Cruise i Sør-Amerika med Kapp Horn

Cruise med MS Coral Princess

Er du nysgjerrig på den legendariske ruten rundt Kapp Horn?
Har du lyst på naturopplevelser utenom det vanlige?
Ja, da er nok dette cruiset for deg!

Dette kan du oppleve:

 • Byrundtur i Santiago med imponerende plasser og historisk monumenter
 • Besøk på vingård inkludert vinsmaking
 • Beaglekanalen, Magellanstredet og Amalia isbreen
 • Falklandsøyene
 • Ushuaia –  en av verdens sydligste byer
 • Det vakre landskapet i Tigre-deltaet 
 • Ildfullt tangoshow i Buenos Aires
 • Tre netter på hotell sentralt i Santiago og Buenos Aires

Det er få naturopplevelser som er mer fantastiske enn de chilenske fjordene, og passasjene Beaglekanalen og Tierra del Fuego. Her opplever du landskap med glitrende sjøer, fosser og et rikt utvalg av sjøpattedyr og fugler. Du vil få sjansen til å besøke spennende, moderne hovedsteder som Santiago de Chile, Buenos Aires og Montevideo, storbyer med rik kultur og en facinerende historie. Dette er kanskje en av de mest storslagne cruiseopplevelser som finnes!

Last ned reiseprogram
 • Pris fra 44 980,-
 • Første tilgjengelige avreisedato 03.02.2020 (1 avreisedatoer)
 • Varighet 20 dager
 • En tur i samarbeid med Cruise.no
 • Fantastisk dyreliv i Patagonia og på Falklandsøyene
 • Opplev storbyene Santiago, Buenos Aires og Montevideo
Reiseleder
Kari Waag Wold

Avreiser

Ditt utvalg
 • Avreisedato 03.02.2020
 • Avreisested Oslo Lufthavn
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 20 dager
 • Priser fra 44 980,-
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

3. februar Oslo - Santiago

Du møter Escapes reiseleder på Gardermoen. Avreise fra Oslo om ettermiddagen med KLM til Amsterdam med videre forbindelse via Buenos Aires til Santiago.

Dag 2

04. februar - Santiago de Chile

Vi ankommer Santiago på formiddagen lokal tid og blir møtt på flyplassen av vår lokale agent som følger oss til hotellet hvor vi setter fra oss bagasjen (eller sjekker inn om rommene er klare) . Ettermiddagen er til fri disposisjon, enten man ønsker å slappe av etter reisen eller rusle en tur i byen. Santiago er hovedstad og største by i Chile. Byen ligger ca. 500 meter over havet ved Rio Mapocho i slettelandskapet mellom Andesfjellene og Stillehavet. Bortsett fra noen bygninger fra kolonitiden har Santiago et overveiende moderne preg og en regelmessig byplan med kvadratisk gatenett. Vi avslutter dagen med en deilig middag på en lokal biffrestaurant.

Variert arktitektur på Plaza de Armas i Santiago.
Dag 3

5. februar- Santiago de Chile

Etter frokost skal vi på byrundtur. Vi starter med å kjøre forbi de offisielle bygningene før vi kommer gjennom de travle gatene i ”downtown”. Midt i Santiago ligger det historiske senteret Plaza de Armas, omgitt av praktbygninger, blant annet domkirken fra 1619, katedralen og Nasjonalhistorisk museum. Her ligger også Plaza Libertad med presidentboligen. Lunsjen i dag spiser vi på en på en restaurant som har spesialisert seg på tradisjonell  chilensk mat med moderne vri og utstrakt bruk av lokale råvarer.
Resten av ettermiddagen og kvelden blir det tid til avslapning eller opplevelser på egen hånd.

Et av Santiagos mange vakre parkanlegg
Dag 4

6. februar - Santiago - San Antonio - cruise

Etter frokost forlater vi hotellet og Santiago og kjører en times tid gjennom vindistriktene til San Antonio, en av Chiles største havnebyer. På veien tar vi et kort stopp på en vingård hvor vi smaker på de lokale vinene. Turen går videre til havnen hvor vi sjekker inn og går om bord på  Coral Princess. Vel om bord får vi våre lugarer, spiser en velsmakende lunsj, og i løpet av ettermiddagen kaster vi loss.

Vinsmaking
Dag 5

7. februar - I sjøen

Etter frokost samles vi til et informasjonsmøte som holdes av vår reiseleder. Vi gjør oss kjent på skipet, og nyter en avslappende dag om bord mens vi seiler sydover langs kysten av Chile. Om bord finnes et stort antall aktiviteter man kan delta på. Hva med en massasje i det lekre spaet?

