Den store rundreisen i Sør-Amerika

/ Én reise – seks land

Antakelig er det en gang i livet du opplever seks land i Sør-Amerika på én og samme reise, og vi gleder oss til å ta deg med på det som garantert blir et minne for livet! Bare se på den fristende reisemenyen:

 • Peru: Lima, inkahovedstaden Cusco, magiske Machu Picchu og Titicacasjøen
 • Bolivia: Copacabana, Altiplano, La Paz og fjellkjeden Cordillera Real
 • Chile: Santiago, Valparaiso ved Stillehavet og kryssing av Andesfjellene
 • Argentina: Mendoza, Buenos Aires og fossefallene i Iguazú
 • Uruguay: Rio de La Plata, Montevideo og Colonia del Sacramento
 • Brasil: Rio de Janeiro med Corcovado, Sukkertoppen, Ipanema og Copacabana

I Peru og Bolivia får du oppleve Machu Picchu og indianersamfunn som knapt har endret seg siden inkatiden. Stikkord for Chile og Argentina er pulserende storbyliv, vakre tangotoner, vingårdsbesøk og kryssing av de mektige Andesfjellene. Det blir en avstikker til Uruguay før reisen fortsetter til de mektige Iguazú-fossene på grensen mellom Brasil og Argentina. Reisen rundes av med rolige dager ved Copacabana-stranden i Rio de Janeiro.

Last ned reiseprogram
 • Pris fra 68 890,-
 • Første tilgjengelige avreisedato 30.10.2020 (1 avreisedatoer)
 • Varighet 25 dager
 • Norsk Reiseleder fra Escape Travel

Avreiser

Ditt utvalg
 • Avreisedato 30.10.2020
 • Avreisested Oslo Lufthavn
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 25 dager
 • Priser fra 68 890,-
 • Peru
 • Pisac Peru
 • Cuzco, Peru
 • Peru Taquile
 • Titicacasjøen Peru Uros
 • Suvenirsalg i Cusco, Peru
 • Lama Arequipa Peru
 • Chile Santiago Andes
 • Colorful Valparaiso
 • Argentina Buenos Aires tango
 • Buenos Aires La Boca Argentina
 • Buenos Aires Argentina
 • Rio de Janeiro Brasil
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Fra Norge til hovedstaden Lima i Peru

Morgenavgang med KLM fra Oslo, via Amsterdam hvor vi bytter fly. Ankomst Lima  om kvelden. Etter pass- og tollkontroll møter vi vår lokale guide som tar oss med buss til vårt sentralt beliggende hotell i den hyggelige bydelen Miraflores, som ligger ved havet ca 15 km fra sentrum av Lima. Etter en lang flyreise og 6 timers tidsforskjell, blir det godt å finne sengen. Men hvis noen ønsker å spise middag før man går til ro, legger reiseleder til rette for det. (Enkel servering om bord)*

Dag 2

Lima: Spanias viktigste koloni-by i Sør-Amerika

Etter frokost er det omvisning i Lima, hvor de viktigste severdighetene er fra byens tid under det spanske kolonistyret. Lima er den største byen vest for Andesfjellene. I Miraflores kan man oppleve hyggelige butikker og restauranter, mens gamlebyen har en rekke praktfulle bygninger fra kolonitiden. Vi skal besøke Larco-museet som blant annet har en imponerende samling av keramikk fra tidlig peruansk historie. Byturen blir avsluttet med lunsj på en hyggelig restaurant med utsikt over Stillehavet. I kveldingen blir det informasjonsmøte på hotellet om programmet framover. Deretter tilbyr reiseleder en tur til fots i nærmiljøet i Miraflores, og for dem som vil, blir det felles middag (ikke inkludert) på en bedre restaurant i gangavstand til hotellet. (Frokost og lunsj)

