Russiske vannveier fra Moskva til St. Petersburg

Elvecruise i Russland fra Moskva til St. Petersburg

Solrik høstmorgen ved St. Basil's Katedral på Den røde plass

Winston Churchill sa en gang: «Russland er som en gåte, pakket inn i et mysterium inne i en enigma». Seilasen mellom metropolene Moskva og St. Petersburg er en reise i tid og sted. Fra millionbyer til bondelandet og russisk hverdagsliv der tiden har stått stille over lang tid. Fra storslåtte palasser og kunstverk til unike trehus, vindmøller og kirker. Svaret på gåten skjuler seg i Russlands utrolige mangfold og rike kultur.

8 utflukter inkludert

Flere kulturelle og smakfulle opplevelser om bord

Høydepunkter

Program

10 frokoster, 9 lunsjer og 10 middager inkludert

Elvecruiseskip på elv

MS Little Prince

Rederi: Infoflot/S-Cruises
Renovert:
2022
Lengde: 125 m
Dekk:
4
Passasjerkapasitet
: 280

MS Little Prince ble bygget i Tyskland, men seiler nå på russiske vannveier. I 2022 er skipet ferdig renovert, med lugarer i fine farger og med god komfort. Skipet har to romslige restauranter, bibliotek, panoramabar og gavebutikk. Det er gratis WIFI på skipet (med varierende dekning etter hvor skipet befinner seg).

Alle lugarene har balkong eller stort vindu, eget bad, et lite kjøleskap, tv og hårføner. Det er kun lugarene på øvre dekk som har egen balkong.

Utflukter

Dag 2 Byrundtur med Den røde plass & Kreml

Inkludert

Moskva

Dag 2 Rustningskammeret - tsarenes skattekammer, Moskva by night med metro

Ikke inkludert

Moskva

kr 825 (må kjøpes på forhånd)

Dag 3 Tretyakovgalleriet, Novodevichyklosteret og Kosmonautmuseet

Ikke inkludert

Moskva

Kjøpes om bord

Dag 4 Byvandring

Inkludert

Uglitsj

Dag 4 Workshop: lær å lage russiske souvenirer

Ikke inkludert

Uglitsj

Kjøpes om bord

Dag 5 Byrundtur

Inkludert

Jaroslavl

Dag 6 Kirillo-Belozersky klosteret

Inkludert

Goritsy

Dag 6 Workshop: lær å lage tradisjonelle matryoshkadukker

Ikke inkludert

Goritsy

Kjøpes om bord

Dag 7 Kishis berømte kirke og friluftsmuseum

Inkludert

Kishi

Dag 8 Tid på egenhånd og utendørs grillunsj

Inkludert

Mandrogi

Dag 9 Byrundtur

Inkludert

St. Petersburg

Dag 9 Peterhofs hager & St. Petersburg by night

Ikke inkludert

St. Petersburg

Kjøpes om bord

Dag 10 Omvisning i Eremitasjen (vinterpalasset)

Inkludert

St. Petersburg

Dag 10 Det russiske museet, Elver og kanaler, St. Isaacskatedralen og Blodskirken

Ikke inkludert

St. Petersburg

Kjøpes om bord

Reisebetingelser

Dette er inkludert

 • Fly Oslo-Moskva/St. Petersburg-Oslo (avreise fra andre byer i Norge på forespørsel)
 • Flyskatter og havneavgifter
 • Transport mellom flyplass og skip t/r
 • Ti netter cruise i valgt lugarkategori med MS Little Prince
 • En flaske vann på lugaren ankomstdagen
 • Helpensjon om bord fra middag første dag til frokost siste dag
 • Vann, kaffe og te til alle måltidene
 • Ett glass vin, juice eller en vodka-shot til middag
 • Ett glass musserende vin til frokost
 • Russisk velkomstseremoni
 • Morgenkaffe/te for de som er tidlig oppe
 • Kapteinens middag
 • Russisk te-seremoni
 • «Vodka-show»
 • Kaffe- og testasjon om bord
 • Utflukter i henhold til program
 • Informasjonsmøte og foredrag, diverse aktiviteter om bord (bl.a. besøk på skipsbroen)
 • Underholdning i baren
 • Reiseleder fra Escape Travel (møter gruppen i Moskva)

Dette er ikke inkludert

 • Drikkevarer utover det som er nevnt over
 • Valgfrie utflukter (se under)
 • Tips til besetningen
 • Tips til lokale guide og sjåfører
 • Visum til Russland
 • Avbestillings- og reiseforsikring

VALGFRIE UTFLUKTER
Rustningskammeret – tsarenes skattekammer (kr 825,- pr. person) må eventuelt bestilles minst 55 dager før avreise. De andre valgfrie utfluktene nevnt i programmet kan kun kjøpes om bord.

