Elvecruise i Russland fra Moskva til St. Petersburg

/ Russiske vannveier fra Moskva til St. Petersburg

Dette kan du oppleve:

 • Moskva med Den røde plass, Kreml og de berømte metrostasjonene
 • Praktfulle kunstskatter i Vinterpalasset
 • De kolossale betongslusene fra Stalintiden
 • Øya Kishi og de historiske byene Jaroslavl og Uglitsj
 • Europas to største innsjøer: Ladoga og Onega
 • Ditt trivelige hjem, MS Moonlight Sonata, med fullpensjon og utvendig lugar
 • Erfaren reiseleder fra Escape Travel

Winston Churchill sa en gang: «Russland er som en gåte, pakket inn i et mysterium inne i en enigma». Seilasen mellom metropolene Moskva og St. Petersburg er en reise i tid og sted. Fra millionbyer til bondelandet og russisk hverdagsliv der tiden har stått stille over lang tid. Fra storslåtte palasser og kunstverk til unike trehus, vindmøller og kirker. Svaret på gåten skjuler seg i Russlands utrolige mangfold og rike kultur.

Last ned reiseprogram
 • Pris fra 19 980,-
 • Første tilgjengelige avreisedato 15.05.2021 (4 avreisedatoer)
 • Varighet 11 dager
 • 9 interessante utflukter inkludert
 • En rekke kulturelle om bord opplevelser, også smakfulle...!
Reiseleder
Aleksey Kyrylenko

Avreiser

 • Avreisedato 15.05.2021
 • Avreisested Oslo Lufthavn
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 11 dager
 • Priser fra 19 980,-
 • Avreisedato 04.06.2021
 • Avreisested Oslo Lufthavn
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 11 dager
 • Priser fra 20 980,-
Ditt utvalg
 • Avreisedato 23.08.2021
 • Avreisested Oslo Lufthavn
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 11 dager
 • Priser fra 20 480,-
 • Avreisedato 12.09.2021
 • Avreisested Oslo Lufthavn
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 11 dager
 • Priser fra 20 980,-
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Ankomst Moskva

Direktefly fra Gardermoen til Moskva, uten reiseleder. I Moskva blir dere møtt av Escapes norsktalende og erfarne  reiseleder. Reisen Norge-Moskva tur/retur er uten reiseleder. Ved ankomst går dere gjennom passkontrollen, møter reiselederen og kjører deretter buss til skipet.
Vi sjekker inn på MS Moonlight Sonata, finner oss til rette i lugaren og blir kjent med skipet som skal være vårt hjem de neste dagene. Det legges opp til et
informasjonsmøte med reiselederen i løpet av kvelden.

Skipet blir liggende 2 netter ved kai.

Dag 2

Moskva

Moskva har vært Russlands hovedstad siden 1918 (og før 1712). I dag har byen mer enn tolv millioner innbyggere, og er landets største by der den ligger mellom elvene Oka og Volga.
Moskva var hovedstad i Storfyrstedømmet Moskva og Tsar-Russland, før hovedstaden ble flyttet til St. Petersburg. Ved etableringen av Den russiske sovjetiske føderative sosialistrepublikk i 1917 ble hovedstaden flyttet tilbake til Moskva, og byen var også hovedstad i Sovjetunionen. Gjennom sentrum av byen renner Moskvaelven.

