Gjennom de majestetiske Alpene

Bli med gjennom de tyske, østerrikske og italienske Alper – dette er turen for deg som setter pris på en skikkelig fjelltur! Vi følger deler av den mest spektakulære og kjente vandreruten i Europa «E5» hvor vi krysser Alpene fra vakre Bayern gjennom mektige og delvis bredekte fjell i Tyrol til Merano i Nord-Italia. De høytliggende fjellene, vandringer over tregrensen på stier med storslagen utsikt, de forskjellige dalførene, breene og blomsterfloraen er bare noen av høydepunktene turen byr på. Vi overnatter nemlig på rustikke og koselige overnattingssteder i alpelandsbyer som oser av sjarm. 

Vanskelighetsgrad 4+ støvler

Påmelding innen 18. april.

 

Last ned reiseprogram
 • Pris fra 19 990,-
 • Første tilgjengelige avreisedato 18.06.2019 (1 avreisedatoer)
 • Varighet 8 dager
NORSK TURLEDER
Hilde Løken Magnussen

Avreiser

Ditt utvalg
 • Avreisedato 18.06.2019
 • Avreisested Oslo Lufthavn
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 8 dager
 • Priser fra 19 990,-
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Utreise fra Norge

Reisen begynner på Gardermoen hvor du møter den norske turlederen og flyr til München. Derfra blir vi fraktet med buss til den vakre landsbyen Oy-Mittelberg (ca 2 timer). Litt avhengig av ankomstid, gir dette mulighet til å besøke den lille landsbyen eller bare slappe av. Vi anbefaler en liten tur langs panoramastien oppe i åsen. Vi møter vår lokale guide for uken og spiser en hyggelig middag sammen.

Dag 2

Til Lechtal og Bschlabs

Så starter eventyret! Etter en deilig frokost blir vi kjørt (ca 50 min) til utkanten av Oberstdorf, Tysklands kjente vintersport destinasjon. Vandringen begynner med god stigning opp dalen til hytta Kemptner, beliggende på 1.844 moh. Hytta blir mye brukt av klatrere. Etter lunsj fortsetter vi opp langs en rygg, krysser grensen til Østerrike og deretter ned til dalen Lech i Tyrol. Overnatting i den lille og idylliske landsbyen Bschlabs.

Dagsetappe ca 6 timer / + 950 m / – 950 m.

Dag 3

Lech alpene

Vi starter fra hotellet og følger opp til hytten Anhalter, en av mange hytter tilhørende den tysk-/østerriske alpeklubben. Lunsj på hytta. Vi fortsetter opp til Steinjöchle før nedstigning til veien hvor bussen venter på oss. Cirka en halvtimes transport til Zams, hvor vi overnatter. 

Dagsetappe ca 5 timer / + 890 m / – 500 m.

I juni er alperosene på sitt beste.
Dag 4

Inntal til Pitztal

En gondolheis tar oss opp 1400 høydemetre. Vi følger en rygg som går over flere topper fram til Mt Venet. Vandringen går over tregrensen mesteparten av dagen med fantastisk utsikt. Lunsj på Larcher Alm. Etter en lengre nedstigning ankommer vi på ettermiddagen dalen Pitztal og landsbyen Wenns, hvor det er hyggelig å ta en kaffe i landsbyen, kose seg på hotellets terrasse eller rett og slett slappe litt av før middag.

Dagsetappe: ca 4,5 timer / + 380 m / – 1550 m.

Dag 5

Ôtztal

Bussen tar oss til enden av dalen Pitztal, hvor vi følger en sti langs en vakker foss. Snart ser vi breene som velter seg utover de stupbratte fjellveggene. Etter en lang og til dels bratt, men svært vakker oppstigning, ankommer vi hytta Braunschweiger (2.759 m), hvor vi inntar en god lunsj. Deretter bestiger vi Pitztaler Jöchl (2.996 m), kanskje er vi heldige og får se steinbukker? Forholdsvis bratt oppstigning og noe utsatt sti på vei opp til passet. Vi krysser noen snøpartier og går ned i den kjente dalen Ötztal. På breen her ved den italiensk-østerriske grensen, ble det for få år siden funnet 5000 år gamle levninger etter et menneske.  I mer enn 3200 m høyde var mumien usedvanlig godt bevart, og den regnes som Europas eldste.  En buss tar oss ned til hotellet i Zwieselstein. 

Dagsetappe ca 5,5 timer / + 1100 m / – 350 m.

