Det Ultimate Elvecruiset

/ Fra Svartehavet til Amsterdam

Dette elvecruiset er spekket med flotte opplevelser, natur og kultur. Ser du på kartet under, er det en imponerende reiserute vi skal ta – tvers gjennom Europa, fra Svartehavet til kanalene som munner ut i Nordsjøen. Vi starter cruiset med Donau-deltaet ved Svartehavet og seiler videre gjennom åtte land og et 20-talls byer og landsbyer. Vi er innom Romania, Bulgaria, Serbia, Kroatia, Ungarn, Østerrike, Tyskland og Nederland. Se dagliglivet langs elven og nyt det behagelige livet om bord i vårt hyggelige elvecruiseskip MS River Navigator.

Gled deg til: 

 • 24 dagers elvecruise på Donau, Main og Rhinen
 • Vi seiler Europa på tvers gjennom åtte land og besøker fem hovedsteder
 • 20 utflukter inkludert
 • Båttur i Donau-deltaet
 • Jernporten og Wachau-dalen – blant de mest naturskjønne områdene langs Donau
 • Smakfull landsbylunsj nær Beograd
 • Sjarmerende Bratislava
 • Vakre Budapest – Donaus dronning
 • Keiserbyen Wien
 • Kanalbyen Amsterdam
 • Romantiske Rhinen og Lorelei klippen
 • Vinsmaking om bord
 • Europakanalen som binder sammen elvene Donau og Rhinen
 • Smakfulle måltider, interessante foredrag og underholdning om bord

 

Terje Svabø er med som foredragsholder fra Bucuresti til Budapest.

Last ned reiseprogram
 • Pris fra 49 480,-
 • Første tilgjengelige avreisedato 16.09.2020 (1 avreisedatoer)
 • Varighet 24 dager
 • 20 utflukter inkludert
 • Mektige naturopplevelser, som Donau-deltaet, Jernporten og Wachaudalen
Reiseleder
Ulf Brynildsen
Reiseleder
Terje Svabø

Avreiser

Ditt utvalg
 • Avreisedato 16.09.2020
 • Avreisested Oslo Lufthavn
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 24 dager
 • Priser fra 49 480,-
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Oslo - Bucuresti - Oltenita

Vi flyr fra Oslo til Romanias hovedstad, Bucuresti. Mellomlanding og flybytte underveis.

Fra flyplassen drar vi på byrundtur og ser blant annet revolusjonsplassen, Athenaeum og Folkets Hus.
Deretter kjører vi til Oltenita hvor vi går om bord på skipet MS River Navigator, som skal være vårt hjem de neste tre ukene.
Vi møtes til en velkomstdrink, før middagen serveres i skipets restaurant.

Om kvelden kaster skipet loss og vårt opplevelsesrike cruise begynner.

Bucuresti, Romania
Dag 2

Tulcea og Donau-deltaet

I løpet av natten og formiddagen har vi seilt mot Svartehavet og ved lunsjtider ankommer vi Tulcea. Etter lunsj kan du bli med på en interessant båttur i det fascinerende Donau-deltaet.

Deltaet ligger mot slutten av Donau-elven og er det nest største elvedeltaet i Europa ved siden av Volga-elven, men det sies at Donau er bedre bevart. Donau-deltaet finnes hovedsakelig i Romania men også litt i Ukraina. Dette er hjemmet til et av de største økosystemene i verden og står på UNESCOs verdensarvliste. Det er over 300 fuglearter registrert her, og deltaet har det tredje største biologiske mangfoldet i verden ved siden av Australias Great Barrier Reef og Ecuadors Galapagosøyer.

Vi returnerer til skipet, som seiler mot Cernavoda mens vi nyter kveldens middag i skipets restaurant.

 

Pelikaner i soloppgang ved Donau-deltaet i Romania
Dag 3

Cernavoda og Constanta

Vi ankommer Cernovoda rundt frokosttider.
Byen ligger ved Svartehavskanalen, en seilbar kanal i Romania, som går fra Cernavodă, ved Donauelven, til Constanța, og avsluttes i Năvodari ved Svartehavet. Kanalen ble bygget i perioden 1976–1984 og er en viktig del av det europeiske kanalsystemet som knytter Nordsjøen (gjennom Rhinen – Main – Donau-kanalen) til Svartehavet.