Etter frokost skal vi på en inkludert byrundtur med buss, der vi blant annet ser Den røde plass med den vakre Vasilijkatedralen, universitetet, KGB-bygningen og det berømte varehuset GUM. På avstand ser vi også Kristus Frelserens katedral, verdens høyeste ortodokse katedral.   Etter lunsj fortsetter vi vår byrundtur og besøker Kreml, maktens sentrum i verdens største land. Byens historiske festningsverk inkluderer flere katedraler og palasser omringet av Kremlmuren. En vandring i dette området er obligatorisk for alle Moskva-besøkende. Retur til skipet for de som ikke skal delta på omvisningen i Rustningskammeret. Etter Kreml tilbys det et besøk i Rustningskammeret – tsarenes fantastiske skattekammer (tilleggsutflukt, må forhåndsbestilles). Her finner du den overdådige samlingen av  rikdommer gitt av Europas konger og statsoverhoder til tsarene og deres familier. Edelstener, sølv- og gullgjenstander, diamantbesatte bibler, de vakreste porselensserviser, sjeldne stoffer, originale håndsydde hverdags- og festdrakter (brudekjoler, ballkjoler, uniformer etc.) med de fineste broderier og stoffer. Her ser man også tsarkroner, glitrende edelstener og juveler brukt ved keiserlige kroninger, rikt dekorerte våpen, praktfulle tronstoler og kongelige kareter. Særlig berømt er museet for sin samling av Fabergé-egg.

I kveld har du sjansen til å oppleve Moskvas verdensberømte metro. Ta turen under jorden og se de vakre stasjonen prydet med dekorative malerier, vakker belysning og praktfulle skulpturer.  «Moskva by night og metroen» er en tilleggsutflukt som du kjøper ombord.

Visste du at:
Moskva har hele 12 millioner innbyggere, like mye som Norge og Sveits tilsammen. Over 9 millioner passasjerer bruker metroen i Moskva daglig, noe som gjør den til den tredje travleste metroen i verden

Dag 3

Moskva

Etter frokost kan de som ønsker nyte dagen om bord eller rusle litt omkring på egen hånd. I dag har dere sjansen til å bli med på en av de mange tilleggsutfluktene som arrangeres. Det er flere å velge mellom, hva med en tur i det statlige Tretjakov-galleriet eller et besøk i det vakre Novodevichyklosteret .

Retur til skipet ved lunsjtid.

På ettermiddagen forlater skipet Moskva, og fortsetter mot Uglitsj. Etter avgang vil det bli gjennomgang av sikkerhetsrutinene ombord. Før middag inviteres vi på velkomstdrink og presentasjon av kapteinen og hans besetning. Kvelden fortsetter med  musikk, underholdning og dans i baren.

Visste du at:
I 1961 ble Juri Gagarin den første kosmonauten i rommet. I tillegg til å sende den første personen ut i verdensrommet, lanserte Sovjetunionen verdens første satelitt i 1957, kjent som Sputnik.

Dag 4

Uglitsj

På ettermiddagen anløper vi byen Uglitsj, en av de tradisjonsrike byene ved Volga som tilhører Den gyldne ring. Denne betegnelsen ble brukt om den ringen av festningsbyer som i middelalderen ble oppført rundt Moskva som en ekstra beskyttelse av hovedstaden. På grunn av de kunstneriske og arkitektoniske rikdommene som pryder byene, ble ordet «gylden» lagt til senere.

Den maleriske provinsbyen Uglitsj fikk sin plass i historien med det uoppklarte drapet i 1591 på tsarevitsj Dimitrij, Ivan den grusommes yngste sønn. Drapet var foranledningen for Boris Godunov maktovertakelse av landet. 1100 år etter Dmitrijs død bestemte tsarene i Romanovdynastiet seg for å gjøre Dmitrij til helgen, og Uglitsj til et pilgrimsmål.

I Uglitsj blir vi med på en guidet byvandring (cirka 90 minutters gange) og får se byens Kreml (byborg) og den vakre Dimitrijkirken, også kalt Blodskirken, som er bygget på stedet der Dimitrij ble drept.

På vei tilbake mot skipet står utsalgsbodene på rekke og rad, og det er gode muligheter for å handle lokalproduserte husflidsvarer her.  Kjøp gjerne med et stykke av den lokalproduserte Uglitsjosten. Det er også muligheter for å ta ut kontanter i minibank i Uglitsj. Om kvelden seiler skipet videre mot Jaroslavl. 

