Cruise til Papua Ny Guinea, Australia og Det Sørlige Stillehav

/ Pulserende storby og paradisøyer

Bli med cruiseskipet Sun Princess på en fantastisk reise «down under» med den storslagne verdensmetropolen Sydney og et av verdens minst utforskede områder: Papua Ny Guinea. Mer eksotisk blir det ikke!

På Papua Ny Guinea (PNG) kan vi virkelig bruke ordet «eksotisk» med god grunn. Fremdeles er det deler av øyene som ikke er utforsket, og menneskene her har holdt på den eldgamle kulturen og tradisjonene sine. Her kan det bli spennende møter med vennlige folk, som også er nysgjerrige på oss. Papua Ny Guinea er også et sjeldent fuglemekka, og det oppdages stadig nye arter av paradisfugler . Er du heldig kan du bli blant de første til å se nye paradisfugler!

Gled deg til:

 • Hele fire dager i Sydney med sightseeing
 • Vinskole i en av verdens mest spennende vinregioner
 • Privat omvisning på Operahuset i Sydney
 • Nydelige sydhavsstrender med palmer og kritthvit sand
 • Sjansen til å oppleve et av verdens mest avsidesliggende områder og hils på lokale stammefolk
 • Det fargerike livet i korallrevet – her er noen av verdens beste dykkesteder
 • Storbyliv og koalapark i Brisbane

Og ikke nok med det:

 • Nydelig mat og fantastiske show hver dag ombord
 • Trivelig og kunnskapsrik reiseleder fra Escape med på hele reisen
 • Personlig oppfølging fra A-til-Å
Last ned reiseprogram
Reiseleder
Anne Bisgaard

Avreiser

Ditt utvalg
 • Avreisedato 17.03.2020
 • Avreisested Oslo Lufthavn
 • Tilgjengelighet Utsolgt
 • Dager 21 dager
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Avreise Oslo og mellomlanding i Doha

Vi møtes på Gardermoen og tar morgenflyet med Qatar til Doha. Der får vi en kort mellomlanding før vi fortsetter til Sydney.

Dag 2

Ankomst Sydney

Vi ankommer Sydney kl 18.30 lokal tid og blir kjørt rett til hotellet for innsjekk og en god natts søvn.

Det verdensberømte operahuset i Sydney.
Dag 3

Sydney og heldagsutflukt

I dag skal vi oppleve Sydney! Sydney har på 200 år utviklet seg fra å være en britisk straffekoloni til en internasjonal metropol og et av de mest populære reisemålene på den sørlige halvkule. Sydney har et varmt og solrikt klima året rundt, og et utall av attraksjoner å tilby sine besøkende og massevis av spennende attraksjoner.

Og ikke minst er byens innbyggere usedvanlig joviale og pratsomme. Spesielt etter sommer-OL i 2000 har Sydney opplevd en turistboom, og Sydneys fasiliteter er også blitt betydelig bedre.

Sydney er Australias største by og ligger på den sørlige østkysten, omtrent på samme breddegrad som Cape Town og Buenos Aires. Selv om det har bodd mennesker i området i rundt 40 000 år, begynner ikke Sydneys moderne historie før i 1770, da kaptein James Cook seilte inn i Botany Bay. Han kalte landet New South Wales og gjorde krav på det for England, som på denne tiden var på utsikt etter et sted å deportere sine bråkmakere til.

18 år senere, i 1788, ankom kaptein Arthur Phillip med det første skipet som var fylt med tusen dømte fanger, og grunnla en straffekoloni på Sydney Cove på Port Jackson. Kolonien var stadig i strid med de lokale aboriginerne, og svært mange av disse døde av sykdommer britene hadde med seg. Kolonien vokste raskt og ble i 1842 erklært som Australias første by.

I 1870 var det rundt 200 000 innbyggere i Sydney. I dag har Sydney vokst til en stor by med over 4,5 millioner innbyggere og er det økonomiske senteret i Australia. Sydney er også landets fremste turistattraksjon, først og fremst verdenskjent for de tre landemerkene Operahuset, Bondi Beach og Harbour Bridge.

