Ekspedisjonscruise til Island, Grønland og Orknøyene

/ I vikingenes fotspor med MSC Poesia

Bli med en tur i vesterled – i ruta til de gamle vikingene. Men vi reiser nok betraktelig mer komfortabelt enn vikingene gjorde, på MSC Poesia bor bekvemt på smakfulle romslige lugarer.

Gled deg til:

 • De vakre Vestfjordene på Island, med Ísafjörður og den lille byens eldgamle historie
 • De spektakulære tindene i Prins Christians sund på Grønland
 • Nuuk, med sine fargerike hus, fantastiske utsikt og levende kulturliv
 • To dager i Ilulissat, med den verdenskjente isfjorden
 • To dager i spennende Reykjavik
 • Vakre, lille Kirkwall på Orknøyene

Og dessuten:

 • Elegant skip med masse underholdningstilbud
 • Alle våre lugarer er i Fantastica-kategorien, som tilsier best beliggenhet, gratis levering av roomservice, 50% på spinning, yoga, etc.

Du kan nok ha godt av å slappe av på et lekkert skip innimellom de flotte opplevelsene vi får på øyene i vest. Nå får du oppleve Grønland på nært hold, med den enorme innlandsisen, isfjellene, vakre arktiske blomster, dype fjorder og dramatiske klipper. Her er et rikt dyreliv både i sjøen og på land: hval, sel, reinsdyr, moskusokser og et stort utvalg av fugler. I nord regjerer kongen av Arktis – isbjørnen. Kanskje ikke rart at Donald Trump ville ha kloa i denne øya?

Last ned reiseprogram
 • Pris fra 49 900,-
 • Første tilgjengelige avreisedato 08.08.2020 (1 avreisedatoer)
 • Varighet 22 dager
 • I samarbeid med A-kortet
Reiseleder
Anne Bisgaard

Avreiser

Ditt utvalg
 • Avreisedato 08.08.2020
 • Avreisested Oslo Lufthavn
 • Tilgjengelighet Få tilgjengelige
 • Dager 22 dager
 • Priser fra 49 900,-
 • MSC Poesia
 • MSC Poesia
 • MSC Poesia
 • MSC Poesia
 • MSC Poesia
 • MSC Poesia Kaito Sushi Bar
 • MSC
 • MSC Poesia
 • MSC Poesia
 • MSC Poesia
 • MSC Poesia
 • MSC Poesia
 • MSC Poesia
 • MSC Poesia
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Avreise fra Oslo til København og innsjekk på MSC Poesia

Vi møtes på Oslo Lufthavn før vi setter nesa mot København. Etter en kort flytur tar vi oss til skipet som skal være vårt hjem de neste 21 dagene. Etter innsjekk på MSC Poesia kan du gå rett til en deilig lunsj i skipets buffetrestaurant, eller se deg litt om. Det er mye spennende om bord!

Det er alltid sikkerhetsøvelse før skipet seiler. Dette er obligatorisk for alle gjester, og det vil bli gitt informasjon når og hvor dette foregår.

Så er vi klare for å kaste loss og begi oss ut på et fantastisk eventyr! Vi samles på dekk for å skåle ved utseilingen, og etterpå går vi til middag.

Dag 2

Warnemünde,Tyskland

Vi krysser fingrene for sol og godt vær – Warnemünde har nemlig en deilig strandpromenade og en nydelig strand. Her settes det ut store, litt nostalgiske kurvstrandstoler, slik at du kan sitte godt mens du myser på livet og det som rører seg. For å få et overblikk over byen, klatre opp de 135 trappetrinnene til fyrhuset som ble anlagt helt på tampen av 1800-tallet.

Warnemünde med sine sjarmerende kafeer, parker og restauranter.
Dag 3-4

Til sjøs

Disse to dagene skal vi virkelig nyte skipet og alt det har å tilby. Du velger om du vil ha frokost på den private balkongen din, i buffeten eller á la carte-restauranten.

