Gamlebyen i Nürnberg

Elvecruise i Tyskland – fra Frankfurt til Regensburg

/ Main og Europakanalen 

Høydepunkter

 • Seil med MS River Navigator, vårt hyggelig 4* elvecruiseskip
 • Opplev den viktige Europakanalen med sine 16 sluser
 • UNESCO-byen Bamberg med sin hyggelige gamleby fra Middelalderen
 • Nürnberg med sitt imponerende slott fra 1000-tallet
 • Norsk reiseleder med fra Norge

Elvecruiset starter i Frankfurt og vi seiler først på elven Main, før vi fortsetter på Rhinen-Main-Donau-kanalen – eller Europakanalen som den også kalles, og inn på Donau. Den menneskeskapte kanalen, som kobler elvene Rhinen og Donau sammen, er 171 kilometer lang og har 16 sluser. Kanalen stod ferdig i 1992 og gjør det mulig å seile gjennom det europeiske kontinentet – fra Nordsjøen til Svartehavet.

Bli med på dette spennende elvecruiset, som tar oss med til Tysklands sjarmerende byer Wertheim, Würzburg, Bamberg, Nürnberg og Regensburg.

Last ned reiseprogram
 • Pris fra 12 980,-
 • Første tilgjengelige avreisedato 23.09.2019 (1 avreisedatoer)
 • Varighet 6 dager
Reiseleder
Geir Toverud

Avreiser

Ditt utvalg
 • Avreisedato 23.09.2019
 • Avreisested Oslo Lufthavn
 • Tilgjengelighet Få tilgjengelige
 • Dager 6 dager
 • Priser fra 12 980,-
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Norge - Frankfurt

Du møter Escape Travels reiseleder på Gardermoen og sammen flyr vi med Lufthansa til Frankfurt. Her venter bussen som skal kjøre oss til havnen. Her går vi om bord på vårt hyggelig skip MS River Navigator, som skal være vårt hjem de neste dagene. Vi får tildelt lugarer og gjør oss kjent med skipet.  Om kvelden møtes vi til en velkomstdrink i skipets lounge. Mens vi nyter en velsmakende middag i skipets restaurant legger skipet fra kai og cruiset kan begynne.

Frankfurt i morgensol
Dag 2

Wertheim

Velkommen til Wertheim, den romantiske middelalderbyen, som ligger i et vakkert naturområde langs elven Main. Etter lunsj om bord, kan du bli med på en valgfri byvandring i denne pittoreske gamle byen med sjarmerende, flotte bindingsverkshus og trange smug. Den historiske byen kan også vise frem sine imponerende slottsruiner, noen av de største i Sør-Tyskland.

Ved fem-tiden på ettermiddagen legger skipet fra kai, med kurs for Würzburg. Mens landskapet glir forbi nyter vi en god middag og en hyggelig kveld om bord.

Sjarmerende Wertheim
Dag 3

Würzburg

Om morgenen ankommer vi Würzburg, som ligger vakkert til langs Main i den tyske delstaten Bayern. Würzburg har en forholdsvis ny bykjerne, da 90% av byens sentrum ble bombet av britene under 2. verdenskrig og måtte gjenoppbygges. Over 5000 mennesker omkom i luftangrepet.

Etter en god frokost om bord har du mulighet til å bli med på en valgfri utflukt til Würzburg Residence, et flott barokk-palass fra 18. århundre. Området har i løpet av årene fungert som bolig for biskopene i det fyrstelige bispedømmet Würzburg. Vi får en omvisning på slottet. På ferden videre passerer vi den eldste broen over Main «Alte Mainbrücke», den imponerende katedralen, samt den fjerde største romanske katedralen i Tyskland. Vi får også oppleve byen sammen med lokalguiden som tar oss med på en hyggelig byvandring.

Retur til skipet, hvor vi nyter en god lunsj, mens seilasen fortsetter mot Bamberg.