Bondi beach - den fantastiske stranden utenfor Sydney.
Dag 4

Utflukt til Hunter Valley og Vinkurs

Denne dagen skal vi på en heldagsutflukt til vindalen Hunter Valley. Vi skal også delta på et to timers vinkurs hvor vi får smake spennende viner fra denne regionen.

Hunter-regionen ligger ca 12 mil nord for Sydney, og her finner du byer som Newcastle og Lake Macquarie – for mange synonymt med vinproduksjon. Etter Barossa Valley og Riverina- regionen er Hunter Valley Australias mest kjente vinområde med over 150 forskjellige produsenter. Her finner vi kjente vinhus som Tyrrell’s, Wyndham, Lindeman, Drayton og Tulloch. Vi nyter en sen lunsj i vakre omgivelser før vi begir oss tilbake til Sydney

 

 

Nydelig landskap i Hunter Valley.
Dag 5

Innsjekk på skipet

Avreise med Sun Princess kl. 16.00

Etter frokost sjekker vi ut fra hotellet og blir kjørt til havnen hvor Sun Princess venter på oss, skipet som skal være hjemmet vårt de neste 15 dagene. Etter innsjekk kan du gå rett til lunsj, se deg litt om på skipet eller slappe av på lugaren. Før vi seiler vil det være en sikkerhetsøvelse for samtlige gjester som det er obligatorisk å delta på.

Før middag samles vi til en drink sammen med reiselederen i en av skipets hyggelige barer.

Skipet ligger klart for å ta imot oss.
dag 6 - 8

Til sjøs på vei mot Papua Ny Guinea

Nyt en deilig avslappende dag til sjøs hvor du gjør deg litt kjent på skipet og alt det har å tilby og gleder deg til alle de fantastiske destinasjonene du snart skal få oppleve!

Enorme fjellmassiver, frodige og fruktbare daler, innbydende strender og koralløyer og noen av verdens beste dykkesteder – Papua Ny Guinea er et land med vill naturlig skjønnhet og eventyrlig flora og fauna. Det er også det landet i Stillehavet som kanskje best har holdt sine tradisjoner ved like.

38 av verdens 43 kjente paradisfugler hører til her, sammen med utallige sommerfuglarter og nærmere 2000 ulike orkidéarter. Ikke rart dette blir sett på som et paradis …

Her har menneskene også holdt på sine gamle tradisjoner, og de forskjellige stammene har ulike danser og ritualer vi skal få se litt av. Sjekk videoen under, så ser du noe av mangfoldet:

Sun Princess har supert tilbud om bord, men noen ganger er det nok å bare nyte utsikten fra skipet.
Dag 9

Kawanasausau Strait & Milne Bay gjennomseiling

Innseiling kl. 06.45, utseiling kl 07.15

Når vi seiler gjennom Kawanasausau-sundet, kan vi blant annet se de vakre øyene Samarai og Sariba. Milne Bay er for øvrig verdenskjent for sine korallrev og dykkermuligheter. Disse revene er kjent for et av verdens rikeste undervannsfauna, så her er det nok minst like spennende og vakkert under vann som over!

I dette området finner du også noen av verdens mest avsidesliggende sivilisasjoner og steder, hver med sin særegne kultur og lokale tradisjoner.

Disse øyene har nok ikke naboen sett!
Dag 9

Alotau / Papua Ny Guinea

Ankomst kl. 09.00, avreise kl 20.00

Alotau er provinshovedstaden til Milne Bay. Byen hadde en viktig rolle i 2.verdenskrig, og du kan fortsatt se spor etter dette her.

I byen bør du få med deg et av markedene. Hit kommer det handelsreisende fra de nærliggende øyene for å selge produktene sine, så her får du et fint innblikk i dagliglivet.  Du kan også oppleve lokal tradisjonell dans med kundu-trommer og fargerike lokale kostymer.

 

Stammedans kan vi også få se på Papua Ny Guinea.
Dag 10

Conflict Islands / Papua Ny Guinea

Ankomst kl. 07.00, avreise kl 18.00

Ikke la deg lure av navnet, dette er kanskje det nærmeste man kommer paradis på jord. Sør for Milne Bay-regionen ligger et  idyllisk øylandskap bestående av 23 øyer. Dette er av forskere regnet for å være det største biologiske mangfoldet på noe korallrev i verden. Men hvorfor heter det Conflict Islands? Jo, det er oppkalt etter skipet som oppdaget dem på 1880-tallet, HMS Conflict. Ikke spesielt mye konflikter her, altså.