Bruk gjerne også dagen til å finne ut av alle aktivitetene som tilbys ombord. Her kan du være med på alt fra spinningtimer til kor eller serviettbrettekurs (bare tenk hvor imponerte folk blir neste gang du inviterer på middag og du har lært alle proffbrettetriksene!).

Uansett hva du velger – her skal det godt gjøres å kjede seg! Men om du bare vil slappe av og hvile øynene på horisonten eller lese ei god bok, er det selvsagt opp til deg.

 

Rolige stunder på dekk kan være som balsam for sjela.
Dag 5

Akureyri, Island

Akureyri ligger i fjorden Eyjafjörður helt nord på Island, og byen blir også regnet som «hovedstaden i nord». Byen ligger kun 100 kilometer fra den arktiske sirkel, og er Islands nest største med ca. 17,800 innbyggere.

Akureyri et er et viktig fiskerisenter og havn, men i de siste årene har turisme, industri og studenter som tar høyere utdanning tatt over som viktige næringer. Cruiseturismen er meget viktig for byen, som også har sin egen flyplass.

Noen av de største fiskeindustrigigantene har hovedkontor her, samt at det også er her de brygger Islands lokaløl – Kaldi.

Akureyri er Islands nest største by.
Dag 6

Isafjordur, Island

Ísafjörður er en liten by nordvest på Island, og største bosetningen i Vestfjordene. Med sine 2600 innbyggere er det en av de få bosetningene i Vestfjordene som er stor nok til å bli betegnet som en by. Men her har det bodd folk lenge! Fjorden ble først bosatt på 800-tallet, og her finner du også Islands eldste hus som ble bygget i 1734, og ellers også øyas eldste bevarte tømmerhusbebyggelse.

Fran til 1980-tallet var Ísafjörður en viktig fiskerihavn, men etter en nedgang i fiskeriet og monopolisering fra større fiskeribedrifter i Reykjavik har byen hatt en betydelig nedgang i folketall. Nå er det for alvor turismen som står for arbeidsplassene, med flere hoteller og muligheter for et mylder av turer, som hvalsafari, turistfiske, fotturer, etc.

Isafjördur i Vestfjordene - her har det bodd folk siden 800-tallet.
Dag 7

Til sjøs

Lyden av bølgeskvulp og en behagelig gynging har gitt oss en god natts søvn, og vi våkner opp til en ny sjødag ombord. Les en god bok på dekk, nyt en lang lunsj i restauranten eller skjem deg bort i skipets spa.

På sjødager serveres det også en deilig lunsj i skipets hovedrestaurant.

Det er livemusikk på dekk, om været tilater det, du kan spille bingo i teateret, gå på forelesninger eller delta på quiz. Vil du være mer aktiv, kan du bli med på dansekurs i forskjellige dansestiler, eller det blir arrangert turer bak kulissene for den som er interessert i cruiselivet.

Hold utkikk etter dyrelivet, kanskje ser du en lubben sjarmør som dette?
Dag 8

Cruising Prins Christian Sund

I dag kan du gjøre klar for en flott naturopplevelse! Prins Christians sund, eller Ikerasassuaq på grønlandsk, ligger øst for Grønlands sydspiss Kapp Farvel og strekker seg 100 km med en bredde på 500 m på trangeste fra Danmarkstredet i øst, til Davisstredet i vest. Sundet har en fantastisk panoramautsikt med høye spisse tinder, isbreer, og isfjell.

Sundet er oppkalt etter prins Christian Frederik (senere Christian 8.). Tidevannsstrømmen i det lange og smale farvannet er så kraftig at mindre båter kun kan passere ved fjære sjø (fallende vannstand). Den eneste bosettingen ved sundet er Aappilattoq.

