India – Beatles, Bollywood og Taj Mahal

/ Det gylne triangel, Ganges og lysfestivalen Diwali

 

  • Bli med på feiring av Diwali i et kongelig palass og med fyrstefamilien som vertskap
  • Matlaging og middag hos en familie i Jaipur – en autentisk opplevelse
  • Rishikesh – føl stemningen som lokket bl.a. The Beatles hit på 60-tallet!
  • Old Delhi med sine praktfulle fort, moskeer og monumenter
  • Bollywood-show er noe for seg selv!
  • Bli med på rickshaw-tur i Delhis fargerike basarområde
  • Taj Mahal – kjærlighetens monument
  • Amber Fort i Jaipur

Reiseleder Geir Toverud har reist med grupper i over 20 år, og er en meget allsidig og erfaren reiseleder. Han er reiseleder for grupper på de fleste kontinenter, både rundreiser, cruise og elvecruise.

Last ned reiseprogram
Reiseleder
Geir Toverud

Avreiser

Ditt utvalg
 • Avreisedato 03.11.2018
 • Avreisested Oslo Lufthavn
 • Tilgjengelighet Utsolgt
 • Dager 9 dager
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Lørdag 3. november - Norge - Delhi

Vi flyr med KLM fra Oslo Lufthavn tidlig om morgenen , og etter flybytte i Amsterdam går ferden direkte videre til den indiske hovedstaden New Delhi med ankomst litt over midnatt – og dermed søndag.

Delhi er det spennende utgangspunkt for en liten godbit av en India-opplevelse! På en dag kan vi oppleve et sveip gjennom en tusenårlang historie, levende dokumentert i sten. Gjennom historien er byen herjet og gjenreist utallige ganger, bygget på nytt ved siden av gamle tufter, så hele tidslinjen kan oppleves, åtte epoker – helt frem til britenes storslagne regjeringsbygninger og paradegater, som den moderne staten har overtatt. Nå er den sentrum for en ny og dynamisk tid. Sykkelrickshawer er «matebuss» for en hypermoderne tunnelbane! På bredden av den hellige Yamuna-elven som etter hvert løper ut i Ganges, ligger mogul-keisernes mektige Røde Fort, midt imot ligger den største moskeen i India, begge bygget i praktfull rød sandsten. Bakenfor ligger Gamle Delhis basarer, som utforskes best med sykkelrickshaw, der lokalkjente gutter viser vei gjennom et mylder av stemmer og ansikter og lukter og farger.

Dag 2

Søndag 4. november - Delhi

Vi ankommer Delhi rett over midnatt, og innen vi har vært gjennom passkontroll, fått vår bagasje og blitt transportert til hotellet, har det nok allerede blitt grytidlig morgen, men vi får umiddelbart sjekket inn på hotellet for å få en liten natts søvn likevel. Det blir en sen start på dagen med frokost, og så er vi klare for å se byen! Indias hovedstad kunne fortjene mer enn en dag – den overvelder. Spennvidden er stor, fra det myldrende livet på gaten til de imponerende historiske monumentene og det moderne, med den nyåpnede tunnelbanen som siste skudd.

På formiddagen står Old Delhi på programmet, og vi starter dagen med Raj Ghat, et enkelt minnesmerke over statsmannen og fredsaktivisten Mahatma Gandhi. Vi kjører så forbi det Røde Fort som ligger ved elven Jajuna, og ble bygd mellom 1638 og 1648, da Mughal-imperiet var på sitt sterkeste. Vi fortsetter så mot Jama Masjid, en av Asias største moskeer. Vi betrakter bare moskeen fra utsiden og får samtidig et inntrykk av livet rundt helligdommen – med alle menneskene som strømmer til og fra dette praktbygget. Med den nærliggende basaren er dette en del av Delhi som nært sagt aldri er stille. Rickshawer står klare for at vi skal få en flott tur gjennom gamlebyen og myldret av mennesker, salgsboder og all slags fremkomstmidler. Vi ender denne delen av turen på kryddermarkedet.

Lunsj skal vi innta på Chor Bizzarre, som ligger mellom Old og New Delhi. Etter lunsj forsetter vi vår oppdagelsesferd i hovedstaden, og neste stopp er afghaneren Qutabs mektige minaret fra 1200-tallet, bygget på ruiner av et hindutempel.  Fremdeles er dette tårnet med sin høyde på 72,5 meter og 379 trinn fra topp til bunn Indias høyeste. Humayuns grav er neste punkt på programmet, og dette er et praktfullt monument i indopersisk stil, bygd av enken til den andre mogul-herskeren Humayun. Vi får også se India Gate og Parlamentsbygningen før vi avslutter utflukten.
Om kvelden er vi hjemme på vårt hotell til en rolig middag og tidlig sengetid

Dag 3

Mandag 5. november - Delhi - Agra - Taj Mahal

Etter en god frokost går ferden videre til Agra, og vi beregner ca. 4 timers kjøretid. Dette gir deg en unik mulighet til å oppleve Indias dagligliv fra bussvinduet – det er nesten som en film som ruller utenfor vinduet.

