet og til Persiabukta, på denne storslåtte seilingen gjennom Suez-kanalen.

Med utvidelsen i 2015 har Suez-kanalen i enda større grad enn før har manifestert seg som en av verdens viktigste sjøveier, så dette er et cruise fylt med spennende høydepunkter. Det blir god tid til å koble av, nyte deilige sjødager på et vakkert skip – og samtidig oppleve spennende og historiske destinasjoner på veien.

Du kan oppleve:

 • 16 netter på vakre Jewel of the Seas
 • Historiske Messina på Sicilia
 • Sivilisasjonens vugge i Athen
 • Den hvite klippebyen Santorini
 • Historisk sus gjennom Suez-kanalen
 • Oldtidsbyen Muscat i Oman
 • Sagnomsuste Petra i Jordan
 • Hypermoderne og spektakulære Dubai

Og dessuten:

 • Nyt lekre måltider ombord
 • Fargesprakende show hver dag
 • Mange spennende utflukter å velge mellom hos rederiet
Last ned reiseprogram
 • Pris fra 27 450,-
 • Første tilgjengelige avreisedato 26.11.2020 (1 avreisedatoer)
 • Varighet 17 dager
Reiseleder
Torild Karlsen

Avreiser

Ditt utvalg
 • Avreisedato 26.11.2020
 • Avreisested Oslo Lufthavn
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 17 dager
 • Priser fra 27 450,-
 • Jewel of the Seas
 • Jewel of the Seas
 • Jewel of the Seas
 • Jewel of the Seas
 • Jewel of the Seas
 • jewel of the seas
 • jewel of the seas
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Avreise Oslo og innsjekk på skipet i Civitavecchia

Vi flyr til Roma og får transport ut til skipet som ligger i Civitavecchia, Romas cruisehavn. Her blir det tid til å utforske litt av alt skipet har å by på.

Før cruiset starter må alle passasjerer være med på en sikkerhetsgjennomgang. Dette er er obligatorisk, og selv om man har deltatt tidligere, er det viktig å være med på denne.

Reiseleder samler alle til en utseilingsdrink. så spiser vi middag sammen

Romas havn - Civitavecchia.
Dag 2

Messina, Sicilia

Messina har alltid vært døren til Sicilia. Herfra har folk, tanker, kunst og historie passert. Tidligere var det en blomstrende gresk koloni. Erobret av romerne ble det den viktigste havnen i imperiet, det eneste andre enn det i Konstantinopel.

Den sicilianske adelen hadde alltid et øye for Messina og bygget noen av sine fineste palasser her. Et  jordskjelv ødela Messias historiske sentrum i begynnelsen av 1900-tallet, og resten gjorde bombingen av de allierte under andre verdenskrig.

Byen Messina, til tross for den skade som ble påført i forrige århundre, beholder fortsatt noen interessante monumenter: Palazzo Calapaj-D’alcontre med gjenstander av de gamle renessansepalassene  er verdt et besøk.

Duomo of Messina ble bygget i den normandiske perioden. Den er nylig blitt restaurert og viser seg nå i all sin prakt.

Orion-fontenen, knyttet til den grunnleggende myten i byen, er en stor fontene i sentrum av Piazza del Duomo. Det ble bygget for å feire oppførelsen av den første byen akvedukten i 1500-tallet.

Messina er også en hyggelig by å rusle rundt i og bare ta inn middelhavsatmosfæren.

 

Havnen i Messina - historisk sus gjennom tusenvis av år.
Dag 3

Til sjøs

I dag skal vi nyte skipet og alt det har å tilby. Du velger om du vil ha frokost på den private balkongen din, i buffeten eller á la carte-restauranten.

Bruk gjerne også dagen til å finne ut av alle aktivitetene som faktisk tilbys ombord.
Her kan du være med på alt fra spinningtimer til kor, serviettbrettekurs. Her blir det ikke lett å finne et kjedelig øyeblikk! Men om du bare vil slappe av og hvile øynene på horisonten eller lese ei god bok, er det selvsagt opp til deg.

