Den ultimate Australia-reisen

/ Outback, operahus, kenguru og koala

Om du ønsker å dra til Australia én gang i livet  – så er dette turen! Vi opplever det mest spennende og spektakulære dette enorme kontinentet har å by på: storbyer, frodige regnskoger, rød ørkensand, flotte strender og et unikt dyre- og undervannsliv  – for ikke å snakke om de joviale australierne!

Gled deg til:

 • Melbourne – en av verdens beste matbyer
 • Australias vakreste kyststrekning – Great Ocean Road, selvsagt med de berømte kalksteinsformasjonene De 12 apostlene
 • Vinregionen Yarra Valley, hvor vi skal besøke flere vingårder – og selvsagt smake på varene
 • Møte koalabjørn, kenguru, vombat, nebbdyr og dingo i naturreservat
 • Heldagscruise på Great Barrier Reef, verdens største korallrev med subtropiske fiskearter i alle regnbuens farger! Mulighet for å snorkle eller dykke
 • Historisk tog gjennom regnskogen til fjellandsbyen Kuranda, hvor vi får svevetur over regnskogen i gondolbane
 • Se soloppgangen over mystiske Uluru (Ayers Rock), aboriginernes helligste fjell i hjertet av Australias røde outback. Fjellet gløder!
 • Middag under stjernehimmelen hvor ørkenen er lyssatt med 50 000 fargede lys
 • Alice Springs – byen langt ute i Australias outback
 • Sydney med Operahuset, Sydney Harbour Bridge, det historiske området The Rocks og berømte Bondi Beach

Og dessuten:

 • Ingen lange transportetapper – prisen inkluderer innenriksfly for å unngå lange kjørestrekninger
 • Du får egentid til å nyte de gode hotellene og stedene vi besøker
 • Geir Toverud skal være med– han er en av våre mest populære reiseledere
Last ned reiseprogram
 • Pris fra 71 990,-
 • Første tilgjengelige avreisedato 29.02.2020 (1 avreisedatoer)
 • Varighet 17 dager
Reiseleder
Geir Toverud

Avreiser

Ditt utvalg
 • Avreisedato 29.02.2020
 • Avreisested Oslo Lufthavn
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 17 dager
 • Priser fra 71 990,-
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1: 29. februar

AVREISE OSLO

Morgenavgang fra Oslo Lufthavn med Qatar Airways til Doha, flybytte og natten om bord

Dag 2: 01. mars

ANKOMST AUSTRALIA OG MELBOURNE

Vi ankommer Melbourne, i delstaten Victora, tidlig kveld lokal tid. Australias nest største by
er mer europeisk en mange av landets øvrige storbyer. Visste du at Melbourne har den tredje største greske befolkningen i verden? Med store grøntområder, nærheten til hav og strender samt med Yarra-elven som strekker seg som et sugerør gjennom byen, fremstår Melbourne som en meget grønn by.
Det er enkelt å ta seg rundt på egen hånd, og trikken er en integrert del av bybildet der den skrangler seg forbi bygninger fra den viktorianske tiden i harmoni med ny arkitektur. City Circle Tram tilbyr en gratis tur for alle og går, som navnet indikerer, i sirkel gjennom sentrum av byen.

Når innreiseformalitetene er i orden, møter vi lokalguiden som tar oss med buss til vårt sentralt beliggende hotell, en kjøretur på vel 30 minutter. Vi møtes til velkomstmiddag på hotellet. (Middag)

Princes Bridge i varmet morgenlys. Melbourne er en vakker by!
Dag 3: 02. mars

BLI KJENT MED MELBOURNE

Etter en god natts søvn blir vi bedre kjent med både det historiske og moderne Melbourne. For å få et overblikk, venter en byrundtur med buss der vi får med oss noen av høydepunktene.

Federation Square ble innviet i 2020 for å markere hundreårsjubileet for den australske føderasjonen. Bygningen er en hyllest til landets kunst og kultur. Hvert år finner mer enn 2000 arrangementer sted her.

Flinders Street Station var den første jernbanestasjonen i en australsk by og en av de travleste stasjonene i verden på 1920-tallet. Hovedbygningen ble åpnet i 1910 og er et kulturelt ikon i byen. Det kjente ordtaket i Melbourne: «Jeg møter deg under klokken», refererer alltid til klokken over hovedinngangen.