Wurzburg med sine vakre fasader
Dag 4

Bamberg

Bamberg i Bayern er kjent for sin praktfulle, levende gamleby fra middelalderen, for sine særegne øl-tradisjoner, og sine fine museer. Byen er første gang nevnt i skriftlige kilder i år 902 og var i middelalderen omtalt som Frankens Roma, fordi den ble anlagt på syv høyder rundt en øy i elven Regnitz. Bamberg er spesielt kjent for sin flotte katedral Kaiserdom i sen-romansk og gotisk stil, og ble i år 1986 oppført på UNESCOs liste over Verdensarven.

I Bamberg kan du bli med på en valgfri byvandring. Vi kjører buss til sentrum og starter vår to timers vandretur over brostein, gjennom trange gater og forbi sjarmerende hus. Bambergs byprofil er dominert av den enorme katedralen Kaiserdom med fire tårn, mens et annet kjent landemerke i byen er det gamle rådhuset midt i elven, mellom to broer – den eldste av disse, Obere Brücke, er fra 1400-tallet. Vi inviteres også til å smake på ulike lokale øl-sorter.

Retur til skipet hvor vi får servert en god lunsj. Skipet legger fra kai på ettermiddagen og seiler inn på Europakanalen, med kurs for Nürnberg.

Rådhuset i Bamberg
Dag 5

Nürnberg

I løpet av natten har skipet ankret opp i middelalderbyen Nürnberg, den nest største byen i Bayern. Byen er en av Tysklands og Bayerns viktigste historiske og kulturelle skattekister. Nürnberg er cirka tusen år gammel, og gamlebyen er omgitt av de samme bymurene som på 1500-tallet, kanskje før det også. Nürnberg har vært en viktig samlende Reichstagsstadt (Riksdagsby) for keiserne i Det tysk-romerske riket siden middelalderen, og var stedet for rettsoppgjøret etter Nazi-Tysklands sammenbrudd i 1945. Men først og fremst er Nürnberg en hyggelig, gammel, vel bevart og levende by med flotte museer og historiske severdigheter.

Etter frokost har du mulighet til å bli med på en valgfri byrundtur hvor vi blant annet besøker det keiserlige slott som er et kjent landemerke i Nürnberg. I middelalderen levde keisere fra det hellige romerske riket i dette slottet, hvorfra det er en fantastisk utsikt over byen. Fra slottet fortsetter vi til sentrum, som er omgitt av den gamle bymuren fra middelalderen. Vi besøker kirken og går forbi det gamle rådhuset, bygget i renessansestil. Videre over markedet med vakre fontener, før vi kommer til den gamle katolske kirken som ble bygget i 1355-1362 og regnes som en av de viktigste kirkene i Nürnberg. Det blir også litt tid på egenhånd i denne sjarmerende byen med sin hyggelige atmosfære.

Retur til skipet for lunsj, og avreise mot Regensburg.

Middelalderbyen Nürnberg
Dag 6

Regensburg

Vi ankommer Regensburg om morgenen og har nå seilt ut av Europakanalen og inn på Donau. Regensburg er en av Tysklands eldste byer og var tidligere hovedstad i Bayern. Regensburg var også en viktig by under Karl den stores regjeringstid, og kom relativt uskadd fra de alliertes bombing under den andre verdenskrig.

I Regensburg kan du bli med på en valgfri byvandring, der vi rusler gjennom sentrum og den sjarmerende gamle delen av byen med sine velholdte kjøpmannshus og det gamle rådhuset. Regensburg har siden 2006 vært oppført på UNESCOs verdensarvliste. Vi ser den gotiske katedralen, steinbroen fra 1100-tallet hvor korsfarerne krysset Donau på vei til Det hellige land, og restene av de romerske festningsmurene, inkludert Porta Praetoria. Videre til St. Peter-katedralen, som vi ser fra utsiden. Etter byvandringen er det litt tid til å utforske denne hyggelige byen på egen hånd før vi kjører til flyplassen i München.
Bussturen tar cirka 1,5 time. Avreise fra München på ettermiddagen med direktefly til Oslo.