Men, det er ikke i denne byen vi skal bli i, for etter frokost kan du bli med på en inkludert utflukt til Constanta, en gammel metropol, og Romanias eldste kontinuerlig bebodde by. Dette er også landets største havneby. Byens historie kan spores 2500 år tilbake i tid.

Byen ble grunnlagt av greske kolonister på 600-tallet f.Kr. og ble erobret av romerne i 71 f.Kr. Den romerske keiseren Konstantin den store døpte om byen til Constantiana til ære for søsteren sin. I løpet av den osmanske epoken ble navnet forkortet til Constanta.
Fine herskapshus og hotell ble bygget på 1800-tallet da det ble bestemt å gjenopplive Constanta som en havn- og badeby.
I dag er Constanta Romanias tredje største by og den fjerde største havnen i Europa, etter Rotterdam, Antwerpen og Marseille.

Byen er også et viktig kulturelt og økonomisk sentrum, verdt å utforske for sine arkeologiske skatter og gamlebyens arkitektur. Legg gjerne turen innom Det Arkeologiske Museum, som huser en stor samling av gjenstander fra greske, romerske og daco-romerske sivilisasjoner.

Vi spiser lunsj i byen og besøker deretter en lokal vinprodusent som byr på smaksprøver.

Skipet seiler videre mot Bulgaria i løpet av kvelden.

Constanta har fine strender.
Dag 4

Rousse

Vi ankommer Bulgaria, og havnen Rousse før frokost, men her legger vi bare til for å kunne ta dere med til Veliko Tarnovo.
Det er ikke bare dens dramatiske beliggenheten som gjør byen til en av Bulgarias største attraksjoner. Historisk har byen vært sentral i kampen for bulgarsk uavhengighet og den regnes ofte som den mest “bulgarske” byen i landet. Som gammel hovedstad finnes det en rekke kulturminner fra storhetstiden og gamlebyen har en helt spesiell arkitektur.

Byen er ikke så stor men det er likevel mye å se, inkludert et stort antall museer, særlig med forbindelse til Bulgarias kultur og kamp for selvstendighet. Gamlebyen er bygget i bulgarsk renessansestil (fra 1800-tallet) og skiller seg veldig fra hvordan andre byer i Øst-Europa ser ut.

Den mest iøynefallende attraksjonen i Veliko Tarnovo er nok den gamle middelalderborgen Tsarevets som ligger på en høyde rett utenfor den nåværende bykjernen. Det var herfra tsarene styrte landet under det andre bulgarske riket. Dessverre ødela ottomanerne hele festningen så mye er i ruiner, til tross for et omfattende restaureringsarbeid i den senere tid.

Etter å ha blitt bedre kjent med Veliko Tarnovo setter vi kursen mot den lille landsbyen Arbanasi et par kilometer unna. Arbanasi er kjent for sine mange klostre og kirker. Her får du også en flott utsikt ned til Veliko Tarnovo.
Vi spiser lunsj på en lokal restaurant her, før vi returnerer til skipet, som i mellomtiden har seilt videre til Nikopole.

Veliko Tarnovo med den vakre middelalderborgen.
Dag 5

Vidin

Mens du nyter en god frokost ankommer vi den lille bulgarske havnebyen Vidin. Byen ligger ved Donaus bredd i det nordvestlige hjørnet av Bulgaria.

Her skal vi på byvandring, men først blir det utflukt til fjellområdet Belogradsjik, som ligger cirka femti kilometer fra Vidin. Belogradsjik er kjent for sine vakre og spesielle steinformasjoner, men også et stort festningskompleks som er et av de viktigste historiske minnesmerkene i Bulgaria.

Vi returnerer til skipet for lunsj. På ettermiddagen tar reiselederen oss med på en spasertur i Vidin by og Baba Vida-festningen, byens historiske landemerke. Festningen er den viktigste severdigheten i byen og forøvrig den best bevarte middelalderfestningen i Bulgaria. Festningen ligger ved Donaus bredd og er beskyttet av en vanngrav. Gradvis ble anlegget utvidet, først av romerne, men den vesentligste delen av festningen ble oppført i løpet av middelalderen.
Det blir også tid til å oppleve byen på egenhånd.