Mmm…. Melbourne er kjent som Australias mathovedstad og er flere ganger kåret til en av verdens beste matbyer. Noe som gjenspeiles av utallige restauranter som byr på matopplevelser fra alle verdenshjørner. Byen er også den sportslige hovedstaden i landet. Her arrangeres store årlige internasjonale sportsbegivenheter innenfor blant annet tennis, motorsport (Formel 1), hesteveddeløp og cricket. Melbourne var også arrangør av olympiske sommerleker i 1956.

Etter felles lunsj brukes ettermiddagen og kvelden til å utforske Melbourne på egen hånd. Spør gjerne reiseleder og den lokale guiden om gode tips. (Frokost og lunsj)

Flinders Street Station er et kjent bygg i Melbourne, og uttrykket "Meet you under the clock" betyr klokka på stasjonen - et naturlig møtepunkt om man kommer med toget.
Dag 4: 03. mars

GREAT OCEAN ROAD – AUSTRALIAS VAKRESTE KYSTSTREKNING

Great Ocean Road er rangert som en av verdens vakreste veistrekninger. Den første delen av strekningen kalles gjerne bare surfedelen, og strekker seg fra Torquay til Apollo Bay. Her ligger legendariske Bells Beach, der man har surfet siden 1930-tallet. Så kommer et stort frodig skogsområde hvor det er et aktivt dyreliv. Sist men ikke minst vil vi se de spektakulære klippeformasjonene langs det som kalles «Shipwreck Coast», og det er lett å se hvorfor: kalksteinsklippene som kjennetegner denne kysten, har sendt hundrevis av skip til havets bunn, og de mest kjente formasjonene er De 12 apostler.

Deler av kystveien ble bygget til minne om soldatene som mistet livet i krigen, og er et av verdens største krigsminner. Det hører med til historien at den ble til for hånd ‒ med dynamitt, hakke, spade og trillebår. Veistrekningen linket de tidligere isolerte byene langs Victorias vakre kystlinje sammen.

Lunsjen spiser vi på en lokal restaurant underveis. Retur til Melbourne cirka kl. 20.00. (Frokost og lunsj)

Klippeformasjonene De 12 apostlene langs Great Ocean Road.
Dag 5: 04. mars

VIN OG DYR

Yarra Valley ligger kun en times kjøring fra Melbourne og er kjent for sine kvalitetsviner og sitt vakre landskap. Det produseres vin i Australias sydlige del, da det er for varmt lenger nord. Tidligere var det mye såkalte «jammy» viner som kom herfra. Med jammy menes at druene blir nesten overmodnet på grunn av solen, og vinen smaker nesten litt som syltetøy i stedet for frisk fruktsmak. De senere årene har kvaliteten på australsk vin bedret seg markant, og på relativt kort tid er landet blitt en vinprodusent i verdensklasse. Australia er i dag verdens fjerde største vineksportør etter Italia, Spania og Frankrike. Vi besøker flere vingårder og smaker på de edle dråpene. Dagens lunsj spiser vi på en hyggelig vingårdsrestaurant.

Et besøk til Australia er ikke komplett uten å oppleve noe av det ikoniske dyrelivet på nært hold. Healesville Sanctuary, dyrereservatet sprer seg over 30 hektar og er hjem for en rekke dyrearter i deres naturlige habitat. Koala, kenguru, vombat, nebbdyr, dingo samt mange andre arter holder til i denne parken. Du finner også fugler i alle mulige farger og fasonger – og ja, reptiler også…

Reservatets sykehus behandler med enn 1 500 syke og skadede innfødte dyr hvert år. Etter behandling og rehabilitering slippes pasientene ut i naturen igjen.

