Elvecruise fra Strasbourg til Wien

Rhinen, Main og Donau

Strasbourg, vannkanal i Petite France-området. Bindingsverkshus og trær i Grand Ile. Alsace, Frankrike. Unesco nettsted.

Mellom Strasbourg i Frankrike og Wien i Østerrike seiler vi på elvene Rhinen, Main og Donau. Vi skal også gjennom Main-Donau-kanalen, som da den åpnet i 1992 for første gang gjorde det mulig å seile hele veien fra Nordsjøen til Svartehavet. På veien blir det stopp i Frankfurt, Miltenberg, Würzburg, Nürnberg, Regensburg og Passau.

3 elver på ett cruise

Vin, øl, drinker og mineralvann inkludert

Delikat, franskinspirert mat ombord

Høydepunkter

Program

8 frokoster, 7 lunsjer og 8 middager inkludert

MS Symphonie som seiler på Donau i vakkert solskinn

Rangert 4plus stjerner

MS Symphonie

Rederi CroisiEurope
Byggeår
1997 (totalrenovert 2017)
Lengde
110 m
Antall dekk 2
Passasjerer
106

Skipet er totalrenovert og delikat. Fasilitetene om bord inkluderer restaurant, salong, bar med dansegulv, resepsjon, suvenirbutikk og soldekk. CroisiEurope er kjent for sitt franskinspirerte kjøkken.

Alle lugarene er utvendige, med store vinduer, bad med dusj og toalett, hårtørrer, TV, radio, minisafe og aircondition. Lugarene har enten to enkeltsenger eller en smal dobbeltseng. Lugarene på øvre dekk har fransk balkong.
Skipet har ikke enkeltlugarer, men tilbyr et begrenset antall dobbeltlugarer til bruk.

Utflukter

Byrundturen i Wien er inkludert i prisen. De andre utfluktene i programmet kan forhåndsbestilles i en utfluktspakke til kr 2200 pr. person.

For å være sikret plass på utfluktene, anbefaler vi at du bestiller utfluktspakken samtidig med cruiset. De forhåndsbestilte utfluktene vil være med engelsktalende guide. Det er også mulig å bestille utfluktene enkeltvis om bord, men da til høyere pris og med forbehold om ledig kapasitet.

Utfluktspakke

Dag 2 Byrundtur

Frankfurt

62 euro

Dag 4 Utflukt til Würzburg

Karlstad

66 euro

Dag 5 Utflukt til Rothenburg

Schweinfurt

54 euro

Dag 6 Byrundtur

Nürnberg

56 euro

Dag 7 Utflukt til Regensburg

Kelheim

54 euro

Dag 9 Byrundtur

Inkludert

Wien

Reisebetingelser

Dette er inkludert

 • Fly Oslo–Frankfurt/Wien–Oslo (pris på fly fra andre byer i Norge på forespørsel)
 • Flyskatter og havneavgifter
 • Transport mellom flyplass og skip
 • Åtte netters cruise i utvendig lugar
 • Helpensjon om bord fra middag første dag til frokost siste dag
 • Drikkevarer om bord: vann, vin, øl, juice og kaffe til måltidene og drinker servert i baren (ikke champagne og vin fra vinlisten)
 • Byrundtur i Wien
 • Norsk reiseleder med fra Oslo

Dette er ikke inkludert

 • Utfluktspakke (5 utflukter) kr 2000 pr. person
 • Tips til besetning, lokale guider og sjåfører
 • Avbestillings- og reiseforsikring

TIPS
Tips er frivillig, men også forventet i store deler av verden. Rederiets anbefaling er cirka 35euro pr. reisende til besetningen om bord, og cirka én euro pr. utflukt til lokale guider og sjåfører.

VIKTIG INFORMASJON
Elvecruise er dessverre ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede og få skip har handikapp lugarer og heis. Enkelte rederiet tillater heller ikke gjester å ha med gåstoler og rullestoler, av hensyn til sikkerhet.

Den reisende må være i tilstrekkelig god fysisk form og ellers skikket til å kunne delta på reisen. Det er på de fleste utfluktene mye vandring og det forventes at du kan følge gruppen i vanlig tempo. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje, det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette. Ombord- og ilandstigning skjer via en smal landgang. I flere havner er det vanlig at skipene fortøyes langside mot langside, med opptil tre – fire skip ved siden av hverandre. For å komme i land må man gå gjennom/over de andre skipene.

Informasjon om flyselskap, tidspunkt og klokkeslett i programmet er foreløpige, og endringer kan forekomme. Endelige flytider vil stå i reisedokumentene. Elver er naturbaserte, og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Skulle dette oppstå, forbeholder rederiet/Escape Travel seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program.

Lignende turer