Budapest

Høydepunkter langs Donau

/ Elvecruise fra Wien til Beograd

 • Seil gjennom fem land mens du bor på et flytende «hotell»
 • Bo komfortabelt i utvendige lugarer på vårt førsteklasses skip MS Aurora
 • Besøk fire hovedsteder, flere historiske byer og landsbyer
 • Hver dag serveres smakfulle måltider, samt «afternoon tea» og lett kveldsmat
 • Musikalsk underholdning om bord

Donau er dronningen blant Europas elver og har bragt liv, handel, oppdagelser og kultur med seg fra Schwarzwald til Svartehavet. Bli med oss på et åtte dagers elvecruise hvor du kommer tett på det meste når skipet seiler i rolig tempo gjennom variert landskap.
Velkommen om bord og til et uforglemmelig seilas!

Last ned reiseprogram
 • Pris fra 18 980,-
 • Første tilgjengelige avreisedato 25.08.2021 (1 avreisedatoer)
 • Varighet 8 dager
 • En tur i samarbeid med Aftenposten
 • A-kort rabatt kr 1000
 • Helpensjon og mange utflukter inkludert

Avreiser

Ditt utvalg
 • Avreisedato 25.08.2021
 • Avreisested Oslo Lufthavn
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 8 dager
 • Priser fra 18 980,-
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Norge–Wien

Vår reise starter med fly fra Norge til Wien, valsens hovedstad! Fra flyplassen kjører vi med buss til vårt førsteklasses skip, MS Aurora, som skal være vårt hjem på denne opplevelsesreisen. Vi sjekker inn og finner oss til rette om bord. Før middag er det velkomstdrink og presentasjon av kapteinen og hans stab. Skipet ligger ved kai i Wien over natten.

St. Stefankatedralen i Wien
Dag 2

Wien

Etter frokost skal vi på en halvdags bussrundtur som er inkludert i programmet. Vi får se flere av byens historiske steder og severdigheter, blant annet det arkitektoniske mesterverket Hundertwasserhaus, Operaen, Parlamentet og Burgtheater. Det blir også en hyggelig spasertur i den gamle bydelen der vi går gjennom de elegante handlegatene mot Stefan-katedralen. Buss tilbake til skipet, hvor det er tid for lunsj. 

Om kvelden er det en valgfri klassisk konsert med musikk av Mozart og Strauss (ca kr 700,- ). Konserten arrangeres i en av de historiske bygningene i byen og orkesteret er kjent for å være blant de beste i Wien. Transport fra skipet til konsertlokalet og tilbake er inkludert. Billetter til konserten må bestilles og betales senest to uker før avreise. Billettene er ikke refunderbare.

Sent om kvelden kaster skipet loss og vårt innholdsrike cruise begynner!

Sachertorte og en god kopp kaffe kan anbefales!
Dag 3

Bratislava

Tidlig om morgenen kommer vi til Slovakias hovedstad, Bratislava. Dette er en av Europas yngste hovedsteder, men likevel en by rik på historie som strekker seg tilbake til keltisk og romersk bosetting. Vi legger til kai i gåavstand til den trivelige gamlebyen.

På den inkluderte byrundturen spaserer vi gjennom den hyggelige gamle bydelen med brosteins­torg og trange gater. Vi får blant annet se St. Martins-katedralen – tidligere kroningskirke for de ungarske kongene, det vakre rådhuset og St. Michaelstårnet.

Retur til skipet for lunsj.

Ettermiddagen er til fri disposisjon. Bruk den til å slappe av om bord, eller til å ta en rusletur på egenhånd i byens sjarmerende gågater med pastellfargede bygninger. Kanskje du ønsker å ta turen opp til slottet og Slovakias Parlament for å nyte utsikten, eller kanskje du foretrekker å besøke et av byens mange koselige serveringssteder?
Legg gjerne turen innom det lille konditoriet Kormuth, hvor kaffe og et stort utvalg nydelige kaker serveres i historiske omgivelser. Du forplikter deg til å betale et lite beløp for å oppleve stedet og smake på fristelsene, men det er det vel verdt!

En god middag serveres i skipets restaurant, og sent om kvelden fortsetter cruiset mot Budapest.

 

Bratislava
Dag 4

Budapest

Vi nyter en avslappende formiddag om bord mens skipet seiler langs den slovakisk/ungarske grensen og følger Donaus kne – hvor elven svinger i nesten rett vinkel og fortsetter sørover. Fra skipet er det god utsikt til det vakre landskapet, Esztergom Basilica – som er den største basilikaen i Ungarn, og festningsruinene i Visegrad.
Skipet ankrer opp sentralt i Budapest ved lunsjtider.

Ungarns hovedstad består av de to bydelene Buda og Pest, som ligger på hver sin side av Donau. Om ettermiddagen er det inkludert byrundtur hvor vi blant annet får se den imponerende Helteplassen – med minnesmerke over Ungarns falne helter, Operaen, den nygotiske parlamentsbygningen og St. Stefan Katedralen. Ett av høydepunktene er den fantastiske utsikten over byen og elven fra Fiskerbastionen og Gellerthøyden.
Retur til skipet hvor vi nyter en god middag.