Fantastisk natur i Prins Christians Sund. Dette er dagen du vil være på dekk!
Dag 9

Til sjøs

På vei mot enda en ny og spennende destinasjon og nye, spennende utflukter og opplevelser. Dagen i dag benyttes om bord til det du måtte ønske å gjøre – eller ikke gjøre. Skipet har blant annet tre restauranter, minigolf, treningssenter, et stort spa med sauna, tyrkisk bad, skjønnhetssalong, to svømmebasseng og en hel rekke med barer og salonger, så det er nok å finne på…

Knølhval utenfor Ilulissat.
Dag 10

Nuuk, Grønland

I dag er vi kommet til Grønland! Hovedstaden Nuuk med sine 17 000 innbyggere er en moderne by, hvor ny og gammel kultur møtes. Her har du butikker, arkitektur og kulinariske opplevelser blandet med frisk luft, vandreturer og en fantastisk utsikt. Det enorme fjordsystemet byr også på fantastiske utfluktsmuligheter.

Byen har en levende kunst-, musikk- og teaterscene, og kulturhuset Katuaq fungerer som samlingspunkt for det hele.

Dessuten inneholder Grønlands Nationalmuseum 4500 års grønlandsk historie med mumier og verdens eldste «konebåt» – eller umiak, som var inuittenes største fartøy. Navnet konebåt kommer av at det var kvinner som rodde den. Nuuk Kunstmuseum har også en imponerende samling av grønlandsk kunst.

Med en massiv tilflytning har Nuuk som andre hovedstader i verden problemer med å følge med. Nuuk har beholdt de gamle, fargerike bykvarterene, som står i kontrast til betongblokkene i byen som huser mange mennesker.  I den nyeste bydelen Qinnqorput er det fargerike høyhus og en særegen arkitektur som viser veien for en mer moderne fremtid.

Fargerike bygninger i Nuuk.
Dag 11-12

Ilulissat, Grønland

Ilulissat er en av de mest besøkte stedene på Grønland,  og det er på grunn av det fantastiske landskapet. Byen ligger like ved den kjente isfjorden Iluissatfjorden, og ved munningen av fjorden ser du store isfjell som har løsnet fra isbreen. Et virkelig eksotisk sted som også står på UNESCOs verdensarvliste.

Iluissat hetfør Jakobshavn, og ble grunnlagt i 1741. Her bor det ca. 4500 mennesker – og det skal også bo rundt 3000 sledehunder her! Så er du hundeelsker er du kommer til riktig sted.

I lille Ilulissat har du gode sjanser for å se hunder - her bor det tusenvis av sledehunder!
Dag 13

Til sjøs

Nyt en rolig dag på havet.

dag 14

Qaqortoq, Grønland

Mange anser Qaqortoq som en av de vakreste byene på Grønland på grunn av sine fargerike hus og nydelige omgivelser. Byen er den største på Sør-Grønland, med ca. 3000 innbyggere, og er lett å utforske til fots.

I Qaqortoq ligger Grønlands eldste fontene, denne er fra 1928 og ligger i byens gamle sentrum. I sentrum av byen ligger også Qaqortoq Museum, som ligger i den eldste bygningen i byen. Denne bygningen er også fredet.

Byen har et stort, iøynefallende bibliotek, som er et stort, gult hus med grønt tak. Biblioteket heter «Det gule bibliotek». Her kan innbyggerne låne både bøker, blader og cd-er, samt bruke bibliotekets pc-er til internettbruk.

Det mest iøynefallende kulturinnslaget i Qaqortoq er nok en serie med ca. 50 forskjellige skulpturer som finnes rundt i byen. Dette kunstprosjektet kalles «Sten og Menneske», og ble startet i 1993 av den lokale kunstneren Aka Høegh. Skulpturene varierer rundt det å få fram menneskeansikter i stein, og nesten hvert år kommer ulike kunstnere fra Grønland, Island, Danmark, Norge, Sverige og Finland for å lage nye skulpturer.

