Fjelltur i Dolomittene fra øst til vest

/ Topptur og alpine blomsterenger

En av de største fjellopplevelsene du kan få, må vel være Dolomittene i Nord-Italia. Med sine steile fjellvegger, taggete topper og frodige daler kan dette lett bli årets vakreste uke.

Turen vår tar deg fra øst til vest i Dolomittene, og vi lover noen helt spektakulære øyeblikk. Om ikke selve turen tar pusten fra deg, vil utsikten i hvert fall gjøre det!

Vi skal: 

 • Oppleve utsikten til kjente topper som Drei Zinnen, Marmolada, Violet Towers.
 • Vandre på det imponerende Sella-platået.
 • Nyte blomsterengene og gressende kuer i Seiser Alm. Litt som om melksjokoladereklamen er blitt levende!
 • Vandre i fjellmassivet Rosengarten og rundt Rotvand, en av de største fjellveggene i Alpene.
 • Besøke byen Cortina D’Ampezzo – kjent fra Vinter-OL i 1956.

Dette er en tur for de fjellvante, og noen dagsetapper kan være krevende. Da smaker det ekstra godt med middag og avslappende kvelder i små alpebyer.

Vanskelighetsgrad 4+ støvler

 

Last ned reiseprogram

 • Pris fra 22 440,-
 • Første tilgjengelige avreisedato 23.08.2020 (1 avreisedatoer)
 • Varighet 8 dager
NORSK TURLEDER
Kari Kristine Berger

Avreiser

 • Avreisedato 23.08.2020
 • Avreisested Oslo Lufthavn
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 8 dager
 • Priser fra 22 440,-
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Ankomst München

Vi flyr fra Gardermoen direkte til München fra hvor vi blir fraktet med buss til Italia. Norsk ledsager er med på hele turen. Turen beregnes til ca 3-4 timer, og vi gjør et kort stopp underveis. Vi kjører gjennom det flotte Brennerpasset og nyter landskapet til vi når Toblach og vårt hyggelige hotell hvor vi bor de to første nettene. På kvelden møter vi vår lokale guide og nyter en god middag sammen. 

Dag 2

Pragser Wildsee

Klar for Dolomittene! Etter frokost tar vi fatt på vår første dagstur. Kort transport til Pragser Wildsee (1495 moh), som er en av de vakreste alpine innsjøene i Dolomittene. Vi utforsker området rundt når vi følger stien som kalles Eduard-Fischer-Steig forbi forskjellige hytter. Avstikker til toppen Kühwiesenkopf (2250 moh) som byr på flott utsikt til innsjøen og fjellene rundt. Det smaker med en forfriskning før vi reiser tilbake til vårt hotell i Toblach for middag og overnatting. Dagsetappe: 5-6 timer. Høydeforskjeller: + 820 m, – 820 m.

Dag 3

Drei Zinnen

Du har kanskje sett bilder av de tre kjente fjelltoppene Drei Zinnen? Disse fjellformasjonene som står nesten som vertikale vegger og lyser mot oss, og denne dagsetappen lar oss nyte den imponerende utsikten fra forskjellige vinkler.

Kort transport til Landro (1400 m) før vi begynner vandringen og følger Riezental hele veien opp til vi får flott utsikt mot toppene. Vi når Drei-Zinnen-Hütte hvor det vil være mange gjester, men hvor maten er nydelig! Prøv deres spaghetti eller minestronesuppe og nyt utsikten!

Etter lunsj langs foten av Drei Zinnen til Lange Alm, etter hvert når vi Auronzo hvor vi blir hentet med buss og kjørt til Cortina d’Ampezzo (ca 45 minutter) og vårt hotell for de to neste nettene. Cortina er et travelt og hyggelig sted med restauranter og kaféer, gallerier og spennende butikker. Middag på nabohotellet Franceschi Park. Dagsetappe 6-7 timer. Høydeforskjeller: + 1150 m, – 300 m.

Dag 4

Cortina d’Ampezzo

Cortina d’Ampezzo er et velkjent navn i Dolomittene blant annet som skiresort hvor Vinter-OL 1956 ble arrangert. I dag tar vi buss opp til 1708 m eller til Passo Giau (2230 moh) og starter dagens etappe rundt Croda da Lago. Veldig flott og over tregrensen – her må vi bare stoppe innimellom for å ta inn utsikten! Vi inntar en sen lunsj på hytta ved Crado de Lago. Etter lunsj venter en lang og velfortjent nedstigning som viser til Cortina. God middag på nabohotellet. Dagsetappe: 6-7 t. Høydeforskjeller: + 450 m (900 m), – 1100 m.