Vi har felles lunsj før vi besøker Agra Fort om ettermiddagen. Agra, er stedet hvor alle drømmer om India blir virkelighet  – og naturligvis, det fineste monument av dem alle – Taj Mahal, «palassets krone», bygget av Akbars sønnesønn, Shahjahan, som gravkammer for sin kone da hun døde i barselsseng etter sin fjortende fødsel. Det sies at det tok 20.000 håndverkere 17 år å reise det. Utallige dikt og lovprisninger er skrevet om Taj Mahal – det er et uforglemmelig mesterverk. Agra har også en mektig festning, bygget av moghulene gjennom generasjoner. Her kommer vi nærmere inn på den tids liv og estetikk. Og vi skal få oppleve dette praktfulle monumentet ved solnedgangen.

Agra Taj Mahal
Dag 4

Tirsdag 6. november - Agra - Fatehpur Sikri - Jaipur

Frokost om morgenen før vi setter kursen videre vestover. På formiddagen skal vi se Fatehpur Sikri, den store moghul-keiser Akhbars forsøk på å bygge en ny hovedstad. Den ble knapt nok tatt i bruk, men var en utrolig kulisse for et hoffliv preget av humanisme og en blanding av hinduisme, islam og kristendom. Den røde sandsteinsbyen Fatehpur Sikri ble forlatt bare kort tid etter at den ble bygget. Da de lokale brønnene gikk tørre, ble byen liggende igjen helt øde – men den står fortsatt i mer eller mindre samme tilstand som da den ble forlatt for over 300 år siden.

Og så er vi fremme i Jaipur – hovedstaden i delstaten Rajasthan – kongers land. Her regjerte gjennom generasjoner en opplyst og dynamisk familie av maharajaer, og deler av byen er bygget som kulisser for deres store parader. Midt i byen ligger Vindenes palass, en tribune der palassets kvinner kunne skjule seg og se paradene uten selv å bli sett. De siste generasjoner av maharajaer hadde sitt «city palace», der siste skudd på familietreet fortsatt residerer. Den historiske residensen, Amber, ligger litt utenfor byen, og er en orientalsk drøm.Mens de fleste hindu-kongene i Rajasthan utmerket seg i sin motstand mot de muslimske moghul-keiserne i Delhi og Agra, gikk maharajaen av Jaipur i deres tjeneste og var keiser Akbars ledende general. Vi tilbringer ettermiddagen med en liten vandretur i gamlebyen med sine smale gater og mylder av butikker og basarer. Her er det masse spennende å både se og lukte – og mye håndverk og souvenirer er å få kjøpt – eller hva med bare å betrakte det yrende folkelivet?

På kvelden er vi gjester hos en lokal familie, og for den som ønsker det er det fullt mulig å assistere ved matlagingen! Her er det bare å se, lytte og lære – mer autentisk blir det ikke! Tilbake til hotellet etter middagen.

Utsikt over Jaipur fra Nahargarh Fort
Dag 5

Onsdag 7. november - Jaipur - Diwali / Lysfestivalen

Etter frokost forlater vi hotellet og skal ha et kort fotostopp ved Hawa Mahal. Det legendariske Vindenes palass er fort sett – det er bare en tom fasade, men  flott i morgenlys. Så fortsetter vi med å se fyrstens strålende slott Amber, fint oppe i sandstensåsene nord for byen, der det voktet veien mot Delhi og Nord-India. Vi tar oss opp til festningen med jeep.  Maharajaens «bypalass» er ikke mindre imponerende. Se blant annet vannkarene som maharajaen brakte vann i, da han reiste til England for hundre år siden, vann fra Ganges for et halvt års forbruk Her er også spor av den siste herskende maharaja, frem til Indias selvstendighet, og hans skjønne maharani. Han ble kalt Bubbles, og bodde og levde i stil med sitt sprudlende navn.

Om ettermiddagen blir vi med å feire Diwali – Lysfestivalen – på Diggi Palace, et fyrstelig palass fra 1860-tallet, med fyrstefamilien som vertskap. Her blir stor velkomst, tradisjonell mat, levende musikk og fyrverkeri! Diwali betyr ordrett «rekker av lamper», og er en av de viktigste og mest praktfulle festivalene i India. Den blir feiret den 15. dag i måneden «Karthika» (oktober/november) i Hindu-kalenderen. Og uansett hvor varierte mytene, tradisjonene og feiringene måtte være utover India, så er hver eneste av de millioner av lamper som tennes denne kvelden et symbol på det godes seier over det onde. Dager før selve festivalen gjøres alle hjem skinnende rene, det pyntes, og på selve kvelden ifører inderne seg nye klær, tenner lys og oljelamper i alle hjem samt utfører «puja» (tilbedelse og bønn) til Lakshmi, som er gudinnen for lykke, fruktbarhet og overflod. Kvelden avsluttes med storslått fyrverkeri.