Nyt livet om bord!
Dag 6

8. februar- Puerto Montt, Chile

I tidlige morgentimer ankommer vi Puerto Montt ved Ancudgulfen. Byen ble oppført i 1852 av en liten gruppe tyske kolonister, og man kan fortsatt se den tyske innflytelsen på byen i den bayerskinspirerte arkitekturen. Det er en hyggelig liten by å spasere rundt i, kanskje med et stopp på et av de tyske konditoriene. Puerto Montt er ellers kjent for sin blomstrende fiskeindustri. Med snødekte fjell i bakgrunnen er Puerto Montt det tradisjonelle utgangspunkt for cruise i de chilenske fjorder. Like i nærheten ligger det mektige fjellet Osorno og den idylliske landsbyen Puerto Varas. Utfluktsmulighetene omfatter turer til innsjøen Esmeralda, Petrohuefossene og den glitrende innsjøen Lago Todos los Santos. Transport mellom skip og land vil foregå med tenderbåter. Vi seiler videre i løpet av ettermiddagen.

Osorno-vulkanen ruver i landskapet ved Puerto Montt
Dag 7

09. februar- På sjøen

Vi seiler gjennom de spektakulære chilenske fjordene med snødekte vulkaner. Det finnes nok å gjøre om bord, for eksempel kan du høre foredrag eller besøke treningsrommet. 

Kanskje det frister med et show om bord på skipet?
Dag 8

10. februar - Vi seiler gjennom Magellanstredet og passerer Amaliabreen

Vi cruiser gjennom patagoniske kanaler og chilenske fjorder. Nå kan du slappe av og nyte den spektakulære utsikten fra dekk. Magellanstredet har fått sitt navn etter den portugisiske oppdagelsesreisende Ferdinand de Magellan som oppdaget denne passasjen mellom Atlanterhavet og Stillehavet. I våre dager seiler vanligvis skipene gjennom Magellanstredet for å spare tid og for å unngå ferden rundt Kapp Horn. Om formiddagen kommer vi til å passere den store isbreen Amalia. Det er en isbre som har en bredde på en kilometer og en høyde på 40 meter, virkelig et imponerende syn. Den er en del av 48 sammenhengende isbreer og isfjell, og står for en tredjedel av verdens ferskvannsreserver.

Grønne fjorder og hvite isbreer preger landskapet i det sydlige Patagonia
Dag 9

11. februar - Punta Arenas

Sjøfartsbyen Punta Arenas vender ut mot Magellan-stredet. I tiden før Panamakanalen ble bygget var dette en stor havn for skipene som seilte rundt Kapp Horn. Punta Arenas er fortsatt en velstående by i dag, takket være sine rike naturressurser. Byen er også inngangsporten til chilenske Patagonia, en labyrint av fjorder, elver, stepper og fjell i nord. Rett syd for Magelllan-stredet ligger Tierra del Fuego, den forblåste øygruppen oppdaget av Magellan i 1520. Regionen ble bosatt av jugoslaviske og engelske sauebønder på 1800-tallet.

Transport mellom skip og land vil foregå med tenderbåter. Du kan bli med på flere utflukter, blant annet til øyene Magdalena og Otway, med sin store kolonier av sjøløver og pingviner. 

Punta Arenas er en by med en brokete, men fascinerende historie.
Dag 10

12. februar - Ushuaia, Argentina

Argentina og Chile deler den sparsomt befolkede øygruppen Tierra del Fuego (Ildlandet) som strekker seg sydover fra Magellanstredet til Kapp Horn og danner sydspissen av Sør-Amerika. Nasjonalparken Tierra del Fuego, innsjøen Escondido, Susana-fjellet og den vakre Roca-innsjøen er noen av severdighetene i et landskap som tidligere kun var befolket av indianerstammene Yaghan og Ona. Vi seiler gjennom Beaglekanalen og ankommer Ushuaia ved lunstider. Ushuaia er verdens sydligste by og ligger ved Beaglekanalen med en bakgrunn av spisse, snødekte Andesfjell. Vi seiler videre i løpet av kvelden.

