Det sørlige Afrika på langs – et eventyr!

/ Kenya, Zambia, Zimbabwe, Botswana og Sør-Afrika på én tur

På denne reisen får du oppleve hele fem afrikanske land – en uforglemmelig tur til «Det virkelige Afrika», hvor det eksotiske dyrelivet er på sitt beste.

Noen høydepunkter:

 • Opplev dyrelivet i Kenyas flotte nasjonalpark Amboseli, med Kilimanjaro som bakteppe
 • Føl bruset fra Afrikas største foss – Victoria Falls – på grensen mellom Zambia og Zimbabwe
 • Nyt et lite cruise i solnedgang på elven Zambezi
 • Bli med til Botswana og Chobe Nasjonalpark
 • Gjør deg kjent med Cape Town, en perle av en by på det sydvestlige hjørnet av Afrika
 • Besøk Robben Island og Table Mountain 
 • Bli med på tur til Afrikas sydvestligste punkt – Kapp det gode håp
 • La deg sjarmere av pingvinkolonien på Boulders Beach
 • Smak på viner i verdensklasse i vinområdet rundt Stellenbosch og Franschhoek

Med denne smørbrødlista av opplevelser kan du krysse av for mange av Afrikas største attraksjoner. Dette blir en drømmereise – vi gleder oss!

Last ned reiseprogram
 • Pris fra 49 670,-
 • Første tilgjengelige avreisedato 14.10.2020 (1 avreisedatoer)
 • Varighet 13 dager
Reiseleder
Kari Forberg Bye

Avreiser

Ditt utvalg
 • Avreisedato 14.10.2020
 • Avreisested Oslo Lufthavn
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 13 dager
 • Priser fra 49 670,-
 • Kichwa_Tembo Masai Mara Kenya
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

14. oktober: Avreise fra Oslo

Avreise fra Oslo til Amsterdam med KLM på ettermiddagen. Her har vi et kort flybytte før kursen settes direkte mot Kenyas hovedstad Nairobi.

Måltider inkludert: Lettere måltider på flyene

En giraff og kalven hennes med Nairobi skyline i bakgrunnen.
Dag 2

15. oktober: Ankomst Nairobi og safari i Amboseli nasjonalpark

Vi ankommer Nairobis internasjonale lufthavn tidlig om morgenen, og etter pass- og visumkontroll blir vi møtt av vår lokale engelsktalende guide. Det blir en kort introduksjon før vi setter kursen mot Amboseli. Vi blir hentet i jeeper, som blir transportmiddelet vårt hele oppholdet i Kenya – både på landeveien til/fra Amboseli og også under safariturene, hvor vi skal ut å se på dyr og natur.

Amboseli ligger på slettelandet ved foten av det mektige Kilimanjaro-fjellet, helt mot grensen til Tanzania. På veien hit kjører vi gjennom Kenyas kornkammer med store åkrer av hvete og bygg. Vel framme skal vi bo på en teltlodge med god standard, som ligger flott til ved en liten elv. Først blir det lunsj, og ca. kl. 16 begynner vår første safaritur i en av Kenyas mest dyrerike nasjonalparker.

Rangerne (sjåførene/guidene) som er med oss, har øyne og ører som hauker og får med seg absolutt alt. De vil gjøre alt de kan for at vi skal oppdage så mange ulike dyrearter som mulig på safariturene.

Vi er tilbake på lodgen i kveldingen og om kvelden står middagsbordene dekket. Overnatting på Kibo Safari Camp.

Måltider inkludert: Lettere frokost på flyet, lunsj og middag

Vakre Amboseli nasjonalpark med Kilimanjaro i bakgrunnen.
Dag 3

16. oktober: Store opplevelser i Amboseli nasjonalpark

I dag blir det safari både morgen og ettermiddag. Vi vekkes ca. kl. 06 for å dra ut ved daggry på en tidlig safaritur, og oppleve når naturen våkner til liv. Vi er tilbake ca. kl. 09 og får servert frokost. Nå får vi tid til å slappe av litt og det blir mulighet til et bad i svømmebassenget før det serveres lunsj. Ca. kl. 16 drar ut på ny safaritur.

Amboseli er kjent for sin store populasjon av elefanter, som ofte kan ses i store flokker. Ellers byr parken på mange kattedyr som løver, geparder, den mer sjeldne leoparden og naturligvis giraffer, sebraer og et vell av ulike drøvtyggende antilopearter. Fjellvannet fra Kilimanjaro mater myrene i Amboseli med vann, som fuglene her er avhengige av. Det er nettopp her fotografer håper å ta det klassiske bildet av elefanten eller sjiraffen som står på savannen med det snødekte Kilimanjaro i bakgrunnen.