Retur til skipet og middag om bord. Ønsker du en tur i land etter middag er det fullt mulig, da skipet seiler først kl. 23.00.

Steinformasjonene Belogradsjik i Bulgaria er verdt et besøk.
Dag 6

Jernporten

I dag tilbringer vi hele dagen om bord mens skipet seiler gjennom Jernporten, en hundre kilometer lang naturskapt kløft som regnes blant de mest naturskjønne områdene langs Donau.

Jernporten er en dal og et juv hvor Donau bryter igjennom fjellmassivet på grensen mellom Romania og Serbia. På nordsiden av elven ligger De transilvanske alpene og på sørsiden Balkanfjellene. Jernporten regnes som en av de mest imponerende gjennombruddsdaler eller juv i Europa.

Strekningen var tidligere fryktet av skipstrafikken på grunn av skarpe klipper og farlige strømmer, men i 1972 ble farene fjernet da et nytt hydroelektrisk anlegg og avansert system av sluser ble åpnet.

I løpet av dagen vil det også være mulig å delta på vinsmaking av lokaler viner fra området vi seiler gjennom.

Ikke gå glipp av det bistre steinansiktet i fjellet når vi seiler gjennom Jernporten.
Dag 7

Beograd og Novi Sad

Etter frokost skal vi på byrundtur i Serbias hovedstad, Beograd, hvor skipet la til kai på morgenen. Her ser vi blant annet Kalemegdan-festningen, den ortodokse katedralen, rådhuset, prinsesse Ljubicas palass og St. Markus-kirken.
Deretter kjører vi til en landsby i Vojvodina-regionen, hvor vi inviteres på lunsj i hagen til en lokal familie. Vi får smake på områdets spesialiteter og blir underholdt av landsbyens musikanter.

Etter lunsj kjører vi til Novi Sad, den tredje største byen i Serbia. Novi Sad er en historisk universitetsby med mange parker, restauranter og butikker. Det blir byrundtur med buss før vi går om bord i skipet, som i løpet av dagen har forflyttet seg hit.

Skipet legger fra kai mens vi spiser middag, og setter nå kursen mot Kroatia.

Beograd - Serbias spennende hovedstad!
Dag 8

Osijek

I løpet av natten har vi krysset grensen til Kroatia og på morgenkvisten ankommer vi den kroatiske byen Osijek. Byen ligger ved elven Drava, en av sideelvene til Donau. Osijek er det kulturelle og økonomiske sentrum i Slavonia, Kroatias region i øst.

Her skal vi på en inkludert byrundtur og blir kjørt med buss til den tidligere befestede gamlebyen Tvrda, kjent for sine mange godt bevarte barokkbygninger. Etter en hyggelig spasertur gjennom festningsbyen fortsetter vi med buss forbi Universitetets bygninger, St. Peters kirken, St. Pauls kirken og stadium til Osijek sentrum. Her blir det tid til å rusle litt på egenhånd før vi returnerer til skipet for lunsj.

Vi spiser lunsj om bord mens vi seiler mot den ungarske grensen.

På ettermiddagen holder reiseleder foredrag om den mektige elven Donau, som har betydd mye for utviklingen i landene den renner gjennom.

Etter å ha krysset grensen mellom Kroatia og Ungarn, ved Mohacs,  seiler vi videre gjennom det ungarske slettelandskapet mot Budapest.

Osijek
Dag 9

Budapest

Under frokosten og formiddagen kan du nyte seilasen til vi ankommer Budapest ved lunsjtider.
Det er en vakker innseiling til Ungarns hovedstad med sine to bydeler Buda og Pest, som ligger på hver sin side av Donau.

Etter lunsj er det en inkludert byrundtur, og vi ser blant annet Helteplassen med minnesmerke over Ungarns falne helter og den nygotiske parlamentsbygningen. Et av høydepunktene er den fantastiske utsikten over byen og elven fra Fiskerbastionen.

Vi spiser middag om bord.
Om kvelden kan du bli med på en valgfri folkloreforestilling i land (pristillegg).

Skipet ligger ved kai i Budapest over natten, så det er absolutt mulighet til å oppleve den vakkert opplyste Budapest «by night»!