Litt utenfor byen ligger ruinene av Hvalsey kirke, som er et av denne regionens viktigste ruiner. Denne ligger innerst i fjorden, ved Qaqortukulooq (Hvalsey), og fra Qaqortoq er det ca. 20 minutter med båt, eller 8 timer til fots hit. Qaqortoq kommune arbeider også med å få denne kirkeruinen inn på UNESCOs liste over verdens kultur- og naturarvsteder, fordi er det eldste bevis som finnes på møtet mellom inuittfolket fra nordvest og nordboerne fra sydøst.

Qaqortoq - et vakkert sted.
dag 15-16

Til sjøs

To deilige dager til sjøs hvor du kan spise en sen frokost, ta en tur i spaet, få med deg noen av de flotte showene om bord eller bare sitte å titte etter hvaler i panoramasalongen.

dag 17-18

Reykjavik, Island

I verdens nordligste hovedstad, Reykjavík, er det varmen og gjestfriheten som bryter isen. Kjenn byens puls, nyt av dens spennende og rikelige kultur- og fornøyelsestilbud eller opplev noen av de fantastiske severdighetene som finnes innen et par timers avstand.

Reykjavík har et spennende og variert kultur- og fornøyelsestilbud. Her er alt fra koselige puber og førsteklasses restauranter til fartsfylte dansepalass og hete diskotek, hvor dansen varer ut i de små timer. Den kulturinteresserte finner et bredt tilbud av museer, gallerier, konserter, teater-, opera- og ballettscener.

Ingolf Arnarsson slo seg ned i Reykjavík 874 som den første nybyggeren på Island, da han kom til Island fra Norge som fredløs. Byen fikk ikke bystatus før på 1700-tallet, tidligere hadde Reykjavík bare vært en liten fiskerlandsby. Byen fikk kjøpstadsrettigheter i 1786.

Alltinget (Alþingi) ble gjenopprettet i Reykjavík i 1845 og flyttet til det nye huset, Alþingishúsið, i 1881.

Den eldste, sentrale delen av Reykjavík virker mer som en småby enn en internasjonal hovedstad, med sine lave trehus og avslappede atmosfære. Andre deler er hypermoderne, med shoppingsentre og forretningsbygg i stål og glass, og minner en på at Reykjavík er en forholdsvis ny by, uten storslåtte historiske bygninger og monumenter som mange andre hovedsteder.

Byens naturlige sentrum er torget Austurvöllur, i det som kan kalles Gamlebyen, som grovt sett er området mellom havnen, innsjøen Tjörn og den nord/sørlige Lækjargata. Her ligger både parlamentet og domkirken, og midt på torget står en statue av den islandske selvstendighetsforkjemperen Jón Sigurðsson.

Reykjavik
Dag 19

Til sjøs

Etter et ganske langt og innholdsrikt landprogram med mange inntrykk og opplevelser, kan det være deilig å slappe av  ombord.

Vi begir oss nå på vei mot Orknøyene. Dersom du er av den litt mer rastløse typen, kan skipets velutstyrte treningssenter få ut litt lopper av blodet. Her kan du være med på yoga- eller spinningtimer, eller ta treningen i eget tempo.

Dag 20

Kirkwall, Orknøyene

Orknøyenes hovedstad Kirkwall er en vakker liten by, fullstappet med historie. Byen har eksistert i hundrevis av år og ble først nevnt i Ørkenøysagaene i året 1046. På mange måter minner Kirkwall mer om en by i Skandinavia enn en skotsk by, og i mange år var det nettopp det. Navnet Kirkwall stammer fra det norrøne navnet ‘Kirkjuvagr,’ som betydde kirkebukten, og stammer fra etableringen av St. Olafskirken her i det 11. århundre.

Her finner du fergetransport til mange av de andre øyene.

Selv om byen er den største på Orknøyene, er det en liten by sammenlignet med andre skotske byer, men det er flust av ting å se: Besøk St. Magnuskatedralen eller det norrøne museet – eller hva med Highland Park-destilleriet, som er verdens nordligste destilleri?