Tilbake på lodgen blir det felles middag. Overnatting på Kibo Safari Camp.

Måltider inkludert: Frokost, lunsj og middag

I dag skal vi på safari både morgen og ettermiddag!
Dag 4

17. oktober: Tilbake til Nairobi og middag på Carnivore

Etter frokost sjekker vi ut av de flotte teltene våre og gjør oss klar til avreise tilbake til Nairobi. Vi ankommer Kenyas hovedstad rundt lunsjtider og sjekker inn på hotellet vårt i nærheten av den internasjonale flyplassen, slik at vi har kort reisevei neste dag. Resten av ettermiddagen til fri disposisjon.

På kvelden skal vi til den kjente restauranten Carnivore,  ikke langt unna hotellet. Her kommer servitørene til bordene med store spyd med kjøtt fra ulike dyr. Vil du smake på krokodille – eller kanskje heller kamel og struts? Eller nøyer du deg med det mer kjente okse- og kyllingkjøttet? Alt er stekt på store griller – valget er ditt!

Overnatting på Eka Hotel.

Måltider inkludert: Frokost og middag

Dag 5

18. oktober: Ny dag, nytt land - vi drar til Zambia!

Det blir en svært tidlig start på dagen i dag, da flyet videre til Livingstone går allerede i 7-tiden på morgenen. Ankomst før lunsjtider i byen Livingstone i Zambia – oppkalt etter den britiske misjonæren og oppdagelsesreisende David Livingstone.

Vi sjekker inn på hotellet vårt og har ettermiddagen til fri disposisjon. Da kan det være godt å slappe av litt ved svømmebassenget – kanskje ta en liten høneblund under en parasoll?

På ettermiddagen tar vi turen over til nabohotellet the Royal Livingstone – det er tid for å skjemme oss bort med «afternoon tea».

Overnatting på Avani Victoria Falls Resort.

Måltider inkludert: Afternoon tea

Flodhest i Zambezielven
Dag 6

19. oktober: Livingstone - Victoria Falls og elvecruise i solnedgangen på Zambezi-elven

Etter frokost blir vi møtt av vår lokale guide som skal ta oss med på en tur til Victoria Falls. Vi skal få oppleve fossen på nært hold – og da både i Zambia og Zimbabwe. Det er derfor viktig at alle har med seg passene på tur denne dagen.

Underveis får vi informasjon både om hvordan fossefallet ble formet av naturen, og hvordan fossen og den omkringliggende naturen har hatt innvirkning på lokale tradisjoner og levesett.

Etter turen blir vi fraktet tilbake til hotellet, og på ettermiddagen blir vi igjen hentet på hotellet, denne gangen for et cruise på Zambezi-elven ved solnedgang. Her er det normalt mange flodhester å se, og mens vi nyter en lokal cocktail og litt snacks kan vi beundre solnedgangen og den flotte naturen rundt oss.

Overnatting på Avani Victoria Falls Resort.

Måltider inkludert: Frokost, cocktail og snacks ombord på elvecruiset

Imponerende Victoria Falls!
Dag 7

20. oktober: Utflukt til Botswana og safari i Chobe nasjonalpark

I dag drar vi på en heldagstur til Botswana og Chobe Nasjonalpark. Chobe ligger bare et par timers kjøring fra Livingstone og er et av de største safariområdene i det sørlige Afrika. Parken er spesielt kjent for det store antallet elefanter som lever der, og i Chobe-elven renner vannet sakte over Caprivi-sletten og danner et viktig område for store flokker av både elefanter, vannbøfler, sebraer og impalaer – naturligvis tett fulgt av rovdyr som løver, hyener, leoparder og også de etter hvert så sjeldne villhundene.

Turen til Chobe inkluderer en spennende kryssing med båt over Zambezi-elven, der fire land møtes (Zambia, Zimbabwe, Botswana og Namibia). Vi skal ut på en morgensafari på elven, hvor det blir servert te, kaffe, annet drikke og snacks om bord. Normalt ser man her tallrike fugleflokker, mange grupper av flodhester og store krokodiller. Etter båtturen spiser vi lunsj på Chobe Safari Lodge som ligger på et høydedrag overfor elven. På ettermiddagen blir det safaritur i åpne kjøretøyer, og vi begir oss da rundt i parken. Etter hvert kjører vi ned igjen til grensepasseringsstedet for toll/passkontroll, og vi er raskt tilbake igjen på hotellet vårt i Livingstone.