Etter middag kan du bli med på en valgfri folkloreforestilling i land (EUR 57). Folkloregruppen med sine mange dansere og musikanter regnes som en av de beste i Ungarn. Den fargerike kvelden avsluttes med en busstur gjennom den vakkert opplyste byen tilbake til skipet, som ligger ved kai i Budapest over natten.

Vi lærer mye om Budapests historie på Fiskerbastionen.
Dag 5

Budapest

I dag er hele dagen til fri disposisjon. Benytt anledningen til å utforske Budapest på egenhånd, ta en tur i byens handlegater eller nyt en avslappende formiddag om bord.

Alternativt kan du etter frokost bli med på en valgfri utflukt til Krigshospitalet (EUR 38), en av de mest fascinerende og unike historiske monumentene i Ungarn. Krigshospitalet, eller Grottehospitalet som det også kalles, ligger i sammenhengende kjellere og huler i fjellet under Buda-slottet. Sykehuset var i bruk under andre verdenskrig, og har blitt gjort om til et interessant museum som åpnet for publikum i 2008.

Etter lunsj kan du fortsette å utforske Budapest på egenhånd. Vi anbefaler et besøk i den imponerende markedshallen. Bygningen i jugendstil fra slutten av 1800-tallet er en attraksjon i seg selv, men om bygget er imponerende, er det ingenting i forhold til den mengden av mat som møter deg når du kommer inn. Her bugner det av grønnsaker, kjøtt, spekemat, krydder, honning, frukt, vin og bakverk. Med to etasjer kun dedikert til gastronomi, burde enhver matelsker finne alt hva hjertet måtte begjære. Dette er stedet for å finne spiselige suvenirer å ta med hjem.
For de som ikke er like interessert i mat, kan andre etasje være mer interessant. Her selges det ungarske suvenirer, strikkede gensere, håndbroderte duker, smykker, malte egg, glass og mye mer. Prisene her er noe rimeligere enn i suvenirbutikkene på Váci Utca, som er Budapests største handlegate.

Det blir musikalsk underholdning i salongen om bord i løpet av kvelden, og ved nitiden kaster skipet loss og seiler gjennom den vakkert opplyste byen med kurs for Vukovar. Dette er et absolutt høydepunkt, så ta turen opp på dekk og nyt øyeblikket!

 

St. Stephen`s Basilica i Budapest
Dag 6

Vukovar

I løpet av morgentimene seiler vi videre og krysser grensen mot Kroatia. Vi nyter en rolig formiddag om bord, og litt utpå ettermiddagen kommer vi til den kroatiske elvehavnebyen Vukovar. Bli med på en inkludert byvandring i Vukovar.

I romertiden fantes tallrike bosettinger og festningsanlegg i dette området og slaverne innvandret i det sjette århundret. Vukovar var tidligere en staselig by, med flotte bygninger fra den habsburgske perioden. Byen ble dessverre hardt rammet under «Vukovarslaget» i 1991, hvor den i løpet av en måned ble reduserte til en ruinhaug.
Vi spaserer gjennom gågatene og avlegger fransiskanerklosteret som ligger her et lite besøk. Det blir også tid til å rusle litt på egenhånd i Vukovar før vi returnerer til skipet for middag.
Sent om kvelden fortsetter cruiset mot Novi Sad.

 

Vukovar er en velstelt og sjarmerende by
Dag 7

Novi Sad

Tidlig om morgenen ankommer vi Novi Sad, den nest største byen i Serbia. Etter frokost møter vi vår lokale guide som tar oss med på en inkludert byrundtur i Novi Sad. Vi spaserer gjennom sentrum til markedet og den historiske bydelen. Retur til skipet for lunsj.

Etter lunsj har du mulighet til å utforske byen på egenhånd, eller du kan bli med på en valgfri utflukt til Krushedol-klosteret ved Fruska Gora fjellet (EUR 35). Klosteret er kjent for sine fresker fra 1500-tallet, men er også gravplass for flere kjente personer fra Serbias historie, blant annet kong Milan I av Serbia og prinsesse Ljubica.

På vei tilbake til Novi Sad stopper vi i den lille vinbyen Srmski Karlovci, som er sentrum for vinproduksjonen i dette området. Vi besøker en familie som er kjent for å produsere deilig honning og den spesielle Bermet vinen. Her får vi smake på ulike varianter.
Retur til skipet, som sent om kvelden setter kurs for Beograd.

Novi Sad ligger vakkert til ved begge Donaus bredder
Dag 8

Beograd

Vi ankommer Beograd, Serbias livlige hovedstad, tidlig om morgenen. Etter frokost sjekker vi ut og forlater skipet. Bussen tar oss med på en inkludert byrundtur der vi blant annet får se Kalemegdan-festningen, den ortodokse St. Sava-katedralen, rådhuset og prinsesse Ljubicas palass. Deretter går turen til flyplassen for fly hjem til Norge.

Et innholdsrikt elvecruise er over, men gode minner om hyggelige opplevelser og nye erfaringer tar vi med oss hjem.

