Gamlebyen i Nürnberg

Fire land langs Donau – Nürnberg til Budapest (5*)

/ Ukescruise på Donau gjennom fire land

 • Seil gjennom den vakre Wachaudalen
 • Utforske det berømte benediktinerklosteret i Melk
 • Besøk Wien, Bratislava og Budapest, tre av Europas fineste hovedsteder
 • Vi stopper i sjarmerende Regensburg og Dürnstein

Cruise med et lekkert førsteklasseskip fra Nürnberg, nedover Donau til Budapest, Ungarns hovedstad. Du befinner deg nå i hjertet av Europa.
Sjarmerende små byer og levende hovedsteder langs elven byr på store opplevelser. Seilasen gjennom den vakre Wachaudalen er helt unik.

Her er en video fra skipets jomfrutur 4. april 2018.

Last ned reiseprogram
 • Pris fra 17 980,-
 • Første tilgjengelige avreisedato 11.05.2021 (1 avreisedatoer)
 • Varighet 8 dager
 • Lekkert førsteklasses skip
 • Vin til middag er inkludert

Avreiser

Ditt utvalg
 • Avreisedato 11.05.2021
 • Avreisested Oslo Lufthavn
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 8 dager
 • Priser fra 17 980,-
 • Luftner Amadeus Queen
 • Luftner Amadeus Queen
 • Luftner Amadeus Queen
 • Luftner Amadeus Queen
 • Luftner Amadeus Queen
 • Luftner Amadeus Queen

Om skipet

MS Amadeus Queen (5*)
Rederi Lüftner Cruises
Byggeår 2018
Lengde 135 m
Antall dekk 3
Passasjerer 162

Om bord på dette lekre elvecruiseskipet er det restaurant, salong med bar, trimrom, innendørs svømmebasseng, terrasse med glassvegger og soldekk. Alle lugarene er utvendige og suitene på øvre dekk har balkong.

Lugarkategorier

 • Luftner Amadeus Queen

  Suite

  Ca. 26 kvadratmeter.
  Komfortabel hjørne sofa, balkong, minibar, walk-in garderobe, to senger som kan settes sammen til en dobbeltseng, flatskjerm, individuell klimaanlegg, romslig bad med dusj / WC , badekåpe, hårføner, intern telefon og safe på lugaren.

 • Lugar på øvre eller midtdekk

  Ca. 17,5 kvadratmeter.
  Panoramavindu, minibar, walk-in garderobe, to enkle senger som kan settes sammen til en dobbeltseng, flatskjerm, individuelt klimaanlegg, eget bad med dusj / WC, hårføner, intern telefon og safe på lugaren.

 • Lugar på nedre dekk

  Ca. 16 kvadratmeter.
  Mindre vindu som ikke kan åpnes, romslig garderobeskap, to enkle senger som kan settes sammen til en dobbeltseng, flatskjerm, individuelt klimaanlegg, eget bad med dusj / WC, hårføner, intern telefon og safe på lugaren.

Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Oslo–Passau

Vi flyr direkte fra Oslo til München. Derfra kjører vi med buss til Nürnberg, hvor skipet ligger, en kjøretur på cirka to timer. Vi sjekker inn på skipet og finner oss til rette i lugarene, vårt hjem den neste uken. Skipet kaster loss før middag og setter kurs for Regensburg. Vi møtes i skipets lounge, hvor vi blir servert en velkomstdrink før middag.

Passau, Donau
Dag 2

Regensburg

Vi nyter en avslappende formiddag ombord og ankommer Regensburg, en av de eldste byene i Tyskland, rundt lunsjtider. Byens historie strekker seg helt tilbake til steinalderen, var en viktig handelsby under Karl den stores regjeringstid og tidligere hovedstad i Bayern. Regensburg kom relativt uskadd fra de alliertes bombing under den andre verdenskrigen og har velfortjent vært oppført på UNESCOs verdensarvliste siden 2006.

Etter lunsj kan du bli med på en byvandring (ikke inkludert) i Regensburg. Vandringen tar deg gjennom sentrum og den sjarmerende gamle delen av byen med sine velholdte kjøpmannshus og det gamle rådhuset. Du ser den gotiske katedralen, steinbroen fra 1100-tallet hvor korsfarerne krysset Donau på vei til Det hellige land, og restene av de romerske festningsmurene inkludert Porta Praetoria og fortsetter til St. Peter-katedralen, som du ser fra utsiden.

Sent om ettermiddagen kan du utforske Regensburg videre på egenhånd. Hva med å besøke det historiske Wurstküche, hvor du kan smake de berømte tyske pølsene?!

Om kvelden seiler skipet mot Passau og det er bayersk aften om bord med musikk og underholdning.

