Cruise rundt vakre Korsika

/ Historisk øy, vill natur og lite skip

– Dette kan bare bli spektakulært!  Vera Sletto, avdelingsleder her i Escape, har vært mye på Korsika og ble vilt begeistret da hun så reiseruten til dette cruiset.

Skipet MV La Belle des Océans tar oss med på et unikt cruise fra Nice ut i Middelhavet og rundt Korsika. Øya er velkjent for mange, men har likevel gått under radaren til de store turiststrømmene. Heldigvis for oss, da får vi mer ro til å utforske og forelske oss i denne ville skjønnheten. Her er det lavendelduftende skoger, spekemat og oster i verdensklasse, eldgamle klippebyer og drømmestrender med fjellandskap i det fjerne.

Dette kan du oppleve:

 • Ajaccio, Korsikas største by og Napoleons fødested
 • De spektakulære Pianakløftene
 • Klippebyen Bonifacio
 • Middag på et tradisjonelt vertshus
 • Cap Corse med besøk i flere små, sjarmerende landsbyer
 • Nice – en liten smak av rivieraen

Og dessuten: 

 • Lite skip med basseng på soldekk
 • Smakfull, franskinspirert mat om bord
 • Vin, øl, drinker og mineralvann inkludert
 • Dyktig og erfaren reiseleder med fra Escape Travel
Last ned reiseprogram
 • Pris fra 30 980,-
 • Første tilgjengelige avreisedato 23.05.2021 (2 avreisedatoer)
 • Varighet 8 dager
 • Unikt cruise
 • Spennende seilingsrute
 • Øl, vin og drinker inkludert

Avreiser

Ditt utvalg
 • Avreisedato 23.05.2021
 • Avreisested Oslo Lufthavn
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 8 dager
 • Priser fra 30 980,-
 • Avreisedato 12.09.2021
 • Avreisested Oslo Lufthavn
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 8 dager
 • Priser fra 30 980,-
La Belle des Océans kart Korsika
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Avreise Oslo og ankomst Nice

Vi flyr med direktefly fra Oslo tidlig om morgenen. Ved ankomst Nice blir vi møtt på flyplassen, og etter en tidlig start på dagen blir det godt å roe ned etter turen med en deilig lunsj.  Etter lunsj skal vi på byrundtur i Nice. Gjennom århundrene har Nice tiltrukket seg mennesker fra hele verden på grunn av sitt herlige klima. Byen har mange overraskelser i vente; monumenter, kirker, hager og stier, museer, kunstnere, lokalt håndverk og internasjonalt anerkjent mat med de umiskjennelige smakene hvitløk, olivenolje og basilikum. Den beste måten å bli kjent med Nice på, er å rusle rundt og oppleve steder som det store blomstermarkedet i Cours Saleya eller det elegante, gamle kvarteret som er fullt av butikker og restauranter. Det vil også bli tid til å rusle rundt på egen hånd.

Vi sjekker inn på skipet i fem tiden. Kvelden starter med en presentasjon av mannskapet og en velkomstcocktail før vi nyter vår første middag om bord. Mens vi spiser legger skipet fra kai og setter kursen mot vakre Korsika.

Nyt en touch av rivieraen i Nice.
Dag 2

Ajaccio

Vi tilbringer formiddagen ombord mens vi nærmer oss Korsika og Ajaccio. Ta deg tid til å slappe av og beundre de røde klippene i Scandola naturreservat og Girolatabukten. Sammen med Portobukten, som omgir Scandolahalvøya, har det siden 1983 stått på UNESCOs verdensarvliste. Pianakløftene syd for Portobukten ble tilføyd til verdensarvområdet i 1996. Området blir høyt vurdert både ut fra biologiske og estetiske vurderinger. Du kan også delta på et foredrag om Korsikas vakre natur.

Når vårt skip La Belle des Océans går inn i sin første korsikanske havn, kan du bli med opp ​​på dekk for å smake på tradisjonell myrtlikør og kringle. Ettermiddagen vil bli viet en valgfri utflukt til Calanques de Piana, Pianakløftene (utfluktspakke). Klippene og bergskulpturene ser ut til å stråle opp fra vannet og gir en rød fargetone langs kystlinjen. Vi får en liten fotostopp før vi fortsetter til Porto, en av Korsikas vakreste byer.

Kveldens måltid og underholdning vil være i ekte korsikansk stil!

Kystlandskapet på Korsika er fantastisk å oppleve. Calanques de Piana @ Atout France/Robert Palomba
Dag 3

Ajaccio

Formiddagens utflukt går gjennom den korsikanske krattskogen «maquis» i utkanten av Ajaccio (utfluktspakke). Maquis dekker 20% av øya og er et perfekt gjemmested, noe motstandsbevegelsen visste å benytte seg av under andre verdenskrig. Den tette skogen er fylt av velduftende blomster og urter som rosmarin, lavendel, nelliker, granateple, myrt, salvie og einerbusker. Korsikansk spekemat er kjent for sine fine strukturer og gode smak, og vi vil i løpet av turen få noen smakebiter av godsakene sammen med lokale oster.

