Wurzburg

Rhinen, Main og Donau

/ Elvecruise fra Strasbourg til Wien

Mellom Strasbourg i Frankrike og Wien i Østerrike seiler vi på elvene Rhinen, Main og Donau. Vi skal også gjennom Main-Donau-kanalen, som da den åpnet i 1992 for første gang gjorde det mulig å seile hele veien fra Nordsjøen til Svartehavet. På veien blir det stopp i Frankfurt, Miltenberg, Würzburg, Nürnberg, Regensburg og Passau.

Du kan oppleve:

 • 3 elver på ett og samme cruise
 • Kontrastene mellom nytt og gammelt i Frankfurt
 • Byene Miltenberg, Wertheim og Passau – hvor skipet ligger til kai og du kan rusle på egenhånd
 • De historiske byene Würzburg, Rothenburg og Regensburg – som tilbys som valgfrie utflukter
 • Historie og fortauskafeer i Wien

Og dessuten…

 • Elegant skip med franske balkonger
 • Smakfull, franskinspirert mat ombord
 • Vin, øl, drinker og mineralvann inkludert
 • Dyktig og erfaren reiseleder med fra Escape Travel
Last ned reiseprogram
 • Pris fra 19 980,-
 • Første tilgjengelige avreisedato 30.04.2021 (1 avreisedatoer)
 • Varighet 9 dager
 • HELPENSJON OG DRIKKE OMBORD ER INKLUDERT
 • 3 ELVER PÅ ETT CRUISE
 • norsk reiseleder med fra oslo

Avreiser

Ditt utvalg
 • Avreisedato 30.04.2021
 • Avreisested Oslo Lufthavn
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 9 dager
 • Priser fra 19 980,-
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Norge - Frankfurt - Strasbourg

Fly fra Oslo direkte til Frankfurt. Fra flyplassen kjører vi med buss til Strasbourg, hvor skipet venter. Kjøretiden er drøyt to timer.

Før middag samles vi til en velkomstcocktail og presentasjon av mannskapet. Om kvelden legger skipet ut på første etappe, som går på Rhinen.

Strasbourg
Dag 2

Mainz og Frankfurt

Tidlig om morgenen kommer vi til Mainz, en stor industriby som ligger der elvene Rhinen og Main møtes. Mainz ble grunnlagt av romerne rundt år null og ble i 89 e.Kr. hovedstad i den romerske provinsen Germania Superior. Over 1300 år senere ble byens mest kjente borger født; Johann Gutenberg – boktrykkerkunstens far. På Gutenberg-museet kan man se to eksemplarer av Gutenberg-bibelen, den aller første trykte boken i Europa. Utforsk byen på egenhånd etter frokost, eller bli med på en spasertur sammen med reiselederen.

Sent om formiddagen fortsetter cruiset og vi ankommer Frankfurt, Tysklands finansmetropol, etter lunsj. Her har det ligget en by helt siden kelterne og romerne regjerte i området. Under andre verdenskrig ble Frankfurt kraftig bombet, og gamlebyen ble ikke fullstendig gjenoppbygd før på 1980-tallet. Om ettermiddagen tilbys en valgfri byrundtur i Frankfurt. Her får du et inntrykk av den uvanlige kombinasjonen av gammel og moderne arkitektur som byen byr på.

Om kvelden seiler skipet videre på Main-elven.

Gatebilde fra Mainz
Dag 3

Miltenberg og Wertheim

Dagens første stopp er Miltenberg. En spasertur gjennom de smale brosteinsbelagte gatene med velholdte bindingsverkshus, er som en vandring mange hundre år tilbake i tid. Utforsk byen på egenhånd, eller sammen med reiselederen. Ved hovedgaten, Hauptstrasse, ligger Gasthaus Zum Riesen, Tysklands eldste taverna. Kanskje frister det med et glass lokalt øl i det tradisjonelle, gamle skjenkestedet før du returnerer til skipet?

Mens vi spiser lunsj om bord fortsetter cruiset, med ankomst Wertheim om ettermiddagen. De som ønsker kan ta en spasertur i den sjarmerende middelalderbyen før middag. Skipet ligger ved kai i Wertheim over natten.

Miltenberg og elven Main
Dag 4

Würzburg

Vi nyter en avslappende formiddag om bord.

Etter lunsj kommer vi til Karlstad, som er utgangspunkt for en valgfri utflukt til Würzburg – tidligere hjemby til de mektige prinsebiskopene. Würzburg er først og fremst kjent for den imponerende biskopresidensen fra 1744, et av Tysklands største og vakrest utsmykkede barokkpalass. Fresker av den italienske maleren Giovanni Tiepolo pryder taket og palasset står på UNESCOs verdensarvliste. I mellomtiden kommer også skipet til Würzburg og cruiset fortsetter sent om ettermiddagen.