Øygruppen ligger ca 80 kilometer fra det nærmeste punktet til Papua Ny Guinea og er så avsidesliggende at de ca 30 menneskene som bor her har hele 7  km2 å boltre seg på. Siden det ligger å avsides, er cruise den beste måten å oppleve disse øyene på. Her kan du bade, snorkle, padle, eller bare nyte livet på de vakre strendene.

Vakre strender på Conflict Islands – ikke mye tegn til konflikter her!
Dag 11

Kitava / Papua Ny Guinea

Ankomst kl. 07.00, avreise kl 16.00

Kitava er en av Torbiand-øyene, en øygruppe av korallatoller utenfor den østlige kysten av New Guinea. Kitava-øya og de andre Trobriand-øyene er kjent for sin kultur og store hager med rotgrønnsaken yam.

Populære ting du kan se og gjøre på øya er alt fra gravhuler og ferskvannshull til å gå flotte landsbyturer.

En del av sjarmen til øya er at den ikke er utviklet av vestlige standarder. På øya får du muligheten til å komme litt vekk og nyte stillheten. Personlige nødvendigheter som solkrem, flaskevann og insektsmiddel må du ta med selv.

 

Øyliv på Kitava. Her lever de etter sine gamle tradisjoner.
Dag 12

Rabaul / Papua Ny Guinea

Ankomst kl. 08.00, avreise kl 17.00

Rabaul er en by i provinsen East New Britain i Papua Ny-Guinea. Byen var hovedstaden i provinsen, helt til den ble ødelagt av vulkanutbrudd i 1994. Regnet av aske fikk 80% av bygningene til å kollapse. Som følge av dette, ble hovedstaden flyttet til Kokopo, omtrent 20 kilometer unna.

Det finnes restauranter overalt, selv om kvaliteten nok kan variere hvis du er langt unna byene eller turiststedene. Du bør absolutt prøve deg på tradisjonell mat hvis du har sjansen, gjerne en «mumu» med grillet svinekjøtt, søtpoteter, ris og tropiske frukter.

Drar du helt til Papua Ny Guinea, må du selvsagt ha med deg noen suvenirer hjem. Det finnes bra med lokalt håndarbeid å kjøpe, spesielt er utskjæringer i tre av meget god kvalitet. Trenger du å handle andre ting og er i Port Moresby, så er Boroko shoppingsenter stedet.

Mount Tavuruvur, vulkanen i Rabaul.
Dag 13

Kiriwina Island / Papua Ny Guinea

Ankomst kl. 09.00, avreise kl 18.00

Kiriwina Island ligger i Papua Ny Guinea Milne Bay-provinsen. Det er den største og mest befolkede av Trobriand-øyene og hjemmet til en stort sett uberørt kultur.

Det første du vil legge merke til ved ankomst, er et krystallklart vann og jungelkledde klipper. Med en vakker strand og hundrevis av lokalbefolkningen som samles for å hilse på skipet, gir det en fantastisk kulturell opplevelse.

Hvis du ønsker å snorkle, må du ta med eget utstyr. Prøv å ha noen papuanske kina med deg som veksel (den lokale valutaen), australske dollar er dyrt for beboerne. Beboerne vet akkurat hvor de perfekte stedene for å snorkle å bade er, spør dem! Og til slutt, ikke glem å være imøtekommende og vennlig, som beboerne her er. Vennligere folk skal du lete lenge etter!

Og husk – alt som tas med i land må tas med om bord igjen. Dette er et av verdens mest urørte naturområder.

Kiriwina Island sett fra cruiseskipet.
Dag 14

til sjøs

Nyt dagen til sjøs, Du velger om du vil ha frokost på den private balkongen din, i buffeten eller à la carte-restauranten.

På skipet kan du være med på alt fra spinningtimer til kor, serviettbrettekurs eller en forelesning. Her blir det ikke lett å finne et kjedelig øyeblikk! Men om du bare vil slappe av og hvile øynene på horisonten eller lese ei god bok, er det selvsagt opp til deg.

