Bordeaux

Kultur og vin i Bordeaux

Elvecruise på Garonne, Dordogne og Gironde i Bordeauxdistriktet

Høydepunkter:
• Vinbyen Saint Émilion,
• Franske vinslott, bl.a. Roquetaillade-slottet
• Sjarmerende middelalderbyer
• Vinsmaking av førsteklasses viner
• Helpensjon av franske retter inkl. drikke til maten (skipets viner/øl/vann/juice/kaffe/te)
• Opplev Médoc, der flere av Bordeaux’ beste rødviner produseres
• Citadellet i Blaye
• Bordeaux by, som står på UNESCOs verdensarvliste.

Hva med en ferie blant vingårder og vakkert landskap? Da kan vi anbefale elvecruiset på de tre elvene Garonne, Gironde & Dordogne hvor du vil oppleve Bordeauxdistriktets frodige vinområder. Navn som Médoc, Pauillac, Cadillac og Saint Emilion får oss til å tenke på kultur og gastronomi, og kanskje litt romantikk…! Vi seiler på elvene Garonne og Dordogne samt Gironde, som alle munner ut i Biscayabukten. Under reisen gjør vi flere interessante strandhugg og får selvsagt mulighet til å delta på vinsmaking.

Last ned reiseprogram
 • Pris fra 19 980,-
 • Første tilgjengelige avreisedato 22.05.2019 (1 avreisedatoer)
 • Varighet 8 dager
 • Drikke om bord inkludert
Reiseleder
Elisabeth Storm

Avreiser

Ditt utvalg
 • Avreisedato 22.05.2019
 • Avreisested Bergen Flesland, Oslo Lufthavn
 • Tilgjengelighet Få tilgjengelige
 • Dager 8 dager
 • Priser fra 19 980,-
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Norge - Bordeaux

Vi starter vår reise med fly fra Norge til Bordeaux, med mellomlanding og flybytte underveis. Vel fremme kjører vi med buss fra flyplassen til skipet, MS Cyrano de Bergerac 4*, som ligger sentralt i Bordeaux. Vi sjekker inn og finner oss til rette i lugaren, før vi møtes til en velkomstcocktail og presentasjon av besetningen før middag. Skipet ligger ved kai i Bordeaux over natten og kanskje frister det med en rusletur langs den levende kaipromenaden?

Bordeaux
Dag 2

Pauillac

Om morgenen kaster skipet loss og cruiset begynner. Vi seiler på Garonne og videre på Gironde, før vi legger til kai i den lille byen Pauillac midt på dagen. Pauillac ble grunnlagt av vinhandlere og sjøkapteiner og langs kaien ligger de godt bevarte husene som tidligere tilhørte overklassen.

Etter lunsj kan du bli med på en utflukt på vinruten i Médoc (utfluktspakke, turen kan ikke kjøpes separat om bord), som ligger på en landtunge, mellom elvemunningen Gironde i øst og Atlanterhavet i vest. I Médoc har noen av verdens beste rødviner blitt produsert siden 700-tallet. Det milde og fuktige klimaet, kombinert med fruktbar jord og stor ekspertise, er grunnlaget for Bordeaux-vinenes popularitet. Det finnes over 1500 vingårder i området, og av de cirka 700 millioner flaskene som produseres årlig er omtrent sytti prosent rødvin. Utflukten går langs den historiske turistveien, Route des Chateaux, og passerer blant annet de kjente vingårdene Lafite-Rotschild, Latour og Mouton Rothschild. Det blir vinsmaking på en flott vingård, før vi returnerer til skipet for middag.

Skipet ligger ved kai i Pauillac over natten.

Vingård i Bordeaux
Dag 3

Blaye

Vi forlater Pauillac og seiler på elvemunningen Gironde, forbi våtmarker og de bratte klippene ved Meschers-sur-Gironde. Ved utløpet til Biscayabukten snur skipet og seiler tilbake oppover elven. Ankomst Blaye etter lunsj.

På 1600-tallet beordret Ludvig 14. sin fremste arkitekt, Vauban, å bygge et citadell og festningen i Blaye for å beskytte Bordeaux by. Festningen, som står på UNESCOs verdensarvliste, ligger strategisk til med storslagen utsikt over Gironde. Dette var den ideelle utkikksposten for å oppdage mulige inntrengere som kom sjøveien.