Dag 5

Gruppo di Sella – Val Gardena (Grödner Tal)

Om morgenen blir vi kjørt opp til Passo Pordoi, 2242 m, hvor vi går eller lar gondolbanen frakter oss videre opp til Sass Pordoi. Før vi begynner vandringen, tar vi en kikk på den kjente, bredekte toppen Marmolada (3342 m). Vi følger fjellryggen og ender opp ved Grödnerpasset. Middag og overnatting i Val Gardena (Grödner Tal). Denne etappen kan også gjøres omvendt, det kommer an på guidens bedømmelse og vær-situasjonen. Dagsetappe: 7 timer. Høydeforskjeller: + 900 m, – 900 m.

Dag 6

Seiser Alm

Vi starter med busstransport gjennom Val Gardena til Seis hvor gondolbanen tar oss opp til Seiser Alm. Her finnes den største alpine blomsterengen i Europa, på 57 km2 og et høydenivå på mellom 1680 m og 2350 m. Her kan du oppleve en unik alpeflora, så vel som kuer som gresser i disse fredfulle omgivelser.

Vi krysser Schlernplatået hvor en god oppstigning venter oss opp til Schlernhäuser (2457 m), en av de fineste fjellhyttene i Tyrol. Herfra har vi en flott utsikt til fjellmassivene i Rosengarten og Latemar. Vi krysser over Tschafatschsattel (2069 m) og ned spektakulære Bährenfalle, tilrettelagt med trapper og broer. Vi følger kløften nedover og kommer ut i åpent landskap ved Weisslahnbad (1175 m) som ligger 20 minutters gangavstand fra Tiers, begge små alpelandsbyer. Middag og overnatting i Tiers. Dagsetappe: 6-7 timer. Høydeforskjeller: + 500 m, – 1380 m.

Dag 7

Rosengarten

Vi blir kjørt opp til Karerpasset og tar gondolbanen videre opp til Paolina-hytten på 2125 m. Her er vi midt i det fantastiske Rosengarten-området og går en rundtur rundt Rotwand, en av de største fjellveggene i Alpene, velkjent for sine utfordrende klatreruter. Underveis passerer vi forskjellige hytter som egner seg fint for en avslappende lunsjpause. Dramatisk utsikt og en litt utfordrende dag i Alpene mellom 2100 og 2660 m er en flott avslutning på dagene i disse unike fjellene. Turen kan også bli gjort omvendt. I kveld samles vi til hyggelig avslutningsmiddag. Dagsetappe: 6 timer. Høydeforskjeller: + 850 m, -750 m.

Dag 8

Bolzano – München – hjemreise

Vi forlater de høyereliggende alpinområdene og kjører ned til Bolzano (Bozen). Veien går gjennom dype elvedaler og alpelandsbyer. Bolzano har mye å by på med sitt historiske bysentrum, og hvis tiden tillater kan rusle litt rundt, ta en kaffe, spise en lett lunsj og kanskje finne noen fine suvenirer? Etterpå tar vi fatt på bussturen til München (ca 3-4 t) og flyturen tilbake til Oslo.

        

Reisebetingelser

Alt dette er inkludert:

 • Flyreise t/r Oslo-München inkludert dagens skatter og avgifter
 • Overnatting i delt dobbeltrom i henhold til program
 • Halvpensjon (frokost og middag)
 • All lokal transport
 • Intern transport av bagasje
 • Utgifter til gondolheiser iflg program
 • Bomavgifter
 • Lokal engelskspråklig fjellguide
 • Norsk turleder

Om du flyr fra andre flyplasser i Norge, kontakt oss for tilbud. 

Dette er ikke inkludert: 

 • Reise- og ulykkesforsikring
 • Avbestillingsbeskyttelse
 • Lunsj – kjøpes på fjellhytter underveis på vandringen
 • Drikkevarer
 • Alt som ikke står nevnt som inkludert over
 • Personlige utgifter
 • Tips til lokal guide og annet
 • Enkeltromstillegg som må bestilles ved påmelding (NB kun 3 enkeltrom).

Vanskelighetsgrad 4+ støvler. «Dolomittene fra øst til vest» er blant våre mest utfordrende fjellturer. Det er en forholdsvis tøff fottur i den forstand at etappene har solide opp- og nedstigninger, ref programmet dag for dag. Dagsetappene er i gjennomsnitt på 6-7 timer. Det kreves at deltakerne er i god form og er fjellvante, vant til å gå i ulendt terreng samt har erfaring med turer i alpint terreng. På enkelte bratte partier vil det være nødvendig å bruke hendene for å støtte seg litt, dog ingen tekniske utfordringer som krever spesielt utstyr. Turen kreves at man er i god form, er fjellvant og vant til ulendt terreng. Dagsprogrammet kan bli endret i henhold til blant annet værforhold.