Sjøløver ved Ushuaia i Beaglekanalen. I dette området er det mange sjøløver, så bare å holde utkikk på holmer og skjær
Dag 11

13. februar- I sjøen ved Kapp Horn

I dag seiler vi mot Kapp Horn, den berømte klippen som var fryktet av alle sjømenn i gamle dager. Kapp Horn er det sørligste punktet i Sør-Amerika og markerer den nordlige grensen til Drakesundet.

Her er vi!
Dag 12

14. februar - Port Stanley, Falklandsøyene

Mindre enn 500 kilometer fra Argentinas Atlanterhavskyst ligger Falklandsøyene som tilhører Storbritannia. Øygruppen er kjent for sitt golde landskap og sauedrift. Engelsktalende «kelpers» utgjør størstedelen av øygruppas befolkning og her finner du engelske busser og «bobbies». Hovedstaden Port Stanleys stolthet er det lokale sjøfartsmuseet. Postkontoret er et populært stoppested for ivrige filatelister. Andre attraksjoner inkluderer minnesmerker og materiale fra Falklandskrigen. Vi kaster loss i løpet av kvelden, og fortsetter seilingen.

Ville, vakre landskap på Falklandsøyene
Dag 13

15. februar - I sjøen

Mens skipet seiler mot Argentinas kyst, kan vi nyte skipets mange fasiliteter. Det brede aktivitetstilbudet gjør skipet til et reisemål i seg selv, enten man ønsker å benytte seg av treningssenteret eller foretrekker å få med seg et av de mange underholdningstilbudene om bord.

Er det ruskete vær ute, går det absolutt an å være inne.
Dag 14

16. februar - Puerto Madryn, Argentina

I løpet av morgentimene legger vi til kai i Puerto Madryn. Dette er innfallsporten til den kjølige høysletten Patagonia med sin unike bestand av ville dyr og sine store saueflokker. Her finnes også et rikt liv med kystpattedyr og pingviner.

Magellan-pingviner
Dag 15

17. februar - I sjøen

En avslappende dag om bord. Nyt dagen på dekk, ta en tur i spa eller les en god bok.

 

 

Herlig å få maten servert i slike omgivelser.
Dag 16

18. februar - Montevideo, Uruguay

Montevideo, Uruguays hovedstad med ca 1,8 millioner innbyggere har en stor sandstrand midt i sentrum. Byens mest berømte gate er Avenida 18 de Julio. Den fører til byens sentrale plass, Plaza Independencia, hvor det finnes rester av den gamle bymuren som ble bygget for å beskytte Montevideo mot inntrengere. I hjertet av gamlebyen, med sine smale og snirklete gater, finner man rådhuset og byens eldste bygning, katedralen fra begynnelsen av 1800-tallet. Herfra er det også fin utsikt over havnen. Andre kjente severdigheter i byen er blant annet Nasjonalmuseet, El Prado-parken og travle Mercado del Puerto – et livlig fiskemarked med mange utendørsrestauranter. Vi seiler videre sent på ettermiddagen.

Montevideo kombinerer storby og strand innen noen få hundremeter. Nyt det!
Dag 17

19. februar Buenos Aires, Argentina

Vi ankommer Argentinas hovedstad om morgenen. Byen er det kommersielle og kulturelle midtpunktet i Argentina og ligger ved munningen av Rio de la Plata, øst for den langstrakte pampasen. Den moderne storbyen bærer preg av byens historiske epoker og innflytelse av ulike europeiske kulturer. Midt i byen ligger Plaza de Mayo, omgitt av museer og regjeringsbygninger, med blant annet nyrestaurerte Casa Rosada, arbeidsplassen  til Argentinas president. Fra plassen strekker den brede gaten Avenida de Mayo seg mot kongresspalasset. Buenos Aires er byen for pampasbiffer og tango. Vi skal i dag på en halvdags byrundtur i byen som også kalles Sør-Amerikas Paris. Vi besøker obelisken, Mayplassen, katedralen og Cabildo før vi forsetter videre til gamlebyen San Telmo, det fargerike havneområdet, La Boca og den kjente gravlunden i Recoleta hvor Evita Peron er begravet.

Skipet ligger til kai over natten og vi nyter siste kveld om bord.

Buenos Aires er en fargerik og livlig by - akkurat som innbyggerne!
Dag 18

20. februar- Buenos Aires

Etter frokost sjekker ut av skipet og går i land. Vi kjører til Tigre-deltaet nord for byen. På veien har vi panoramautsikt til La Plata elven, verdens bredeste elv, og vi kjører forbi River Plate Stadium, universitet samt presidentens residens. Vi kjører gjennom flotte områder langs flodens bredder før vi kommer fram til Tigre, et elegant boligområde ved floden med mange kanaler. Akkurat her er deltaet det videste, og hvert år dannes nye øyer i deltaet grunnet jordmassene elven bringer med seg. Vi skal på en interessant båttur på de vakre kanalene og lunsjen inntas på en av øyene i deltaet. Om kvelden blir det et forrykende tangoshow med påfølgende middag.