Regensburg
Dag 3

Passau

Ved lunsjtider legger skipet til kai i Passau, som ligger der elvene Donau, Inn og Ilz møtes. Byen er kjent for sine vakre bygninger i gotisk og italiensk-barokk arkitektur og det historiske sentrum oppdages best til fots. Etter de store brannene på 1600-tallet, bygde italienske arkitekter Passau opp igjen og byen er fremdeles preget av italiensk arkitektur. Utforske den to tusen år gamle byen her i nedre del av Bavaria på egenhånd – eller bli med på byvandring (ikke inkludert). Vandringen tar deg gjennom gamlebyen, hvor guiden viser frem en rekke historiske bygninger. La deg imponere av rådhuset og den storslagne St. Stefan-katedralen, som huser verdens største kirkeorgel.

Etter noen timer i Passau seiler skipet videre. Vi seiler nå gjennom den vakre regionen Engelhartszell og Schlögener Schlinge, et av landemerkene ved Donau hvor elven gjør en krapp 180 graders sving. Så det er bare å ta plass i en stol på soldekk – og nyte utsikten frem til middag.

Schlögener Schlinge
Dag 4

Emmersdorf–Dürnstein–Wien

Om morgenen legger vi til i Emmersdorf for noen timer. Her tilbys en utflukt (ikke inkludert) til benediktinerklosteret i Melk, som ligger på den andre siden av elven for Emmersdorf. Klosteret troner på en høyde over byen med storslått utsikt over Donau, og regnes for å være en av Europas mest fullendte barokkbygninger. Spesielt imponerende er klosterkirken med sine fresker og biblioteket med sin store samling middelaldermanuskripter. Det blir en omvisning i klosteret før vi returnerer til skipet.

Mens vi spiser lunsj forflytter skipet seg til den hyggelige byen Dürnstein, i hjertet av vindistriktet i Wachaudalen. Den valgfrie byvandringen (ikke inkludert) i sjarmerende Dürnstein, avsluttes med smaksprøver på den lokale Rieslingvinen.

Vi nyter en avslappende ettermiddag og kveld ombord mens vi seiler gjennom det vakre landskapet, omgitt av høye åser og fjell i horisonten. Wachaudalen ble i 2000 innlemmet på UNESCOs liste over verdensarvsteder. Natur, tettsteder og verdifulle bygninger er godt ivaretatt.  UNESCO framhever at Wachau er et unikt elvelandskap – hvor en rekke slott, klostre og ruiner bærer vitnesbyrd om gamle tider. Ved middagstider ankommer vi Østerrikes hovedstad, Wien. Skipet ligger til kai i Wien denne natten.

Om kvelden tilbys en klassisk konsert (ikke inkludert) i land med musikk av Strauss og Mozart.

Benediktinerklosteret i Melk
Dag 5

Wien

Det er mye å se i Wien. Dagen starter med en byrundtur (ikke inkludert) hvor du blir bedre kjent med denne vakre byen. Se flere av Wiens berømte bygninger, blant annet Musikverein hvor Wienerfilharmonikerne holder sine årlige nyttårskonserter, Operaen, Hofburg-slottet og Hundertwasserhuset – bygningen uten en eneste vannrett linje som er tegnet av den moderne, men eksentriske kunstneren Hundertwasser. Det blir et stopp på Stefansplassen hvor du kan beundre den vakre Stefansdomen.

Om ettermiddagen kan du utforske Wien videre på egenhånd eller bli med på utflukt (ikke inkludert) til det praktfulle Schönbrunn-slottet, den tidligere sommerresidensen til den østerrikske keiserfamilien.

Cruiset fortsetter i løpet av natten.

Schönbrunn slott
Dag 6

Bratislava

I løpet av natten har skipet seilt til Bratislava, en av Europas yngste hovedsteder, men likevel en by rik på historie som strekker seg tilbake til keltisk og romersk bosetting. Etter frokost tilbys en byrundtur (ikke inkludert) som inkluderer flere av byens severdigheter, blant annet Bratislava slott – byens landemerke som ligger på en høyde med utsikt over elven og byen. Rundturen avsluttes med en spasertur gjennom den gamle bydelen med brosteinstorg og trange gater. Her ligger St. Martinskatedralen – tidligere kroningskirke for de ungarske kongelige, det vakre rådhuset og St. Michaelstårnet.

Om ettermiddagen kan de som ønsker bli med på utflukt (ikke inkludert) til det tidligere kongelige slottet Schlosshof. Det imponerende slottet ble bygget tidlig på 1700-tallet. Det blir også tid til å ta en titt på den vakre hagen, før bussen returnerer til skipet.

I aften er det kapteinens festmiddag om bord. Skipet seiler videre mot Ungarn sent om kvelden.