Det gamle sentrum i Lima
Dag 3

Fra Lima til Urubamba-dalen

I dag flyr vi til Cusco som ligger på 3400 meters høyde. Herfra går turen til inkabyen Pisaq som ligger i det vakre dalføret Urubamba som var inkaenes maiskammer. Vi besøker byen og spiser lunsj, før vi sjekker inn på vårt hotell i landsbyen Yucay litt lenger nede i dalen. For å redusere risikoen for høydesyke har vi lagt opp til et forholdsvis rolig program i ettermiddag. Det er viktig å la kroppen venne seg til høyden slik at man ikke blir uvel og må stå over besøk på noen av de store attraksjonene. Urubamba ligger «relativt lavt» på ca 2900 meter og er et egnet sted for akklimatisering. Dalen er grønn, frodig og omgitt av fjell som strekker seg opp mot 5700 meters høyde. Oppholdet her trekkes ofte frem som et uventet høydepunkt på reisen. (Frokost og lunsj)

Pisaq - en fascinerende indianerlandsby
Dag 4

Inkabyen Machu Picchu og videre til Cusco

Etter en tidlig frokost kjører vi til jernbanestasjonen i Ollanta. Herfra tar vi toget mellom mektige fjell langs Vilcanota-elven til Aguas Calientes. Vi fortsetter med buss på veien som svinger seg opp til de imponerende og spektakulære ruinene av inkabyen Machu Picchu. Den er et fantastisk vitnesbyrd om en av de største sivilisasjonene i Amerika før Columbus. Inntrykket av ruinene blir forsterket av det fantastiske landskapet. Machu Picchu ble oppdaget av den amerikanske arkeologen Hiram Bingham i 1911 etter å ha vært gjemt og dekket av vegetasjon i nesten 500 år. I løpet av 100 år bygget inkaene Machu Picchu med stjerneobservatorium, soltempler og vannsystemer i stein. Byen ble av mystiske grunner forlatt i 1532. De spanske conquistadorene fant byen forlatt, og den er fremdeles godt bevart. Lunsjen inntar vi i Aguas Calientes, landsbyen i bunnen av dalen. Om ettermiddagen blir det avreise til Cusco med tog og buss, og vi sjekker inn på vårt hotell som ligger sentralt i byen. (Frokost og lunsj)

Dag 5

Inkaenes hovedstad Cusco var solens hjemsted

Denne formiddagen blir det en bytur til fots sammen med reiseleder, for å bli kjent i sentrum. Reiseleder legger også til rette for dagens lunsj (ikke inkludert). Om ettermiddagen skal vi bli kjent med severdigheter i Cusco og områdene omkring. Vi besøker blant annet Sachsayhuamán, som kanskje var det viktigste seremonielle stedet i inkaimperiet. Det er en imponerende konstruksjon av steinblokker på opptil 40 tonn! Vi besøker også det gamle soltemplet, Koricancha, og byene vakre katedral. Hjertet i inkaenes rike er i dag en av kontinentets vakreste byer. Cusco er preget av spansk kolonistil, men arven fra inkaene er aldri langt unna. I grunnmurer og festningsruiner kan du fremdeles beundre inkaenes steinhoggerkunst, og omegnen er preget av deres terrasserte jordbruksområder med høy fruktbarhet. Om kvelden blir det felles middag med det peruansk sang og musikk på restaurant Tunupa. (Frokost og middag)

Cusco - hovedstaden i det gamle inkaimperiet
Dag 6

Fra Cusco til Titicacasjøen

Vi forlater Cusco med buss tidlig om morgenen for å kjøre over høyslettene i Andesfjellene, som gjerne blir kalt Altiplano. Utsikten underveis er svært vakker, og vi stanser på severdighetene Raqchi og Andahuaylillas for omvisning.
Underveis blir det lunsj på restaurant Felipon. Vi ankommer byen Puno ved kveldstid og sjekker inn på vårt hotell ved bredden av Titicacasjøen. (Frokost og lunsj)