Hva det er til middag? Omtrent hva du vil!
Dag 4

Athen, Piraeus- Hellas

Skipet ankommer kl 07.00 og seiler kl 19.00

Pireus er en travel havneby som i seg selv også er interessant, og for de fleste cruisepassasjerer er dette inngangsporten til Athen. Det er ikke så langt til Athen, så her kan du velge å ta deg inn på egenhånd eller benytte rederiets utflukter eller transport.

Athen er hovedstaden og den største byen i Hellas, med rundt 650.000 innbyggere. Den er også en av verdens eldste byer. Athen har vært sentrum for nærmest hele Middelhavets utvikling og var sentrum for filosofi, fødestedet for demokratiet, og er full av imponerende bygninger fra oldtiden.

En av de viktigste bygningene er Akropolis, som ligger på UNESCOs verdensarvliste, majestetisk anlagt på en av Athens høyder. Akropolis’ ruiner er et imponerende syn som vitner om den greske storhetstiden i antikken og består av tempelet Parthenon, inngangsportene Propyleene og hovedtempelet Erekhtheion. De fleste av dagens ruiner ble oppført i Athens gullalder mellom 460 og 400 år f. Kr.

De mest turistvennlige strøkene ligger nettopp ved Akropolis, i de historiske bydelene Plaka, Monastiri og Psyrri, der du kan finne idylliske strøk med både butikker og spisesteder langs smale gater, ofte omgitt av fortidsminner fra antikken. Akropolis er lett å orientere seg etter, siden denne tempelhøyden er synlig praktisk talt fra hele byen.

Det store havneområdet Pireus hvor skipet legger til er et ualminnelig travelt og spennende sted å gå på oppdagelsesferd. Her finnes det en mengde små tavernaer, som blant annet serverer fersk sjømat, der grekerne selv kommer for å spise.

 

Akropolis - et must når du er i Athen.
Dag 5

Santorini, Hellas

Skipet ankommer kl 07.00 og seiler kl 19.00

Santorini, eller Thira, som grekerne kaller denne vulkanske øya sør-øst i Egeerhavet er kanskje den aller, aller vakreste i det greske øyriket. Den er kjent for sin dramatiske natur og hundrevis av blåmalte kirketak. Santorini er den mest fotograferte øya på postkort av Hellas. Mange mener også at dette kan være det sunkne Atlantis, men svaret på det får vi nok aldri vite…

På vestkysten av Santorini ligger hovedstaden Thira, med sine hengende, hvitkalkede hus og unnselige hotellkomplekser på de vulkanske klippene. Langs hele vestkysten, fra Thira, gjennom landsbyen Firostefani og helt nord til Oia, har du en spektakulær utsikt over vulkanens krater, kalt Kaldera.

Vestkysten er å regne som det mest lukrative området på øya. Det er her de fleste cruiseskipene legger til, ved foten av hovedstaden. Her fraktes passasjerene opp til Thira med gondolbane eller, for de som ønsker den greske metoden, på esel. Hovedstaden er et mekka for restauranter, tavernaer, kaféer, barer og nattklubber.  Thira er preget av cruiseturister men så sent på sesongen er det mye færre turister her.

Ønsker du litt roligere atmosfæsre så søk heller litt utenfor Thira om du ønsker deg et godt måltid, for eksempel langs Kaldera mot landsbyen Firostefani, bare 20 minutters gange fra Thira med vakker utsikt og opplyste gangveier.

Santorini - selve drømmen om en gresk øy.
Dag 6-7

Til sjøs og Suez-kanalen

Innseiling kl 23.00 og utseiling kl 13.00

Suez-kanalen er en av verdens viktigste kanaler. Den forbinder Middelhavet og Rødehavet og er 171 kilometer lang. Fra Port Said ved Middelhavet går den mot sør, passerer de salte og nesten tørrlagte Timsah- og Bittersjøene og ender innerst i Suezbukta av Rødehavet. Suezkanalen er en nivåkanal (uten sluser). Fraregnet tilførselskanalene er lengden 161 kilometer. Ved ferdigstillelsen reduserte kanalen reisetiden mellom Europa og Asia med omtrent 30 dager.