Dag 6

Fra Timmelsjoch til en tidligere sølvgruve høyest beliggende i Europa

Bussen tar oss i dag til Timmelsjoch-passet (2474 m), som også danner grensen mellom Østerrike og Italia (den autonome provinsen Syd-Tirol eller Alto Adige på italiensk). På en meget gammel «Säumersteig» (sti) langt fra bilveien, går vi ned til Timmelsbrücke (1800m). Her tar vi en ny stopp og nyter utsikten tilbake i den opprinnelige Timmelstal, før det fortsetter litt oppover gjennom vakre lerke – og «Zirbel» skog (Sembrafuru) i retning av Schneeberg. Utsikten over Hintertux-breen er uforglemmelig. Snart kan vi se det historiske gruveområdet, hvor sølv, sinkblende og kobber ble hentet ut i mer enn 800 år, og til tider jobbet her mer enn 1000 gruvearbeidere. Schneeberghütte tilbyr deilige sørtyrolske spesialiteter som vi ikke vil være foruten. I nedstigningen tar vi en kultursti som bringer oss nærmere historien om dette viktige europeiske gruveområdet. Deretter følger vi den gamle Knappensteig (sti) ned til Passer-elven, som vi krysser på en hengebro høyt over en kløft, og etter en kort oppstigning når vi den idylliske fjelllandsbyen Rabenstein. Herfra tar vår buss oss til vårt Gasthof i Passeiertal til middag og overnatting.

Dagsetappe ca 5 timer / + 700 m / – 1200 m

Lunsj inntar vi på de koselige alpehyttene.
Dag 7

Fra Pfelders over det høyestliggende innsjøområdet i Europa til Merano

I dag starter vi i Pfelders (1626 m) og kort etter landsbyen velger vi den vakre seterveien inn i Faltschnaltal. Den videre veien opp i dalen er ensom, bare plystringen av murmeldyrene følger oss. I åpne fjellområder kan vi også møte steinbukken. Etter nesten 3 timers vandring kommer vi til Spronser Joch (2581m). Vi kan ikke få sett nok, utsikten er overveldende. Foran oss åpner seg Dolomittene, i nærheten imponerer pyramideformen til Hohen Weisse, et fjell som delvis består av marmor. Nedenfor oss ligger de unikt vakre Spronser bergsjøene, det høyeste sjødistriktet i Europa i et uberørt naturlandskap. På en gammel «Plattenweg» passerer vi disse idylliske vannene. Vanskelig å tro at denne stien en gang tjente som en transportvei for å bringe de døde til Dorf Tirol som en gang tilhørte kirkesognet Pfelders. Vi passerer en foss og ankommer ved lunsjtider på den populære Alm Oberkaser, som ligger ved den idylliske Kasersee. Her finner man på en liten åskam betydningsfulle arkeologiske funn fra bronsealderen, såkalte «Schalensteine» med gåtefulle helleristninger. På den komfortable Jägersteig krysser vi over til Mutkopf, hvor vi har en kaffepause og nyter den fantastiske utsikten over Merano, som ligger over 1000 meter nedenfor oss. Med Hochmuthbanen går det ned, og til slutt med en stolheis blir vi nesten båret inn i sentrum av Merano. I kveld feirer vi vår tur over Alpene!

Dagsetappe ca. 5 timer / +1200m / -1000m 

Dag 8

Hjemreise

Etter frokost starter vi på hjemreisen. Bussen tar oss over Brenner-passet, forbi Innsbruck og Garmisch Partenkirchen og fram til München (ca 5 timer). Fly fra München til Oslo.

Reisebetingelser

Vanskelighetsgrad 4+ støvler. E5 gjennom Alpene er blant våre utfordrende fjellturer. Det er en forholdsvis krevende fottur med bratte opp- og nedstigninger, se nærmere informasjon under hver dagsetappe. Terrenget kan være utfordrende, dagsmarsjer 5-7 timer. Det kreves at deltaker er i god fysisk form og har gode knær. Det kreves at deltaker er fjellvant, vant til å gå i ulendt terreng samt har erfaring med turer i alpint terreng. Noen partier kan virke litt utsatt for deltakere med høydeskrekk, men ingen har måttet snu så langt! På enkelte bratte partier vil det være nødvendig å bruke hendene for å støtte seg litt, dog ingen tekniske utfordringer som krever spesielt utstyr. Dagsprogrammet kan bli endret i henhold til værforhold og annet.

Alt dette er inkludert:

 • Flyreise t/r Oslo-München m/dagens skatter og avgifter
 • Overnatting i delt dobbeltrom i henhold til program
 • Halvpensjon (frokost og middag)
 • All intern transport
 • Bagasjetransport på vandredagene
 • Gondolheiser ihht program
 • Lokal fjellguide
 • Norsk turleder 

Dette er ikke inkludert:

 • Reise- og sykeforsikring
 • Avbestillingsbeskyttelse
 • Drikkevarer
 • Tips til fjellguide og annet
 • Lunsj kjøpes som regel på fjellhytter underveis på vandringen
 • Drikkevarer
 • Alt som ikke står nevnt som inkludert ov
 • Enkeltromstillegg kr 2200,- (kun 3 rom til denne prisen. Må bestilles ved påmelding).