I ettermiddag kan du besøke Ajaccio og Sanguinaires øyene (utfluktspakke). Ajaccio, fødestedet til ingen ringere enn Napoleon Bonaparte, har en rik og historisk fortid. Vi besøker byens viktigste severdigheter, som høyesterettsbygningen, bronsemonumentet av Napoleon og brødrene hans samt Place d’Austerlitz. Legenden sier at Napoleon ofte besøkte denne plassen som barn for å se statuene av de modige soldatene i slag. Vi fortsetter videre langs svingete kystveier til Pointe de la Parata og Îles Sanguinaires. Det er en gruppe med fire steinete øyer av vulkansk opprinnelse, beliggende på rekke og rad. Kolonier av sjøfugl hekker her og en sti tar deg utover til et utsiktspunkt som gir en fantastisk utsikt. Herfra kan du se hele øygruppen med fire Natura 2000-klassifiserte øyer.

Om ettermiddagen setter vi kurs for vår neste stopp, Bonifacio. Middag og underholdning ombord.

Korsikansk spekemat, ost, brød og fikenmarmelade - nydelig!
Dag 4

Bonifacio

Innseilingen til Bonifacio er smal og spektakulær, så vi anbefaler en tur på dekk før frokost!

Denne formiddagen kan du bli med på en byrundtur i Bonifacio (utfluktspakke). Bonifacio har en rik historie som utspiller seg foran deg langs de små gatene og stiene, en tusen år gammel festning og solide steinhus som ligger høyt over havbølgene. Etter nedstigningen (og påfølgende oppstigning) av Kongen av Aragons trapp, med ikke mindre enn 187 trinn, belønnes du med en fantastisk utsikt.

Om ettermiddagen har du flere valg; du kan rusle rundt på egenhånd i byen og ta en tur til en av de vakre strendene. Eller du kan bli med på en båttur til naturreservatet på øygruppen Lavezzi (utfluktspakke). Vi går til fots fra skipet, og ombord i båten som tar oss langs klippene og grottene til Lavezzi-øyene. Lavezzi Islands Nature Reserve er en liten øygruppe av granittøyer og rev i Bonifacio-stredet som skiller Korsika fra Sardinia. Det blir også foredrag i salongen utpå ettermiddagen.

Om kvelden spiser vi middag på et tradisjonelt vertshus i hjertet av det korsikanske innlandet. Vi blir ønsket velkommen på tunet av eierne, som forteller om øyas historie. Middagen består av lokale, sesongbaserte produkter og blir ledsaget av korsikansk musikk og sang. Etter at vi kommer tilbake om bord, vil skipet vårt cruise mot Porto Vecchio.

Gamlebyen i Bonifacio
Dag 5

Porto Vecchio

Etter frokost er det tid for byrundtur i Porto Vecchio (utfluktspakke). Porto Vecchio er delt i to. De sjarmerende gatene og slottsruinene okkuperer den øvre delen av byen, mens den lavere bydelen består av mer moderne arkitektur. Vi tar en buss til det historiske sentrum, og turen derfra tar vi til fots. Byen er populær blant kjendiser, og har det beholdt sin historiske sjarm. Porto Vecchio tilbyr besøkende en unik blanding av både idylliske strender langs Korsikas sørkyst og fantastisk fjellandskap. Den gamle byen inkluderer ruinene fra et citadell fra 1500-tallet og nydelig utsikt over marinaen. Hvis du ikke blir med på utflukten, kan du rusle rundt i byen på egenhånd eller ta turen til en av de vakre strendene. Om ettermiddagen seiler vi videre mot Bastia.

Havnen i Porto Vecchio, Korsika
Dag 6

Bastia

Etter frokost kan du bli med på utflukt til Cap Corse (utfluktspakke – inkludert lunsj). Cap Corse er den nordligste halvøya på Korsika. Den lange, vindfulle veien krysser den ville kystlinjen som gir en flott utsikt over fantastisk natur: høye klipper, fortryllende slottsruiner og pittoreske landsbyer.

Vi starter dagen i Erbalunga – en fin, liten fiskerlandsby. Vi fortsetter videre til den nydelige havnen i Santa Severa,  den typiske landsbyen Luri (hvor vi stopper i 15 minutter), Santa Lucia Pass og den vakre landsbyen Pino. Vi spiser lunsj i Nonza (eller området rundt), som ligger på en høy klippe med fantastisk utsikt over havet. Etter lunsj fortsetter vi videre mot Saint-Florent. Beliggenheten på en liten odde med et bakteppe av fjell, klimaet og vakre strender gjør Saint-Florent til et populært feriested og turistmål. Vi avslutter dagens utflukt i Patrimonio, et velkjent område for vinproduksjon. Her får vi en liten smak av den lokalproduserte vinen, litt ost og lokal spekemat. Vi returnerer til skipet i Bastia.