Kvelden i Melbourne er til eget bruk. (Frokost og lunsj)

Koalabjørner - fins det noe søtere?
Dag 6: 05. mars

TIL CAIRNS

Morgenfly fra Melbourne med ankomst Cairns ved lunsjtid. Vårt hotell har en ideell beliggenhet på Cairns Esplanade, med utsyn over havneområdet som er fylt av båter som tilbyr dykkerturer til korallrevet. Resten av dagen er fri. Kanskje det frister med en dukkert i hotellbassenget. Både selve Cairns og områdene rundt er svært populære blant folk fra hele verden som kommer hit for å dykke, snorkle og nyte det tropiske klima. Det store barriererevet strekker seg langs kysten av Queensland men det er kun rett utenfor Cairns at revet er såpass nærme land at man enkelt kan ta seg dit. Området er også kjent for sine sandstrender og Daintree Rainforest, verdens eldste regnskog.

Om kvelden møtes vi til felles middag på en hyggelig lokal restaurant i nærheten av hotellet. (Frokost og middag)

Cairns
Dag 7: 06. mars

DET STORE BARRIEREREVET

Etter en kort spasertur går vi om bord i den 32 meter lange katamaranen, Ocean Spirit, for et heldagscruise til Det store barriererevet. Korallrevet, som står på UNESCOs verdensarvliste, er bosted for cirka 1 500 arter fisk, 4 000 arter bløtdyr og 400 typer koraller. Det store barriererevet er enormt og det kan visstnok ses ifra verdensrommet. Stedet ble gjort kjent som et dykkeeldorado allerede i 1957 da dokumentar-filmskaperen Sir David Attenborough viste revet til TV-seerne.

Ocean Spirit ankrer opp ved Michaelmas Cay, en unik liten sandøy, omringet av korallrev. En mindre shuttlebåt vil kjøre mellom katamaranen og øya. Nyt fire timer med svømming og snorkling eller bare slapp av på stranden eller på katamaranens romslige dekk. Valget er ditt! Har du aldri snorklet før er dette det optimale stedet å gjøre det på, utstyr til utlån. Dykking er mulig mot ekstra betaling på stedet.

Michaelmas Cay er også et beskyttet fuglereservat og hvis du vil kan du være med på en gåtur sammen med båtens marinebiolig.

Lunsjbuffet og «Afternoon Tea» blir servert om bord før vi er tilbake i havna. Etter en herlig dag der du fått stifte bekjentskap med fisk, korall og fargene under havoverflaten er kvelden fri.  (Frokost og lunsj)

Nesten som tatt ut av en tegnefilm!
Dag 8: 07. mars

REGNSKOGSBYEN KURANDA – HISTORISK TOG OG GONDOLBANE

Etter en kort bussreise bytter vi fremkomstmiddel og går om bord på et historisk tog som tar oss til fjellandsbyen Kuranda. Når toglinjen «Kuranda Scenic Rail» ble anlagt for over 120 år siden, var det et imponerende stykke ingeniørarbeid. Selv i dag fascinerer reisen som går gjennom uberørt natur med vannfall, dype raviner og tropisk regnskog.

I Kuranda Village er det tid på egen hånd for å besøke det lokale markedet, kunstgallerier eller kanskje sommerfuglparken før vi spiser lunsj.

Dagen avsluttes med en svevetur over regnskogen i en gondolbane. Det er et majestetisk syn å gli stille over tretoppene og samtidig nyte den fantastiske utsikten over Cairns og Korallhavet. Det er to stopp underveis hvor du kan oppleve regnskogen via gangveier. Gondolbanen tar oss til kysten og videre retur med buss til hotellet. (Frokost og lunsj).

I Kuranda kan du besøke sommerfuglparken og se flagrende skjønnheter på nært hold.
Dag 9: 08. mars

TIL ULURU (AYERS ROCK)

Tidlig morgen flyr vi fra Cairns til Ayers Rock i Northern Territory. Nå er det helt andre naturopplevelser og farger som venter. I det «røde sentrum» av Australia ligger Uluru-Kata Tjuta nasjonalpark, mest kjent for den store røde «steinen» Uluru, også kjent som Ayers Rock. Den 348 meter høye monolitten er aboriginernes aller helligste fjell. Fjellformasjonen er også kjent for å endre farge i løpet av dagen og året, og spesielt for den glødende røde fargen ved soloppgang og solnedgang. Vel framme studerer vi monolitten på nært hold. Utforsker noen av grottene rundt basen med mange tusen år gamle aboriginske malerier og utskjæringer på veggene. Det blir også en spennende guidet gåtur til vannhullet Mutitjulu. Vi vil lytte og lære. Om skapelsen, om drømmer, om dyr og vekster, og hvorfor området har så stor betydning for aboriginerne.