Kanalen ble gjenåpnet etter en omfattende utvidelse i august 2015, etter investeringer på cirka 8,2 milliarder amerikanske dollar. Denne utvidet kapasiteten fra 78 til 97 skip per døgn. Opprinnelig hadde kanalen en seilingsdybde på 8 meter, som gradvis har blitt økt til dagens 24 meter. Prosjektet ble fullført på ett år med en arbeidsstyrke på 43 000 arbeidere.

Kanalen ble bygget under ledelse av Ferdinand de Lesseps mellom 1859 og 1869. Etter ferdigstillelsen eide Frankrike og Egypt selskapet som drev kanalen. I 1875 kjøpte Storbritannia 45 % av kanalselskapet og inngikk en avtale med Egypt om at det skulle tilbakeføres til Egypt i 1968.

I 1956 nasjonaliserte den egyptiske president Gamal Abdel Nasser kanalen, noe som førte til Suezkrisen.

Kanalens historie dateres mye lengre tilbake enn vår nyere tid. Allerede på 1300-tallet fvt. under Sethos 1 og hans sønn Ramses 2 ble de første arbeidene med kanalen utført.

 

Fint å være på dekk når vi seiler gjennom Suez-kanalen.
Dag 8

Aqaba og Petra, Jordan

Skipet ankommer kl 07.00 og seiler kl 20.00

Aqaba er Jordans eneste havneby. Området er kjent for fine badestrender og glimrende snorklemuligheter, så her kan du benytte anledningen til å ta en stranddag ved Rødehavet.

En bemerkelsesverdig bygning i Aqaba er Mamelukkfortet, som opprinnelig var en korsfarerborg. Borgen er bygd som en stor firkant flankert av halvrunde tårn, og den ble gjenoppbygd av mamelukkene på 1500-tallet. Nylige utgravninger har avdekket at her også lå en havn med en bymur, tårn, bygninger, en moské, hager og badstuer. Museet huser en samling av kunsthåndverk, bl.a. keramikk og mynter fra området.

Intet besøk til Jordan ville være komplett uten at man har sett hovedstaden i det gamle nabateiske riket. Derfor er dagens utfluktsmulighet en tur til det UNESCO-vernede Petra, som lå bortgjemt og glemt av omverdenen i over 700 år, mystisk og imponerende anlagt og selvfølgelig med en fantastisk rik historie som går 9000 år tilbake i tiden. Petras sivilisasjon kan altså spores svært langt tilbake, men det var først på 500-tallet fvt. Den ble anlagt over en periode på tusen år av forskjellige av datidens stormakter. Derfor er der levninger fra nabateerne så vel som fra romerne og grekerne.

Petra står i dag særdeles intakt når man tar alderen i betraktning. Det skyldes at Petra aldri riktig ble utsatt for ødeleggende angrep, samt at klimaet er relativt mildt og tørt.

Petra, Jordan
Dag 9 - 14

Til sjøs

Nå kommer dagene for deg som virkelig bare vil nyte skipet, slapp av, ligge ved poolen, ikke være nødt til å stå tidlig opp, la frokosten bli brunch, eller se verden gli forbi fra balkongen din! Vi alle trenger å bare senke skuldrene våre litt, og dette er er dagene for dette.

På sjødager serveres det også en deilig lunsj i skipets hovedrestaurant.

Er du av dem som tenker at sjødager kan bli kjedelige? Frykt ikke. Det er flust av aktivitetsmuligheter ombord på en sjødag. Det er livemusikk på dekk, du kan spille bingo i teateret, gå på forelesninger eller delta på quiz. Vil du være mer aktiv, kan du bli med på dansekurs i forskjellige dansestiler, eller det blir arrangert turer bak kulissene for den som er interessert i cruiselivet. Fantastisk underholdning i skipets teater er det som vanlig på kveldene så her er det bare å nyte.