Korsika har strender som kan leve opp til Middelhavsdrømmen - og vel så det. Her Saleccia-stranden like ved Saint Florent.
Dag 7

L'Ile Rousse

I dag skal vi på byvandring i Calvi og dens citadell (utfluktspakke). Calvi er en flott by, med Korsikas høyeste fjell på den ene siden og citadellet fra 1200-tallet på andre siden. Inne i Calvibukten ligger en fin sandstrand, og vil man slippe sanden er det også mulig å bade fra klippene. Vi drar mot Notre Dame de la Serra for å få en fantastisk utsikt over bukten. Turen vår fortsetter med citadellet, som er symbolet på byen og ble bygget under den genovesiske okkupasjonen.

Vi bruker ettermiddagen på å krysse Middelhavet tilbake til Nice. Når vi vinker farvel til Korsika, kan du bli med på soldekket for en cocktail og få et siste glimt av øyas skjønnheten. I kveld er det tid for vår festmiddag.

Calvi, Korsika
Dag 8

Nice - Norge

Etter en tidlig frokost forlater vi skipet og setter kursen mot flyplassen, med masse flotte opplevelser og minner i bagasjen . Vi flyr hjem til Norge via København.

Takk for turen!

La Belle des Océans

SKIP

MV LA BELLE DES OCÉANS 4*+

Rederi CroisiEurope
Byggeår 1990 – renovert 2014
Lengde 103 m
Antall dekk 7
Passasjerer 128
Om bord er det restaurant, salong med dansegulv, suvenirbutikk og soldekk med et lite basseng samt Wi-Fi i salongen og resepsjonen. Alle lugarene er utvendige og har bad med dusj, hårtørrer, TV, minisafe og aircondition. Horizon lugarene på dekk 3 er på 17 m² og har to koøyer, mens lugarene på dekk 4 og 5 er 17 m² med et stort, firkantet vindu. Panoramasuitene på dekk 6 er på 25 m²  med to store vinduer og Riviera suitene på dekk 6 er på 26 m² med store vinduer og balkong.

Reisebetingelser

Prisen inkluderer:

 • Fly Oslo-Nice t/r (pris på fly fra andre byer på forespørsel)
 • Flyskatter og havneavgifter
 • Syv netters cruise i utvendig lugar
 • Helpensjon om bord fra middag første dag til frokost siste dag
 • Drikkevarer om bord: vann, vin, øl, juice og kaffe til måltidene og drinker servert i baren (ikke champagne og viner fra vinlisten)
 • Transport mellom flyplass og skip
 • Norsk reiseleder med fra Oslo

Prisen inkluderer ikke:

 • Utfluktspakke (åtte utflukter)  kr 4200,-
 • Tips til besetning, lokale guider og sjåfører
 • Avbestillings- og reiseforsikring

Utfluktspakke:

Dag Sted Utflukt Pris ved kjøp om bord
2 Ajaccio Pianakløftene € 58
3 Ajaccio Korsikansk flora med smak av lokale produkter € 73
3 Ajaccio Ajaccio og Sanguinaires øyene € 52
4 Bonifacio Byvandring i Bonifacio € 34
4 Bonifacio Lavezziøyene naturreservat € 79
5 Porto Vecchio Byrundtur i Porto Vecchio € 44
6 Bastia Cap Corse inkludert lunsj € 146
7 L’Ile Rousse Byrundtur i Calvi € 53

Utfluktene i programmet kan forhåndsbestilles i en utfluktspakke. For å være sikret plass på utfluktene, anbefaler vi at du bestiller utfluktspakken samtidig med cruiset. De forhåndsbestilte utfluktene vil være med engelsktalende guide. Det er også mulig å bestille utfluktene enkeltvis om bord, men da til høyere pris (se priser over) og med forbehold om ledig kapasitet.

Tips
Tips er frivillig, men også forventet i store deler av verden. Rederiets anbefaling er totalt cirka 50 euro pr. person til besetningen om bord og 1 euro per person til lokale guider/sjåfører.

Viktig informasjon

Cruise passer godt for bevegelseshemmede. Vi vil allikevel informere at ilandstigning med småbåter kan forekomme, og man må da være i stand til å gå av og på en tenderbåt. Man må også være i stand til å gå av og på busser i forbindelse med utflukter. Det er på de fleste utfluktene mye vandring og det forventes at du kan følge gruppen i vanlig tempo. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje, det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette.

Rederiet forbeholder seg retten til å endre programmet og seilingsruten som følge av vær eller andre uforutsette hendelser.
Spesielle behov på flyreisen og underveis på turen, som allergier og andre behov, må det opplyses om ved påmelding.

Informasjon om flyselskap, tidspunkt og klokkeslett i programmet er foreløpige, og endringer kan forekomme. Endelige flytider vil stå i reisedokumentene.

Se våre «Reisevilkår for Escape Travel».

Det tas forbehold om trykkfeil i programmet og på nettsiden.