Besøk på aboriginske kultursenteret hvor du kan høre mer om de innfødtes kultur og se eksempler på aboriginsk kunst. Kunsten var en viktig form for kommunikasjon bland urinnvånerne. Den fremmet den verbale kommunikasjon, og den hjalp til å huske stammens historie og religiøse tradisjoner. Etter lunsj sjekker vi inn på vårt hotell. Her bor vi, midt i ørken, i 2 netter.

På ettermiddagen kjører vi noen mil vesterut til Kata Tjuta, også kalt The Olgas. Stedet har en religiøs status blant aboriginene, og består av totalt 36 klipper som reiser seg i det ellers øde ørkenlandskapet. Fargene og samspillet mellom sanden, vegetasjonen og himmelen er helt spesielt og bildene herfra blir fantastiske. Det blir mulighet til å vandre gjennom ravinen, noe som tar en times tid.  Vi nyter et glass musserende vin og kjenner på stemningen for vi returnerer til Ayers Rock. (Frokostboks og lunsj)

Ved soloppgang og solnedgang er det som om fjellet gløder!
Dag 10: 09. mars

SOLOPPGANG OG SOLNEDGANG VED ULURU

I dag står vi tidlig opp for å nyte soloppgangen. Det er fascinerende å se fargespillet når solens første stråler rammer den gigantiske monolitten, som på mange måter kan sies å være i sentrum av aboriginernes tolkning av universet. Man blir aldri lei av å beundre dette mektige landskapet.

Resten av dagen til egne aktiviteter. Du kan velge å ta en rolig dag ved hotellbassenget eller utforske mer på egen hånd. Ayers Rock Resort som vårt hotell er en del av tilbyr mange aktiviteter, flere er gratis. Du kan f.eks. lære mer om: bruk av planter, frukt og krydder i tradisjonelle matlagingsmetoder,  aboriginernes våpen som spyd, klubbe og boomerang.

Mest trolig blir kveldens solnedgang en av de flotteste du har sett – i hvert fall er settingen lagt til rette for noe helt spektakulært. Etter at mørket har senket seg bryter en fantastisk stjernehimmel frem. Kveldens middag inntar vi utendørs langt ut i ørken. I disse meget spesielle omgivelser er det satt opp en lysinstallasjon som du ikke har sett maken til. Over 50 000 fargede lys får ørkenen til å bli levende. Underveis ledes vi av en kunnskapsrik guide som beretter om lysene, og det blir også en lokal opptreden som gir kvelden en ekstra glans. (Frokost og middag)

I disse omgivelsene skal vi spise middag ...
Dag 11: 10. mars

TIL ALICE SPRINGS

Om morgenen reiser vi til Alice Springs – eller «Alice» som australierne kaller byen. Vi har valgt å fly i stedet for å kjøre hele dagen med buss. Etter ankomst blir vi bedre kjent med den nest største byen, etter Darwin, i Northern Territory. På sightseeingen får du innblikk i byens historie og hvorfor Alice Springs har blitt et sentralt knutepunkt i den australske outbacken. Den er like fullt en av Australias mest isolerte byer, avstandsmessig betraktet, med cirka 1 500 km til Darwin i nord og Adelaide i sør.

Vi besøker Royal Flying Doctor Service som du kanskje kjenner fra TV-serien «Flying Doctors». Her får vi innføring i virksomheten som tilbyr luftambulanse- og legetjenester til avsidesliggende områder.  School of the Air, som gir undervisning over radio til elever på fjerntliggende farmer bruker Flying Doctors radioutstyr og frekvenser. I dag har man mer og mer gått over til internettbasert undervisning.