Overnatting på Avani Victoria Falls Resort.

Måltider inkludert: Frokost og lunsj

Ny dag, nye muligheter og en ny safari!
Dag 8

21. oktober: Vi reiser til Cape Town - en av verdens vakreste byer!

Etter frokost sjekker vi ut av hotellet og kjører til flyplassen i Livingstone for å ta et formiddagsfly direkte til Cape Town. Etter ankomst og toll/passkontroll i Cape Town blir vi kjørt til hotellet for innsjekk.

Resten av dagen og kvelden til fri disposisjon, og reiseleder tar gjerne turen ned til havnepromenaden for middag sammen med dem som måtte ønske dette.

Overnatting på Hotel Southern Sun Waterfront.

Måltider inkludert: Frokost

Velkommen til Cape Town.
Dag 9

22. oktober: Cape Town - høydepunktene Robben Island og Table Mountain

Cape Town er den eldste byen i Sør-Afrika og regnes som landets politiske hovedstad. Den ligger fantastisk til ved sjøen, og ja, den er utvilsomt en av de vakreste byene i verden.

Vi starter dagen med et besøk ute på Robben Island, og her får vi et interessant møte det gamle høy-sikkerhets fengslet. Vi får også møte en tidligere politisk fange som satt fengslet der. Det blir en liten rundtur i buss ute på selva øya, før vi returnerer med båten.

Tilbake i byen spiser vi lunsj (ikke inkludert, men tilrettelagt), før vi tar taubanen opp til Table Mountain cirka 1 100 meter over havet (værforbehold). Utsikten både på vei opp og på toppen er kort og godt formidabel! Vel nede igjen tar vi en liten sightseeing i byen, blant annet til et av de eldste områdene i byen – Bo-Kaap. Området har i dag rundt 6000 innbyggere, vesentlig muslimer. Her finnes en blanding av øst og vest, de fleste er etterkommere av tidligere slaver fra både Afrika og Asia. Hit kom en broket blanding av kriminelle, lærde, dyktige håndverkere og kunstnere, samt religiøse ledere. Husene er lave og fargerike med en herlig Kardemommeby-følelse.

Vi skal også kjøre forbi Castle of Good Hope, Parlamentet og parken The Company Gardens, samt ut til Sea Point og Camp’s Bay for en nydelig utsikt mot havet. Vi avslutter ved havnepromenaden (Waterfront-området) med sine restauranter, kafeer og butikker. I dag er dagen for å nyte det som Cape Town har å by på, og selv velge hvor middag skal nytes. Reiseleder gir selvsagt forslag og tilbud om å spise samlet for dem søm ønsker det.

Overnatting på Hotel Southern Sun Waterfront.

Måltider inkludert: Frokost

Bo’kaap Township i Cape Town er spesielt fargerikt!
Dag 10

23. oktober: Cape Town - Kapp det gode håp, selsafari og pingvinene ved Boulders Beach

I dag setter vi kursen mot Kapp det gode håp og et meget vakkert naturlandskap. Før vi ankommer det sydvestligste stedet i Afrika, der Atlanterhavet møter Det indiske hav, skal vi på en kort selsafari med båt fra Hout Bay og ut til Seal Island (værforbehold). Videre går turen til Kapp det gode håp, langs spektakulære Chapman’s Peak Drive. Kapp det gode håp er i dag er et naturreservat med en sammensatt flora og et meget rikt dyreliv. Vi kjører videre til Cape Point og nyter den herlige utsikten. Fyrtårnet her er verdens kraftigste og sender en lysstråle tilsvarende 19 millioner stearinlys utover havet! Opp hit kommer vi oss med kabelbanen The Flying Dutchman. Herfra går turen til pingvin-kolonien ved Boulders Beach. De artige «smokingkledde» sjarmørene er alltid morsomme å se på! Vi returnerer så til Cape Town, via den historiske marinebasen Simon’s Town.

Overnatting på Hotel Southern Sun Waterfront.

Måltider inkludert: Frokost

Boulders Beach i Cape Town er kjent for pingvinene sine.
Dag 11

24. oktober: Edle dråper i Sør-Afrikas vindistrikt

Etter frokost setter vi kursen mot Paarl og vinområdet i Sør-Afrika. Dette området er velsignet av naturen på flere måter, og de edle dråpene som dyrkes her har de beste vekstvilkår og gir vin av ypperste kvalitet. Omgivelsene er elegante og vakre, og her blomstrer Sør-Afrikas rike mat- og vinkultur. Vi skal selvsagt besøke en vingård, hvor det blir omvisning og vinsmaking.