Dag 7

Sivøyer og inkakultur på Titicacasjøen

Puno ligger ved Titicacasjøen som er Sør-Amerikas største og verdens høyest beliggende navigerbare innsjø. Sjøen ligger på 3815 m og har et flateinnhold like stort som Rogaland fylke. Sjøen strekker seg langt inn i Bolivia og både Peru og Bolivia har marinefartøy på sjøen. Etter frokost besøker vi de flytende sivøyene hvor Urosindianerne lever sitt tradisjonelle liv. Herfra setter vi kursen mot øya Taquile som ligger et par timers båttur borte. Inkaindianerne bor her temmelig isolert, og livet er upåvirket av det meste som har skjedd i landet siden spanjolene raserte Inkakulturen for 500 år siden. Samfunnet på Taquile er ganske enestående: Vi kommer til en øy i dobbelt forstand – en øy i Titicacasjøen og en øy i verdens folkehav – upåvirket av støy og stress og børsnoteringer! De gir oss innblikk i sine daglige sysler. Blant annet strikker mannfolkene på Taquile de flotteste luer og vanter i avanserte mønstre og kvinnene vever bånd og belter i de vakreste fargespill. Taquile har en enestående natur og en fantastisk beliggenhet! Lunsjen blir på en lokal familiedrevet restaurant på Taquile. Sen ettermiddag er vi tilbake i Puno. (Frokost og lunsj)

Urosøyene på Titicacasjøen
Dag 8

Til hovedstaden La Paz i Bolivia

Fra Puno går turen videre til La Paz, Bolivias administrative hovedstad. Første etappe tar oss til byen Copacabana (stranden i Rio er oppkalt etter denne byen!), og når vi nærmer oss La Paz, ser vi Cordillera Real, et av de flotteste fjellområdene i Andesfjellene. Underveis blir det et besøk hos Limachi-familien som bygde båtene «RA II» og «Tigris» som Thor Heyerdahl benyttet på sine ekspedisjoner. La Paz ligger om lag 3600 meter over havet og er svært imponerende med sin bebyggelse i de bratte fjellsidene. Kontrasten mellom hovedstedene i Peru og Bolivia er enorm. Bolivia er et av Sør-Amerikas minst utviklede land, og indiansk urbefolkning utgjør flertallet av befolkningen. Lunsj blir tilrettelagt i Copacabana og felles middag blir inntatt på hotellet om kvelden. (Frokost og middag)

La Paz i Boliva by night
Dag 9

La Paz, Aymara-indianernes høyborg

Om formiddagen skal vi på byrundtur i La Paz. Hver eneste gate og hvert hjørne i denne byen skjuler historiske skatter, indiansk mytologi og tradisjoner fra tidlig spansk tid i Amerika. Vi besøker byens sentrum fra spansk kolonitid, det spennende «heksemarkedet» og deretter drar vi til Månedalen, der jorderosjonen gir oss et utenomjordisk inntrykk. Det blir lunsj underveis. Resten av dagen er satt av til fritid hvor du kan utforske byen på egen hånd. (Frokost og lunsj)

Jaen-gaten i La Paz, Bolivia
Dag 10

Fly til Santiago de Chile

Etter frokost går turen til flyplassen for avreise til Chiles hovedstad Santiago. Vi ankommer Santiago hvor en ny guide venter for å ta oss inn til hotellet i sentrum. Reiseleder legger til rette for felles middag om kvelden (ikke inkludert) for dem som har lyst til å spise sammen.

