Nyhet! En eksklusiv uke på to hjul blant Riojas vingårder

Elsykkel, mat og vin i Rioja

sykling på fin grusvei mellom vingårder, vinranker og nydelige blomster med fjell i bakgrunn

Dette er ikke en vanlig sykkeltur, det er en gastronomisk reise på to hjul! Vår lokalkjente reiseleder Jakob får stjerner i øynene når han snakker om denne turen, han storgleder seg til å ta oss med på en sykkeltur gjennom et av verdens mest kjente vindistrikter. Her er det vingårder og sjarmerende byer på rekke og rad, det er bugnende tapasbord, spanske skinker og oster – og selvsagt skal vi smake på vin.

Vi bruker gode elsykler, så du kan nyte omgivelsene til fulle - uten at noen trenger å slite seg ut. Først bor vi tre netter i middelalderbyen Laguardia, så fire netter i Haro – Riojas vinhovedstad – mens vi utforsker områdene rundt på sykkel. Glad i både en aktiv ferie og det gode liv? Værsågod, her er din tur!

På elsykkel i Rioja

Besøk på vingårder

Mat- og vinopplevelser

Bo i Laguardia og Haro

Avreiser

Det er for tiden ingen reiser som er tilgjengelig for bestilling. Turen kan være under planlegging, eller dette kan være en tur som har gått tidligere. Sett deg på liste, så vil du være blant de første som får vite om det dersom turen blir satt opp på nytt.

Høydepunkter

Åker i solnedgang

Rioja, Spanias fremste vindistrikt

Dette er en utrolig vakker region og et strålende eksempel på hvordan man på best mulig måte kan kombinere tradisjoner med turisme. De koselige byene ligger i fine avstander fra hverandre og under vandringen som vil være på mellom 15 og 20 kilometer per dag lar oss nyte landskapet i fulle drag. Vi går igjennom vinområder og på småveier og får oppleve det beste av regionen. Vi starter i middelalderbyen Laguardia og avslutter i Riojas vinhovedstad, Haro.

Laguardia anses for å være en av Spanias best bevarte middelalderbyer og ble grunnlagt i 1164 av kongen av Navarra. Den koselige lille byen ligger på en høyde med en imponerende mur rundt seg. Under byen er det fullt av tuneller som ble bygd til å forsvare seg mot fiender men som i dag brukes til lagring av vin. Byen har 1500 innbyggere og har mange fine barer, restauranter og små bodegar. Byen er omringet av vingårder og vinområder i alle retninger.

Haro
er en litt større by med cirka 10 000 innbyggere og her handler alt om vin. Haro er kjent som Riojas vinhovedstad og like nedenfor byen ligger el Barrio de la Estacion der Spanias aller eldste vingårder ble grunnlagt på slutten av 1800 tallet. Her kan dere besøke de berømte produsentene Muga, Roda og Vina Tondonia for å teste vin på deres vinbarer.

Program

7 frokoster, 2 lunsjer, 3 nistepakker og 3 middager inkludert

Praktisk informasjon og reisevilkår

Dette er inkludert

  • Fly Oslo – Bilbao t/r
  • 7 netter på hotell
  • Måltider i henhold til program (drikke til middagene - vann og 2 glass vin)
  • Alle utflukter og entreer iht. programmet
  • Leie av elsykkel (6 dager)
  • All transport i følge programmet
  • Reiseleder/sykkelguide Jakob (møter ved ankomst Bilbao og er ikke med på flyreisene)

Dette er ikke inkludert

  • Reise- og avbestillingsforsikring
  • Tips

Reiseleder/guide Jakob reiste aldri hjem fra Spania. Etter å ha surfet i Baskerland i 2003 ble han igjen i denne delen av landet. Han endret beite fra journalist til guide og har aldri sett seg tilbake siden. Dette er hans sted og han er en høyst aktiv fyr. Sykkelturen i Rioja er på mange måter hans absolutte favoritt slik at her har han mye å vise fram.

Syklingen vi bruker elsykler på denne turen noe som gjør at syklingen i seg selv bør gå ganske greit. Du må selvsagt være vant til sitte på en sykkel og gjerne over flere timer da dagene ute og på sykkel kan være forholdsvis lange. Vi sykler opp mot 40 kilometer flere av dagene- dette er i og for seg ikke så langt med tanke på at man har elsykler og at man selv kan bestemme litt hvor lett/tungt man ønsker å sykle.

Landskapet i Rioja er til tider litt bølgete og det vil si at det går litt opp og ned men ikke veldig bratt men det er noen høydeforskjeller på noen av sykkeletappene men igjen med elsykkel skal denne turen være nokså så behagelig og muligheten for å nyte både landskap og syklingen i seg selv skal ligge godt til rette.

Lignende turer