Turen til vindistriktet blir ikke komplett uten et besøk til Sør-Afrikas nest eldste by og selve hovedstaden i vinområdet – Stellenbosch – og på veien dit skal vi også besøke den koselige lille byen Franschhoek. I Stellenbosch skal vi besøke en ny vingård, hvor det blir enda en vinsmaking. Kursen settes så tilbake mot Cape Town.

Resten av dagen på egenhånd.

Overnatting på Hotel Southern Sun Waterfront.

Måltider inkludert: Frokost

Klart vi skal kose oss med vin!
Dag 12

25. oktober: Cape Town på egenhånd - eller sammen med nye venner?

Frokost på hotellet. Denne dagen er til fri disposisjon, men reiseleder vil ta initiativ til å utforske nye områder av byen – og finne hyggelige steder å spise både lunsj og middag.

Utsjekk denne dagen må skje innen kl. 12.00, men bagasje kan uten problemer oppbevares på hotellet frem til avreise.

På kvelden får vi transport ut til flyplassen, i god tid til flyet vårt som går like over midnatt.

Måltider inkludert: Frokost

Dag 13

26. oktober: Hjemreise

KLM har avgang til Amsterdam like over midnatt. Ankomst Amsterdam på formiddagen, og etter et flybytte her er vi tilbake på Oslo Lufthavn litt utpå ettermiddagen.

Takk for turen!

Måltider inkludert: Lettere måltider på flyene

Reisebetingelser

PRISEN INKLUDERER:

 • Flyreise Oslo – Nairobi – Livingstone – Cape Town – Oslo med KLM og Kenya Airways på økonomiklasse
 • 10 hotellovernattinger
 • Måltider som indikert i dag til dag-program
 • Lokale engelsktalende guider
 • Turer, inngangsbilletter og ekskursjoner iflg. program
 • All transport iflg. program
 • Norsk reiseleder med på hele reisen

PRISEN INKLUDERER IKKE:

 • Reiseforsikring og avbestillingsbeskyttelse
 • Visum til Kenya, Zambia og Zimbabwe
 • Drikke til maten
 • Tips til guider/rangere/sjåfører etc.

Der måltider ikke er inkludert vil gode restauranter bli anbefalt av reiseleder eller lokal guide.

HOTELLER:

Amboseli: Kibo Safari Camp (Du kan lese mer om hotellet her)

Nairobi: Eka Hotel (Du kan lese mer om hotellet her)

Livingstone: Avani Victoria Falls Resort (Du kan lese mer om hotellet her)

Cape Town: Hotel Southern Sun Waterfront (Du kan lese mer om hotellet her)

Med forbehold om bytte til tilsvarende hoteller ved evt. overbooking eller andre problemer som kan oppstå utenfor Escape Travel sin kontroll.

 

ANNEN NYTTIG INFORMASJON:

Visum
Visum er nødvendig for innreise til tre av landene på turen, legg også merke til andre krav for de siste to landene:

 • Kenya: Visumplikt for alle norske borgere. Visum bør søkes og betales online via denne nettsiden.
 • Zambia og Zimbabwe: Visumplikt for alle norske borgere. Visum søkes om online her. Vær obs på at må man be om «multiple entries», siden grensene skal krysses flere ganger i området.
 • Botswana: Norske borgere trenger ikke visum. Passet må være gyldig i minst seks måneder etter planlagt utreise, og det må være minst to ledige sider i passet. Kun maskinlesbare pass godkjennes, nødpass kan derfor ikke benyttes.
 • Sør-Afrika: Norske borgere behøver ikke visum for innreise, men merk at for sikker innreise til Sør-Afrika må navn i flybillett stemme 100% overens med navn i passet. I tillegg må passet ha 2 blanke sider ved siden av hverandre samt være gyldig i minst 6 måneder etter retur til Norge. Sør-Afrika aksepterer kun maskinlesbare pass, nødpass kan derfor ikke benyttes. 

Vaksiner

Kontakt din reiseklinikk eller lege for råd og anbefalinger ift. vaksiner.

Valuta
Det kan være greit å ta med litt lokal valuta, samt dollar, i kontanter, men de fleste bankkort kan benyttes og det er grei tilgang på minibanker på store deler av turen. 

De ulike valutaene er:

 • Kenya: Kenyanske shilling
 • Zambia: Zambisk kwacha
 • Zimbabwe: Amerikanske dollar / RTGS dollar
 • Botswana: Botswanske pula
 • Sør-Afrika: Sørafrikanske rand