Fra Blaye kan du oppleve den pittoreske klipperuten, La Route de la Corniche, som snor seg langs elven mellom Blaye og Bourg (utfluktspakke). Vi passerer gamle kapteinshus, små fiskerhytter og de bemerkelsesverdige grotteboligene hugget ut i kalksteinsklippene. Retur til Blaye, hvor det blir et besøk i citadellet som har panoramautsikt over elven.
Retur til skipet for middag. Skipet ligger ved kai i Blaye over natten.

Vindruer
Dag 4

Libourne

Seilasen fortsetter på Dordogne-eleven til Libourne eller den sjarmerende lille byen Bourg, som ligger nær sammenløpet av elvene Dordogne og Gironde (avhengig av kaiplass), med ankomst etter lunsj.

Bourg er utgangspunkt for vår utflukt til Saint-Émilion (utfluktspakke), en sjarmerende middelalderlandsby omgitt av bølgende vinmarker. Saint-Émilion er bygget på en kalksteinsklippe, hvor det finnes både naturlige grotter og utgravde underjordiske ganger. Dere får lære om Saint-Émilions middelalderhistorie, se hulen til munken Émilion som grunnla byen og besøke kirken som er hugget ut av kalksteinen. Saint-Émilion er ikke bare en landsby og en hellig munk, men også navnet på et utmerket vindistrikt. Turen avsluttes naturlig nok med besøk og vinsmaking på en familiedrevet vingård. Vi spiser middag om bord mens skipet ligger ved kai i Libourne over natten.

St. Emilion
Dag 5

Cadillac

Vi starter dagen med å seile på elven Dordogne, før vi fortsetter på Garonne, forbi Bordeaux. Etter lunsj legger skipet til kai i Cadillac.

Herfra kan du bli med på til Roquetaillade-slottet fra 1300-tallet (utfluktspakke), som har vært bebodd av samme familie i over syv hundre år. Slottet er klassifisert som et historisk monument, og det unike 1800-talls interiøret står på listen over verneverdig fransk kulturarv. Tilbake i Cadillac kjører bussen på en byrundtur, hvor du blant annet får se Château de Cadillac – det tidligere slottet til hertugene av Épernon, bytorget med sine arkader og kirken fra 1500-tallet.

Skipet ligger ved kai i Cadillac over natten, så ta gjerne en kveldstur for å utforske byen på egenhånd.  Kanskje finner du et sted hvor du kan smake på en av de tørre kvalitetsvinene som produseres her?

Château de la Roquetaillade
Dag 6

Bordeaux

Nyt en avslappende formiddag om bord, mens skipet seiler tilbake til Bordeaux. Byen deles i to av Garonne, og sentrum med de fleste attraksjonene ligger på vestsiden av elven. I den sjarmerende gamlebyen, Vieux Bordeaux, finnes noen av Europas beste eksempler på 1700-talls arkitekturer.

Etter lunsj er det byrundtur (utfluktspakke), først med buss og deretter utforskes den gamle bydelen til fots. Byrundturen gir et innblikk i Bordeaux’s rike kulturarv, fra de brede avenyene i det nyklassisistiske området, til de trange smugene i Saint-Pierre-distriktet. Vi ser blant annet Grand Thèâtre, selve juvelen av byens eldre arkitektur, Place de la Bourse, den kjente Pont de Pierre broen, og Cathèdrale St. Andrè, veg i veg med det flotte tårnet Tour Pey-Berland. Havneområdet og den historiske delen av Port de la Lune står på UNESCOs verdensarvliste.

Skipet ligger ved kai i Bordeaux over natten, så hvorfor ikke ta en kveldstur i land på egen hånd?

Bordeaux
Dag 7

Bordeaux

I dag har du dagen fri til å utforske Bordeaux videre på egen hånd. Smak deg gjennom byens mange vinhus, eller besøk en av de interessante vinmuseene. Hva med en rusletur langs den flotte Port de la Lune, bort til Place de la Bourse, og skue fontenen og Jardin des Lumières, med dens flotte vannspeil Miroir d`Eau? Her er det mange muligheter og noe for enhver smak!