Budapest
Dag 10

Budapest

Dagen er fri til å oppleve denne flotte byen på egenhånd. Ta en tur i byens handlegater, besøk den imponerende mathallen, prøv ut et av de mange thermalbadene som byen er så kjent for, eller nyt en avslappende dag om bord.

Du har også mulighet til å bli med på en valgfri utflukt til Krigshospitalet (pristillegg), en av de mest fascinerende og unike historiske monumentene i Ungarn. Krigshospitalet, eller Grotte­hospitalet som det også kalles, ligger i sammenhengende kjellere og huler i fjellet under Buda-slottet. Sykehuset var i bruk under andre verdenskrig, men har blitt gjort om til et interessant museum som åpnet for publikum i 2008.

Om kvelden seiler vi gjennom den vakkert opplyste byen på vei mot Slovakias hovedstad, Bratislava. Utseilingen fra Budapest er et av høydepunktene på turen, så ta turen opp på dekk og nyt øyeblikket!

Budapest
Dag 11

Bratislava

Om morgenen seiler vi gjennom Gabcikovo-­slusen, den største slusen i øvre delen av Donau. Etter lunsj ankommer vi Slovakias hovedstad, Bratislava, en av Europas yngste hovedsteder. Byen har en rik historie, som strekker seg tilbake til keltisk og romersk bosetting.

Skipet ankrer opp i gåavstand fra gamlebyen og sammen med reiselederen spaserer vi gjennom den hyggelige gamle bydelen med brosteinstorg, sjarmerende trange gater og vakre bygninger.

Det blir også tid til å utforske byen på egenhånd. Legg gjerne turen innom det lille konditoriet Kormuth hvor kaffe og et stort utvalg nydelige kaker serveres i historiske omgivelser. Det forventes at du betaler minimum 10 euro for å oppleve stedet og smake på fristelsene, men det er det vel verdt!  Et annet tips er å besøke Klokkemuseet som befinner seg i et av Bratislavas flotteste rokokkohus, og rommer en unik samling av blant annet mobile solur fra 1600- og 1700-tallet.

Om kvelden fortsetter cruiset mot Wien.

Bratislava
Dag 12

Wien

Tidlig på morgenen legger skipet til kai i den gamle keiserbyen, Østerrikes hovedstad, Wien. Etter frokost kan du bli med på en inkludert byrundtur der vi får se flere av byens historiske steder og severdigheter, blant annet det arkitektoniske mesterverket Hundertwasserhaus, Operaen, Parlamentet og Burgtheater. Det blir også en hyggelig spasertur i den gamle bydelen der vi går gjennom de elegante handlegatene mot Stefan-katedralen. Buss tilbake til skipet hvor vi får servert dagens lunsj.

Om du ønsker kan du tilbringe ettermiddagen i denne praktfulle byen, med sine hyggelige kafeer, elegante butikker og majestetiske bygninger.

Om kvelden tilbys det en valgfri klassisk konsert med musikk av Mozart og Strauss (pristillegg). Konserten arrangeres i en av de historiske bygningene i byen, og orkesteret er kjent for å være blant de beste i Wien. Transport fra skipet til konsertlokalet og tilbake er inkludert.
Billetter til konserten kan bestilles og betales inntil to uker før avreise. Ved forhåndsbestilling koster billettene kr 680 pr person. Billettene er ikke refunderbare.

Når du er i Wien, bør du drikke kaffe og spise kake i en av de berømte wienerkafeene.
Dag 13

Wien

Formiddagen er fri til å utforske Wien på egenhånd. Nyt en deilig kaffe og fristende bakverk på en av byens kaféer, eller nyt en avslappende formiddag om bord.

Vi forlater Wien rundt lunsjtid og seiler gjennom den idylliske Wachaudalen på vei til Passau. Dette regnes som et av Østerrikes vakreste vinområder. Over byen Dürnstein rager den gamle middelalderborgen hvor Richard Løvehjerte ble holdt fanget under det tredje korstoget.

 

Durnstein, Wachau-dalen
Dag 14

Passau

Om ettermiddagen ankommer vi Passau – som ligger der elvene Donau, Inn og Ilz møtes. Sammen med reiselederen skal vi på en byvandring i den to tusen år gamle byen som ligger i den nedre delen av Bavaria. Passau er kjent for sine vakre bygninger i gotisk og italiensk-barokk arkitektur og det historiske sentrum oppdages best til fots. Gå ikke glipp av den storslagne St. Stefan-katedralen, som det sies huser verdens største kirkeorgel.

