Cruise i østre Middelhav med Celebrity Infinity

/ Historiske havner og solfylte middelhavsperler

Bare en kort flytur unna ligger det glitrende Middelhavet med sine historiske byer og vakre strender, hvor det er deilige temperaturer store deler av året og gamle kulturskatter som har spilt viktige roller i verdenshistorien.

Vi skal innom Italia, Malta, Hellas og Kroatia og det betyr helt andre kultur-  og matopplevelser enn om du reiser i den vestre delen av Middelhavet. Det syder av historiske steder, og på denne 12 netters seilingen er det faktisk bare to sjødager, noe som gjør dette til et perfekt cruise for den som ønsker å oppleve mye. Vi seiler også utenfor den største turistsesongen, så her får stedene skinne uten de store menneskemengdene.

Gled deg til:

 • Besøk i Pompeii – den antikke byen som ble begravet av aske for over 2000 år siden
 • Valletta på Malta – EUs minste hovedstad, men som scorer høyt på skjønnhet og sjarm
 • Santorini, den greske drømmen i hvitt og blått (bildene lyver ikke, det ER så vakkert her)
 • Efesos – amasonenes by!
 • Blomstrende Mykonos – favoritt blant både kunstnere og jetsettere
 • Akropolis og myldrende gateliv i Athen
 • Prøv å finne veien i de labyrintiske gatene i Splits gamleby
Last ned reiseprogram
 • Pris fra 29 700,-
 • Første tilgjengelige avreisedato 08.05.2021 (1 avreisedatoer)
 • Varighet 13 dager
Reiseleder
Geir Toverud

Avreiser

Ditt utvalg
 • Avreisedato 08.05.2021
 • Avreisested Oslo Lufthavn
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 13 dager
 • Priser fra 29 700,-
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Avreise Oslo, Ankomst Roma og innsjekk

Utseiling  kl 17.00

Vi flyr til Roma og får transport ut til skipet som ligger i Civitavecchia, Romas cruisehavn. Her blir det tid til å utforske litt av alt skipet har å by på.

Før cruiset starter må alle passasjerer være med på en sikkerhetsgjennomgang. Dette er er obligatorisk, og selv om man har deltatt tidligere, er det viktig å være med på denne.

Reiseleder samler alle til en utseilingsdrink. så spiser vi middag sammen.

Romas havn - Civitavecchia.
Dag 2

Napoli

Skipet ankommer kl 07.00 og seiler kl 18.30

Italias tredje største by og hovedstad i regionen Campania. Byen er bygd rundt Napolibukten med vulkanen Vesuv i bakgrunnen og har en rik historie og mektige tradisjoner innen kultur, kunst og mat. Kjent som pizzaens opphavssted og med verdens eldste og fremdeles aktive operahus.  

Her kan du ta utflukt til et av Sør-Italias mange høydepunkter: Pompeii – den antikke byen som ble begravet da vulkanen Vesuv hadde et utbrudd 24. august år 79. e.Kr. Dekket av et tykt lag av pimpstein og aske, er det meste bevart akkurat slik det var da innbyggerne ble overrasket av den varme askestrømmen.  

I Pompeii får du et godt innblikk i det romerske liv slik det ble levd i det 1. århundre e.Kr. Her vandrer vi langs gater og torg, ser bolighus, de romerske badene, teatrene og villaene.

Dag 3

Messina, Sicilia

Skipet ankommer kl 08.00 og seiler kl 18.00

Messina har alltid vært døren til Sicilia. Herfra har folk, tanker, kunst og historie passert. Tidligere var det en blomstrende gresk koloni. Erobret av romerne ble det den viktigste havnen i imperiet, det eneste andre enn det i Konstantinopel.

Den sicilianske adelen hadde alltid et øye for Messina og bygget noen av sine fineste palasser her. Et jordskjelv ødela Messias historiske sentrum i begynnelsen av 1900-tallet, og resten gjorde bombingen av de allierte under andre verdenskrig.

Byen Messina, til tross for den skade som ble påført i forrige århundre, beholder fortsatt noen interessante monumenter: Palazzo Calapaj-D’alcontre med gjenstander av de gamle renessansepalassene  er verdt et besøk.

Duomo of Messina ble bygget i den normanniske perioden. Den er nylig blitt restaurert og viser seg nå i all sin prakt.

Orion-fontenen, knyttet til den grunnleggende myten i byen, er en stor fontene i sentrum av Piazza del Duomo. Det ble bygget for å feire oppførelsen av den første byen akvedukten i 1500-tallet.

Messina er også en hyggelig by å rusle rundt i og bare ta inn middelhavsatmosfæren.