Skipet byr på mange underholdningsalternativer på en sjødag,
Dag 15

Honiara (Guadalcanal) / solomon Islands

Ankomst kl. 07.00, avreise kl 17.00

Guadalcanal er den største øya blant Salomon-øyene i Stillehavet, og Honiara er hovedstaden. Guadalcanal ble annektert av britene 1893 som del av protektoratet Solomon Islands. Under 2. verdenskrig ble øya erobret av japanerne i 1942 og sterkt befestet, og gjenerobret av amerikanerne etter harde kamper 1943.

På øya kan du blant annet dra på museum, se på fossefall, dykke eller se på flotte blomsterarter.

Honiara på Solomon Island.
Dag 16-17

Til sjøs

Lyden av bølgeskvulp og en behagelig gynging har gitt oss en god natts søvn, og vi våkner opp til en ny sjødag om bord. Les en god bok på dekk, nyt en lang lunsj i restauranten eller skjem deg bort i skipets spa.

På sjødager serveres det også en deilig lunsj i skipets hovedrestaurant.

Det er livemusikk på dekk, du kan spille bingo i teateret, gå på forelesinger eller delta på quiz. Vil du være mer aktiv, kan du bli med på dansekurs i forskjellige dansestiler, eller det blir arrangert turer bak kulissene for den som er interessert i cruiselivet.

Godt å slappe av på skipet mellom alle opplevelsene.
Dag 18

Brisbane / Australia

Ankomst kl. 08.00, avreise kl 16.00

Storbyen Brisbane med sine ca 2 millioner innbyggere er utelivsbyen i Australia. Perfekt for turister med sine attraksjoner, og ikke minst nærhet til the Gold Cost. Brisbane er sterkt knyttet til elven som renner gjennom byen, og kalles derfor ofte for The River City.  Men enda mer populært er nok kallenavnet «Brissie». Folk i Australia elsker ordforkortelser.

Turisme er viktig for Brisbane, og det er vel kun Sydney og Melbourne som har flere turister på besøk. Brisbane er ikke minst kjent for å ha et pulserende uteliv og en rekke fantastiske parker og grønne oaser.  I dette inkluderer vi verdens første koalapark! Parken, som åpnet allerede i 1927, heter Lone Pine Koala Sanctuary og byr på tasmanske djevler, ormer, øgler og mye mer i tillegg til koalabjørner.

Brisbane har en imponerende skyline, og storbyen står ikke tilbake for noen metropol når det gjelder bypuls. I tillegg har byen subtropisk klima og kort vei til en av verdens flotteste kystlinjer, herunder feriebyen Gold Coast og nærliggende Surfers Paradise.

Brisbane, Australia -En moderne by med mange rekreasjonsmuligheter.
Dag 19

Til sjøs

Cruiset nærmer seg slutten. Bruk den siste sjødagen til å fordøye alle inntrykkene fra cruiset og de interessante havnene vi har besøkt. I dag er det muligheter til å handle litt reisegaver til venner og kjente i skipets butikker, se et flott show, eller nyte et deilig måltid.

Dersom du er av den litt mer rastløse typen, kan skipets velutstyrte treningssenter få ut litt lopper av blodet. Her kan du være med på yoga- eller spinningtimer, eller ta treningen i eget tempo. Det fins også badstue om bord, hvis du føler for å svette litt ekstra…

Dag 20

Sydney / Australia og hjemreise

Vi ankommer Sydney tidlig om morgenen kl 07.00 og blir kjørt til vårt daghotell. Her kan du få en hel dag til å se deg rundt i denne byen på egenhånd, handle litt eller nyte et glass på Operabar med utsikt over hele havnen. Vil du oppleve det australske dyrelivet, anbefaler vi et besøk på Toronga Zoo eller Sydney Aquarium.  Står shopping på programmet, har de store motemagasinene i byen alt man kan ønske seg, eller ikke viste man trengte…

Om kvelden sjekker vi ut av hotellet og begir oss mot flyplassen og hjemreise til Norge

Sydney Harbour Bridge er den største i sitt slag i verden, og den har også fått tilnavnet ‘The Coat Hanger (Kleshengeren).
dag 21

ankomst Norge

Vel hjemme etter en mellomlanding i Doha takker vi for denne gang og ønsker på gjensyn.

