Eksotiske Vest-Afrika med Variety Cruises

/ Elvecruise i Senegal og Gambia

 • Opplev vestlige Afrika
 • Eksotiske Senegal
 • Gambia – fargerikt og med en unik atmosfære
 • Seil på Gambiaelven i en stor yacht
 • Rikt dyreliv og frodig natur
 • Solsikkert, tropisk klima

Bli med oss til de eksotiske landene Senegal og Gambia! Her byr vi på spennende opplevelser og en god blanding av flere kulturer – mens du bor komfortabelt på yachten M/Y Harmony V (maks 49 gjester).

Senegal ligger i det vestlige Afrika. Landet grenser til Atlanterhavet i vest, Mauritania i nord, Mali i øst og Guinea og Guinea-Bissau i sør. Mange av landets cirka 14 millioner innbyggere jobber i gruver eller med sement. Peanøtter og fiskeprodukter er blant de viktigste eksportvarene for både Senegal og Gambia.

Gambia ligger omkranset av Senegal, med unntak av 50 km kystlinje mot Atlanterhavet i vest. Gambia er i gjennomsnitt kun 35 km bredt, har cirka 1,8 millioner innbyggere – og er kontinentets minste land.
Mange tenker umiddelbart på Gambiaelven når det snakkes om Gambia, og det er forståelig. Elven strekker seg hele 1000 kilometer innover i kontinentet fra Atlanterhavet, men kun halvparten er seilbar.

Last ned reiseprogram
 • Pris fra 38 980,-
 • Første tilgjengelige avreisedato 05.02.2021 (1 avreisedatoer)
 • Varighet 10 dager
 • Norsk reiseleder
 • Ekspedisjonscruise
 • Alle utflukter inkludert
Reiseleder
May Liss Kristiansen

Avreiser

Ditt utvalg
 • Avreisedato 05.02.2021
 • Avreisested Oslo Lufthavn
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 10 dager
 • Priser fra 38 980,-

Small is better...!

Variety Cruises er et rederi med 8 skip – med fokus på kvalitet og ansvarlig turisme. Deres motorseilere og megayachter har plass til maksimalt 40-50 gjester, kan legge til i de minste havner og kaster anker ved avsidesliggende strender.

Bo komfortabelt i en utvendig lugar, få servert kulinariske retter i restauranten, slapp av i en solstol med noe leskende i glasset, bad fra skipets badeplattform, bli med på spennende utflukter – eller bare nyt livet på dekk. Deres slagord er «your home at sea» og her får du virkelig personlig service. Etter en dag om bord vet kelneren hva som er din favorittvin… Her byr vi virkelig på en annerledes opplevelse!

Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Oslo – Dakar (Senegal)

Du møter vår reiseleder på Oslo Lufthavn. Avreise fra Oslo om morgenen, med flybytte underveis. Ved ankomst Dakar om kvelden, venter transport til hotellet i Dakar.

Dag 2

Dakar (Senegal)

Etter frokost sjekker vi ut fra hotellet og gjør oss klare for en halvdags byrundtur i Dakar. Bagasjen lagrer vi på hotellet. Turen går innom byens viktigste monumenter; rådhuset, togstasjonen, frigjøringsplassen og presidentpalasset. Deretter tar vi turen ut til Gorée Island med båt. Øya står på UNESCOs verdensarvliste, og er kjent for sin rolle som transitthavn under den transatlantiske slavehandelens ”gullalder”. Et sted med tung historie som er verdt å få med seg. Vi spiser lunsj på en lokal restaurant. Dersom tiden tillater det, besøker vi også et fargerikt lokalt marked og kunstgalleri.

Om ettermiddagen sjekker vi inn på skipet M/Y Harmony V og spiser middag ombord. Cruiset kan endelig begynne, og reisen går sørover mot Saloumdeltaet.

Slavehuset på Gorée var siste stopp for de afrikanske slavene før de ble fraktet til Amerika. Døra i bakgrunnen ble kalt "Door of no return".
Dag 3

Djiffere (Senegal) – Banjul (Gambia)

Saloumdeltaet står på UNESCOs liste av biosfærereservat og er angitt av BirdLife International som et meget viktig område for fugler. Men her finnes det mye mer enn fugler; havskilpadder, delfiner og krokodiller er ikke noe uvanlig syn. Dagens utflukt starter i den primitive fiskelandsbyen Djiffere og går videre til landsbyen Joal Fadiouth.