Havnen i Messina - historisk sus gjennom tusenvis av år.
Dag 4.

Valetta, Malta

Skipet ankommer kl 08.00 og seiler kl 18.00

Med sitt monumentale utseende omkranset av en enorm festningsmur antyder Valletta at byen har vært åsted for dramatiske hendelser, og på innsiden av murene kan du ta historien nærmere i øyesyn. Dette er en by med en fot i nåtiden og en fot solid plantet i fortiden.

Det var nemlig her Malteserordenen – opprinnelig Johanitterordenen, slo tilbake sultan Suleiman og hans osmanske styrker under den store beleiringen i 1565. Ridderne fra ordenen, ledet av den franske adelsmannen Jean de Vallette, sto imot tyrkernes angrep i nesten fire måneder og knuste med det alle sultanens videre ekspansjonsplaner. Malta fikk sin nye hovedstad Valletta, oppkalt etter hærføreren som reddet øya – og Europa.

Maltas hovedstad er knøttliten. Med et areal på bare 0,8 kvadratkilometer er det den minste hovedstaden i EU med et innbyggertall på 6500. Imidlertid bor størsteparten av Maltas befolkning i det som betegnes som byregionen Valletta. Et stort flertall av øyas 430 000 innbyggere er å finne i området rundt Valletta som blant annet inkluderer Sliema, St. Julian’s og The Three Cities», byer du også bør besøke.

Selve Valletta ble bygd etter den store beleiringen, med eventuelle fremtidige invasjonsforsøk i tankene. Det eneste som sto på den lille halvøya der Valletta ligger var fortet St. Elmo som ridderne tapte etter langvarige kamper mot osmannerne. Fortet ble ødelagt i kampene, men ble gjenoppbygd på samme plass. Det er et fint sted å starte Valletta-turen.

Den historiske gamlebyen i Valetta var Europeisk kulturhovedstad i 20018 og er selvsagt på UNESCOs verdensarvliste.
Dag 5.

Til sjøs

Lyden av bølgeskvulp og en behagelig gynging har gitt oss en god natts søvn, og vi våkner opp til en ny sjødag ombord. Les en god bok på dekk, nyt en lang lunsj i restauranten eller skjem deg bort i skipets spa.

Det er livemusikk på dekk, du kan spille bingo i teateret, gå på forelesninger eller delta på quiz. Vil du være mer aktiv, kan du bli med på dansekurs i forskjellige dansestiler, eller det blir arrangert turer bak kulissene for den som er interessert i cruiselivet.

Godt å slappe av på skipet mellom alle opplevelsene.
Dag 6.

Santorini, Hellas

Skipet ankommer kl 08.00 og seiler kl 20.00

Santorini, eller Thira, som grekerne kaller denne vulkanske øya sør-øst i Egeerhavet er kanskje den aller, aller vakreste i det greske øyriket. Den er kjent for sin dramatiske natur og hundrevis av blåmalte kirketak. Santorini er den mest fotograferte øya på postkort av Hellas. Mange mener også at dette kan være det sunkne Atlantis, men svaret på det får vi nok aldri vite…

På vestkysten av Santorini ligger hovedstaden Thira, med sine hengende, hvitkalkede hus og unnselige hotellkomplekser på de vulkanske klippene. Langs hele vestkysten, fra Thira, gjennom landsbyen Firostefani og helt nord til Oia, har du en spektakulær utsikt over vulkanens krater, kalt Kaldera.

Vestkysten er å regne som det mest lukrative området på øya. Det er her de fleste cruiseskipene legger til, ved foten av hovedstaden. Her fraktes passasjerene opp til Thira med gondolbane eller, for de som ønsker den greske metoden, på esel. Hovedstaden er et mekka for restauranter, tavernaer, kaféer, barer og nattklubber.  Thira er preget av cruiseturister men så sent på sesongen er det mye færre turister her.

Ønsker du litt roligere atmosfære, så søk heller litt utenfor Thira om du ønsker deg et godt måltid, for eksempel langs Kaldera mot landsbyen Firostefani, bare 20 minutters gange fra Thira med vakker utsikt og opplyste gangveier.

Santorini - selve drømmen om en gresk øy.
Dag 7

Ephesos (Kusadasi), Hellas

Skipet ankommer kl 07.00 og seiler kl 19.00

Kusadasi er havnen, men det er Efesos som man kommer for å oppleve!

Efesos er den største og best bevarte av de antikke byene. Utgravningen startet for 140 år siden og pågår fremdeles. Bare 20 prosent er avdekket, så det er nok å gjøre for fremtidens arkeologer også.