Om kvelden fortsetter cruiset mot Regensburg, mens vi spiser middag og hygger oss i salongen.

Passau, der elvene møtes
Dag 15

Regensburg

Vi har i løpet av natten passert grensen mellom Østerrike og Tyskland, og ankommer Regensburg om morgenen. Vi har nå forlatt Donau og seilt inn på elven Main. Regensburg er en av Tysklands eldste byer fra steinalderen og var hovedstad i Bayern. Regensburg var en viktig by også under Karl den stores regjeringstid, og kom relativt uskadd fra de alliertes bombing under den andre verdenskrig.

Her blir det byvandring sammen med reiselederen. Vi rusler gjennom sentrum og den sjarmerende gamle delen av byen med sine velholdte kjøpmannshus og det gamle rådhuset. Regensburg har siden 2006 vært oppført på UNESCOs verdensarvliste. Vi ser den gotiske katedralen, steinbroen fra 1100-tallet hvor korsfarerne krysset Donau på vei til Det hellige land, og restene av de romerske festningsmurene, inkludert Porta Praetoria. Videre til St. Peter-katedralen, som vi ser fra utsiden.

Vi returnerer til skipet og spiser lunsj om bord, mens cruiset fortsetter videre mot Nürnberg.

Regensburg
Dag 16

Nürnberg

På morgenen ankommer vi middelalderbyen Nürnberg, den nest største byen i Bayern. Dette er en av Tysklands og Bayerns viktigste historiske og kulturelle skattekister. Nürnberg er cirka tusen år gammel, og gamlebyen er omgitt av de samme bymurene som på 1500-tallet, kanskje før det også. Byen har vært en viktig samlende Reichstagsstadt (Riksdagsby) for keiserne i Det tysk-romerske riket siden middelalderen, og var stedet for rettsoppgjøret etter Nazi-Tysklands sammenbrudd i 1945. Men først og fremst er Nürnberg en hyggelig, gammel, vel-bevart og levende by med flotte museer og historiske severdigheter.

Etter frokost starter vi på en inkludert byrundtur, hvor vi blant annet besøker det keiserlige slott, et kjent landemerke i Nürnberg. I middelalderen levde keisere fra det hellige romerske riket i dette slottet, hvor vi har en fantastisk utsikt over byen. Fra slottet fortsetter vi til sentrum, som er omgitt av den gamle bymuren fra middelalderen. Vi besøker kirken og går forbi det gamle rådhuset, bygget i renessansestil. Vi fortsetter over markedet med vakre fontener, før vi kommer til den gamle katolske kirken bygget i 1355-1362, som regnes som en av de viktigste kirkene i Nürnberg.

Retur til skipet for lunsj.
Ettermiddagen er fri til å slappe av og nyte livet om bord, eller benytte mulighetene til å utforske Nürnberg på egenhånd.

Dagens tips: Hva med et besøk på Hauptmarkt, torgmarkedet, åpent mandag-lørdag fra klokken 07 til 20. I tillegg finnes det en rekke kafeer og restauranter med utendørs servering rundt denne viktige plassen.

Om kvelden legger skipet fra kai med kurs for Bamberg.

Nürnberg
Dag 17

Bamberg

Bamberg i Bayern er kjent for sin praktfulle, levende gamleby fra middelalderen, for sine særegne øl-tradisjoner, og sine fine museer. Byen er første gang nevnt i skriftlige kilder i år 902 og var i middelalderen omtalt som Frankens Roma, fordi den ble anlagt på syv høyder rundt en øy i elven Regnitz. Bamberg er spesielt kjent for sin flotte katedral Kaiserdom i sen-romansk og gotisk stil. Bamberg ble i år 1986 oppført på UNESCOs Verdensarvliste.

Fra skipet kjører vi med buss til sentrum. Herfra starter vår bytur sammen med reiselederen – til fots over brostein, gjennom trange gater og forbi sjarmerende hus. Bambergs byprofil er dominert av er den enorme katedralen Kaiserdom med fire tårn. Et annet kjent landemerke i byen er det gamle rådhuset midt i elven, mellom to broer – den eldste av disse, Obere Brücke, er fra 1400-tallet.