Du kan også bli med på en heldagsutflukt (utfluktspakke) til Arcanchon-bukten med lunsj. Utflukten inkluderer besøk i østersmuseet i havnebyen Larros, en båttur langs kysten og et stopp ved Europas høyeste sanddyner.

I kveld er det vår siste kveld om bord, og det blir festmiddag og dans. Skipet ligger til kai i Bordeaux.

Bordeaux
Dag 8

Bordeaux - Norge

Vi forlater MS Cyrano de Bergerac etter frokost og kjører til flyplassen. Fly tilbake til Norge, med mellomlanding og flybytte underveis.

Reisebetingelser

Prisen inkluderer

 • Fly Norge – Bordeaux t/r med KLM (pris på fly fra andre byer i Norge på forespørsel)
 • Flyskatter og havneavgifter
 • Transport mellom flyplass og skip
 • Syv netters cruise i utvendig lugar
 • Helpensjon om bord fra middag første dag til frokost siste dag
 • Drikkevarer om bord: vann, vin, øl, juice og kaffe til måltidene og drinker servert i baren (ikke champagne og vin fra vinlisten)
 • Norsk reiseleder fra Escape Travel

Prisen inkluderer ikke

 • Utfluktspakke (seks utflukter)
 • Tips til besetning, lokale guider og sjåfører
 • Avbestillings- og reiseforsikring

Utfluktspakke

Dag 1 Bordeaux
Dag 2 Pauillac Vinruten i Médoc (kan ikke kjøpes om bord) € 71
Dag 3 Blaye Route de la Corniche og Blaye € 52
Dag 4 Libourne Saint-Émilion (med vinsmaking) € 71
Dag 5 Cadillac Roquetaillade-slottet og byrundtur i Cadillac € 60
Dag 6 Bordeaux Byrundtur € 54
Dag 7 Bordeaux Utflukt til Arcachon-bukten € 147
Dag 8 Bordeaux

Utfluktene i programmet kan forhåndsbestilles i en utfluktspakke. For å være sikret plass på utfluktene, anbefaler vi at du bestiller utfluktspakken samtidig med cruiset. De forhåndsbestilte utfluktene vil være med engelsktalende guide. Det er også mulig å bestille utfluktene enkeltvis om bord, men da til høyere pris (se priser over) og med forbehold om ledig kapasitet. Kr 3.300,- per person

Tips
Tips er frivillig, men også forventet i store deler av verden. Rederiets anbefaling er totalt cirka EUR 50 pr. person til besetningen om bord. I tillegg er det vanlig å tipse cirka én euro hver til lokale guider og sjåfører på utfluktene.

Viktig informasjon
Elvecruise er dessverre ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede.
På utfluktene er det ofte mye gåing og det forventes at man skal kunne gå i et jevnt tempo og holde følge med gruppen. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje, det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette.
Om bord- og ilandstigning skjer via en smal landgang, og få skip har heis. I flere havner er det vanlig at skipene fortøyes langside mot langside, med opptil tre-fire skip ved siden av hverandre. For å komme i land må man gå gjennom/over de andre skipene.
Rederiet forbeholder seg retten til å endre programmet og seilingsruten som følge av elvens vannstand eller andre uforutsette hendelser.

Escape Travel tar forbehold om endringer i programmet.

Om skipet
MS Cyrano de Bergerac 4*+
Rederi CroisiEurope
Byggeår 2013
Lengde 110 m
Antall dekk 3
Passasjerer 174

Skipene til CroisiEurope er kjent for sitt gode, fransk­inspirerte kjøkken. Om bord er det restaurant, salong med dansegulv, bar med liten terrasse, heis og soldekk. Alle lugarene er utvendige og har bad med dusj, hårtørrer, radio, TV, minisafe og aircondition. Lugarene har to enkeltsenger som kan settes sammen til en dobbeltseng eller en smal dobbeltseng. Lugarene på alle tre dekk er like, med unntak av vinduene som er små på nedre dekk, vanlige på midtdekk og store som kan åpnes (såkalt fransk balkong) på øvre dekk.