NB: Det er veldig strenge regler for import av frukt og matvarer inn til Chile. Dersom du har med deg mat eller frukt, man oppgi dette på tolldeklarasjon som man må fylle ut ved innreise. (Frokost)

Variert arktitektur på Plaza de Armas i Santiago.
Dag 11

Pulserende byliv i Chiles hovedstad, Santiago

Chile er et langstrakt land med 4300 km kystlinje på en smal stripe mellom Stillehavet og Andesfjellene. Chiles hovedstad, Santiago de Chile, er en elegant metropol ved foten av fjellene. Med sine storslåtte bygninger, parker og plasser har denne byen en urban og livlig atmosfære med rikt kulturtilbud. Her finner vi staselige minner fra kolonitiden og moderne arkitektur side om side. I dag skal vi bli kjent i Santiago. Vi får se offisielle bygninger og travle handlegater. Hovedgaten, den brede Avenida O’Higgins, går tvers gjennom byen. Plaza de Armas er omgitt av praktbygninger, og fra høyden Cerro Cristóbal får vi oppleve en flott utsikt over byen. Det blir felles lunsj og ettermiddagen kan man benytte til å utforske byen på egen hånd. Reiseleder er behjelpelig med forslag til hva man kan se og gjøre, og foreslår spisested for kveldens middag (ikke inkludert). (Frokost og lunsj)

Santiago med de mektige Andesfjellene i bakgrunnen.
Dag 12

Kystbyene ved Stillehavet: Valparaiso og Viña del Mar

Vi starter dagen med en utflukt til Valparaiso, Chiles største havneby. I Valparaiso blir det byrundtur. Byen står på Unesco sin verdensarvliste, og er både spennende og sjarmerende. Den hører til blant verdens mest kuperte byer, og har mange «klatrende» sporveier à la Fløibanen og trikkene i Lisboa. Det er en fascinerende fasett av trapper, bratte gater og fargerike hus som klamrer seg til de bratte åskantene. Vi vandrer i pittoreske omgivelser øverst i byen, besøker museet som var hjemmet til forfatteren Pablo Neruda (som fikk Nobels litteraturpris i 1971) og ender opp på torget. Neste stopp blir for lunsj i den nærliggende og sjarmerende byen Viña del Mar, også kalt Hagebyen. Dette er Chiles mest populære badested. I kveldingen er vi tilbake på vårt hotell i Santiago. (Forbehold om at rekkefølgen i besøkene kan bli snudd denne dagen.) (Frokost og lunsj)

Motiv fra Valparaiso ved Stillehavet.
Dag 13

Over Andesfjellene til Mendoza, Argentina

I dag opplever vi bokstavelig talt et av høydepunktene på reisen. Vi forlater Santiago med buss tidlig om morgenen, og fra metropolen snirkler veien seg oppover mot fjellovergangen på ca 3500 meter. Utsikten er fantastisk med de majestetiske Andesfjellene i alle sine utrolige farger. På klare dager kan man se fjellet Aconcagua som rager nesten 7000 meter over havet. Turen tar 7-8 timer (avhengig av kø ved grensepassering og annen trafikk). Det blir noen stopp for å nyte det storslagne landskapet, og vi legger til rette for lunsj underveis. Etter en flott dag med mange synsinntrykk kommer vi frem til hotellet, som ligger sentralt i byen Mendoza på østsiden av Andesfjellene. (Frokost)

Fine dager i Mendoza venter oss.
Dag 14

Vinmakerbyen Mendoza

Mendozaprovinsen produserer rundt 70 prosent av Argentinas vin. De store vinmarkene ligger i skråningene og platåene mot Andesfjellene, som beskytter mot regn fra vest. Kjølige vintrer og varme somrer med begrenset nedbør, gjør at man her finner Argentinas beste viner. Vi starter dagen med å gjøre oss kjent i byen. Mendoza ligger ved foten av Andesfjellene og ble grunnlagt i 1861. Mendoza er i dag en moderne by, hvor den store parken, Parque San Martin, er en flott attraksjon med over 700 treslag og 110 forskjellige eksotiske dyrearter. Mendoza er en enkel by å orientere seg i, og det er en fin shopping-by med mange gågater i sentrum. Turen vår fortsetter til en av de kjente vingårdene med informasjon og prøvesmaking, og hvor besøket avsluttes med en velsmakende lunsj! Ettermiddag og kveld er til fri disposisjon i Mendoza. (Frokost og lunsj)