MS Moonlight Sonata
Dag 5

Jaroslavl

Vi seiler videre på Volga og idag legger skipet til kai i Jaroslavl, en viktig havneby med cirka seks hundre tusen innbyggere. Byen strekker seg cirka 30 km langs Volga og ligger 280 km nord for Moskva.
Jaroslavl ble grunnlagt av prins Jaroslavl den vise i 1010, som senere ble storfyrste av Kievriket. Under hans styre blomstret kirken, kulturen og den militære makten. Jaroslavls datter Elisabeth ble gift med den norske kongen Harald III (Hardråde) som var halvbror til Olav den hellige. Det gamle sentrumsområdet i Jaroslavl ble i 2005 tatt med på UNESCOs verdensarvliste. Vi starter på vår byrundtur etter frokost. Vi passerer Frelserklosteret grunnlagt i 12. århundre, den vakre Profeten Elias-kirken som har noen av de mest imponerende freskene og det lokale markedet. Det blir også et interessant stopp ved den tidligere guvernørboligen, som idag er kunstmuseum.
Det blir også litt tid til å spasere litt rundt på egenhånd på det lokale markedet.  Vel tilbake om bord er det tid for lunsj og skipet setter kursen mot neste stopp, Goritsy.

Om bord byr de på mange aktiviteter for den interesserte; russisk teseremoni, russisk historie, språk og sang.

Dag 6

Goritsy

Cruiset fortsetter på Volga-Østersjøkanalen, et system av elver, kanaler og sluser som gjør det mulig å seile mellom Svir og Volga.

På formiddagen legger vi til kai i Goritsy, en landsby i Vologda fylke. Her besøker vi et av Europas største kloster, Kirillo-Belozerskij-klosteret ved Kvitsjøen. Klosteret ble grunnlagt av munken Cyril i 1397, og har spilt en viktig rolle i Russlands historie og var under spesiell beskyttelse av tsar Ivan den Grusomme.
Selve klosteret dekker 12 hektar og er omkranset av en ca. 2 km lang klostermur. Bak de tykke klostermurene står det hele elleve kirkebygninger. Det bor fortsatt seks munker i en del av klosteret som er avsperret fra offentligheten, og de er selvforsynte med grønnsaker fra egen kjøkkenhage og fisk fra sjøen.
Gjennom donasjoner fra bl.a. tsaren, ble klosteret svært velstående og eide store jordarealer omkring det. Den gang jobbet hele 20.000 bønder i og omkring klosteret. I dag arbeider ca. 200 personer her med vedlikehold av klosterhagen og bygningene, som utover kirker og munkeboliger også omfatter et museum med et skattekammer av uvurderlige ikoner.

Etter besøket i klosteret blir vi kjørt tilbake til kaia. På kaiområdet står salgsbodene tett i tett, og her er det gode muligheter for å kjøpe souvenirer og andre ting. Strikkevotter og strikkesjal, syltetøy og honning, broderier, pelsluer, de fargerike matryoshkadukkene og til og med tørket fisk!

Vel ombord igjen kan du selv lære hvordan man dekorerer en matryoshkadukker (mot tillegg). Det vil også bli prøvesmaking av de berømte russiske blinis og vodka. I kveld serveres russiske retter til middagen, og senere på kvelden blir det underholdning med russisk folkemusikk i baren.

Visste du at:
Det laveste punkt i Russland er Det Kaspiske hav, 28 meter under havnivå.

Russisk folkemusikk
Dag 7

Kishi

I dag seiler vi hele formiddagen, og skipet byr på mange aktiviteter for den interesserte. Vi kan nevne morgentrim,  leksjoner i russiske eventyr, russisk språk og russiske dans, før vi om ettermiddagen ankommer den lille øya Kishi, nord i Onega innsjøen. Øya er kjent for sin samling av unike trehus, vindmøller og kirker. Her rusler vi bort til den  imponerende Kristi Forklarelseskirke fra 1714, bygget av tre uten en eneste spiker eller skrue.
Kirken står på UNESCOs verdensarvliste. Det sies at byggmesteren Nestor kastet alle verktøyene sine da kirken var ferdig mens han utbrøt: «Denne kirken ble bygget av Nestor. Det finnes ingen kirke lik denne i hele verden og det vil det heller aldri finnes!»