Unn deg en tur i spaet. Ferie betyr jo også avslapping ...
Dag 15

Muscat, Oman

Skipet ankommer kl 07.00 og seiler kl 17.00

Muscat er hovedstad i Oman og samtidig en av de eldste byene i Midtøsten. Den kan dateres helt tilbake til 100-tallet. I oldtiden var byen sentrum for handel mellom det sørlige Arabia og Hellas og Roma, ja, faktisk hele middelhavsområdet. Senteret for denne handelen var Khour Rouri, som grekerne kalte Muscat.

Den første fremmede som kom til Oman i moderne tid, var portugiseren Vasco da Gama på sin vei til India. Portugiserne erobret området første gang i 1507 og regjerte her frem til 1600-tallet. Byens tre fort stammer fra denne perioden og er alle bygd omkring 1550. Mutrah-fortet kneiser på en åstopp, mens fortene Jalali og Mirani nærmest står vakt ved inngangen til Muscat. I dag blir alle fortene benyttet av politiet og militæret, og offentligheten har ikke adgang. I 1649 beseiret sultan Bin Saif portugiserne og drev dem østover til Goa i India.

Etter indre strid og opprør ble Muscat en kort tid overtatt av perserne i 1737. I 1803 angrep wahhabittene fra Saudi-Arabia Oman, men angrepet ble slått tilbake, og sultanatet bestod. Hovedstaden har en spesiell sjarm takket være sin opprinnelige atmosfære. De sentrale distriktene er Muscat, Mutrah og Ruwi. Muscat er det gamle havneområdet, der sultanens hovedpalass ligger.

Her finner vi også det luksuriøse Al-Alam-palasset, som er omgitt av fantastiske hager, og stormoskeen, som er et symbol på landets gjenfødsel. Dette er en av verdens vakreste moskeer, Vakkert utsmykket med håndmalte fliser og en av verdens største lysekroner. Her han 20 000 mennesker be samtidig og biblioteket er et mektig skue med hele 20 000 bøker og skrifter. Vel verdt et besøk.

Den store moskeen I Muscat. Imponerende!
Dag 16

Dubai

Skipet ankommer kl 07.00

I motsetning til de andre emiratene, som henter sine store rikdommer fra oljen, kommer kun 10 prosent av Dubais bruttonasjonalprodukt fra olje. Her står i stedet turismen og taxfree-sonen Jebel Ali for det meste av inntektene.

Dubai City er en ultramoderne metropol hvor kulturarven i stor grad har måttet vike for gull, glitter og luksus. Byen er delt i to av Al-Khor, en 12 kilometer lang kanal. Nord for kanalen ligger Deira med bysentrum som aller best oppleves vannveien med en taxibåt. Sør for kanalen ligger Dubai, med forretningsbygg og enorme kjøpesentre. Langs Jumeirah Beach, som starter i Dubai og strekker seg flere kilometer sørvestover, ligger luksushotellene som perler på en snor – deriblant det kjente hotellet Burj-al-Arab. I dette området ligger også The World og Palm Islands som består av mange hundre kunstige øyer.

Vi har hele dagen til å oppleve Dubai. La deg friste av de vakre strendene eller de store shoppingsentrene. Velger du en av utfluktene fra skipet kan du bli med på byrundtur, golf, helikoptersightseeing, båttur med dhow, Dubai kulturrundtur eller en svømmetur med delfiner på Hotel Atlantis. Skipet ligger ved kai i Dubai over natten og vi nyter siste kveld om bord.

Dubai Marina - ultramoderne og fascinerende.
Dag 18

Dubai og hjemreise, ankomst Oslo

Vi går av skipet tidlig på morgenen for å rekke 07.00-flyet fra Dubai hjem. Fra skipet til flyplassen er det ikke lange kjøreturen og vår flygning hjem er direkte.

Vel hjemme i norge takker vi for turen og ønsker velkommen tilbake på en annen spennende reise med oss i Escape.