Kirkwall - en vakker liten by.
Dag 21

Til sjøs

Siste dagen om bord. Nå har du muligheten til å gjøre alt du ikke har rukket til nå! Siste sjødagen pleier det også å være salg i butikkene, loddtrekninger og masse som skjer.

Denne dagen er det også tid for å pakke ned lugaren sin. Kofferten setter du utenfor døra før du legger deg, så kan de ansatte ta den av skipet for deg på morgenen.

Godt å slappe av på skipet mellom alle opplevelsene.
dag 22

København og avreise til Oslo

Alle gode ting kommer til en ende før eller siden. Også denne fantastiske reisen. På morgen ankommer vi atter København, og vi tar oss til flyplassen for den timeslange flyturen til Oslo.

Vi takker for en kjempeflott tur og ønsker dere hjertelig velkommen tilbake til nye eventyr hos oss.

Lugarkategorier

 • MSC Poesia

  Balkonglugar

  Lugaren er ca. 18 m2 stor, med Ca 4-5m2 stor balkong, og har to enkeltsenger som kan settes sammen til én stor.

  • Privat bad med dusj
  • Toalettartikler
  • Romslig klesskap
  • Hårføner
  • Stol og bord
  • Minibar/kjøleskap
  • Flatskjerm TV
  • Telefon
  • Aircondition

  Størrelse, utforming, farge og innredning kan avvike i forhold til det som er vist på bildet (også innen samme lugarkategori).

 • MSC Poesia

  Vinduslugar

  Lugaren er ca. 15 m2 stor, og har to enkeltsenger som kan settes sammen til én stor.

  • Privat bad med dusj
  • Toalettartikler
  • Romslig klesskap
  • Hårføner
  • Stol og bord
  • Minibar/kjøleskap
  • Flatskjerm TV
  • Telefon
  • Aircondition

  Størrelse, utforming, farge og innredning kan avvike i forhold til det som er vist på bildet (også innen samme lugarkategori).

 • MSC Poesia

  Innvendig lugar

  Lugaren er ca. 15 m2 stor, og har to enkeltsenger som kan settes sammen til en stor.

  • Privat bad med dusj
  • Toalettartikler
  • Romslig klesskap
  • Hårføner
  • Stol og bord
  • Minibar/kjøleskap
  • Flatskjerm TV
  • Telefon
  • Aircondition

  Størrelse, utforming, farge og innredning kan avvike i forhold til det som er vist på bildet (også innen samme lugarkategori).

Reisebetingelser

Prisen inkluderer:

 • Fly Oslo – København t/r
 • Setereservasjon
 • Transport fra flyplass til skip t/r
 • 21 netters cruise i valgt lugar med MSC Poesia
 • Samtlige skatter og avgifter
 • Gratis frokost på lugaren/balkongen om ønskelig
 • Samtlige måltider i skipets hoved og bufet restauranter
 • Forhåndsbetalt tips
 • Det meste av show og underholdning ombord
 • Erfaren reiseleder fra Escape med på hele reisen ved 20 påmeldte

Prisen inkluderer ikke:

 • Drikkevarer
 • Utflukter i regi av rederiet under cruiset
 • Tilslutning fra andre steder i landet
 • Reise- og avbestillingsforsikring

VIKTIG INFORMASJON

Cruise er meget tilpasset bevegelseshemmede. Vi vil allikevel informere at ilandstigning med småbåter kan forekomme, og man må da være i stand til å gå av og på en tenderbåt. Man må også være i stand til å gå av og på busser i forbindelse med utflukter.

Rederiet forbeholder seg retten til å endre programmet og seilingsruten som følge av vær eller andre uforutsette hendelser.

Spesielle behov på flyreisen og underveis på turen, som allergier og andre behov, må det opplyses om ved påmelding.