Opprinnelig var Efesos en gresk by, og ifølge de aller eldste kildene ble den grunnlagt av amasonene – et mytisk krigerfolk som besto av kvinner. Amasonene bodde i dette området og anla byen ca. 3000 år f. Kr. Så her var det kvinnene som styrte! Amasonene var flinke bueskyttere, og de deltok blant annet i trojanerkrigen ca. 1200 f.Kr. De er fremstilt som unge kraftige kvinner i korte klær, væpnet enten med øks eller pil og bue – og skjold.

Jomfru Maria skal ha kommet til Efesos sammen med apostelen Johannes, som fikk i oppdrag av Jesus å ta vare på hans mor. Ifølge lokal tradisjon tilbrakte hun de siste årene av sitt liv i Bülbül, som ligger ni kilometer fra byen. Flere paver har besøkt stedet der Marias hjem er lokalisert.

Det hevdes at undere er skjedd her fordi vannkildene har helbredende kraft. Og det skader uansett ikke å drikke av Marias kilder – vannet er både forfriskende og godt.

I Efesos og området rundt finner du jomfru Marias kirke og hjem, apostelen Johannes grav og amfiteatret der Paulus talte.

Det gamle biblioteket i Ephesos er virkelig spektakulært
Dag 8

Mykonos, Hellas

Skipet ankommer kl 07.00 og seiler kl 19.00

Mykonos ligger i Egeerhavet og tilhører Kykladene, sammen med Paros, Naxos og Ios. Øya har rundt 9 500 innbyggere og er svært populær blant rike. Flere kjendiser vender tilbake hit hver sommer, og noen liker stedet så godt at de til og med har kjøpt feriehus.

Mykonos er også kjent som et møtested for intellektuelle, jetsettere og kunstnere fra hele verden

Vakre hvite murhus, blå vinduskarmer, blomsterpotter langs trappene. Mykonos oppfyller den greske drømmen på mange måter. Her kan du vandre lenge og få med deg solnedgangen fra de mange flotte terrassene. Det er hele ni kirker på Mykonos. Panagia Paraportiani er den mest fotograferte kirken i Mykonos, kjent for sin unike arkitekturstil i bydelen Kastro.

Kirken består av 4 mindre kirker fra 1700-tallet, og er kanskje den kirken du ser mest på postkortene.

Havnen i Mykonos er fargerik med mange spennende små butikker og restauranter
Dag 9.

Athen (Piareus) Hellas

Skipet ankommer kl 06.00 og seiler kl 18.00

Pireus er en travel havneby som i seg selv også er interessant, og for de fleste cruisepassasjerer er dette inngangsporten til Athen. Det er ikke så langt til Athen, så her kan du velge å ta deg inn på egen hånd eller benytte rederiets utflukter eller transport.

Athen er hovedstaden og den største byen i Hellas, med rundt 650.000 innbyggere. Den er også en av verdens eldste byer. Athen har vært sentrum for nærmest hele Middelhavets utvikling og var sentrum for filosofi, fødestedet for demokratiet, og er full av imponerende bygninger fra oldtiden.

En av de viktigste bygningene er Akropolis, som ligger på UNESCOs verdensarvliste, majestetisk anlagt på en av Athens høyder. Akropolis’ ruiner er et imponerende syn som vitner om den greske storhetstiden i antikken og består av tempelet Parthenon, inngangsportene Propyleene og hovedtempelet Erekhtheion. De fleste av dagens ruiner ble oppført i Athens gullalder mellom 460 og 400 år f. Kr.

De mest turistvennlige strøkene ligger nettopp ved Akropolis, i de historiske bydelene Plaka, Monastiri og Psyrri, der du kan finne idylliske strøk med både butikker og spisesteder langs smale gater, ofte omgitt av fortidsminner fra antikken. Akropolis er lett å orientere seg etter, siden denne tempelhøyden er synlig praktisk talt fra hele byen.

Det store havneområdet Pireus hvor skipet legger til er et ualminnelig travelt og spennende sted å gå på oppdagelsesferd. Her finnes det en mengde små tavernaer, som blant annet serverer fersk sjømat, der grekerne selv kommer for å spise.

 

Dag 10.

Til sjøs

På vei mot enda en ny og spennende destinasjon og nye, spennende utflukter og opplevelser. Dagen i dag benyttes om bord til det du måtte ønske å gjøre – eller ikke gjøre. Hvorfor ikke ta en tur i spaet?