Vi flyr Emirates direkte til Oslo

Reisebetingelser

Prisen inkluderer:

 • Fly Oslo – Roma- Dubai-Oslo
 • Transport fra flyplass til skip
 • 16 netters cruise i valgt lugar med Jewel of the Ses
 • Samtlige måltider i skipets buffet og hovedrestauranter
 • Samtlige skatter og avgifter
 • Forhåndsbetalt tips
 • Det meste av show og underholdning ombord
 • Erfaren reiseleder fra Escape med på hele reisen

Prisen inkluderer ikke:

 • Drikkevarer
 • Utflukter i regi av rederiet under cruiset
 • Oppgradering til Business og tilslutning fra andre steder i landet
 • Reise- og avbestillingsforsikring

PASS OG VISUM
Der visum er nødvendig ordnes dette ombord. Samtlige pass må være gyldige minimum 6 mnd etter hjemkomst.

VIKTIG INFORMASJON

Cruise er meget tilpasset bevegelseshemmede. Vi vil allikevel informere at ilandstigning med småbåter kan forekomme, og man må da være i stand til å gå av og på en tenderbåt. Man må også være i stand til å gå av og på busser i forbindelse med utflukter.

Rederiet forbeholder seg retten til å endre programmet og seilingsruten som følge av vær eller andre uforutsette hendelser.

Spesielle behov på flyreisen og underveis på turen, som allergier og andre behov, må det opplyses om ved påmelding.

Hele gruppen blir seatet sammen til middag. Ønsker man andre middagstider eller å spise alene er dette selvsagt mulig, men må opplyses om i god tid før avreise

Med forbehold om endringer og skrivefeil.

AVVIKENDE REISEVILKÅR
Vi belaster et depositum på kr 3500 pr. person på våre gruppecruisereiser.

Lugarkategorier

 • Balkonglugar

  Balkonglugar

  Størrelse: Ca. 16 m2 med ca. 4 m2 egen balkong og har to enkeltsenger som kan settes sammen til en stor.

  • Privat bad med dusj
  • Toalettartikler
  • Romslig klesskap
  • Hårføner
  • Stol og bord
  • Minibar/kjøleskap
  • Flatskjerm TV
  • Telefon
  • Aircondition
  • Tak til gulv vinduer
  • Privat balkong med stoler og bord
 • Vinduslugar

  Vinduslugar

  Størrelse: Ca. 15 m2 stor med vinsdu, og har to enkeltsenger som kan settes sammen til en stor.

  • Privat bad med dusj
  • Toalettartikler
  • Romslig klesskap
  • Hårføner
  • Stol og bord
  • Minibar/kjøleskap
  • Flatskjerm TV
  • Telefon
  • Aircondition
 • Jewel of the Seas

  Innvendig lugar

  Størrelse: Ca. 15 m2 uten vindu, og har to enkeltsenger som kan settes sammen til en stor.

  • Privat bad med dusj
  • Toalettartikler
  • Romslig klesskap
  • Hårføner
  • Stol og bord
  • Minibar/kjøleskap
  • Flatskjerm TV
  • Telefon
  • Aircondition

Jewel of the Seas

 • Tonnasje: 90.090
 • Lengde: 293 meter
 • Passasjerkapasitet: 2.501 (basert på to personer i hver lugar)
 • Mannskap: 859
 • Byggår: 2004 /totalrenovert 2016
 • Registreringsland: Bahamas

Royal Caribbeans Radiance-klasse består av skipene Brilliance of the Seas, Jewel of the Seas, Radiance of the Seas og Serenade of the Seas. Skipene er noen av flåtens mest elegante med sine store glassvinduer og flere åpne rom enn de andre skipene. Skipene er noe mindre i størrelse enn sine storesøstre i Oasis-, Freedom- og Voyager-klassene, men her mangler ingenting.

Om bord på Jewel of the Seas finnes fem restauranter, badeområder, klatrevegg, minigolf, golfsimulator, voksenområdet Solarium med innendørs basseng og boblebad samt selvstabiliserende biljardbord.

×