Videre går vi rundt på friluftsmuseet og blir fortalt om bygningene og hvordan menneskene levde.

Om kvelden seiler skipet videre mot Mandrogi.

Kristi Forklarelseskirke
Dag 8

Mandrogi

Før lunsjtid ankommer vi Mandrogi, en liten landsby med tradisjonelle russiske trehus bygget langs bredden av Svir elven på 1800- tallet. Her går vi i land og får servert tradisjonell shashlyk (grill-lunsj) utendørs.

Det blir også tid til å spasere rundt på egen hånd blant de mange utsalgsstedene som tilbyr lokale håndverksprodukter. Kanskje rekker du et besøk på stedets vodkamuseum (inngangspenger), her kan du velge mellom 3 000 ulike typer vodka.

Cruiset fortsetter mot Ladoga, Europas største ferskvannsinnsjø, og videre mot St. Petersburg.

I kveld pynter vi oss litt ekstra, det er nemlig kapteinens avskjedsmiddag!

Dag 9

St. Petersburg

Om morgenen ankommer vi praktfulle St. Petersburg, grunnlagt av Peter den store i 1703. Byen var hovedstad i det russiske keiserdømmet i over to hundre år (1712-1918). Nå er St. Petersburg den tredje største byen i Europa (etter Moskva og London) med over 5,3 mill. innbyggere, og er en av Russlands viktigste havnebyer.  Byen ligger på 42 øyer ved utløpet til Neva-elven i Finskebukta. St. Petersburg sjarmerer sine besøkende med et nettverk av brede kanaler og avenyer, vakre parker og imponerende bygninger. Den blir også kalt for Russlands Venezia og Amsterdam grunnet de mange kanalene. Peter den store var selv i Holland for å studere båtbygging og satte senere byplanleggingen ut i livet med inspirasjon fra Amsterdam.

St. Petersburg er av mange regnet som en av verdens flotteste byer, der barokk og nyklassisime bruser med fjærene. Historien er magisk, men også brutal: Den huset to store revolusjoner, nazistenes beleiring under 2. verdenskrig samt Dostojevskjij (født i Moskva, men flyttet hit som ung mann) og den mystiske Rasputin som skal ha blitt tatt av dage her. Fortiden har mange mørke minner, men summen av fortid og nåtid gir oss byens sjel.

Dagens inkluderte byrundtur med buss gir oss mange av byens godbiter. Vi ser blant annet St. Isak-katedralen med den store gullkuppelen, Nevskij Prospekt – byens handlegate, Vinterpalasset og Blodskirken (Oppstandelseskirken) med de fargerike løkformede kuplene. Vi spaserer ved Peter-Paul-festningen, hvor tsarene ligger begravet. Den ligger på en liten øy og var tidligere et beryktet statsfengsel. Det var etter byggingen av denne festningen at planleggingen av St. Petersburg begynte. Et besøk i St. Peter & Paulus katedralen blir det også tid til.

Etter lunsj tar vi turen ut til det fantastiske Peterhof (tilleggsutflukt), hvor dere får oppleve parkanleggets nedre del.  Palasset ble bygd av Peter den Store som et kongelig palass, og blir med rette kalt for «Det russiske Versailles»! Den nedre parken omfatter storparten av Peterhofs landområde. Her ligger de fleste av Peterhofs fontener, samt flere mindre palasser og andre bygninger. Det er 3 store kaskader og over 140 fontener i parken. Den mest imponerende er Grand Cascade, som ligger rett under Grand Palace, og har en imponerende gylden statue av Samson som tar tak i løvenes mektige kjever. Parkens andre kaskader har svart og hvitt sjakkbrett-design, kinesiske drager og mange andre elementer som definitivt er verdt å se! Flere fontener er konstruert i den hensikt å dynke de besøkende, de er f.eks formet som spinkle trær utstyrt med dyser som aktiveres når noen nærmer seg..!

I kveld har du sjansen til å oppleve vakre St. Petersburg by night (tilleggsutflukt).

