Det beste av Donau på en langhelg

/ Besøk Budapest, Bratislava og Wien

Opplev hjertet av Europa og ikke mindre enn tre europeiske hovedsteder på én og samme langhelg. Budapest som strekker seg utover på begge sider av Donau i Ungarn, Bratislava i Slovakia og keiserbyen Wien i Østerrike. Tre svært ulike byer – alle med hver sin sjarm og interessante historie. Dette er en tur fullspekket av opplevelser!

Last ned reiseprogram
 • Pris fra 15 980,-
 • Første tilgjengelige avreisedato 03.07.2020 (1 avreisedatoer)
 • Varighet 6 dager
 • Norsk reiseleder
 • Drikkevarer inkludert

Avreiser

Ditt utvalg
 • Avreisedato 03.07.2020
 • Avreisested Oslo Lufthavn
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 6 dager
 • Priser fra 15 980,-
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Oslo – Budapest

Vi flyr fra Oslo direkte til Budapest på formiddagen. Fra flyplassen blir vi kjørt til skipet som ligger til kai sentralt i Budapest, Ungarns hovedstad. Vi finner oss til rette i lugaren og møtes før middag til en velkomstdrink og presentasjon av mannskapet. Etter middag kan du bli med på en reise gjennom Ungarns ulike regioner gjennom tradisjonell folkedans og musikk (utfluktspakke). Forestillingen finner sted på et av byens teatere.

Skipet ligger til kai i Budapest over natten.

Dag 2

Budapest - Bratislava

I Budapest strekker bydelene Buda og Pest seg utover på hver sin side av Donau. De to delene ble slått sammen i 1873 og utgjør i dag Ungarns hovedstad. Buda og Pest bindes sammen av flere vakre broer. Art Noumea-bygninger, brede bulevarder og tradisjonsrike kafeer preger denne historiske byen. Om formiddagen kan du bli med på en byrundtur (utfluktspakke), som gir deg mulighet til å se flere av Budapests største severdigheter. Vi kjører over til Buda-siden via Elizabeth broen, hvor vår første stopp er slottsdistriktet. Her får du se Matthias-kirken, hvor keiser Franz Joseph og hans kone Elizabeth ble kronet, og Fiskebastionen med imponerende utsikt over elven og den storslåtte nygotiske parlamentsbygningen. Turen fortsetter på Pest-siden, forbi den imponerende St. Stefan-katedralen og til Helteplassen bygget til 1000-års jubileet i 1896 med minnesmerke over Ungarns falne helter. Vi passerer også Szechenyi termalbad, et av Europas største bad, Vajdahunyad slott med mer. Utflukten avsluttes med en spasertur ned den kjente Andrassy Avenue, forbi St. Stephens basilika og videre langs Donaus bredder. Her får vi en flott utsikt til Budapests parlament før vi går om bord igjen på MS Vivaldi.

Vi spiser en deilig lunsj om bord mens skipet seiler videre mot Bratislava. Nyt utsikten fra soldekket, slapp av med en god bok eller bli med på noen av aktivitetene som arrangeres i loungen.

Skipet ligger til kai en kort spasertur fra gamlebyen i Bratislava.
Dag 3

Bratislava - Wien

Vi ankommer Slovakias hovedstad, Bratislava, tidlig neste morgen. Byen ble hovedstad så sent som i 1993, men har likevel en rik historie som strekker seg helt tilbake til keltisk og romersk bosetting. Mye grunnet sin strategiske beliggenhet ved Donaus bredder, var byen i årene 1563-1784 Ungarns hovedstad, under navnet Presburg. Etter frokost kan du bli med på byvandring i denne sjarmerende middelalderbyen (utfluktspakke). Vi starter med et besøk utenfor Bratislava slott, hvor du også får en flott utsikt over Donau og byen. Deretter skal vi på spasertur gjennom den severdige gamle bydelen i gotisk-barokk stil med brosteinstorg og trange gater. Du får blant annet se St. Michaels-tårnet – det eneste som er igjen fra middelalderen og St. Martinskatedralen – kroningskirken for de ungarske kongelige. Det var også i denne katedralen at Beethovens Missa Solemnis ble fremført for første gang. Vi spiser lunsj ombord mens skipet setter kursen for Wien.

Etter middag kan du bli med på Wien by night (utfluktspakke).

Hofburgpalasset i Wien
Dag 4

Wien

Vi våkner opp til en ny dag i flotte Wien, og etter frokost kan du bli med til det keiserlige palasset Schönbrunn (utfluktspakke). Dette var den tidligere sommerresidensen til den østerrikske keiserfamilien – og er en av de viktigste kulturskattene i Østerrike. Vi får en omvisning i palasset, det blir også tid til en spasertur i det praktfulle parkanlegget, med labyrinter, flotte statuer, eksotiske blomster og trær. Veien til Schönbrunn går via Wiens berømte Ring, bulevarden som keiser Franz Joseph fikk bygget i 1857. Langs Ringen ligger de flotte bygningene på rekke og rad, blant annet Statsoperaen, Naturhistorisk museum, Rådhuset og Burgteateret med flere.

Etter lunsj ombord kan du få med deg en spennende tur til Hofburg palasset, Habsburgernes vinterresidens (utfluktspakke). Vi tar «keisertrappen» opp til Sisi Museet, som er viet til keiserinne Elizabeth. Her kan du se over 300 av hennes eiendeler samt bli kjent med hennes historie som viser hvordan hun gikk fra å være en lettlivet ungpike til en rastløs, utilnærmelig og melankolsk kvinne. Vi får også de keiserparets private gemakker, blant annet keiserens audiensrom, konferanserom og soverom samt keiserinnens salonger, bad og påkledningsrom.