Byrundturen avsluttes med et besøk på Alice Springs reptilpark hvor du møter ørkenens skapninger. Lunsjen spises på en lokal restaurant. Resten av dagen er det tid til å nyte hotellbassenget eller gå på oppdagelsesferd i Alice Springs. (Frokost og lunsj)

Skilt som dette ser du gjerne i "outbacken"!
Dag 12: 11. mars

TIL SYDNEY

Vårt fly har avreise midt på dagen og ankommer Sydney om ettermiddagen. Sydney er Australias eldste by. Det var her engelskmennene grunnla den første straffekolonien for over 220 år siden. Siden har det vært en jevn innvandring fra ulike land i Europa og Asia. Det multietniske har satt sitt preg på byen men den britiske innflytelsen er fortsatt dominerende.

Den solrike havnebyen på Australias østkyst frister med mye mer enn storbyliv. Her er det over 100 strender, med surfebølger i alle størrelser. Helt siden badeforbudet opphørte i Australia i 1902 har strendene hatt en naturlig plass i de fleste sydneybeboeres liv, enten om de kommer hit for å slappe av, grille eller surfe.

Vårt hotell ligger i et av byens shoppingstrøk og kun få minutters gange fra grøntområdet Hyde Park.
Om kvelden felles middag på en lokal restaurant. (Frokost og middag)

Sydney Harbour Bridge er ekstra spektakulær om kvelden.
Dag 13: 12. mars

BLI KJENT MED SYDNEY

Etter vår første frokost i Sydney skal vi ut for å oppleve byen. For å få et overblikk, venter en byrundtur med buss der vi får med oss noen av høydepunktene.

The Rocks, det historiske området hvor de første nybyggerne, som stort sett var straffanger, slo seg ned på slutten av 1700-tallet.

Den kongelige botaniske hage, et frodig og vakkert tilfluktssted med fantastiske blomsterutstillinger, og interessante kunstinstallasjoner. For to århundrer siden plantet nybyggere Australias første europeiske grønnsakshage akkurat her. Fra «Mrs. Macquaries chair», en benk hogget inn i bergveggen, har du en av de beste utsiktene over det verdenskjente Operahuset og stålbuebroen Sydney Harbour Bridge.

Vi kjører helt ut til Bondi Beach. Dette er hjemmebanen til de kjente og veltrente livredderne fra realityserien «Bondi Rescue». Her strekker vi på beina og hvis du vil kan du ta en tur langs strandpromenaden. Lunsjen spiser vi på en lokal restaurant underveis.

På vår vei tilbake til hotellet passerer vi den sjarmerende bydelen Paddington med sine vakre hus i gammel kolonialstil. Resten av dagen og kvelden til egen disposisjon. Spør gjerne reiseleder og den lokale guiden om forslag.

Vårt hotell ligger nærme bydelen Surrey Hills hvor du finner alle typer restauranter og prisklasser. (Frokost og lunsj)

Drømmestranden Bondi Beach skal vi også besøke.
Dag 14: 13. mars

SYDNEY OPERAHUS OG LUNSJCRUISE

I dag ser vi nærmere på Operahuset, byens aller mest kjente landemerke. Den ikoniske bygningen ble designet av dansken Jørn Utzon, og åpnet i 1973. Utzons mesterverk ligger ved vannet, på Bennelong point, oppkalt etter en aborigin med samme navn. Med sine hvite buer minner Operahuset om et skip for fulle seil. Vi får en omvisning i operahus-komplekset og får høre mer om den interessante historien til bygget og den banebrytende arkitekturen.

Deretter tar vi en titt på Sydney fra vannet – byens udiskuterbart beste side. Fra orkesterplass nyter vi utsikten og en deilig lunsj under vårt cruise. Sydney må være en av verdens vakreste byer!

Ettermiddagen og kvelden på egen hånd. Byen har et ganske så kompakt sentrum som det er enkelt å ta seg frem til fots i. (Frokost og lunsj)

Det verdensberømte operahuset i Sydney.
Dag 15: 14. mars

SYDNEY – DAG TIL EGNE AKTIVITETER

Dagens brukes til å utforske Sydney på egen hånd, her finner utallige muligheter. Kanskje ta båten til Manly Beach eller bussen til Bondi Beach? Sydney er kjent som en av de vakreste stranddestinasjonene i verden. Med mer enn hundre strender å velge mellom kan solbadere ha vanskelig før å bestemme seg for hvor de skal legge ut håndkleet.