Avslappende dager til sjøs
Dag 11

Split, Kroatia

Skipet ankommer kl 09.30 og seiler kl 18.30

Splits historie starter rundt år 290 da den romerske keiser Diocletian fikk bygget seg et palass hvor han kunne trekke seg tilbake på sine gamle dager. Opp gjennom årene har Split vært under tyrkisk, italiensk (Venezia), fransk og østerriksk styre.

Nå har Split vokst til en by med 230 000 innbyggere og er med det Kroatias nest største etter hovedstaden Zagreb. Split ligger på en halvøy som stikker ut i Adriaterhavet.

Byens suverent største attraksjon er den gamle bydelen, som i de fleste byguider omtales som Diocletians Palass. Dette var keiser Diocletians private bydel med hans palasser og templer. Alle omgitt av høye murer med noen få inngangsporter. Diocletian var kjent for sine grusomheter mot de tidlige kristne, så det er en skjebnens ironi at hans mausoleum senere ble gjort om til det som i dag er kjent som verdens eldste katedral.

De trange gatene i gamlebyen utgjør en labyrint så som til tider vil medføre at du ønsker at du hadde en tråd å følge for å finne veien ut. Men dette er halve sjarmen med bydelen, og alle gatene fører et eller annet sted. Blir du fullstendig fortapt kan du bare henge deg på en av lokalbefolkningen.

Hele gamlebyen er på UNESCOs liste over Verdens Kulturarv, med sine bilfrie steingater og gamle lave hus, og i markedshallene under hovedporten virker det som om tiden har stått stille i århundrer. Foran Diocletans Palass ligger havnepromenaden med utallige uterestauranter

Den vakre og historiske havnebyen Split
Dag 12

Rejka, Kroatia

Skipet ankommer kl 07.00 og seiler kl 17.00

En av de naturlige inngangsportene til Kroatia er landets største havneby, Rijeka og som ligger kun noen mil fra grensen til Italia i vest og Slovenia i nord.

Rijeka er Kroatias tredje største by med rundt 130 000 innbyggere.

Rijeka i seg selv er vel verdt å besøke men flest turister kjenner nok nabo og badebyen Opatija bedre, som kun ligger 15 minutters kjøretur vest for Rijeka.

Besøker du Rijeka skal du selvfølgelig ta deg tid til å rusle rundt i gågaten og se på folkelivet i sola. Men vi anbefaler deg til å se på noen av Rijekas største attraksjoner også, for byen har absolutt severdigheter du bør ta en titt på.

Torpedofabrikken «Tvornica Torpedo», hvor den første torpedo ble testet så tidlig som i 1866 kan fortsatt besøkes. Adressen er Jože Vlahovića 19. Torpedofabrikken ligger et stykke vest for sentrum av Rijeka og kan være langt å gå for noen.

St. Vitus-katedralen i Rijeka er dedikert til byens helgen og reist i 1638. Katedralens form er svært uvanlig i denne delen av Europa, og bærer klart preg av barokk- og gotisk arkitektur.

Triumfbuen, eller inngangsporten som den riktigere bør hete, befinner seg i gaten Ulica Stara vrata. Opprinnelig var dette noe de fleste trodde var en triumfbue, og bygget av den romerske keiser Claudius Gothicus. Senere har det imidlertid vist seg at det var en portal for den romerske hærs ledelse.

Fra Rijeka sentrum kan du ta de 561 trappetrinnene opp til byens høyeste topp hvor du finner Trsat-festningen. I middelalderen var dette sete for den mektige kroatiske adelsslekt frankopanerne. Du befinner deg da 138 meter over havet.

De 561 trappetrinnene fører fra byens sentrum, forbi kirken Sveta Marija, opp til festningen. Kirken er en endestasjon for pilegrimer fra mange land som kommer for å se maleriet Marija av Trsat. Trappen ble bygget av pilgrimmer og den som startet arbeidet var Petar Kruzic, en av Kroatias helter i kampen mot Tyrkia.

I sentrum av Rijeka finner du et flott barokk klokketårn. Tårnet skriver seg fra 1876 og er designet av Filbert Bazarig. Klokketårnet er sentralt plassert ved hovedgaten Korzo.

Rijeka, Croatia
Dag 13

Venezia og hjemreise til Oslo

Skipet ankommer kl 06.45

Ingen andre steder i Europa får du den umiddelbare følelsen av å ha reist 400 år tilbake i tiden så sterkt som i Venezia. Byen har knapt endret utseende siden 1600-tallet, og både biler, høyhus og neonskilt glimrer med sitt fravær.

Vi ankommer kl 06.45 på morgenen og etter en deilig frokost er det på tide å takke for nå og vende snuten hjemover til mer vante leveformer.