Storslagne bygninger i Buenos Aires: her ser du Kongressen.
Dag 19

21. februar- Buenos Aires – Amsterdam

Frokost og utsjekk fra hotellet. I dag har vi formiddagen til egen disposisjon før vi drar ut til flyplassen. Vi anbefaler et raskt besøk i shoppinggatene Florida eller Santa Fe, hvor man kan gjør gode innkjøp blant annet på vesker, jakker, sko og andre skinnvarer. 

KLM har avgang på ettermiddagen og vi flyr via Amsterdam.

Fargerike fasader i nabolaget La Boca, Buenos Aires
Dag 20

22. februar - Amsterdam - Oslo

Vi lander i Amsterdam om morgenen og flyr videre til Oslo Lufthavn. 

Reisebetingelser

Coral Princess
2003, renovert 2016
91 627 tonn
Lengde 294 meter
Passasjerer 2000
16 dekk.
6 restauranter/spisesteder.
12 barer.
Teater med flotte show
Kino under stjernene.
4 svømmebasseng og 5 boblebad
Spa og treningsstudio og skjønnhetssalong
Joggebane, tennis-volleyball bane, golfbane 9 hull.
Galleri, auksjoner, foredrag.

 

Dette er inkludert

 • Flyreise Oslo-Santiago/Buenos Aires-Oslo med KLM
 • Transporter mellom flyplass, hotell og skip
 • Velkomstmiddag og lunsj på tradisjonell chilensk restaurant i Santiago
 • 2 hotellnetter i Santiago før cruiset på Hotel Atton El Bosque 
 • 1 hotellnatt i Buenos Aires etter cruiset på Scala Hotel Buenos Aires
 • 14 netters cruise med Coral Princess i valgt lugarkategori
 • Helpensjon om bord
 • Byrundtur i både Santiago og Buenos Aires
 • Middag og tangoshow i Buenos Aires
 • Utflukt til El Tigre-deltaet med lunsj
 • Stort aktivitet- og underholdningsprogram om bord
 • Serviceavgift /tips til besetning
 • Reiseleder fra Norge (ved min. 25 påmeldte)

IKKE INKLUDERT

 • Utflukter i løpet av cruiset, se her for utfluktsmuligheter 
 • Drikkevarer
 • Tips til lokale guider
 • Personlige forsikringer feks.  reise- og avbestillingsforsikring

 

UTFLUKTER
Coral Princess tilbyr en rekke utflukter i alle havnene skipet besøker. Utfluktene kan forhåndsreserveres. Priser og mer informasjon om utfluktene sendes ut ca. 3 måneder før avreise.

VAKSINASJON
Det er ingen obligatoriske vaksinasjoner for reise til de landene denne turen omfatter. Kontakt din fastlege for andre spørsmål angående helse på reisen.

REISEVILKÅR
Reisevilkårene er grunnlag for både dine rettigheter som reisende og våre som arrangør. Alminnelige vilkår for pakkereiser og Escape Travels reisebetingelser får du ved å gå inn på www.escape.no

 • Coral Princess

Lugarkategorier

 • Innvendig lugar

  Ca. 15-16 kvadratmeter
  Enten 2 enkle eller en dobbeltseng
  Kjøleskap
  Flatskjerm
  24-timers romservice
  Klesskap, skrivebord, hårføner og fine baderomsfasiliteter
  Safe

 • Utvendig lugar

  Ca. 15-16 kvadratmeter
  Enten 2 enkle eller en dobbeltseng
  Kjøleskap
  Flatskjerm
  24-timers romservice
  Klesskap, skrivebord, hårføner og fine baderomsfasiliteter
  Safe

 • Balkonglugar

  Ca. 20-22 kvadratmeter inkludert balkong
  Balkong med 2 stoler og et bord
  Skyvedør fra med vinduer fra gulv til tak
  Enten 2 enkle eller en dobbeltseng
  Kjøleskap
  Flatskjerm
  24-timers romservice
  Klesskap, skrivebord, hårføner og fine baderomsfasiliteter
  Safe