Dag 15

Fra Mendoza til Buenos Aires

I dag går turen til flyplassen for videre transport til Buenos Aires. Vi er framme omtrent midt på dagen og finner raskt fram til et sted der vi kan kjøpe oss lunsj. Etter at vi har sjekket inn på hotellet sentralt i byen, tilbyr reiseleder en tur til fots gjennom gågaten Calle Florida og sentrale bydeler. Buenos Aires har fått tilnavnet Sør-Amerikas Paris på grunn av de lange og brede bulevardene, de storslåtte paleene, de pittoreske gatene, de elegante forretningsstrøkene og de grønne parkene. Reiseleder foreslår en passende restaurant for de som ønsker å spise samlet om kvelden. (Frokost)

9. juli avenyen i Buenos aires.
Dag 16

Buenos Aires: Sør-Amerikas Paris og Argentinas hovedstad

I dag skal vi på byrundtur i denne storartede byen. Vi starter i bydelen Palermo nord for sentrum. Videre drar vi til elegante Recoleta, kjent for sin italienske og franske arkitektur og det store shopping- og restauranttilbudet. Her besøker vi den berømte kirkegården der Evita Perón ligger gravlagt. Deretter går turen til sentrumsområdet som vitner nasjonens fødsel, og videre til det berømte og fargerike La Boca-distriktet. Vi avslutter vår byrunde i San Telmo, som er den eldste av bydelene i Buenos Aires, og som er særlig kjent for sine mange antikvitetsbutikker. Intet besøk i Buenos Aires er komplett uten å oppleve tangoen. Om kvelden skal vi skal oppleve den berømte dansen med et feiende show med middag på et av de berømte Tango-husene. (Frokost og middag)

Fargerike fasader i nabolaget La Boca, Buenos Aires
Dag 17

Over Rio de la Plata til Montevideo, Uruguay

Etter frokost går turen til havnen for å krysse havbukten Rio de la Plata til Uruguay. Vi går i land i hovedstaden Montevideo, der nye severdigheter står for tur. Vi kjører langs den berømte Avenida 18 de Julio til Plaza Independencia og fortsetter til den gamle bydelen med katedral og rådhus. Vi får se flotte parkanlegg og de kjente skulpturene «La Diligencia» og «La Carreta» av billedhoggeren José Belloni. Langs Rio de la Plata kjører vi gjennom vakre forsteder og til Montevideos høyeste punkt, der det tidligere lå et gammelt spansk fort. Her får vi en fantastisk utsikt over bukten og byen. Det blir felles lunsj, og om ettermiddagen kan vi anbefale en spasertur og gjerne en uterestaurant i byens gågate. Middag blir tilrettelagt for dem som ønsker det. (Frokost og lunsj)

Dag 18

Kolonibyen Colonia i Uruguay

I dag kjører vi vestover igjen til den idylliske byen Colonia del Sacramento ved bredden av Rio de la Plata. Her blir det en omvisning til fots i byen, som i sin tid var under portugisisk styre. Gamlebyen, med brosteinsgater og bygninger fra kolonitiden, er svært godt bevart og står på Unesco sin verdensarvliste. Det blir tid lunsj (ikke inkludert) på en lokal restaurant før hurtigbåten tar oss tilbake til Buenos Aires, der bussen venter for å kjøre oss til hotellet for ny overnatting. (Frokost)

Vakre Colonia Del Sacramento i Uruguay.
Dag 19

Til verdens største fossefall: Iguazú

Fra Buenos Aires flyr vi til Iguazúfallene, nordøst i Argentina, ved treriksgrensen mellom Argentina, Brasil og Paraguay. Fra flyplassen i byen Puerto Iguazú, krysser vi grensen til Brasil, og drar til en restaurant for å spise lunsj og videre til de enorme fossefallene som regionen er kjent for. Iguazú-fossen er Argentinas mest besøkte naturpark og oppviser over 275 enkeltfosser. Det er rett og slett et imponerende og mektig skue – og man hører dem også! Vi besøker i dag den brasilianske siden med panoramautsikt til de største fossene. Ved enden av stien går man ut på en bro, der man kan observere fallene, nedenfra og opp, i et 300 graders panorama. Her står man tett på de mektige, støyende vannmassene. På stien gjennom nasjonalparken opplever vi tropisk planteliv og små nysgjerrige nesebjørner som holder til her. (Frokost og lunsj)