Regensburg

MS RIVER NAVIGATOR (4*)

Vi bor komfortabelt om bord på vårt 4* elvecruiseskip, MS River Navigator. Dette trivelige og populære skipet ble bygget i 2000 og renovert 2013. Skipet er 110 meter langt, har 3 dekk og plass til 134 reisende. Det er romslige fellesområder og fasilitetene om bord inkluderer restaurant, salong med bar, bibliotek, trimrom, heis og stort soldekk. Gratis Wifi. Alle lugarene er utvendige og har bad med dusj, hårføner, minisafe, TV, air­condition og to enkeltsenger som kan settes sammen til en dobbeltseng. Lugarene er 14 m². Lugarene på øverste dekk har vindu fra gulv til tak, som delvis kan åpnes.

For nostalgisk moro er den nye Rat Pack Lounge et perfekt sted å slappe av og nyte ett glass med gode venner. Her serveres klassiske cocktailer, originale kunstverk og en jukeboks fylt med hits fra Frank Sinatra, Sammy Davis, Dean Martin, og andre ikoner på 50 og 60-tallet, jazz og pop.
Skipet ligger på Facebook så du har mulighet til å holde deg oppdatert med de siste nyhetene og bilder fra livet ombord.

 

Reisebetingelser

VALGFRI UTFLUKTSPAKKE, kr 1200 pr person

Dag 2. Wertheim, Byvandring
Dag 3. Würzburg, Byvandring og besøk i Würzburg Residence
Dag 4. Bamberg, Byvandring og ølsmaking
Dag 5. Nürnberg, Byrundtur
Dag 6. Regensburg, Byvandring


PRISEN INKLUDERER

 • Fly Oslo – Frankfurt/München – Oslo (fly fra andre byer på forespørsel)
 • Flyskatter og havneavgifter
 • Transport mellom flyplass og skip
 • Fem netters cruise i utvendig lugar
 • Frokostbuffet
 • Lunsjbuffet med varmretter, salatbar og betjent varmmat-disk
 • 4-retters middag (valg mellom tre hovedretter)
 • Kaffe/te, vann og frisk frukt til alle måltider
 • Tidlig morgen kaffe/te, juice og wienerbrød
 • Ettermiddagskaffe/te med kakebuffet
 • Kveldssnacks servert i baren om kvelden
 • Levende musikk i salongen
 • Såpe/shampoo fra L’Occitane-en-Provence i lugarene
 • Internasjonale TV-kanaler i lugarene
 • Fri Wifi (begrenset dekning)
 • Lokale guider
 • Norsk reiseleder fra Escape Travel

PRISEN INKLUDERER IKKE

 • Utflukter
 • Drikkevarer (utover det som er nevnt i programmet)
 • Tips til besetning, lokale guider og sjåfører
 • Avbestillings- og reiseforsikring

TIPS
Tips er frivillig, men også forventet i store deler av verden, så også om bord, da dette er en viktig inntektskilde for de ansatte. Rederiets anbefaling er cirka EUR 7 pr. person/ pr dag til besetningen om bord. I tillegg er det vanlig å tipse cirka én euro hver til lokale guider og sjåfører på utfluktene.

VIKTIG INFORMASJON
Elvecruise er dessverre ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede.
På utfluktene er det ofte mye gåing og det forventes at man skal kunne gå i et jevnt tempo og holde følge med gruppen.
Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje, våre reiseledere kan dessverre ikke pålegges å bistå med dette.

Ombord- og ilandstigning skjer via en smal landgang, og få skip har heis. I flere havner er det vanlig at skipene fortøyes langside mot langside, med opptil tre-fire skip ved siden av hverandre. For å komme i land må man gå gjennom/over de andre skipene.

Rederiet forbeholder seg retten til å endre programmet og seilingsruten som følge av elvens vannstand eller andre uforutsette hendelser.