Elvecruise fra Wien til Bucuresti og Donau-deltaet

/ Elvecruise på Donau til Svartehavet

 • Seil gjennom 6 land mens du bor på et lekkert flytende «hotell» i 12 dager.
 • Du bor komfortabelt i lyse og utvendige lugarer på vårt førsteklasses skip MS River Navigator.
 • Besøk 5 hovedsteder og flere historiske byer og landsbyer.
 • Inkluderte utflukter som tar deg nærmere historien og kulturen.
 • Vinsmakinger og en innholdsrik landsbylunsj med underholdning.
 • Smakfulle måltider om bord, samt «afternoon tea» og kvelds-snacks.
 • Gled deg til et hyggelig og opplevelsesrikt elvecruise med underholdning og foredrag.
 • Erfaren og trivelig reiseleder er med på hele turen fra Norge

/ Noen fakta om Donau-deltaet
Deltaet finner vi mot slutten av Donau-elven og er det nest største elvedeltaet i Europa ved siden av Volga-elven, men det sies at Donau er bedre bevart. Donau-deltaet finnes hovedsakelig i Romania med noe også i Ukraina. Dette er hjemmet til et av de største økosystemene i verden og står på UNESCOs verdensarvliste. Det er over 300 fuglearter registrert her, og deltaet har det tredje største biologiske mangfoldet i verden ved siden av Australias Great Barrier Reef og Ecuadors Galapagosøyer.

Last ned reiseprogram
 • Pris fra 22 980,-
 • Første tilgjengelige avreisedato 27.05.2020 (1 avreisedatoer)
 • Varighet 12 dager
 • En tur i samarbeid med Aftenposten
 • A-kort rabatt kr 1000,-
 • Opplev Jernporten og Donau-deltaet
Reiseleder
Kamilla Skaug

Avreiser

Ditt utvalg
 • Avreisedato 27.05.2020
 • Avreisested Oslo Lufthavn
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 12 dager
 • Priser fra 22 980,-
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Norge–Wien

Vår reise starter med fly fra Norge til Wien, valsens hovedstad!

Fra flyplassen drar vi rett ut på en halvdags bussrundtur som er inkludert i programmet. Vi får se flere av byens historiske steder og severdigheter, blant annet det arkitektoniske mesterverket Hundertwasserhaus, Operaen, Parlamentet og Burgtheater. Det blir også en hyggelig spasertur i den gamle bydelen der vi går gjennom de elegante handlegatene mot Stefan-katedralen.

Etter byrundturen kjører vi med buss til vårt trivelige og populære skip, MS River Navigator, som skal være vårt hjem på denne opplevelsesreisen. Vi sjekker inn og finner oss til rette om bord.

Før middag er det velkomstdrink og presentasjon av kapteinen og hans stab.

Om kvelden er det en valgfri klassisk konsert med musikk av Mozart og Strauss (kr 680,-).
Konserten arrangeres i en av de historiske bygningene i byen og orkesteret er kjent for å være blant de beste i Wien.
Transport fra skipet til konsertlokalet og tilbake er inkludert.
Billetter til konserten må bestilles og betales senest to uker før avreise. Billettene er ikke refunderbare.

Sent om kvelden kaster skipet loss og cruiset begynner.

Stephansdomen er Wien's store katedral og midtpunkt i gamlebyen
Dag 2

Bratislava

Tidlig om morgenen kommer vi til Slovakias hovedstad, Bratislava. Dette er en av Europas yngste hovedsteder, men likevel en by rik på historie som strekker seg tilbake til keltisk og romersk bosetting. Byen var kroningsby for ungarske keisere og har mange interessante bygninger fra den tiden.

Vi legger til kai sentralt, i gåavstand til den hyggelige gamlebyen. Den lokale guiden tar oss med på en inkludert byvandring gjennom den gamle bydelen med brosteins­torg og sjarmerende trange gater.

Retur til skipet for lunsj.
Ettermiddagen er til fri disposisjon. Bruk den til å slappe av om bord, eller til å ta en rusletur i byen på egen hånd.