Spektakulære Iguazu!
Dag 20

Hele dagen på oppdagelsesferd i Iguazú

I dag har vi hele dagen til disposisjon til å utforske den argentinske siden av Iguazúfallene. Her skal vi spasere langs den fantastiske tre kilometer lange vandringsleden, på både de øvre og nedre stiene. Hvis du vil, kan du gå ut på en plattform i største fossen og stå midt i vanndrevet og føle suget fra vannmassene! I parken som er anlagt, er det flere stier som leder til vakre utkikkspunkt og imponerende fossefall. Mot ekstra betaling får man tilbud om både helikoptertur og båttur på elven nedenfor fossene. Lunsj kan man kjøpe på restaurant inne i selve nasjonalparken. Retur til hotellet tidlig på kvelden. (Frokost)

Iguazu-fossefallene
Dag 21

Fra Iguazú til Rio de Janeiro i Brasil

Vi forlater fra hotellet og drar til flyplassen på Brasil-siden for å ta et innenriks fly til Rio de Janeiro. Her tar vi inn på vårt hotell, som ligger like ved den verdensberømte Copacabana-stranden, og som har sitt navn fra byen vi besøkte i Bolivia for noen dager siden. Vel framme blir det en tur til fots sammen med reiselederen i området rundt hotellet for å gjøre oss litt kjent med byen. Reiseleder har også forslag til aktuelle restauranter. (Frokost)

Utsikt fra Sukkertoppen
Dag 22

Fridag i Rio de Janeiro

Rio de Janeiro er med sine drøye seks millioner innbyggere den nest største byen i Brasil etter São Paulo. Denne metropolen er først og fremst kjent for sitt fantastiske bylandskap, sin avslappede strandkultur og det årlige karnevalet. Byen er omringet av en rekke kjente geografiske landemerker, deriblant Corcovado-fjellet (704 meter), Pão de Açúcar (Sukkertoppen, 395 meter) og Tijuca-fjellet (1021 meter). Fjellene, storbyen og de mange strendene bidrar til å gjøre Rio til en av verdens mest storslåtte og spennende byer. Andre severdigheter omfatter Maracanã, Brasils største fotballstadion og hovedarena under fotball-VM i Brasil i 2014. Men etter en lang rundreise passer det kanskje best å oppleve byens fantastiske strender? Det legges derfor ikke opp til noe program denne dagen. Ta en tur på stranden, ta gondolen til Sukkertoppen eller besøk en av de mange OL-arenaene, der mer enn 10 500 utøvere konkurrerte i 2016. (Frokost)

Den berømte Copacabana-stranden i Rio de Janeiro.
Dag 23

Fridag og avskjedsmiddag i Rio de Janeiro

Selv den mest bereiste vil mene at strendene i Rio er fantastiske, og de 2 mest kjente sentralt i sentrum er Ipanema og Copacabana. .  De er brede og rene med myk, hvit sand. Alle de største strendene har godt utbygd servicetilbud med gratis dusjer, toaletter, livreddere og politi, strandstoler og parasoller til leie og salg av mat og drikke. Dagtemperatur i november pleier å ligge på om lag 25°C, som en fin norsk sommerdag, men kan også være høyere. Rekker du solnedgangen på Ipanema er det en flott opplevelse om væregudene stiller med skyfri himmel. Om kvelden blir det avskjedsmiddag på restaurant Churrascaria Palace. (Frokost og middag)