Hele gruppen blir seatet sammen til middag. Ønsker man andre middagstider eller å spise alene er dette selvsagt mulig, men må opplyses om i god tid før avreise

Samtlige pass må ha 6 måneders gyldighet etter hjemkomst.

Med forbehold om endringer og skrivefeil.

AVVIKENDE REISEVILKÅR
Vi belaster et depositum på kr 3500 pr. person på våre gruppecruisereiser.

Få samme medlemsnivå hos MSC som du har hos andre rederier

Nå kan du umiddelbart få samme status hos MSC som du har hos andre rederier.

Hvis du aldri har reist med MSC Cruises, så er MSC Status Match den perfekte måten å prøve oss ut på! Fyll ut skjemaet og begynn å dra nytte av alle fordelene dine.

For å behandle søknaden din, trenger vi medlemsnummeret ditt, bilde av medlemskortet (eller et annet medlemsbevis) og hvilken dato du ble medlem av lojalitetsprogrammet som skal matches.

FYLL UT DETTE SKJEMAET
Dette skjemaet brukes av deg som aldri reist med MSC Cruises før.

ALLEREDE MEDLEM ELLER REIST MED MSC FØR?
Hvis du allerede har reist eller bestilt et cruise med MSC Cruises, eller hvis du allerede er medlem av MSC Voyagers-klubben, ber vi deg om å følge disse tre trinnene:

 1. Finn frem medlemsnummeret ditt, bilde av medlemskortet (eller et annet medlemsbevis) og hvilken dato du ble med i lojalitetsprogrammet som skal matches.
 2. Fyll ut og send inn registreringsskjemaet nedenfor (alle feltene er obligatoriske)
 3. MSC Voyagers Club-teamet kommer til å kontakte deg med informasjon om den nye lojalitetsstatusen din.

FYLL UT DETTE SKJEMAET
Dette skjemaet brukes av deg som har reist med MSC Cruises eller er medlem i MSC Voyagers Club.

 

Les mer om alle fordelene HER

*Rabatt % gjelder ikke på gruppereiser

MSC Poesia

 • Tonnasje: 93,330
 • Lengde: 293,8 m
 • Passasjerkapasitet: 2,550 (basert på to personer i hver lugar)
 • Mannskap: 987
 • Byggår/Renovert: 2008
 • Registreringsland: Panama

MSC Poesia tilhører Musica-klassen sammen med MSC Musica, MSC Orchestra og MSC Magnifica.

Skipet har tre restauranter, minigolf, treningssenter, et stort spa med sauna, tyrkisk bad, skjønnhetssalong m.m., to svømmebasseng samt en hel rekke med barer og salonger. To tredjedeler lugarene har balkonger.

MSC Poesia er et innovativt cruiseskip med elegant stil, som byr på alt fra tradisjonelt håndverk til kreativ design. Gå om bord i en verden av komfort, fra det spektakulære fossefallet i foajéen til zen-hagen, en autentisk japansk sushibar og det storslagne MSC Aurea Spa velværesenter med steamrom, badstue og fantastiske massasjer for å skjemme bort kropp og sjel. Det er det perfekte stedet å slappe av.

Det er mange sports- og fitnessaktiviteter tilgjengelig om bord, inkludert en basketballbane, tennisbane, shuffleboard, førsteklasses treningsrom og minigolf.  Selvfølgelig finnes også alle resort-fasilitetene du kunne ønske deg, inkludert 3 svømmebasseng, 4 boblebad og en gigantisk kinoskjerm ved bassenget.

Kjøkkenet byr på spesialiteter fra hele verden, men beholder Middelhavets sjel og verdiene fra den italienske «slow food»-bevegelsen.

De forskjellige loungebarene tilbyr liknende forfriskende originalitet og autentisitet, fra Grappolo d’Oro vinsmakingsbar til Mojito cocktailbar og Italiensk design i sigarrommet.