Dagens tips: Skipet ligger rett nedenfor sentrum, og om du ikke ønsker å shoppe, besøk gjerne Bratislavsky Mestiansky Pivovar, et klassisk slovakisk mikrobryggeri i flotte lokaler med god lokal mat. Sentralt plassert, rett utenfor gamlebyen og populært blant lokalbefolkningen.  Eller hva med å ta en tur innom det lille konditoriet Kormuth hvor kaffe og et stort utvalg nydelige kaker serveres i historiske omgivelser. Det forventes at du betaler minimum 10 euro for å oppleve stedet og smake på fristelsene, men det er det vel verdt!  Et annet tips er å besøke Klokkemuseet som befinner seg i et av Bratislavas flotteste rokokkohus, og rommer en unik samling av blant annet mobile solur fra 1600- og 1700-tallet.

Mens vi nyter en god middag om bord setter skipet kurs for Budapest.

En paparazzi i Bratislava. Holder du øynene åpne, er det mye morsom gatekunst å se i Bratislava.
Dag 3

Budapest

I morgentimene seiler skipet langs den slovakisk/ungarske grensen og følger Donaus kne – der elven svinger i nesten rett vinkel og fortsetter sørover. Vi seiler gjennom et vakkert område, så ta gjerne en tidlig morgenkaffe på dekk og få med deg innseilingen til Ungarns hovedstad.

Budapest består av de to bydelene Buda og Pest, som ligger på hver sin side av Donau. Om ettermiddagen er det inkludert byrundtur hvor vi blant annet får se den imponerende Helteplassen – med minnesmerke over Ungarns falne helter, Operaen, den nygotiske parlamentsbygningen og St. Stefan Katedralen. Ett av høydepunktene er den fantastiske utsikten over byen og elven fra Fiskerbastionen og Gellerthøyden.
Det blir tid til å rusle litt rundt i byen på egenhånd frem til middagen serveres om bord.

Om kvelden er det valgfri folkloreforestilling i land (pristillegg). Folkloregruppen med sine mange dansere og musikanter regnes som en av de beste i Ungarn. Den fargerike kvelden avsluttes med en busstur gjennom den vakkert opplyste byen tilbake til skipet, som ligger ved kai sentralt i Budapest over natten.

Alternativt kan du ta en tur i land etter middag, og på egen hånd tusle over en eller flere av broene som binder Buda og Pest sammen, finne deg en fortauskafe og se på livet!

 

Dag 4

Budapest

I dag er hele dagen til fri disposisjon. Nyt en avslappende formiddag om bord, eller benytt anledningen til å utforske Budapest på egen hånd. Ta en tur i byens handlegater, og besøk Budapests berømte markedshall som bugner av frukt, grønnsaker, bakervarer, ost, honning, kjøtt, fisk og drikkevarer i alle varianter. I hallens annen etasje er det suvenirer, håndverksprodukter og flere spisesteder.

Budapest er også kjent for sine varme kilder og mange bad. Opp fra jorden kommer det varmt vann som inneholder en mengde mineraler som skal være sunne og gode for kroppen. Av alle badene i Budapest er nok Gellért-badet, som er tilknyttet hotellet med samme navn, det mest kjente, men det finnes noe for en hver smak!

Om ettermiddagen har du mulighet til å bli med på en valgfri utflukt til Krigshospitalet (pristillegg), en av de mest fascinerende og unike historiske monumentene i Ungarn. Krigshospitalet, eller Grottehospitalet som det også kalles, ligger i sammenhengende kjellere og huler i fjellet under Buda-slottet. Sykehuset var i bruk under andre verdenskrig, men har blitt gjort om til et interessant museum som åpnet for publikum i 2008.

Om kvelden kaster skipet loss og seiler gjennom den vakkert opplyste byen med kurs for Mohacs. Utseilingen fra Budapest er et av turens høydepunkt, så ta turen opp på dekk og nyt øyeblikket!