Dag 24

Corcovadofjellet med Kristusstatuen og hjemreise

I dag er det tid for å starte på hjemturen til Norge. Sammen tar vi farvel med dette praktfulle kontinentet fra toppen av Corcovadofjellet med Kristusstatuen. Bussen kjører oss til jernbanestasjonen ved foten av fjellet. Herfra er det 20 minutters togtur til det 30 m høye monumentet som står på en åtte meter høy pidestall, og herfra er det en enestående utsikt over byen, strendene og Sukkertoppen Guanabara-bukten – det ideelle stedet å ta farvel med Sør-Amerika for denne gangen. Om ettermiddagen letter Air France med kurs for Europa. (Frokost)

Rio de Janeiro
Dag 25

Ankomst Paris og videre til Norge

Vi lander i Paris om morgenen og har videre forbindelse til Oslo med ankomst midt på dagen. (Enkel servering på flyene)

*   Inkluderte måltider angis i parentes etter hvert dagsprogram. Andre måltider vil bli tilrettelagt for dem som ønsker å spise samlet, og aktuelle restauranter på de ulike stedene vil bli anbefalt av reiseleder eller lokal guide.

Reisebetingelser

PRISEN INKLUDERER

 • Fly Oslo/Lima og Rio/Oslo med KLM inkl. skatter og avgifter
 • Fly i Sør-Amerika: Lima/Cusco, La Paz/Santiago Mendoza/Buenos Aires og Iguazu/Rio de Janeiro
 • 23 netter på gode mellom- og førsteklasse hoteller med frokost
 • 15 lunsjer/middager
 • Utflukter og inngangsbilletter som beskrevet i programmet
 • All transport ifølge programmet
 • Engelsktalende guider på utfluktene
 • Norsk reiseleder fra Escape Travel 

PRISEN INKLUDERER IKKE

 • Drikkevarer til inkluderte måltider
 • Tips til lokale guider, beregnet til USD 220,- pr. person
 • Turistskatt i Buenos Aires som må betales direkte på hotellet, USD 1,5 pr. pers. pr. natt.
 • Avbestillings- og reiseforsikring


HOTELLER
Lima: Jose Antonio
Urubamba: Casona Yucay 
Cusco: Hotel San Agustín Plaza 
Puno: Hotel José Antonio 
La Paz: Hotel Presidente
Santiago: Almacruz Hotel
Mendoza: Hotel Amerian
Buenos Aires: Hotel 725 Continental
Montevideo: Hotel Aloft
Puerto Iguazú: Hotel Amerian
Rio de Janeiro: Hotel Arena Leme 

Forbehold om bytte til tilsvarende hoteller ved evt. overbooking eller andre problemer som kan oppstå utenfor Escape Travel sin kontroll.

Visum
Norske statsborgere behøver ikke visum til noen av landene reisen omfatter. NB: Husk maskinlesbart pass som skal være gyldig minimum 6 måneder etter hjemreisen! Vi anbefaler å ta fotokopi av passet og oppbevare denne atskilt fra passet.

Helse og vaksine
Gulfebervaksine er ikke lovpålagt for besøk til hverken Peru eller Brasil. Skal du derimot til Brasil kort tid etter at du har vært innom Peru kan du bli spurt om du har gulfebervaksine. Enkelte gjester anbefales ikke å ta denne vaksinen, da bør du få en engelsk attest på dette. Ta kontakt med ditt lokale helsekontor i god tid for andre spørsmål vedrørende vaksine!

Ta med et lite reiseapotek i tillegg til evt. faste medisiner. Vi anbefaler tabletter mot reisesyke og hodepine, yoghurttabletter (regulerer fordøyelsen), kulltabletter og Imodium (mot diaré), solkrem med høy faktor og leppepomade. Ta gjerne med en vekkerklokke. Håndhygiene er viktig. Vi anbefaler å ta med desinfeksjonsspray eller gel som fås på apotek.