Senere setter vi seil sørover mot Banjul, hovedstaden i Gambia og inngangsporten til den lange Gambiaelven. Ferden innover elven starter senere på kvelden og vi seiler oppstrøms frem til Tendaba, hvor skipet legger til for natten.

Gambias hovedstad Banjul, med Gambialeven i bakgrunnen.
Dag 4

Tendaba (Gambia)

Denne morgenen er det utflukt til Kiang West National Park, en av Afrikas siste urørte områder med savanner. Her finnes det blant annet ulike aper og over 250 fuglearter.

Om ettermiddagen reiser vi over elva til Bao Bolong Wetland Reserve, Gambias største naturreservat, med en mangroveskog, saltmyr og savanneskog. Her finnes det også et fantastisk fugleliv. Andre dyr vi forhåpentligvis får oppleve her er sjøkuer, nilenkrokodiller, flodhester og den sjeldne sitatunga – en type antilope som lever i myren. Et annet vanlig syn langs elven er de lokale landsbyboernes rismarker. Overnatting i Tendaba.

Dyrelivet i Vest-Afrika er også ekstra fargerikt.
Dag 5

Tendaba – Kuntaur (Gambia)

Dagen i dag vil hovedsakelig tilbringes på elven. Kos deg på soldekket, benytt noen av skipets fasiliteter eller nyt utsikten mens vi seiler mot Kuntaur – elvens siste havn for sjøgående skip. Herfra og videre innover er det kun mulig å kjøre med mindre båter og kanoer.

På vei inn mot Kuntaur smalner elven, noe som gjør utsikten enda bedre. Vi seiler gjennom et område med frodig vegetasjon og et rikt dyreliv. Her vil vi også få se de lokale landsbybeboernes tradisjonelle hytter med stråtak. Kanskje møter vi noen som er ute på elven og fisker i sine uthulede trestamme-kanoer? Tidlig på ettermiddagen er vi fremme i Kuntaur. Her finnes blant annet et tradisjonelt marked for peanøtter, Gambias viktigste eksportvare. Vi overnatter ved kai i Kuntaur.

Typiske lokale uthulede trestamme-kanoer.
Dag 6

Kuntaur – River Gambia National Park (Gambia)

Dagens utflukt går først til River Gambia National Park. Vi reiser innover elven på motoriserte piroguer, lokale fiskebåter i tre. Nasjonalparken ble etablert i 1978 og består av fem ubebodde øyer. Det er dessverre ikke lov for turister å gå i land, så vi utforsker parkens mangfoldige økosystem med regnskog, savanner og mangrovesumper fra båtene. Her lever både sjimpanser og bavianer side om side med den kloløse afrikanske oteren, sjøkuer, krokodiller, maurslukere og antiloper. Parken er også et av de siste trygge stedene for den utrydningstruede flodhesten i Gambia.

Etter besøket i nasjonalparken reiser vi videre til den søvnige havnebyen Jangjanbureh, hvor det en gang i tiden var vanlig for frie slaver å bosette seg. Vi returnerer til yachten, som også denne natten ligger til kai i Kuntaur.

Spennende møter i Gambia nasjonalpark.
Dag 7

Kuntaur – Banjul (Gambia)

Dagen tilbringes på elven og kapteinen forsøker, så langt det lar seg gjøre, å ta en annen rute nedstrøms. Det kan til tider være vanskelig på en elv, men å seile langs motsatt side som når vi reiste oppstrøms bidrar til enda flere inntrykk og opplevelser.

Vi ankommer Banjul sent om kvelden, og skipet legger til kai her.

Stemningsfullt langs Gambiaelven.
Dag 8

Banjul – Abuko & Makasutu Nature Reserves (Gambia)

Etter frokost er det duket for utflukt til det vakre naturreservatet Abuko. Selv om det er lite, har det et rikt biologisk mangfold. I tillegg til mange av dyreartene vi har sett tidligere kan Abuko by på grønnape, rød colobus, hyener og flere typer antiloper.

Deretter går turen videre til Makasutu, Gambias mest fremtredende øko-turisme-prosjekt. Her finner man riparinskog, savanner og mangrover. Guinea-bavianen ønsker oss velkommen til å utforske området i tradisjonell stil, med ”bushwalk” og i typiske lokale uthulede trestamme-kanoer. Underveis på turen møter vi en hellig islamsk mann og en ”palmtapper” som jobber med å utvinne sevje fra palmene. Palm sap, palmesevje, eller palmevin er en meget populær drikk i området.