Budapest
Dag 5

Mohacs og Villany

Vi ankommer Mohacs om morgenen. Etter frokost tar vi en kort gåtur til museet Busó. Ifølge legenden kledde innbyggerne i Mohacs seg opp i skumle masker og kostymer og krysset Donau med støyende instrumenter for å jage vekk tyrkiske krigere. I dag arrangeres det en festival hvor innbyggere kler seg ut som skremmende, djevelske skapninger med tre-masker og store fåreskinnsdrakter, med målsetning om å skremme bort vinteren og ønske våren velkommen.
På museet får vi et innblikk i tradisjoner og hvordan man lager disse fantastiske maskene. Det er også en butikk hvor du kan kjøpe din egen maske for å ta med hjem.

Deretter inviterer vi til et spennende besøk i Villany-distriktet. Området ligger sør i Ungarn, og er kjent for sitt milde klima og gode rødvin. Etter en kjøretur i flotte omgivelser stopper vi ved en vingård, hvor vi blir med på en guidet tur som tar oss fra produksjon av vin til kjelleren med endeløse hyller med vinflasker. Mellom store eikefat, smaker vi på gode viner sammen med ost og snacks.

Vi drar tilbake til skipet og etter en god lunsj kan du slappe av på skipets soldekk mens skipet seiler videre mot Serbia og Beograd.

En av de fantasifulle maskene vi kan se under vårt besøk i Mohacs
Dag 6

Beograd

Vi ankommer Beograd, Serbias livlige hovedstad, tidlig om morgenen.

Etter frokost blir vi med på en inkludert byrundtur og ser blant annet Kalemegdan-festningen, den ortodokse St. Sava-katedralen, rådhuset og prinsesse Ljubicas palass. Det blir også litt tid til å oppleve byen på egenhånd.

Etter byrundturen kjører vi til en liten landsby hvor vi inviteres på lunsj i hagen til en lokal familie. Turen er inkludert og vi får smake på hjemmelaget, serbisk mat og drikke og underholdes av landsbyens musikanter. Her er det god stemning og mange godbiter. Etter en hyggelig og morsom ettermiddag på den serbiske landsbygda returnerer vi til skipet.

Om kvelden er det inkludert serbisk aften og folkloreshow om bord. Det blir også fremvisning av de håndstrikkede Sirogojno genserne som er viden kjent for sine vakre landskapsmotiv.
Om natten legger skipet ut fra Beograd med kurs for Jernporten.

Landsbylunsj i Serbia
Dag 7

Jernporten

I løpet av natten har skipet tatt seg frem til begynnelsen av den 120 km lange naturskapte kløften vi skal seile gjennom i dag. På det smaleste er elven 150 meter bred.

Dagens seilas gjennom Jernporten regnes blant de mest naturskjønne områdene langs Donau. Strekningen var tidligere fryktet av skipstrafikken på grunn av skarpe klipper og farlige strømmer, men farene ble fjernet i 1972 da det ble åpnet et nytt hydroelektrisk anlegg og avansert system av sluser.

Sent på kvelden ankommer vi den lille bulgarske elve-havnebyen Vidin, som er sentrum for skips­byggingen i Bulgaria. 

Ikke gå glipp av det bistre steinansiktet i fjellet når vi seiler gjennom Jernporten.
Dag 8

Vidin

Etter frokost er det inkludert byvandring i Vidin, der vi blant annet får se Baba Vida-festningen – byens historiske landemerke. Baba Vida er den best bevarte og viktigste middelalderfestningen i Bulgaria. Fra festningen er det fin utsikt over elven og området.
Det blir også tid til å oppleve byen på egenhånd. Ta en spasertur gjennom byens gågate på vei tilbake til skipet.

På ettermiddagen kan de som ønsker bli med på en valgfri utflukt til fjellområdet Belogradchik, som ligger cirka en times kjøring fra Vidin. Belogradchik er kjent for sine vakre og spesielle steinformasjoner, men også for sitt store festningskompleks som er et av de viktigste historiske minnesmerkene i Bulgaria. 