Visste du at:
I Eremitasjen har de siden langt tilbake holdt katter for å beskytte skattene fra gnagere.

Dag 10

St. Petersburg

Idag lar vi oss overvelde av det som sies å være et av verdens flotteste museer, Eremitasjen. Museet består av 6 enestående bygninger langs elven Neva, der den mest kjente er Vinterpalasset. Museet ble grunnlagt av Katarina den Store på 17oo-tallet, da hun kjøpte en kolleksjon av malerier fra Berlin. Nyt verker av da Vinci, Michelangelo, Rafael og Tizan, sammen med Rembrandt, Ribera og Velázquez. Det sies at om man betrakter hver gjenstand i ett minutt, trenger man 11 år for å se alle objektene på museet. Vi returnerer til skipet for lunsj.

Etter lunsj kan du velge mellom flere tilleggsutflukter: Et besøk i Det russiske museet, som har den største samlingen av russisk kunst. Bli med på utflukten «Elver og kanaler», eller bli med på turen som går til St. Isaacskatedralen og Blodskirken.

Visste du at:
Det er 15 byer i verden som heter St. Petersburg.

Dag 11

St. Petersburg-Norge

Etter frokost sjekker vi ut fra skipet.

Med gode minner og fantastiske opplevelser fra storbyer og landsbygda, tar vi oss tid til et lite stopp i byen, før vi kjører ut til flyplassen. Mellomlanding med flybytte i Moskva før vi er tilbake på Gardermoen (dessverre ingen flyselskap som flyr direkte fra St. Petersburg-Oslo).

Takk for at dere reiste med oss, og velkommen tilbake!

Reisebetingelser

MS Moonlight Sonata 
Rederi: Infoflot
Byggeår: 1988, delvis renovert 2019
Lengde: 129 meter
Antall dekk: 5
Passasjerer: 294

Elvecruiseskipet MS «Moonlight Sonata» ble bygd i Tyskland i 1988. Skipet er oppkalt etter en av de mest berømte komposisjonene av Ludwig van Beethoven; den kjente Måneskinnssonaten.
Våre lugarer er fordelt på tre dekk og er alle utvendige med vindu som kan åpnes. Hoveddekk = dekk 2, midtdekk = dekk 3 og øvre dekk = dekk 4. Vi har ingen lugarer på nedre dekk, dekk 1. Mange av lugarene har private balkonger. På dekk 5 finner man soldekk og konferansesalen «Music Hall». Gratis wi-fi er tilgjengelig i baren. Man må regne med noe ustabilt nett, i enkelte områder ingen dekning. Fellesområdene består av 2 restauranter, konferanserom m/bar, coffee house «Beethoven» og soldekk. Om bord er det strykerom, sauna, og souvenirbutikk.

PRISEN INKLUDERER

 • Fly Oslo-Moskva/Moskva-St. Petersburg-Oslo (pris fra andre byer i Norge på forespørsel ved bestilling)
 • Flyskatter og havneavgifter
 • Transport mellom flyplass og skip t/r
 • Ti netter cruise i valgt lugarkategori
 • En flaske vann på lugaren ankomstdagen
 • Helpensjon om bord fra middag første dag til frokost siste dag
 • Vann, kaffe og te til alle måltidene
 • Ett glass vin, en vodkashot eller juice til middag
 • Ett glass musserende vin til frokost
 • Russisk velkomstseremoni
 • Morgenkaffe/te for de som er tidlig oppe
 • Kapteinens middag
 • Russisk te-seremoni
 • «Vodka-show»
 • Kaffe- og testasjon ombord
 • Utflukter i henhold til program
 • Informasjonsmøte og foredrag, diverse aktiviteter ombord bl.a. besøk på skipsbroen
 • Underholdning i baren
 • Reiseleder fra Escape Travel