Bratislava
Dag 7

Budapest

Tidlig om morgenen legger vi til kai i Budapest. Ungarns hovedstad består av de to bydelene Buda og Pest, som strekker seg utover på hver sin side av Donau. Bydelene bindes sammen av flere vakre broer over elven. Brede bulevarder, art nouveau-bygninger og tradisjonsrike kafeer preger denne historiske byen.

Før lunsj tilbys en byrundtur i Budapest (ikke inkludert) som starter på Buda-siden med stopp i slottsdistriktet og en spasertur gjennom den gamle bydelen. Se Matthiaskirken og Fiskebastionen som har en imponerende utsikt over elven og den nygotiske parlamentsbygningen. Videre over Kettenbroen til Pest-siden, forbi St. Stefan-katedralen og til Helteplassen med minnesmerket over Ungarns falne helter.

Denne ettermiddagen kan du utforske Budapest videre på egenhånd. Eller du kan bli med på utflukt (ikke inkludert) til Gödöllo Palace, som er det største barokkpalasset i Ungarn. Dette var sommerresidensen til landets konger og favorittpalasset til Dronning Elisabeth, Sissi. Museet som er dedikert til henne ligger i dette palasset, og teateret er det eldste steinteatret med kulisser som fortsatt eksisterer i Ungarn.

Om kvelden seiler skipet på et lite minicruise gjennom sentrum av byen, som er et fantastisk skue opplyst i kveldsmørket. Vi underholdes med folkloreshow om bord og skipet ligger ved kai i Budapest over natten.

Parlamentet i Budapest
Dag 8

Budapest–Oslo

Etter frokost sier vi farvel til skipet og kjører til flyplassen. Flyreise fra Budapest til Oslo.

Reisebetingelser

PRISEN INKLUDERER

 • Fly Oslo–Düsseldorf/Budapest–Oslo (pris på fly fra andre byer i Norge på forespørsel)
 • Flyskatter og havneavgifter
 • Transport mellom flyplass og skip
 • Syv netters cruise i utvendig lugar
 • Helpensjon ombord fra middag første dag til frokost siste dag
 • Vin til middagen ombord
 • Kaffe og te til alle måltidene
 • Norsk reiseleder med fra Oslo

PRISEN INKLUDERER IKKE

 • Drikkevarer utover det som er nevnt over
 • Utflukter (se under)
 • Tips til besetning, lokale guider og sjåfører
 • Avbestillings- og reiseforsikring

UTFLUKTER
Fire av utfluktene nevnt i programmet kan inntil 35 dager før avreise forhåndsbestilles i en utfluktspakke til kr 1600 pr. person. For å være sikret plass på disse utfluktene, anbefaler vi at du bestiller utfluktspakken samtidig med cruiset. De forhåndsbestilte utfluktene vil være med engelsktalende guide. Det er også mulig å bestille utfluktene enkeltvis ombord, men da til høyere pris og med forbehold om ledig kapasitet. De andre utfluktene nevnt i programmet, kan kun bestilles og betales om bord.

Utfluktspakke (kan forhåndskjøpes)

Dag Sted Utflukt Pris om bord
4 Emmersdorf Omvisning på klosteret Melk i Wachaudalen € 50
5 Wien Byrundtur € 38
6 Bratislava Byrundtur € 37
7 Budapest Byrundtur € 37


Tilleggsutflukter (kjøpes om bord)

Dag Sted Utflukt Pris om bord
2 Regensburg Byvandring € 19
3 Passau Byvandring € 19
4 Dürnstein Byvandring m/vinsmaking € 27
4 Wien Klassisk konsert € 61
5 Wien Omvisning på Schönbrunn Palace € 52
6 Bratislava Omvisning på Imperial Schlosshof Palace € 56
7 Budapest Utflukt til Royal Palace of Gödöllö € 49


TIPS

Tips er frivillig, men også forventet i store deler av verden. Rederiets anbefaling er totalt 70 euro pr. reisende til besetningen om bord, og cirka én euro hver til lokale guider og sjåfører.

VIKTIG INFORMASJON
Elvecruise er dessverre ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede, rederiet tillater ikke rullatorer eller rullestoler om bord av sikkerhetsmessige årsaker. På utfluktene er det ofte mye gåing. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje.
Ombord- og ilandstigning skjer via en smal landgang, og få skip har heis. I flere havner er det vanlig at skip ene fortøyes langside mot langside, med opptil tre–fire skip ved siden av hverandre. For å komme i land må man gå gjennom/over de andre skipene.
Rederiet forbeholder seg retten til å endre programmet og seilingsruten som følge av elvens vannstand eller andre uforutsette hendelser.