Om kvelden legger skipet ut på strekningen som går langs grensen mellom Bulgaria og Romania, på vei mot Svartehavet.

Baba Vida-festningen i Vidin.
Dag 9

Cruise dag

Vi skal seile en hel dag på vakre Donau. Nyt ferden fra soldekket eller slapp av i salongen med en god bok.

Skipets hotellsjef vil i løpet av dagen holde et foredrag om området vi seiler igjennom.

Litt fakta om Donau
Elven renner gjennom ti land; Tyskland, Østerrike, Slovakia, Ungarn, Kroatia, Serbia, Bulgaria, Romania, Moldavia og Ukraina. Den får tilsig av 120 elver underveis. Fra begynnelse til slutt faller den 680 meter og har 32 sluser.
4 hovedsteder ligger langs elven; Wien, Bratislava, Budapest og Beograd og 100 broer spenner over elven.
Strauss-valsen om den «vakre blå Donau» er østerrikernes uoffisielle nasjonalsang.

River Navigator
Dag 10

Sulina og Donau-deltaet

Etter frokost ankommer vi Sulina ved Svartehavet, etter å ha seilt gjennom Donau-deltaet.
Vi vil markere at vi nå passerer nullpunktet, der Donau møter Svartehavet. Elven renner 2888 kilometer gjennom Europa og på dette punktet har vi seilt på en stor del av denne berømte og sagnomsuste elven.

Etter frokost deler vi oss i mindre grupper og går over i mindre båter som skal ta oss inn i Donaudeltaet. Deltaet er et landskap av sand og mudder som dekker et areal på omkring 4300 kvadratkilometer og er Europas største våtmarksområde. Her finnes sannsynligvis verdens største areal med siv- og sumpplanter og på mange av deltaets sandbanker finnes det frodige skoger og vegetasjon som klynger seg til trærne i en evig kamp om plass i sollyset. Deltaet utgjør Europas største vannrensesystem og er i tillegg hovedsete for mer enn 300 fuglearter og mer enn 45 forskjellige arter av ferskvannsfisk.

Etter lunsj kan du nyte seilasen videre fra dekk og få med deg de vakre omgivelsen i dette helt spesielle området.

Pelikaner i soloppgang ved Donau-deltaet i Romania
Dag 11

Cernavoda og Constanta

Tidlig om morgenen anløper vi Cernavoda. Ta gjerne med deg kaffekoppen ut og nyt en tidlig morgenstund på dekk mens skipet glir gjennom vakkert landskap.

Etter en god frokost kjører vi med buss til byen Constanta, som ligger ved Svartehavet og er den største havnebyen i Romania. På vår inkluderte busstur ser vi byens høydepunkter, med blant annet de vakre bygningene og det historiske museet.

Vi spiser lunsj et trivelig sted ved Svartehavet. På vei tilbake til skipet avslutter vi utflukten med en vinsmaking som tilbyr gode rumenske viner. Sent på ettermiddagen ankommer vi skipet.

I kveld serveres det festmiddag om bord, en deilig 5-retters meny som kokken har forberedt i løpet av dagen. Etter middagen hygger vi oss i salongen – det er elvecruisets siste kveld om bord.

Det gamle casinoet i Constanta
Dag 12

Giurgiu og Bucuresti

Etter frokost må vi si farvel til skipet og mannskapet i elvehavnebyen Giurgiu. Herfra er det cirka 1 ½ times kjøring til Bucuresti, Romanias hovedstad. Her får vi en byrundtur og ser blant annet Revolusjonsplassen og Folkets Hus (Ceaușescus enorme prosjekt).

Vi avslutter denne innholdsrike turen med felles lunsj på en lokal rumensk restaurant, før bussen kjører oss til flyplassen. Fly tilbake til Oslo med mellomlanding og flybytte underveis.

Takk for turen og vel hjem!