PRISEN INKLUDERER IKKE

 • Drikkevarer utover det som er nevnt over
 • Tips til besetningen
 • Tips til lokale guide og sjåfører
 • Visum til Russland
 • Avbestillings- og reiseforsikring
 • Valgfrie utflukter (se under)
Dag Sted Inkludert utflukt Valgfri utflukt
1 Moskva Vi går ombord
2 Moskva Byrundtur med Den røde plass & Kreml *Rustningskammeret – tsarenes skattekammer, Moskva by night med metro
3 Moskva Sergiev Possad, Tretyakovgalleriet, Novodevichyklosteret, city transfer og Kosmonautmuseet
Kosmonautmuseet
4 Uglitsj Byvandring Workshop: lær å lage russiske souvenirer
5 Jaroslavl Byrundtur
6 Goritsy Buss til Kirillo-Belozersky klosteret Workshop: lær å lage tradisjonelle matryoshkadukker
7 Kishi Vandring til friluftsmuseet Presentasjon av restaureringsprosjektene (fra midten av juni)
8 Mandrogi Vandring på egen hånd, grillunsj ved kaia
9 St. Petersburg Byrundtur Peterhofs nedre hager, St. Petersburg by night
10 St. Petersburg Omvisning i Vinterpalasset Det russiske museet, Elver og kanaler, St. Isaacskatedralen og Blodskirken
11 St. Petersburg Transfer til flyplass og avreise

VALGFRIE UTFLUKTER
* Rustningskammeret – tsarenes skattekammer (kr 825,- pr. person) må eventuelt bestilles minst 55 dager før avreise. De andre valgfrie utfluktene nevnt i programmet kjøpes om bord.

PASS OG VISUM
Det kreves visum for reise til Russland. Vi samarbeider med Visumservice som tar seg av søknadsprosessen og skaffer deg invitasjon. For mer informasjon, gå inn på nettsiden: https://visumservice.no.  Ønsker du å ordne visum via den russiske ambassade, må Escape Travel sørge for invitasjonsbrev. Det er noe arbeid rundt dette, og vil medføre et gebyr på kr 200,- pr. person. Vær oppmerksom på at passet må være gyldig i minimum seks måneder etter hjemkomst. Vi forholder oss til reisende som er norske statsborgere. Hvis du ikke er norsk statsborger og har et utenlandsk pass, er du selv ansvarlig for å sjekke gjeldende visumregler og om du må ha andre tillatelser/bevis med på turen. Det er den reisendes ansvar å sørge for at pass og visum er gyldig ved avreise. Escape Travel er ikke erstatningsansvarlig for passasjerer som ikke har dette i orden.

TIPS
Tips er frivillig, men også forventet i store deler av verden. Rederiets anbefaling er cirka åtte euro pr. passasjer pr. dag til besetningen om bord. I tillegg er det vanlig å tipse cirka én euro hver til lokale guider og sjåfører på utfluktene.

VIKTIG INFORMASJON
Elvecruise er dessverre ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede.
På utfluktene er det ofte mye gåing og det forventes at man skal kunne gå i et jevnt tempo og holde følge med gruppen.
Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje, det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette.
Om bord- og ilandstigning skjer via en smal landgang, og få skip har heis. I flere havner er det vanlig at skipene fortøyes langside mot langside, med opptil tre-fire skip ved siden av hverandre. For å komme i land må man gå gjennom/over de andre skipene.
Rederiet forbeholder seg retten til å endre programmet og seilingsruten som følge av elvens vannstand eller andre uforutsette hendelser.

MEDISINER
Husk å pakke all livsnødvendig medisin i håndbagasjen i tilfelle innsjekket bagasje blir forsinket eller blir borte underveis. Har du med flytende medisin bør du ha med resepten eller brev på engelsk fra din lege. Vi anbefaler at medisinen du tar med ligger i originalemballasjen, der står ofte innholdsdeklarasjon på latin og kan forstås internasjonalt.