Lugarkategorier

 • Penthouse Suite P3

  • Ca 50 m2
  • Senger som kan slås sammen til én stor
  • Minibar
  • Flatskjerm-TV
  • Privat bad med dusj
  • 100% bomusllsengetøy
  • Kostnadsfritt 24 timers romservice
  • Romslige skap
  • Hårføner og baderomsprodukter
  • Skrivebord
  • Safe

  Tillegg for Suitegjester:

  Les mer om alle dine EKSTRA suitefordeler HER

 • Balkonglugar

  • Ca 20 m2
  • Senger som kan slås sammen til én stor
  • Minibar
  • Flatskjerm-TV
  • Privat bad med dusj
  • 100% bomusllsengetøy
  • Kostnadsfritt 24 timers romservice
  • Romslige skap
  • Hårføner og baderomsprodukter
  • Skrivebord
  • Safe
 • Vinduslugar

  • Ca 15- 18 m2
  • Senger som kan slås sammen til én stor
  • Minibar
  • Flatskjerm-TV
  • Privat bad med dusj
  • 100% bomusllsengetøy
  • Kostnadsfritt 24 timers romservice
  • Romslige skap
  • Hårføner og baderomsprodukter
  • Skrivebord
  • Safe
 • Innvendig lugar

  • Ca 15 m2
  • Senger som kan slås sammen til én stor
  • Minibar
  • Flatskjerm-TV
  • Privat bad med dusj
  • 100% bomullsengetøy
  • Kostnadsfritt 24 timers romservice
  • Romslige skap
  • Hårføner og baderomsprodukter
  • Skrivebord
  • Safe

Reisebetingelser

Prisen inkluderer:

 • Fly med Qatar Airways til Sydney t/r
 • 1 x 30 kilo innsjekket bagasje per person
 • Setereservasjon
 • Transport fra flyplass til hotel
 • 3 netter på hotel i Sydney i forkant av cruiset
 • Heldagsutflukt med lunsj og middagpå dag 2
 • Heldagsutflukt med lunsj og vinkurs i Hunter Valley
 • 15 netters cruise i valgt lugar ombord på Sun Princess
 • Samtlige måltider ombord
 • Samtlige skatter og avgifter
 • Forhåndsbetalt tips
 • Det meste av show og underholdning ombord
 • Transport fra skip til hotel
 • Daghotel i Sydney siste dag
 • Transport hotel til flyplass
 • Visum til Australia
 • Erfaren reiseleder fra Escape med på hele reisen

Prisen inkluderer ikke:

 • Drikkevarer
 • tips til guide og sjåfør på utflukter
 • Utflukter under cruiset
 • Visum til Puapa Ny Guinea på AUD 6 per person som organiseres ombord
 • Oppgradering til Business og tilslutning fra andre steder i landet
 • Reise- og avbestillingsforsikring

 

PASS OG VISUM
Alle må ha visum til Australia. Som en service til våre gjester organiserer Escape dette.

VIKTIG INFORMASJON

Cruise er meget tilpasset bevegelseshemmede. Vi vil alikevel informere at ilandstigning med småbåter forekommer ofte på denne reisen og fremkommeligheten på øyene som besøkes mer ikke anbefalt sterkt bevegelseshemmede.

Man må da være i stand til å gå av og på en tenderbåt. Man må også være i stand til å gå av og på busser i forbindelse med utflukter.

Rederiet forbeholder seg retten til å endre programmet og seilingsruten som følge av vær eller andre uforutsette hendelser.

Spesielle behov på flyreisen og underveis på turen, som allergier og andre behov, må det opplyses om ved påmelding.

Vi vil få fast tid til middag men ønsker man andre tider eller å sitte forseg selv kan man også dette.

Samtlige pass må ha 6 måneders gyldighet etter hjemkomst

Med forbehold om endringer og skrivefeil.

 

AVVIKENDE REISEVILKÅR
Vi belaster et depositum på kr 3500 pr. person på våre gruppecruisereiser.