Tilhengere av arkitektur og shopping vil glede seg over Queen Victoria-bygningen. Denne 1800-talls skjønnheten kan skryte ikke bare av et stort antall butikker, men også av et vakkert bevart interiør og eksteriør i art deco-stil.

Darling Harbour, det gamle havneområdet som har blitt Sydneys fremste underholdningssentrum. Blant de mest populære attraksjonene er National Maritime Museum, der flere veteranskip ligger fortøyd ved brygga. En annen toppseverdighet er Sydneys akvarium. Her kan du stifte bekjentskap med Australias ulike fiskeslag og på trygg avstand observere den fryktede saltvanns-krokodillen. Tunneler av glass leder inn i bassengene der haiene svømmer omkring.

Du kan også ta en heldagstur til Blue Mountains som ligger nordvest for Sydney. Et enormt fjellområde, sandstensplatå med dype raviner og fjell på nesten 1200 meters høyde. De velduftende eukalyptustrærne dekker en stor del av området og det er nettopp oljen fra bladene som blandes med fuktighet og støvpartikler som gir fjellene et blålig skjær. Derav navnet Blue Mountains. Det er dog flere teorier hvorfor dette skjer. Ikke desto mindre er det fascinerende å tilbringe dagen i Nasjonalparken som kom på UNESCOS verdensarvliste i 2000.

Uansett hvordan du velger å tilbringe dagen, møtes vi til en avskjedsmiddag på en hyggelig lokal restaurant. (Frokost og middag)

Dagen i Sydney er din! En kaffepause blir det helt sikkert ...
Dag 16: 15. mars

HJEMREISE

Så er vi kommet til siste dagen i Australia. Ta en sen frokost på hotellet, en siste rusletur i byen eller finn en koselig uteservering og se på livet – nyt de siste timene «downunder» akkurat som du vil! Etter en felles lunsj og i god tid før avgang reiser vi til flyplassen. Qatar Airways har avreise til Doha sen kveld.  (Frokost og lunsj)

 

Dag 17: 16. mars

ANKOMST NORGE

Ankomst Doha for vider tilslutning til Norge. Vi ankommer Oslo Lufthavn på ettermiddagen.

Reisebetingelser

PRISEN INKLUDERER

• Fly Norge-Australia med Qatar Airways
• Innenriksfly i Australia med Qantas Airways og Virgin Australia
• Busstransport ifølge programmet
• 14 overnattinger på 4-stjerners hoteller med frokost
• 5 middager
• 10 lunsjer
• Sightseeingtur i Melbourne, Alice Springs og Sydney
• Heldagstur til Great Ocean Road
• Utflukt til Yarra Valley med vinsmaking og besøk i Healesville Sanctuary
• Heldagstur til Det store barriererevet
• Heldagstur til Kuranda
• Australias outback med Uluru (Ayers Rock) og Kata Tjuta (the Olgas)
• Lokale guider
• Norsk reiseleder fra Escape Travel


PRISEN INKLUDERER IKKE

• Avbestillings- og reiseforsikring
• Turistvisum til Australia. Gratis for norske statsborger
• Tips til lokale guider og sjåfører


BOSTEDER
(klikk på hotellnavnene for å se hjemmesiden)
Melbourne: The Savoy Hotel
Cairns: Pacific Hotel
Ayers Rock: Desert Gardens
Alice Springs: Double Tree by Hilton
Sydney:  Vibe Hotel


VISUM/PASS
Norske statsborgere må ha elektronisk visum før innreise til Australia. For mer informasjon les her. 
I de fleste tilfeller får man svar i løpet av to døgn. Det anbefales dog at man søker minst 14 dager innen utreise, da det i enkelte tilfeller kan ta lengre tid innen man får svar på søknaden. Elektronisk visum er gratis for norske borgere. Er du ikke norsk, sjekk hva som gjelder for din nasjonalitet.

Merk at passet ditt må være gyldig i seks måneder etter hjemreisedato, dette grunnet mellomlandingen i Doha og gjeldende passregler for Qatar.

VAKSINER
Kontakt din fastlege eller en vaksineklinikk for informasjon om eventuelle vaksiner som må tas før avreise. Det anbefales å gjøre dette i god tid før avreise.