KRAV TIL DELTAKERNE Deltakelse foregår på eget ansvar. Dette elementet er mer fremtredende på en fottur enn på de fleste pakkereiser. Det er deltakers ansvar å sjekke med sin lege om man er i god nok form/har god nok helse til å delta på reisen. Det vises for øvrig til informasjon om vanskelighetsgrad for hver tur. Kontakt oss gjerne om du har spørsmål knyttet til dette.

FORSIKRINGER På alle våre turer kreves at deltaker har en fullgod reise- og ulykkesforsikring som også dekker eventuell avbestilling av reisen samt hjemtransport. Deltakerne er selv ansvarlig for å undersøke at disse elementene er dekket i deres reiseforsikring samt at forsikringen gjelder for de områder og høyder fotturen går. Du vil bli bedt om å oppgi forsikringsselskapet ditt ved påmelding. Husk å ta med ditt forsikringsbevis på reisen.

FORBEHOLD Prisen er basert på minimum 14 deltakere. Skulle det bli færre deltakere, forbeholder vi oss retten til å annullere turen eller øke prisen noe. Beskjed om dette vil bli gitt innen 4 uker før avreise. Vi tar forbehold om eventuelle skrivefeil, endringer i flytider og program samt justering av pris som følge av økning i valutakurser, skatter, avgifter og andre uforutsette faktorer utenfor vår kontroll. Vi forbeholder oss retten til å etterfakturere valutatillegg som følge av økt valutakurs. Dersom dette skulle bli nødvendig, vil faktura bli tilsendt senest 20 dager før avreise.

Se våre generelle reisebetingelser

Når du melder deg på denne reisen, bekrefter du at du har lest og akseptert betingelsene som fremkommer over, i programmet samt våre generelle reisebetingelser.

TURFAKTA

Overnatting. Vi overnatter på trivelige 2 og 3 stjerners hotell/ gjestehus (dobbeltrom m/dusj, wc på rommet). Enkelte hotell har også sauna, spa og wellness avdeling. Vi tar forbehold om at overnattingssteder kan bli endret og at gruppen må dele seg på et par nærliggende gjestehus. Hvis så er tilfelle, spiser man midlertid middag samlet. Dersom den reisende har bestilt dobbeltrom, må vedkommende være beredt på å betale enkeltromstillegg dersom arrangøren ikke finner en rompartner av samme kjønn. Dette er ingen gyldig grunn til å trekke seg fra turen.

Måltider. Halvpensjon er inkludert, frokost og middag, fra og med middag ankomstdagen til og med frokost hjemreisedagen. Vi stopper for lunsj på hyggelige fjellhytter eller restauranter hvor du kan kjøpe hva du ønsker. Pris ca 10 euros. Du må ha med deg euros i kontanter da ingen av hyttene tar kort. Ved påmelding vennligst oppgi om du er vegetarianer eller har matintoleranser som skal hensyntas.

Guide/gruppestørrelse. Lokal, engelskspråklig guide følger med på turene. Han/hun vil vise deg lokale spesialiteter og fortelle om områdets kultur, historie og geografi.  Norsk turleder vil være med på turen. Hans/hennes oppgave er å følge deltakerne på reisen og bidra med hjelp hvis det måtte trenges underveis på turen og vandringene. Gruppestørrelse: Min. 14 deltakere, maks 16 deltakere. Deltaker plikter å følge de instrukser, anvisninger og pålegg som turlederne gir på reisen.

Klima/værforhold. Sommeren i Alpene er vanligvis en blanding av varme og tørre perioder – og regn med utslag av tordenvær. Som regel holder det med t-skjorte og shorts på turene, men i høyden kan det være kaldere. Snøvær kan forekomme over 2.000 meter. 

Bagasje/klær/utstyr. Bagasjen transporteres fra sted til sted underveis på vandringen, så du bærer kun dagstursekk.  Forslag til pakkeliste blir utsendt før avreise.

Valuta. I Tyskland, Østerrike og Italia brukes Euro. Penger kan veksles bl.a. på Gardermoen. Kredittkort blir sjelden akseptert som betaling på de lokale hotellene/restaurantene. Det er derfor nødvendig å ha med nok kontanter for å betale lunsj og evt. drikke til maten, suvenirer og annet.

Kart. Følgende kart kan brukes for turen: «Kompass»-kart: E5 Nr. 120 for den nordlige delen og Nr. 121 for den sydlige delen. Det finnes ingen bokhandel i Oy-Mittelberg. Nomaden Bokhandel i Oslo har et stort utvalg av utenlandske kart som også kan bestilles på nettet.

Når du melder deg på denne reisen, bekrefter du at du har lest og akseptert betingelsene som fremkommer over, i programmet samt våre generelle reisebetingelser.