Retur til skipet for lunsj.
Skipet legger fra kai og vi seiler inn på Main-Donau-kanalen, eller Europakanalen som den også kalles. Den menneskeskapte kanalen er et imponerende byggverk, som med sine 14 sluser gjør det mulig å lette anker i Amsterdam og ende opp ved Svartehavet. I tillegg til å koble Rhinen og Donau sammen, får den 171 kilometer lange kanalen oss opp i 406 meters høyde over elver og veier.

Rådhuset i Bamberg
Dag 18

Würzburg

Om morgenen ankommer vi Würzburg, som ligger vakkert til langs elven Main i den tyske delstaten Bayern. Würzburg har en forholdsvis ny bykjerne, da 90% av byens sentrum ble bombet av britene under 2. verdenskrig. Mer enn 5000 mennesker omkom i luftangrepet.
Würzburg er kjent som en gjestfri by, og er sentrum for vindyrkingen i regionen Franken.

Etter frokost om bord, inviterer vi til byvandring og besøk i Würzburg Residence, et flott barokk-palass fra 18. århundre. Området har i løpet av årene fungert som bolig for biskopene i det fyrstelige bispedømmet Würzburg. Vi får omvisning på slottet. På ferden videre passerer vi den eldste broen over Main «Alte Mainbrücke», den imponerende katedralen, samt den fjerde største romanske katedralen i Tyskland. Vi skal også spasere gjennom den sjarmerende byen.

Vel tilbake om bord nyter vi en deilig lunsj mens skipet setter kurs for Wertheim.

Wurzburg med sine vakre fasader
Dag 19

Wertheim - Miltenberg

Tidlig morgen legger vi til kai i Wertheim. Den romantiske middelalderbyen ligger i et vakkert naturområde langs elven Main. Dette er en pittoresk gammel by med sjarmerende, flotte bindingsverkshus og trange smug. Den historiske byen kan også vise frem sine imponerende slottsruiner, noen av de største i Sør-Tyskland. Benytt muligheten til å utforske den hyggelige byen på egenhånd, eller gå sammen med reiselederen.

Lunsjen serveres om bord og skipet setter kurs mot Miltenberg, hvor vi legger til kai ved tre-tiden på ettermiddagen. Miltenberg ble bygget opp langs elven og var et rikt handelssentrum, noe de mange bindingsverkshusene vitner om. De sjarmerende gamle husene har kafeer, spesialbutikker, tradisjonelle tavernaer og vinkjellere for produsenter fra Franken-regionen.

Ta deg en spasertur i land og opplev denne historiske byen på nært hold, eller gå sammen med reiselederen som viser vei. Alternativt er det mulighet til å nyte livet om bord.

Om kvelden får vi servert en god middag i skipets restaurant mens cruiset fortsetter mot Mainz.

Sjarmerende Wertheim
Dag 20

Mainz - Rüdesheim

I løpet av natten og formiddagstimene har skipet seilt til Mainz, hvor vi ankommer rundt lunsjtid. Etter en god lunsj passer det fint med en inkludert bytur til fots. Vi spaserer gjennom de sjarmerende gatene i gamle Mainz, som også er hjembyen til Johannes von Gutenberg, mannen som utviklet boktrykkerkunsten. Det er også mulighet til å besøke Guthenberg Museet.
Resten av ettermiddagen er det tid på egen hånd og til egne opplevelser.

Retur til skipet, hvor vi kan nyte dagens middag mens skipet forflytter seg til Rüdesheim. Seilasen tar et par timer og vi ankommer Rüdesheim ved halv ni tiden om kvelden. Ta deg gjerne en tur i land og opplev kveldsstemningen i denne livlige byen.

Skipet blir liggende til kai her frem til lunsj neste dag.

Rüdesheim er selve vinbyen i området.
Dag 21

Rüdesheim - Koblenz

Rüdesheim er en del av Øvre Mellomrhindalen som i 2002 ble oppført på UNESCOs verdensarvliste.