India
Dag 6

Torsdag 8. november - Jaipur - Dehradun - Rishikesh

Etter god frokost på hotellet kjører vi til flyplassen i Jaipur. Flyet går i 13-tiden fra Jaipur, og med en kort mellomlanding i New Dehli er vi fremme i Dehradun utpå ettermiddagen. Deretter videretransport til Rishikesh – en liten by ved Ganges’ bredder, også kjent som innfallsporten til Himalaya men også yogaens hovedstad.

Felles middag på kvelden.

Rishikesh
Dag 7

Fredag 9. november - Rishikesh

Frokost på hotellet. I dag skal vi besøke ulike templer og ashrams i Rishikesh og Haridwar. Ashram er et sted for kommunal tilbaketrekking i hinduismen, mao. noe som kunne ligne på et klostervesen. På 1960-tallet var det mange vestlige kjendiser som reiste til India – og blant disse The Beatles! Gruppen bodde på Maharishi Mahesh Yogi Ashram her i Rishikesh, men dette stedet er nå forlatt, og kun rester står igjen. Felles lunsj underveis. På kvelden skal vi overvære en aarti-seremoni ved Parmarth Nikaten, før det blir felles middag.

Dag 8

Lørdag 10. november - Rishikesh - Delhi

Etter frokost gjør vi oss klare til tilbakereisen til Delhi. Vi har ordnet med et hotell slik at vi kan få tatt en dusj og skiftet før vi drar til «Kingdom of Dreams» og et skikkelig Bollywood-show. Vi har felles middag, og litt før midnatt setter vi så kursen for flyplassen. Innsjekk rundt midnatt.

Bollywoodshow NB! Bildet er ikke nødvendigvis fra show som skal sees
Dag 9

Søndag 11. november - Delhi - Norge

KLM har avreise fra Delhi i 3-tiden, og med et flybytte i Amsterdam er vi fremme på Oslo Lufthavn midt på dagen.

Reisebetingelser

Alt dette er inkludert:

 • Flyreise Oslo – Delhi  // Jaipur – Dehradun – Delhi – Oslo med KLM og Jet Airways
 • 7 overnattinger og «dagrom» siste dag på gode hoteller
 • Full pensjon, all transport og utflukter i henhold til program
 • Inngangsbilletter til alle severdigheter som skal besøkes
 • Engelsktalende lokale guider og norsk reiseleder

Dette er ikke inkludert:

 • Kameraavgifter ved monumenter som skal besøkes
 • Visum til India
 • Tips til hotellbetjening, guider, sjåfører osv.
 • Drikke til maten
 • Eventuelle vaksiner
 • Enkeltrom 3995,-

TURFAKTA

FORSIKRINGER På alle våre reiser anbefaler vi at den reisende har en fullgod reise- og ulykkesforsikring som også dekker eventuell avbestilling av reisen samt hjemtransport. Deltakerne er selv ansvarlig for å undersøke at disse elementene er dekket i deres reiseforsikring samt at forsikringen gjelder for de områder reisen går. Husk å ta med ditt forsikringsbevis på reisen.

Helse og vaksine Ta kontakt med din fastlege eller et reisevaksinekontor i god tid for spørsmål vedrørende vaksine. Ta med et lite reiseapotek i tillegg til evt. faste medisiner. Livsnødvendige medisiner må man alltid ha i håndbagasjen. Håndhygiene er viktig. Vi anbefaler å ta med desinfeksjonsspray eller gel som fås på apotek.

PASS OG VISUM Husk maskinlesbart pass som skal være gyldig minimum 6 måneder etter hjemreisen fra India. Vi anbefaler å ta fotokopi av passet og oppbevare denne atskilt fra passet. Det er den reisendes ansvar å sørge for at pass og eventuelt visum er gyldig ved avreise. Escape Travel er ikke erstatningsansvarlig for reisende som ikke har dette i orden.

Det kreves visum for reise til India. Det er to muligheter for å søke om visum til India:

1 Søke e-visum på egenhånd. Det gjør du på denne nettadressen. Pt koster e-visum USD 60. Du kan tidligst søke om e-visum 120 dager før avreise og senest 10 dager innen avreise. NB! Ikke søk visum før du vet at reisen er bekreftet og skal gjennomføres.

2 Gjennom Visumservice. Escape samarbeider med Visumservice som tar seg av søknadsprosessen. For mer informasjon om prosedyre og priser, gå inn på nettside.