Bucuresti, Romania

Om skipet

/ MS River Navigator (4*)
MS River Navigator har god komfort og lys stil. Skipet ble bygget i 2000 og renovert 2013.
Lengde 110 meter. Skipet har 3 dekk og plass til totalt 134 reisende. Skipet har romslige, velutstyrte fellesområder og fasilitetene om bord inkluderer restaurant, salong med bar, bibliotek, trimrom, heis og stort soldekk hvor du kan nyte reisen fra en solseng, eller hva med slag sjakk under solen?

Gratis Wi-Fi (varierende dekning).

Alle lugarene er utvendige og har bad med dusj, hårføner, minisafe, TV, air­condition og to enkeltsenger som kan settes sammen til en dobbeltseng. Lugarene er 14 m². Suitene er større og har en liten sittegruppe. Vinduene på nedre dekk og midtdekk kan ikke åpnes. Lugarene på øvre dekk har vindu fra gulv til tak, som delvis kan åpnes.

 • River Navigator Cruiseaway
 • River Navigator, resepsjon, Cruiseawa, elvecruise
 • River Navigator Cruiseaway
 • River Navigator Cruiseaway

Reisebetingelser

/ Prisen inkluderer
Fly Norge – Wien/Bucuresti – Norge
Flyskatter og havneavgifter
Transport mellom flyplass og skip
11 netters cruise med MS River Navigator i utvendig lugar
Helpensjon om bord (fra middag første dag til frokost siste dag)
Kaffe og te hele døgnet om bord
En aperitiff til kapteinens middag
Levende musikk i salongen
9 utflukter iht. program
Wi-Fi ombord (begrenset dekning)
Foredrag om bord
Lunsj i Bucuresti siste dag
Lokale guider
Norsk reiseleder med fra Norge

/ Prisen inkluderer ikke
Drikkevarer (utover det som er nevnt over)
Valgfrie utflukter (kjøpes evt. ombord)
Tips til besetningen ombord, lokale guider og sjåfører (anbefalt beløp cirka 80 euro pr. reisende)
Avbestillings- og reiseforsikring

/ Inkluderte utflukter
Dag 1 Wien, Byrundtur
Dag 2 Bratislava, Byvandring
Dag 3 Budapest, Byrundtur
Dag 5 Mohacs, Utflukt til Villany m/vinsmaking
Dag 6 Beograd, Byrundtur og landsbylunsj
Dag 8 Vidin, Byvandring
Dag 10 Donaudeltaet, Båttur til nullpunktet
Dag 11 Constanta, Byrundtur inkl. lunsj og vinsmaking
Dag 12 Bucuresti, Byrundtur og lunsj

/ Valgfrie utflukter (ikke inkludert, kjøpes ombord)
Dag 3 Budapest, Folklore-show
Dag 4 Budapest, Grottehospitalet
Dag 6 Vidin, Utflukt til Belogradchik

/ Dag 1 Wien, Klassisk wiener konsert (kr 680,-) bestilles senest 2 uker før avreise
Første kvelden har du mulighet til å oppleve en valgfri klassisk konsert med musikk av Mozart og Strauss. Konserten arrangeres i en av de historiske bygningene i byen og orkesteret er kjent for å være blant de beste i Wien. Billetter til konserten må bestilles og betales senest to uker før avreise. Billettene er ikke refunderbare. Transport fra skipet til konsertlokalet og tilbake er inkludert.

/ Tips
Tips er frivillig, men også en viktig del av inntektene til de ansatte. Rederiets anbefaling er cirka åtte euro pr. reisende pr. dag til besetningen om bord. I tillegg er det vanlig å tipse cirka én euro hver til lokale guider og sjåfører på utfluktene.

/ Viktig informasjon
Elvecruise er dessverre ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede. På utfluktene er det ofte mye gåing. Det forventes at du kan følge gruppen i vanlig tempo på byvandringene. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje.

Ombord- og ilandstigning skjer via en smal landgang. I flere havner er det vanlig at skipene fortøyes langside mot langside, med opptil tre – fire skip ved siden av hverandre. For å komme i land må man gå gjennom/over de andre skipene.

Rederiet forbeholder seg retten til å endre programmet og seilingsruten som følge av elvens vannstand eller andre uforutsette hendelser.