Den sjarmerende byen er kjent for sine flotte bindingsverkshus og ikke minst den verdenskjente gaten «Drosselgasse». Gaten ligger i hjerte av gamlebyen og er en turistmagnet grunnet sin sjarm, mange vinhus og restauranter. Vi rusler gjennom byen sammen med reiselederen og  den som ønsker kan få smake på vin fra regionen. Vi er tilbake på skipet i god tid før lunsj.

Skipet seiler videre mot Koblenz på strekningen som kalles «den romantiske Rhinen». Nyt ettermiddagen på dekk og få med deg alle de vakre og spektakulære slottene vi passerer. Her renner elven gjennom Rhinkløften med Lorelei-klippen 120 meter over elven. Kløften er ganske dyp, og området er kjent for slottene og vingårdene som ligger her. Området er på UNESCOs Verdensarvliste med mer enn 40 slott og festninger fra middelalderen og mange vakre vinlandsbyer. Lorelei ble personifisert tilbake i middelalderen som en fortryllende og forførende kvinne. Romantiske eventyr og sagn har bygd myten om hvordan hun ledet sjøfolk i ulykke, fordi hun bedåret dem med vakker sang og avledet deres oppmerksomhet fra de farlige klippene…!

Vi kommer til Koblenz om ettermiddagen og blir liggende her til utpå kvelden. Sammen med reiselederen vandrer vi gjennom byen, før vi returnerer til skipet og får servert kveldens middag om bord.

Koblenz
Dag 22

Køln

Vi ankommer Køln i løpet av natten og skal ligge her til rundt lunsjtid. Köln er parfymens fødeplass, med verdens første eau de cologne. Cologne er det engelske og franske navnet til Köln.

For å bli bedre kjent med Köln inviteres dere med på en byvandring. Köln har mer enn 2000 år gammel historie og er sentrert rundt elven Rhinen, som deler byen i to. Vi spaserer gjennom det gamle sentrum, Altstadt, med vakre gamle hus og sjarmerende gater. Vi fortsetter mot byens landemerke, den berømte Kölnerdomen med de to 157 m høye tårnene som du kan se fra omtrent alle steder du måtte befinne deg i byen! Byggingen startet i 1248, og det tok mer enn 600 år å fullføre denne imponerende bygningen, som først sto ferdig i 1880.

Vi returnerer til skipet, hvor vi får servert dagens lunsj, mens skipet legger ut på cruisets siste etappe – mot Amsterdam.
Om ettermiddagen holder reiseleder et interessant foredrag om Rhinen og Ruhr området.

I kveld inviteres det til festmiddag om bord.

Köln
Dag 23

Amsterdam

Tidlig om morgenen legger vi til kai i Nederlands hovedstad, Amsterdam.

Denne hyggelige kanalbyen – har noe for enhver smak; blomstermarked, museer, kunstgallerier, spennende butikker, kafeer, vakker arkitektur og Anne Franks hus. Amsterdam blir med rette omtalt som en by full av nyanser og kontraster. Her møtes hav og land, og bohemene vandrer side om side med høykonservative besteborgere. Nederlands hovedstad er også landets største by og historien kan spores tilbake til 1200-tallet, da dette var et mindre fiskersamfunn ved elven Amstels bredder, som også ga navnet til byen.

Etter frokost kan du være med på et kanalcruise på noen av byens mange kanaler, med god utsikt til broene, husbåtene og de spesielle husene. Etter kanalbåtturen går vi til Damplassen og får oppleve byens sentrum sammen med reiselederen.

Om ettermiddagen har du mulighet til å utforske byen på egenhånd, nyte den siste dagen om bord, eller bli med på en valgfri utflukt til Volendam og Edem (pristillegg).

 

Amsterdams idylliske kanaler
Dag 24

Hjemreise

Vårt mer enn tre uker lange seilas gjennom Europa har kommet til veis ende. Etter en god frokost om bord tar vi farvel med skipet og mannskapet og kjører til flyplassen for å fly tilbake til Norge.
Vi takker for turen og håper du får mange gode opplevelser og hyggelige minner med deg hjem!