Før turen går tilbake til skipet drar vi innom Banjul for et besøk på nasjonalmuseet. Utstillingen her baseres på de innfødtes kultur opp igjennom tidene. På ettermiddagen returnerer vi til skipet og seiler nordover tilbake til Dakar.

Spennende dyreliv venter på deg i Vest-Afrika.
Dag 9

Dakar (Senegal) – Oslo

Vi ankommer Dakar, cruisets siste havn, tidlig om morgenen. Etter frokost sjekker vi ut fra skipet og går over i en ventende buss som tar oss med til hotellet. Vi har dagrom, så her blir det mulig å slappe av litt og nyte en rolig dag ved bassenget. Det er selvfølgelig også mulig å utforske byen på egenhånd, eller bli med vår reiseleder ut på oppdagelsesferd.

Om kvelden setter vi kurs for flyplassen og flyr hjem til Norge, med flybytte underveis.

Et ekte fiskemarked er en opplevelse!
Dag 10

Oslo

Ankomst Oslo Lufthavn på formiddagen – med masse spennende opplevelser og minner i bagasjen.

MY Harmony V

Rederi: Variety Cruises
Byggeår: 2009 (renovert 2017)
Lengde: 179 fot
Antall gjester: maks 49

Skipet eies av rederiet Variety Cruises. M/Y står for motor yacht. Skipet er bygget i 2009, har doble skrog og er svært trygt å seile med. Skipet ble renovert i 2017 og skipet har nå 25 delikate og komfortable dobbeltlugarer, alle utvendige med store vinduer og privat bad. Skipet har plass til opptil 49 gjester i en avslappet og hyggelig atmosfære. Om bord kan du nyte en fantastisk utsikt fra det åpne dekket, kanskje fra en av solsengene?! En kan slappe av i salongen ute eller inne, finne en god bok eller et brettspill i det velfylte biblioteket og nyte god mat i det hyggelige og romslige restaurantområdet. Skipet har en badeplattform, fiskeutstyr, badehåndklær, kajakker og snorkleutstyr om bord. Det er WIFI om bord (mot betaling).

Lugarene

 • Kategori P

  Øvre dekk (14-16 m2)

  Lugaren har to enkle senger eller dobbeltseng, store vinduer, sofa, individuell aircondition, minikjøleskap, TV, safe, hårtørrer og privat bad med dusj og WC.

 • Kategori A

  Øvre dekk (12-14 m2)

  Lugaren har to enkle senger eller dobbeltseng, store vinduer, individuell aircondition, minikjøleskap, TV, safe, hårtørrer og privat bad med dusj og WC.

 • Kategori B

  Hoveddekk (12-13 m2)

  Lugaren har to enkle senger eller dobbeltseng, store vinduer, individuell aircondition, minikjøleskap, TV, safe, hårtørrer og privat bad med dusj og WC.

 • Kategori C

  Hoveddekk (11-13 m2)

  Lugaren har dobbeltseng, store vinduer, individuell aircondition, minikjøleskap, TV, safe, hårtørrer og privat bad med dusj og WC.

Reisebetingelser

PRISEN INKLUDERER

 • Flyreise Oslo – Dakar t/r med Brussels Airlines og Air France
 • Transport flyplass – hotell t/r
 • 1 natt på 4* hotel i Dakar ved ankomst
 • Frokost og lunsj i Dakar
 • Transport hotell – M/Y Harmony t/r
 • 7 netters cruise i utvendig lugar
 • Helpensjon (buffetfrokost, lunsj og middag) ombord
 • Kaffe/te og vann ombord
 • Bruk av fiskeutstyr ombord
 • Dagrom på 4* hotell i Dakar hjemreisedagen
 • Samtlige utflukter nevnt i programmet
 • Flyskatter og havneavgifter
 • Reiseleder med fra Norge (ved min. 15 gjester)

PRISEN INKLUDERER IKKE

 • Drikkevarer utover det som er nevnt over
 • Tips til besetningen om bord og lokale guider (beregn gjerne EUR 10 pr. reisende/dag, som fordeles på mannskapet)
 • Reise- og avbestillingsforsikring

PASS OG VISUM
Norske statsborgere trenger (pr. september 2019) ikke visum til noen av landene på denne reisen. Passet må imidlertid være gyldig seks måneder etter hjemreise. Det er den reisendes ansvar å sørge for at pass og eventuelt visum er gyldig ved avreise. Escape Travel er ikke erstatningsansvarlig for passasjerer som ikke har dette i orden.