VIKTIG INFORMASJON
Elvecruise er dessverre ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede og få skip har handikapp lugarer og heis. Enkelte rederiet tillater heller ikke gjester å ha med gåstoler og rullestoler, av hensyn til sikkerhet.

Den reisende må være i tilstrekkelig god fysisk form og ellers skikket til å kunne delta på reisen. Det er på de fleste utfluktene mye vandring og det forventes at du kan følge gruppen i vanlig tempo. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje, det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette. Ombord- og ilandstigning skjer via en smal landgang. I flere havner er det vanlig at skipene fortøyes langside mot langside, med opptil tre – fire skip ved siden av hverandre. For å komme i land må man gå gjennom/over de andre skipene.

Informasjon om flyselskap, tidspunkt og klokkeslett i programmet er foreløpige, og endringer kan forekomme. Endelige flytider vil stå i reisedokumentene. Elver er naturbaserte, og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Skulle dette oppstå, forbeholder rederiet/Escape Travel seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program.

Flyreisen Oslo-Moskva tur/retur er uten reiseleder, da vårt reiseleder bor i Russland.

PASS OG VISUM
Det kreves visum for reise til Russland. Vi samarbeider med Visumservice som tar seg av søknadsprosessen og skaffer deg invitasjon. For mer informasjon, gå inn på nettsiden: https://visumservice.no.

Ønsker du å ordne visum via den russiske ambassade selv, må Escape Travel sørge for invitasjonsbrev. Det er noe arbeid rundt dette og medfører derfor et gebyr på kr 200,- pr. person. Vær oppmerksom på at passet må være gyldig i minimum seks måneder etter hjemkomst. Vi forholder oss til reisende som er norske statsborgere. Hvis du ikke er norsk statsborger og har et utenlandsk pass, er du selv ansvarlig for å sjekke gjeldende visumregler og om du må ha andre tillatelser/bevis med på turen. Det er den reisendes ansvar å sørge for at pass og visum er gyldig ved avreise. Escape Travel er ikke erstatningsansvarlig for passasjerer som ikke har dette i orden.

TIPS
Tips er frivillig, men også forventet i store deler av verden. Rederiets anbefaling er cirka åtte euro pr. passasjer pr. dag til besetningen om bord. I tillegg er det vanlig å tipse cirka én euro hver til lokale guider og sjåfører på utfluktene.

MEDISINER
Husk å pakke all livsnødvendig medisin i håndbagasjen i tilfelle innsjekket bagasje blir forsinket eller blir borte underveis. Har du med flytende medisin bør du ha med resepten eller brev på engelsk fra din lege. Vi anbefaler at medisinen du tar med ligger i originalemballasjen, der står ofte innholdsdeklarasjon på latin og kan forstås internasjonalt.

FORSIKRING
Som deltaker på våre reiser, er det en forutsetning at man har avbestillings- og reiseforsikring. En reiseforsikring som omfatter kostnader ved behandling av sykdom og medisinsk hjemtransport om det skulle bli behov. Sjekk også at forsikringen dekker skadet eller bortkommet bagasje. En reiseforsikring kan ha en rekke begrensninger, for eksempel begrensninger på grunn av kroniske sykdommer, alder, reiser til risikoområder osv. Er man i tvil om hva forsikringen omfatter, les nøye gjennom eller ta kontakt med ditt forsikringsselskap.
I tilfelle noe skulle skje, er det viktig at du tar med ditt forsikringsbevis/kort på reisen.

MOBILTELEFON/INTERNETT
Om bord er det mulig å koble seg til gratis WiFi i baren, men det kan være svært ustabile forhold, enkelte ganger helt uten forbindelse. Mobildata er dyrt å bruke i Russland. Ta gjerne kontakt med din mobilnettleverandør i Norge for å høre om de har en god pakkepris på mobildata som du kan benytte underveis. Det er også dyrt å ringe/motta samtaler på mobiltelefonen.

BEKLEDNING
Om bord kler man seg praktisk og uformelt og etter årstiden. Ta med gode sko til utfluktene. Når man deltar på kapteinens middag anbefaler vi skjorte/jakke til herrene og til damene kjole eller bukse/skjørt med pen overdel. På utflukter hvor vi besøker russiskortodokse kirker, er skikken at kvinner dekker til håret og bare skuldre.

VAKSINASJONER
Kontakt gjerne din lege eller nærmeste vaksinasjonskontor for informasjon om eventuelle nødvendige vaksinasjoner, da krav og anbefalinger vedrørende vaksinasjon endres løpende.