I kveld kan du bli med på en klassisk konsert i Wien Kursalon (utfluktspakke). Skipet seiler videre om kvelden.

Ringstrasse, Wien
Dag 5

Melk - Passau

Denne morgenen fortsetter cruiset gjennom den vakre Wachaudalen som strekker seg fra Melk til Krems. Siden 2000 har dalen vært på UNESCOs liste over kulturlandskap. En rekke slott, klostre og ruiner bærer vitnesbyrd om gamle tider, og de bratte vinmarkene minner oss om at vi nå er i hjertet av et av Østerrikes beste vindistrikter. Dagens første opplevelse er Dürnstein, som står som oppført på UNESCOs Verdensarvliste (utfluktspakke). Over byen rager den gamle middelalderborgen hvor Richard Løvehjerte ble holdt fanget under det tredje korstoget.Her vil du få tid på egen hånd, så ta en spasertur i den sjarmerende middelalderbyen, smak den østerrikske vinen eller den lokale spesialiteten, aprikoslikør.

Etter lunsj om bord kan du besøke benediktinerkloster i Melk (utfluktspakke), som ligger på den andre siden av elven. Klosteret troner på en høyde over byen med storslått utsikt over Donau, og regnes for å være en av Europas mest fullendte barokkbygninger. Spesielt imponerende er klosterkirken med sine fresker og biblioteket med sin store samling middelaldermanuskripter. Det blir en omvisning i klosteret, og får du mulighet anbefaler vi en spasertur i klosterhagen før bussen kjører tilbake til skipet.

I aften er det kapteinens festmiddag om bord, mens skipet seiler seiler mot Passau.

Dürnstein, Wachaudalen.
Dag 5

Passau - Munchen - Oslo

Vi ankommer Passau i morgentimene og drar direkte til flyplassen etter frokost, en busstur på ca to timer. Fly fra Munchen til Oslo om ettermiddagen.

Benediktinerklosteret i Melk

MS Vivaldi 4*

Rederi: CroisiEurope
Byggeår: 2009
Lengde: 75 m
Antall dekk: 3
Passasjerer: 176

Fasilitetene om bord inkluderer restaurant, salong med bar og dansegulv, og soldekk. Skipene til CroisiEurope er kjent for sitt gode, fransk inspirerte kjøkken. Wi-Fi i salongen og resepsjonen. Alle lugarene er utvendige og har bad med dusj og toalett, hårføner, radio, TV, minisafe og aircondition. Lugarene har en smal dobbeltseng eller to enkeltsenger som kan settes sammen til en dobbeltseng. Lugarene på øvre dekk har fransk balkong.

Reisebetingelser

Prisen inkluderer:

 • Fly Oslo – Budapest/Munchen – Oslo (pris på fly fra andre byer på forespørsel)
 • Flyskatter og havneavgifter
 • Fem netters cruise i utvendig lugar
 • Helpensjon om bord fra middag første dag til frokost siste dag
 • Drikkevarer om bord: vann, vin, øl, juice og kaffe til måltidene og drinker servert i baren (ikke champagne og viner fra vinlisten)
 • Transport mellom flyplass og skip
 • Norsk reiseleder med fra Oslo

Prisen inkluderer ikke:

 • Utfluktspakke (ni utflukter) kr 3950,- eller (åtte utflukter – uten klassisk konsert) kr 3150,-
 • Tips til besetning, lokale guider og sjåfører
 • Avbestillings- og reiseforsikring

Utfluktspakke

Dag Sted Utflukt Pris
1 Budapest Folkedansshow € 41
2 Budapest Byrundtur € 28
3 Bratislava Byvandring € 30
3 Wien Wien by night € 31
4 Wien Wien & Schönbrunn € 59
4 Wien Hofburgpalasset € 52
4 Wien Klassisk konsert € 77
5 Dürnstein Dürnstein € 26
5 Melk Klosteret i Melk € 42

Utfluktene i programmet kan forhåndsbestilles i en utfluktspakke. For å være sikret plass på utfluktene, anbefaler vi at du bestiller utfluktspakken samtidig med cruiset. De forhåndsbestilte utfluktene vil være med engelsktalende guide. Det er også mulig å bestille utfluktene enkeltvis om bord, men da til høyere pris (se priser over) og med forbehold om ledig kapasitet.

Tips
Tips er frivillig, men også forventet i store deler av verden. Rederiets anbefaling er totalt cirka 35 euro pr. person til besetningen om bord og 1 euro per person per utflukt til lokale guider/sjåfører.

Viktig informasjon

Elvecruise er dessverre ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede og få skip har handikapp lugarer og heis. Enkelte rederiet tillater heller ikke gjester å ha med gåstoler og rullestoler, av hensyn til sikkerhet. Det er på de fleste utfluktene mye vandring og det forventes at du kan følge gruppen i vanlig tempo. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje, det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette.

Ombord- og ilandstigning skjer via en smal landgang. I flere havner er det vanlig at skipene fortøyes langside mot langside, med opptil tre – fire skip ved siden av hverandre. For å komme i land må man gå gjennom/over de andre skipene.

Informasjon om flyselskap, tidspunkt og klokkeslett i programmet er foreløpige, og endringer kan forekomme. Endelige flytider vil stå i reisedokumentene.

Elver er naturbaserte, og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Skulle dette oppstå, forbeholder rederiet/Escape Travel seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program.

Se våre «Reisevilkår for Escape Travel».

Det tas forbehold om trykkfeil i programmet og på nettsiden.