Vi takker for følget, håper du har fått minner for livet og kanskje noen nye bekjentskaper og ønsker deg hjertelig velkommen tilbake til et annet spennende cruise med Escape Travel ved en annen anledning.

Canal Grande

Lugarkategorier

 • Aquaclasslugar

  Størrelse: Ca. 18 m2 og ca. 5 m2 privat balkong

  En Aqua Class-lugar med balkong er utstyrt med en dobbeltseng eller to enkeltsenger.

  Interiør: Mindre sittegruppe, TV, telefon, toalett med dusj eller badekar, safe, minibar, sminkebord med hårføner, garderobeskap og 110-/220-volts stikkontakter, samt trådløs Internettilgang (mot betaling).

  Classic drikkepakke er inkludert i denne kategorien.

  Ekstra fordeler:

  • Putemeny
  • Tykkere badekåper
  • VIP-invitasjoner til ulike arrangementer
  • Tidlig ombordstigning og landgang
  • Egen innsjekk
  • Reservasjon av sitteplasser på restauranter og på utflukter
  • Ekspresslevering av bagasje
  • Gratis adgang til Persian Garden og Relaxation Room
  • Middager serveres i spesialrestauranten BLU

   

 • Balkonglugar

  Størrelse: Ca. 16 m2 (+ ca. 5 m2 privat balkong)

  Lugarer med privat balkong er utstyrt med en dobbeltseng eller to enkeltsenger. Ingen av lugarene vi har er med hindret utsikt.

  Interiør: Mindre sittegruppe, TV, telefon, toalett med dusj eller badekar, safe, minibar, sminkebord med hårføner, garderobeskap og 110-/220-volts stikkontakter, samt trådløs Internettilgang (mot betaling).

   

 • Vinduslugar

  Størrelse: Ca. 16 m2

  Lugarer med vindu mot havet har plass til 2 personer og er utstyrt med en dobbeltseng eller to enkeltsenger.

  Interiør: Mindre sittegruppe, TV, telefon, toalett med dusj eller badekar, safe, minibar, sminkebord med hårføner, garderobeskap og 110-/220-volts stikkontakter, samt trådløs internettilgang (mot betaling).

   

 • Innvendig lugar

  Størrelse: Ca. 16 m2

  Innvendige lugar uten vindu, beregnet til 2 personer og utstyrt med en dobbeltseng eller to enkeltsenger.

  Interiør: Mindre sittegruppe, TV, telefon, toalett med dusj, safe, minibar, sminkebord med hårføner, garderobeskap og 110-/220-volts stikkontakter, samt trådløs internettilgang (mot betaling).

   

Reisebetingelser

Prisen inkluderer:

 • Fly Oslo – Roma / Venezia – Oslo
 • Transport fra flyplass til skip
 • 12 netters cruise i valgt lugar ombord på Celebrity Infinity
 • Samtlige skatter og avgifter
 • Samtlige måltider ombord
 • All inclusive classic drikkepakke i alle kategorier
 • Gratis roomservice
 • Forhåndsbetalt tips
 • Det meste av show og underholdning ombord
 • Erfaren reiseleder fra Escape med på hele reisen

Prisen inkluderer ikke:

 • Alkohol i minibaren på lugaren
 • Utflukter i regi av rederiet under cruiset
 • Tilslutning fra andre steder i landet
 • Reise- og avbestillingsforsikring

Visum og passingormasjon

Ingen visum behøves il denne reisen. Pass må være gyldig minimum 6 mnd etter hjemkomst.

VIKTIG INFORMASJON
Cruise er meget tilpasset bevegelseshemmede. Vi vil likevel opplyse om at på denne ruten kan forekomme ilandstigning med eksterne båter, og man må da være i stand til å gå av og på en tenderbåt. Man må også være i stand til å gå av og på busser i forbindelse med utflukter.

Rederiet forbeholder seg retten til å endre programmet og seilingsruten som følge av vær eller andre uforutsette hendelser.

Spesielle behov på flyreisen og underveis på turen, som allergier og andre behov, må det opplyses om ved påmelding.

Hele gruppen blir seatet sammen til middag. Ønsker man andre middagstider eller å spise alene, er dette selvsagt mulig, men må opplyses om i god tid før avreise.

Fargevalg på lugarer og oppsett kan variere mellom skip og skipsklasse.

Pass må være gyldig minimum 6 måneder etter hjemkomst.

AVVIKENDE REISEVILKÅR

Vi belaster et depositum på kr 3500 pr. person på våre gruppecruisereiser. Med forbehold om endringer og skrivefeil.