Valuta
Det kan være greit å ta med litt US-dollar eller Euro i kontanter. Pass på å få fine sedler i banken. Det er vanskelig å få veksle sedler med små rifter eller «krøller». Men de fleste bankkort er gangbare og det er god tilgang på minibanker. Husk å oppheve evt. regionsperre på bankkortet ditt før avreise. Vær forsiktig med å veksle på gaten, det er relativt stor fare for å få falske sedler.

Shopping
I Peru og Bolivia er det godt utvalg av lokalt kunsthåndverk i god kvalitet. Typiske varer er håndstrikkede gensere og vevde tepper i lama- og alpakkaull, gull- og sølvarbeider, keramikk, hånddekorert lær og ellers typiske suvenirartikler. I Argentina er det billige kvalitetsprodukter i lær. Både i Chile, Argentina og Brasil er det moderne kjøpesenter hvor man kan handle, særlig klær og sko, til hyggelige priser.

Høyden
I Cuzco (3600 m) og Puno (3800 m) og La Paz (3600 m) vil du merke den tynne luften. Hos noen kan det gi forbigående hodepine, kvalme og en følelse av ikke å få nok oksygen. «Høydesyken» kan motvirkes med reseptfrie medikamenter som fås kjøpt i underveis eller med druesukker (fra norsk apotek). Ved behov tilbyr vi dessuten oksygen fra flaske. Høydesyke kan forebygges og behandles med legemiddelet Diamox. Dette må du i så fall få av legen (på resept) før du reiser. Men den beste høydemedisin er å ta det med ro, drikke mye væske, gå sakte og unngå stress. Dersom du har hjerte-, pusteproblemer eller høyt blodtrykk bør du kontakte lege før du bestemmer deg for turen. Erfaringsmessig er det ikke noe problem med høyt blodtrykk i høyden. Vi har lagt til rette for høydeakklimatisering underveis.

Klima og klær
Klimaet veksler med høyden, avstanden til havet og breddegrad. De fleste dagene vil du kunne bruke lett bomullstøy, men ta også med genser, regn- og vindtett jakke og caps/solhatt. De fleste blir overrasket over temperaturen om kvelden og natten i Andesfjellene. Folk er vant til å ha det kaldt inne, og hotellrommene kan oppleves kalde. Derfor anbefaler vi godt og varmt undertøy og nattøy. Vanlig fritidstøy til middag på hotellene er greit. Husk gode tursko (gjerne joggesko) med godt grep. Mer info kommer med avreisedokument.

Mat
På inkluderte måltider kan du trygt spise det du får servert bortsett fra råkostsalater og majones/remulade. Unngå å kjøpe mat på «gaten». Ellers gjelder de samme forsiktighetsregler som i Syd-Europa: Drikk bare vann fra flaske, all frukt må vaskes og skrelles, og prøv å unngå mat som ikke er kokt eller stekt. Det er inkludert halvpensjon de fleste dager. Reiseleder vil være behjelpelig med å foreslå restauranter og invitere til felles bespisning til måltider som ikke er inkludert.

Tipsing
Det er vanlig at hver deltager gir tips til lokale guider og sjåfører. Reiseleder hjelper til ved å samle inn og fordele tips underveis på turen slik at den enkelte ikke trenger å tenke mer på dette. Slik tips utgjør USD 220,- pr. person. Fint om alle å ha dette beløpet klart i sedler av ulik størrelse ved reisens start. Evt. tips til værelsespiker og på restauranter er ikke inkludert i dette beløpet.

Turistskatt i Buenos Aires
Fra 1. april 2020 innføres det en turistskatt pr. overnatting i Buenos Aires. Denne kan ikke forhåndsbetales og hotellene er pålagt å kreve den inn direkte fra gjestene ved utsjekking. Det er ulike nivåer for skatten, avhengig av hotellstandard. I vårt tilfelle utgjør den USD 1,50 per gjest per natt. Den kreves inn i argentinske pesos etter dagens kurs mot USD.