Skipet ligger til ro for natten i Gerlachshausen.

Wurzburg med sine vakre fasader
Dag 5

Rothenburg

Om morgenen blir det et kort stopp i Schweinfurt, som er utgangspunkt for en valgfri utflukt til Rothenburg. Den vakre middelalderbyen ligger på en høyde med utsikt over elven. En nesten intakt byarkitektur, omkranset av de opprinnelige bymurene, har sikret Rothenburg en plass på UNESCOs verdensarvliste. Med sin beliggenhet, trange gater, pittoreske torvhus og håndverkerboder regnes byen for å være en av de vakreste byene langs Den romantiske veien (Romantische Strasse), som er betegnelsen på en 366 kilometer lang turistvei i Sør-Tyskland, mellom Würzburg og Füssen.

Skipet seiler videre om ettermiddagen og ligger ved kai over natten i Bamberg.

 

Rothenburg
Dag 6

Nürnberg

Bamberg ligger der elven Main møter Main-Donau-kanalen. Kanalen består av seksten sluser og er et ingeniørmessig mesterverk som gjør det mulig å seile mellom Main og Donau.

Om morgenen begynner seilasen på Main-Donau-kanalen, med ankomst Nürnberg etter lunsj. Nürnberg er først og fremst en hyggelig, gammel, god bevart og levende by med interessante museer, historiske severdigheter og veldig godt øl. Byens landemerke er Nürnberg slott (Nürnberger Burg), hvor riksdagen for det tysk-romerske riket holdt til i middelalderen. Byen er også kjent for Nürnbergprosessen, rettssakene mot de tyske nasjonalsosialistene etter Nazi-Tysklands sammenbrudd. Etter ankomst tilbys en valgfri byrundtur, hvor du blant annet ser den gamle markedsplassen – omgitt av bindingsverkshus og elegante burgherhus.

Skipet seiler videre om kvelden og ligger ved kai i Mühlhausen over natten.

Gamlebyen i Nürnberg
Dag 7

Regensburg

Vi nyter en rolig morgen om bord mens vi seiler siste strekning på Main-Donau-kanalen og deretter videre på Donau.

Etter lunsj kommer vi til Kelheim, som er utgangspunkt for en valgfri utflukt til Regensburg, den fjerde største byen i Bayern. Regensburg er en viktig industriby, hvor store internasjonale firmaer som BMW, Siemens og Triumph holder til. Byens historiske senter har allikevel beholdt sin originale sjarm. Etter byrundturen har skipet også kommet til Regensburg – og cruiset fortsetter på Donau.

Regensburg
Dag 8

Passau

Etter frokost legger skipet til kai i Passau, som ligger der elvene Donau, Inn og Ilz møtes. Utforsk den to tusen år gamle byen på egenhånd, eller sammen med reiselederen. Passau er kjent for sine vakre bygninger i gotisk og italiensk-barokk arkitektur og det historiske sentrum oppdages best til fots. Gå ikke glipp av den storslagne St. Stefan-katedralen, som huser verdens største kirkeorgel.

Ved lunsjtid fortsetter cruiset og etter å ha krysset grensen til Østerrike, seiler vi gjennom Strudengaudalen – den vakreste delen av Donau. Om kvelden er det festmiddag om bord, mens skipet seiler mot Wien.

Passau
Dag 9

Wien - Norge

Etter frokost sier vi farvel til skipet og går i land i Wien. Vi setter bagasjen i bussen og får en byrundtur i praktfulle Wien, Østerrikes hovedstad. Vi kjører forbi flere av byens historiske steder og severdigheter, som Hundertwassers besynderlige “fritenkte” og fargerike arkitektur, der den rette linje ikke er behandlet med særlig respekt…! Vi kommer forbi det storslåtte Belvedere-slottet og fortsetter langs Ringstrasse, som vitner om sin fordums prakt, når Wien var hovedstaden i imperiet av Østerrike-Ungarn og var Habsburgernes høyborg. Neste stopp blir i det gamle sentrum av Wien for å se den imponerende Stefansdomen. Den katedralen vi ser i dag er bygget i tre faser. Den ble først bygget som en romansk kirke, påbegynt i år 1137, ferdigstilt og innviet i år 1147.
Deretter tar vi en spasertur gjennom gågaten fra Graben og Kohlmarkt til Michaela Square som slutter ved inngangen til Hofburg (keiserpalasset). Wiens gamleby består i stor grad bare av historisk bebyggelse og byens historiske bykjerne har gjennom århundrer gjennomgått stadige ombygginger og endringer i takt med vekst og trusler. Wien var eksempelvis to ganger i middelalderen beleiret av tyrkere. Den eldste delen av Wien ligger ved Donaus søndre løp, i dag regulert til en kanal for å beskytte mot flom.