 

Kalemegdanfestningen i Beograd

Om skipet

MS Aurora (4*)

Byggeår: 2000 (lugarer og noen fellesarealer renovert 2019)
Lengde: 110 m
Antall dekk: 4
Passasjerer: 140
MS Aurora kom i drift i 2000. Skipet har fire dekk og 70 lugarer, som alle er utvendige og flere med balkonger. Lugarene har bad med dusj og toalett, hårføner, safe, air condition, telefon og TV. Les mer om lugarkategoriene under.

Delikat og lys restaurant hvor alle måltider serveres.

Fasiliteter
• Trådløs internettilgang
• Audio guide for alle landutflukter
• Treningsrom med tredemølle, stasjonær sykkel, vekter, samt «turløype» på ute-dekket
• Bibliotek / leserom
• Suvenirer etc. for salg
• Jacuzzi
• Cocktailsalong er åpen fra middag til siste gjest går i seng
• Underholdning av eget «husorkester»

Reisebetingelser

 

Dag Sted Inkludert utflukt Valgfri utflukt Pris
om bord
1 Wien
2 Wien Byrundtur Klassisk konsert (kr 700 bestilling/betaling senest to uker før avreise) € 72
3 Bratislava Byvandring
4 Budapest Byrundtur Folkloreshow og Budapest by night € 57
5 Budapest Utflukt til Krigshospitalet € 38
6 Vukovar Byvandring
7 Novi Sad Byrundtur Utflukt til Krushedol-klosteret og vinbyen Srmski Karlovci  € 35
8 Beograd Byrundtur

 

PRISEN INKLUDERER

 • Fly Oslo-Wien/Beograd-Oslo (Ta kontakt med oss dersom du ønsker å reise fra en annen flyplass enn Oslo)
 • Flyskatter og havneavgifter
 • Transport mellom flyplass og skip
 • Syv netters cruise i utvendig lugar på hyggelig førsteklasses skip
 • Smakfulle måltider fra middag første dag til frokost siste dag
 • Levende musikk i salongen
 • Foredrag om bord
 • Utflukter iht. program
 • Såpe, shampo osv. fra L’Occitane-en-Provence i lugarene
 • Lokale guider
 • Norsk reiseleder med fra Oslo

PRISEN INKLUDERER IKKE

 • Drikkevarer
 • Tips til besetning, lokale guider og sjåfører
 • Valgfrie utflukter nevnt i programmet
 • Avbestillings- og reiseforsikring

TIPS
Tips er frivillig, men også en viktig del av inntektene til de ansatte. Rederiets anbefaling er cirka åtte euro pr. reisende pr. dag til besetningen om bord. I tillegg er det vanlig å tipse cirka én euro hver til lokale guider og sjåfører på utfluktene.

VIKTIG INFORMASJON
Elvecruise er dessverre ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede. På utfluktene er det ofte mye gåing. Det forventes at du kan følge gruppen i vanlig tempo på byvandringene. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje.

Ombord- og ilandstigning skjer via en smal landgang. I flere havner er det vanlig at skipene fortøyes langside mot langside, med opptil tre – fire skip ved siden av hverandre. For å komme i land må man gå gjennom/over de andre skipene.

Rederiet forbeholder seg retten til å endre programmet og seilingsruten som følge av elvens vannstand eller andre uforutsette hendelser.

Lugarene på Aurora

 • Balkonglugar øvre dekk

  Størrelse: 15 m2

  • Vindu fra gulv til tak med privat balkong
  • Bad med dusj og uttak for barbermaskin
  • Individuell air condition og varme
  • Uttak for 110 V og 220 V
  • TV med mange europeiske kanaler
  • Telefon, safe og hårføner
  • God lagringsplass, klesskap med kleshengere
 • Superior midtdekk

  Størrelse: 15 m2

  • Vinduer som kan åpnes
  • Bad med dusj og uttak for barbermaskin
  • Individuell air condition og varme
  • Uttak for 110 V og 220 V
  • TV med mange europeiske kanaler
  • Telefon, safe og hårføner
  • God lagringsplass, klesskap med kleshengere
 • Standardlugar midtdekk

  Størrelse: 15 m2

  • Vinduer (samme størrelse vindu som superiorlugar, men de kan ikke åpnes)
  • Bad med dusj og uttak for barbermaskin
  • Individuell air condition og varme
  • Uttak for 110 V og 220 V
  • TV med mange europeiske kanaler
  • Telefon, safe og hårføner
  • God lagringsplass, klesskap med kleshengere
 • Standardlugar nedre dekk

  Størrelse: 15 m2

  • To mindre vinduer, kan ikke åpnes
  • Bad med dusj og uttak for barbermaskin
  • Individuell air condition og varme
  • Uttak for 110 V og 220 V
  • TV med mange europeiske kanaler
  • Telefon, safe og hårføner
  • God lagringsplass, klesskap med kleshengere
 • MS Aurora CruiseAway
 • MS Aurora CruiseAway
 • MS Aurora CruiseAway
 • MS Aurora CruiseAway
 • MS Aurora CruiseAway
 • MS Aurora CruiseAway
 • MS Aurora CruiseAway
 • MS Aurora CruiseAway