 

Reisebetingelser

INKLUDERTE UTFLUKTER
Dag 1 Bucuresti – Byrundtur før om bordstigning i skipet
Dag 2 Tulcea – Båttur til Donau-deltaet
Dag 3 Cernavoda – Utflukt til Constanta inkludert lunsj
Dag 4 Rousse – Dagsutflukt til Veliko Tarnovo og landsbyen Arbanasi, inkludert lunsj
Dag 5 Vidin – Fjellområdet Belogradsjik og byvandring
Dag 7 Beograd – Byrundtur inkludert lunsj
Dag 7 Novi Sad – Byrundtur
Dag 8 Osijek – Byvandring og besøk på festningen
Dag 9 Budapest – Byrundtur
Dag 11 Bratislava – Byvandring
Dag 12 Wien – Byrundtur
Dag 14 Passau – Byvandring
Dag 15 Regensburg – Byvandring
Dag 16 Nürnberg – Byrundtur
Dag 17 Bamberg – Byvandring
Dag 18 Würzburg – Byvandring og besøk i Residence Palace
Dag 20 Mainz – Byvandring og besøk i Gutenberg Museet
Dag 21 Rüdesheim – Byvandring og vinsmaking
Dag 21 Koblenz  – Byvandring
Dag 22 Køln – Byvandring
Dag 23 Amsterdam – Kanalbåttur og byvandring

VALGFRIE UTFLUKTER (pristillegg)
Dag 9 Budapest – Ungarsk folklore show
Dag 10 Budapest – Grottehospitalet
Dag 12 Wien -Klassisk konsert
Dag 13 Wien – Schönbrunn Palace
Dag 23 Amsterdam – Volendam og Edam ostefarm

PRISEN INKLUDERER

 • Fly Oslo–Bucuresti/Amsterdam–Oslo (Pris på fly fra andre byer i Norge på forespørsel)
 • Flyskatter og havneavgifter
 • Transport mellom flyplass og skip
 • 23 netters cruise i utvendig lugar
 • Helpensjon om bord fra middag første dag til frokost siste dag
 • Kaffe og te hele døgnet om bord
 • Kapteinens middag
 • Levende musikk i salongen
 • Vinsmakinger
 • 21 utflukter
 • Norsk reiseleder med fra Oslo

PRISEN INKLUDERER IKKE

 • Drikkevarer (utover det som er nevnt over)
 • Tips til besetning, lokale guider og sjåfører
 • Valgfrie utflukter nevnt i programmet. Disse må bestilles og betales om bord.
 • Avbestillings- og reiseforsikring

ANNEN VIKTIG INFORMASJON

Tips
Tips er frivillig, men også en viktig del av inntektene til de ansatte. Rederiets anbefaling er EUR 8 pr. reisende per dag til besetningen om bord. I tilegg er det vanlig å tipse cirka én euro hver til lokale guider og sjåfører på utfluktene.

Helse
Elvecruise er dessverre ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede. Ombord- og ilandstigning skjer via en smal landgang, og få skip har heis. På utfluktene er det ofte en del vandring, så du må kunne følge med gruppen i et normalt tempo.
Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje. Spesielle behov på flyreisen og underveis på turen må det opplyses om ved påmelding.

OM SKIPET

River Navigator 4*+
Byggeår  
2002, renovert 2013
Lengde  110 m
Antall dekk  3
Passasjerer  134

MS River Navigator har god komfort og lys stil. Skipet ble bygget i 2000 og renovert 2013.
Lengde 110 meter. Skipet har 3 dekk og plass til totalt 134 reisende. Skipet har romslige, velutstyrte fellesområder og fasilitetene om bord inkluderer restaurant, salong med bar, bibliotek, trimrom, heis og stort soldekk hvor du kan nyte reisen fra en solseng, eller hva med slag sjakk under solen?
Gratis Wi-Fi (varierende dekning).
Alle lugarene er utvendige og har bad med dusj, hårføner, minisafe, TV, air­condition og to enkeltsenger som kan settes sammen til en dobbeltseng. Lugarene er 14 m². Suitene er større og har en liten sittegruppe. Vinduene på nedre dekk og midtdekk kan ikke åpnes. Lugarene på øvre dekk har vindu fra gulv til tak, som delvis kan åpnes.Fasilitetene om bord inkluderer restaurant, salong med bar, heis og stort soldekk. Gratis Wi-Fi, men det vil til tider være ustabile forhold.

 

 

 • River Navigator Cruiseaway
 • River Navigator Cruiseaway
 • River Navigator, resepsjon, Cruiseawa, elvecruise