Etter byrundturen kan du spise en bedre lunsj og utforske den vakre keiserbyen videre på egenhånd. Og selvsagt anbefaler vi en tur innom en av byens mange kafeer, for et stort stykke Sachertorte og en god kopp kaffe!

Sent på ettermiddagen samles vi i sentrum og setter kursen mot flyplassen i Wien – rike på mange nye opplevelser og minner. Direktefly tilbake til Oslo.

Hundertwasserhaus i Wien

Om skipet

MS SYMPHONIE 4*+

Rederi CroisiEurope
Byggeår 1997, totalrenovert 2017
Lengde 110 m
Antall dekk 2
Passasjerer 106

Skipet er totalrenovert og delikat. Fasilitetene om bord inkluderer restaurant, salong, bar med dansegulv, resepsjon, suvenirbutikk og soldekk. CroisiEurope er kjent for sitt franskinspirerte kjøkken.

Alle lugarene er utvendige, med store vinduer, bad med dusj og toalett, hårtørrer, TV, radio, minisafe og aircondition. Lugarene har enten to enkeltsenger eller en smal dobbeltseng. Lugarene på øvre dekk har fransk balkong.

 • MS Symphonie
 • MS Symphonie
 • MS Symphonie
 • MS Symphonie
 • MS Symphonie
 • MS Symphonie
 • MS Symphonie
 • MS Symphonie

Reisebetingelser

PRISEN INKLUDERER

 • Fly Oslo–Frankfurt/Wien–Oslo (pris på fly fra andre byer i Norge på forespørsel)
 • Flyskatter og havneavgifter
 • Transport mellom flyplass og skip
 • Åtte netters cruise i utvendig lugar
 • Helpensjon om bord fra middag første dag til frokost siste dag
 • Drikkevarer om bord: vann, vin, øl, juice og kaffe til måltidene og drinker servert i baren (ikke champagne og vin fra vinlisten)
 • Byrundtur i Wien
 • Norsk reiseleder med fra Oslo

PRISEN INKLUDERER IKKE

 • Utfluktspakke (5 utflukter) kr 2000 pr. person
 • Tips til besetning, lokale guider og sjåfører
 • Avbestillings- og reiseforsikring

UTFLUKTER

Dag Sted Utflukt Pris ved kjøp om bord
2 Frankfurt Byrundtur € 62
4 Karlstad Utflukt til Würzburg € 66
5 Schweinfurt Utflukt til Rothenburg € 54
6 Nürnberg Byrundtur € 56
7 Kelheim Utflukt til Regensburg € 54
9 Wien Byrundtur inkludert

Byrundturen i Wien er inkludert i prisen. De andre utfluktene i programmet kan forhåndsbestilles i en utfluktspakke til kr 2200 pr. person.
For å være sikret plass på utfluktene, anbefaler vi at du bestiller utfluktspakken samtidig med cruiset. De forhåndsbestilte utfluktene vil være med engelsktalende guide. Det er også mulig å
bestille utfluktene enkeltvis om bord, men da til høyere pris og med forbehold om ledig kapasitet.

TIPS
Tips er frivillig, men også forventet i store deler av verden. Rederiets anbefaling er cirka 35euro pr. reisende til besetningen om bord, og cirka én euro pr. utflukt til lokale guider og sjåfører.

VIKTIG INFORMASJON
Elvecruise er dessverre ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede og få skip har handikaplugarer og heis. Enkelte rederiet tillater heller ikke gjester å ha med gåstoler og rullestoler, av hensyn til sikkerhet. Det er på de fleste utfluktene mye vandring og det forventes at du kan følge gruppen i vanlig tempo. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje, det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette.

Ombord- og ilandstigning skjer via en smal landgang. I flere havner er det vanlig at skipene fortøyes langside mot langside, med opptil tre – fire skip ved siden av hverandre. For å komme i land må man gå gjennom/over de andre skipene.

Informasjon om flyselskap, tidspunkt og klokkeslett i programmet er foreløpige, og endringer kan forekomme. Endelige flytider vil stå i reisedokumentene.

Elver er naturbaserte, og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Skulle dette oppstå, forbeholder rederiet/Escape Travel seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program. Se også våre «Reisevilkår for Escape Travel». Det tas forbehold om trykkfeil i programmet og på nettsiden.