FORSIKRING
Som deltaker på våre reiser, er det en forutsetning at man har avbestillings- og reiseforsikring. En reiseforsikring som omfatter kostnader ved behandling av sykdom og medisinsk hjemtransport om det skulle bli behov. Sjekk også at forsikringen dekker skadet eller bortkommet bagasje. En reiseforsikring kan ha en rekke begrensninger, for eksempel begrensninger på grunn av kroniske sykdommer, alder, reiser til risikoområder osv. Er man i tvil om hva forsikringen omfatter, les nøye gjennom eller ta kontakt med ditt forsikringsselskap.
I tilfelle noe skulle skje, er det viktig at du tar med ditt forsikringsbevis/kort på reisen.

MOBILTELEFON/INTERNETT
Ombord er det mulig å koble seg til gratis wifi i baren, men det kan være svært ustabile forhold, enkelte ganger helt uten forbindelse. Mobildata er dyrt å bruke i Russland. Ta gjerne kontakt med din mobilnettleverandør i Norge for å høre om de har en god pakkepris på mobildata som du kan benytte underveis. Det er også dyrt å ringe/motta samtaler på mobiltelefonen.

BEKLEDNING
Ombord kler man seg praktisk og uformelt og etter årstiden. Ta med gode sko til utfluktene. Når man deltar på kapteinens middag anbefaler vi skjorte/jakke til herrene og til damene kjole eller bukse/skjørt med pen overdel. På utflukter hvor vi besøker russiskortodokse kirker, er skikken at kvinner dekker til håret og bare skuldre.

VAKSINASJONER
Kontakt gjerne din lege eller nærmeste vaksinasjonskontor for informasjon om eventuelle nødvendige vaksinasjoner, da krav og anbefalinger vedrørende vaksinasjon endres løpende.

 • Kishi
 • Kishi

LUGARKATEGORIER

 • Comfort cabin_renovated cabin Moonlight Sonata

  Renovert dobbeltlugar midtdekk, dekk 3

  Dobbellugarene er cirka 10 m2, og har separate senger. Vindu som kan åpnes. Lugarene har air condition, garderobeskap, kjøleskap, tv, radio og hårføner. Bad med dusj/WC. 220 volt uttak og stikkontakter som i Norge. Gjør oppmerksom på at bildet er i 3D, da denne lugarkategorien vil bli renovert innen 2020-sesongen.

 • _Single Cabin(1) Moonlight Sonata

  Enkeltlugar midt-/øvre dekk, dekk 3 & 4

  Standard enkeltlugar (ikke renovert), cirka 6-7 m2 og med stort vindu som kan åpnes. Lugaren har air condition, garderobeskap, kjøleskap, hårføner og TV. Bad med dusj/WC. 220 volt uttak og stikkontakter som i Norge.

 • MS Moonlight Sonata

  Enkeltlugar med balkong på øvre dekk, dekk 4

  Nyrenoverte enkeltlugarer som er cirka 9,5 m2 og har privat balkong. Lugarene har air condition, garderobeskap, kjøleskap, tv, radio, lenestol og hårføner. Bad med dusj/WC. 220 volt uttak og stikkontakter som i Norge.

 • Deluxe uten balkong øvre dekk

  Deluxe dobbellugar på øvredekk, dekk 4

  De nye, lekre deluxe dobbellugarene (bygd i 2019) er cirka 14 m2 og har dobbeltseng som kan gjøres om til to enkeltsenger. Lugaren har air condition, garderobeskap, kjøleskap, tv, safe, hårføner og to lenestoler. Det blir daglig satt inn 1,5 liter vann på lugaren. Bad med dusj/WC. 220 volt uttak og stikkontakter som i Norge.

 • Deluxe with balcony

  Deluxe dobbellugar med balkong på øvredekk, dekk 4

  Nye, lekre deluxlugarer på ca 14-18 m2, med balkong. Lugaren har dobbeltseng som kan gjøres om til to enkeltsenger. Lugaren er utstyrt med air condition, garderobeskap, kjøleskap, tv, safe, hårføner og 2 lenestoler eller en sofa. Det blir daglig satt inn 1,5 liter vann på lugaren. Bad med dusj/WC. 220 volt uttak og stikkontakter som i Norge.