FORBEHOLD Prisen er basert på minimum 14 deltakere. Skulle det bli færre deltakere, forbeholder vi oss retten til å annullere turen eller øke prisen noe. Beskjed om dette vil bli gitt innen 20 dager før avreise. Vi tar forbehold om eventuelle skrivefeil, endringer i flytider og program samt justering av pris som følge av økning i valutakurser, skatter, avgifter og andre uforutsette faktorer utenfor vår kontroll. Vi forbeholder oss retten til å etterfakturere valutatillegg som følge av økt valutakurs. Dersom dette skulle bli nødvendig, vil faktura bli tilsendt senest 20 dager før avreise.

KRAV TIL DELTAKERNE  Deltakelse foregår på eget ansvar. Dette elementet er mer fremtredende på en fottur enn på de fleste pakkereiser. Det er deltakers ansvar å sjekke med sin lege om man er i god nok form/har god nok helse til å delta på reisen. Det vises for øvrig til informasjon om vanskelighetsgrad for hver tur. Kontakt oss gjerne om du har spørsmål knyttet til dette.

FORSIKRINGER  På alle våre turer kreves at deltaker har en fullgod reise- og ulykkesforsikring som også dekker eventuell avbestilling av reisen samt hjemtransport. Deltakerne er selv ansvarlig for å undersøke at disse elementene er dekket i deres reiseforsikring samt at forsikringen gjelder for de områder og høyder fotturen går. Husk å ta med ditt forsikringsbevis på reisen.

PASS Passet må være gyldig minst 6 måneder etter hjemkomst. Det er den reisendes ansvar å sørge for at pass og eventuelt visum er gyldig ved avreise.

Når du melder deg på denne reisen, bekrefter du at du har lest og akseptert betingelsene som fremkommer over, i programmet samt våre generelle reisebetingelser.

TURFAKTA

Overnatting. Vi overnatter på trivelige og komfortable hoteller under uken. Dersom den reisende har bestilt dobbeltrom, må vedkommende være beredt på å betale enkeltromstillegg dersom arrangøren ikke finner en rompartner av samme kjønn. Dette er ingen gyldig grunn til å trekke seg fra turen. Merk at overnattingsstedene kan bli endret i forhold til de som fremkommer i programmet. Eksempler på hoteller er:

Dag 1 og 2 Alpenhotel Ratsberg

Dag 3 og 4 Hotel Corona 3***

Dag 5 Smart Hotel Saslong

Dag 6 og 7, Hotel Vajolet 3***

Måltider. Halvpensjon, alle frokoster og middager, er inkludert fra og med middag ankomstdagen til og med frokost hjemreisedagen. Vi stopper for lunsj på hyggelige fjellhytter eller restauranter hvor du kan kjøpe hva du ønsker. Pris rundt 10-15 euros. Du må ha med deg euros i kontanter for dette da få steder tar kort. Du må oppgi ved påmelding om du er vegetarianer eller har matintoleranser det skal tas hensyn til.

Guide/gruppestørrelse. Lokal, engelskspråklig guide følger med på turene. Han/hun vil vise deg lokale spesialiteter og fortelle om områdets kultur, historie og geografi. Norsk turleder vil være med på turen. Hans/hennes oppgave er å følge deltakerne på reisen og bidra med hjelp hvis det måtte trenges underveis på hele turen og vandringene. Gruppestørrelse: Min. 14 deltakere, maks 18.

Vær oppmerksom på at guiden kan endre eller forandre dagsetappene. Været er viktigste faktor for dette, men det kan også være andre forhold som spiller inn som stengte veier eller stier, spesielle hendelser osv. Deltaker plikter å følge de instrukser, anvisninger og pålegg som turlederne gir på reisen.

Klima/værforhold. Sommeren i Dolomittene er vanligvis en blanding av varme og tørre perioder – og regn med utslag av tordenvær. Som regel holder det med t-skjorte og shorts på turene, men i høyden kan det være kaldere. Snø kan forekomme over 2.000 meter. Temperaturen på 3.000 meter varierer fra 12 til -5 grader i juli-august. Juni og september kan være kjøligere.

Bagasje/klær/utstyr. Bagasjen transporteres fra sted til sted underveis på vandringen. Ta med dagstursekk. Resten av tøyet/utstyret kan pakkes i koffert. Middagsantrekket behøver ikke være pyntet. Vanntett bekledning, lue og votter er obligatorisk. Fjellstøvler/hiking sko som går over ankelen er en forutsetning for å kunne delta. Vandrestaver anbefales og bør være sammenleggbare slik at de går i kofferten. Forslag til pakkeliste blir utsendt før avreise.

Valuta. Euro kan veksles på flyplassene. Kredittkort blir sjelden akseptert som betaling på de lokale hotellene/ restaurantene. Det er derfor nødvendig å ha med nok kontanter for å betale lunsj og evt. drikke til maten, suvenirer og lignende.

Kart. Nomaden Bokhandel i Oslo har et stort utvalg av utenlandske kart, se www.nomaden.no