Langhelg på Rhône

/ Elvecruise gjennom hjertet av Provence

Glad i det gode liv? Bli med på elvecruise på Rhônen med det nyrenoverte og lekre skipet MS Camargue, gjennom et landskap som har inspirert flere av Frankrikes mest kjente malere. Cruiset starter og slutter i Lyon – og på programmet står blant annet romerske byer i Provence, vinsmaking og sjarmerende små landsbyer.

Gled deg til: 

 • Å nyte den maleriske Rhônedalen, fra Lyon og sydover mot Middelhavet til Provence
 • Lyon – selve gourmetbyen (og det sier ikke lite i Frankrike!)
 • Det enorme elvedeltaet Camargue, kjent for sine av røde saltlaguner, hvite hester og flamingoer
 • Pavepalasset i Avignon og Ardèche-kløften, en av Frankrikes største naturseverdigheter.
 • Og selvsagt mye god mat, deilige viner og godt selskap!
Last ned reiseprogram
 • Pris fra 15 980,-
 • Første tilgjengelige avreisedato 25.09.2021 (1 avreisedatoer)
 • Varighet 5 dager
 • Drikkevarer ombord er inkludert
 • Norsk reiseleder fra Oslo

Avreiser

Ditt utvalg
 • Avreisedato 25.09.2021
 • Avreisested Oslo Lufthavn
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 5 dager
 • Priser fra 15 980,-
 • INteriør basilikaen i Lyon

Om skipet

MS Camargue 4*+
Rederi: CroisiEurope
Byggeår: 1995, totalrenovert 2017
Lengde: 110 m
Antall dekk: 2
Passasjerer: 104

Skipet er totalrenovert og delikat. Fasilitetene om bord inkluderer restaurant, salong, bar med dansegulv, resepsjon, souvenirbutikk og soldekk. Skipene til CroisiEurope er kjent for sitt franskinspirerte kjøkken. 

Alle lugarene er utvendige, med store vinduer, bad med dusj og toalett, hårtørrer, TV, radio, minisafe og aircondition. Lugarene har enten to enkeltsenger eller en smal dobbeltseng. Lugarene på øvre dekk har fransk balkong.

Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Norge - Lyon

Flyreise fra Oslo til Lyon om morgenen, med mellomlanding og flybytte underveis. Ved ankomst Lyon venter vår transport på flyplassen, som tar oss til havnen hvor skipet MS Camargue venter.

Cruiset starter i 17-tiden og vi setter kursen sørover mot Arles. Om kvelden får vi servert en velkomstdrink og hilser på mannskapet, før middagen serveres i skipets restaurant.

Dag 2

Arles - Camargue

Om morgenen seiler vi gjennom de vakre landskapene sør i Rhônedalen. Vi passerer blant annet Valence med Saint Apollinaire og Montelimar, kjent for utsøkt nougat. På veien skal vi også gjennom Bollène-slusen, som hever og senker båtene 20 meter for videre navigering på Rhônen. Dette var et stort og viktig ingeniørprosjekt på 1950-tallet.

Når vi ankommer Arles, kan du bli med til Camargue, det enorme elvedeltaet med et landskap bestående av saltlaguner, våtmarker og sanddyner (utfluktspakke). Camargue har et rikt fugleliv og det er ikke uvanlig å se store flokker med rosa flamingoer. Her finnes det også ville, hvite hester – og Europas eneste cowboyer, le Gardien, som driver oppdrett av svarte okser. Utflukten inkluderer også besøk i den sjarmerende landsbyen Saintes-Maries-de-la-Mer, berømt for sine religiøse sigøynersammenkomster.

Om kvelden er det kveldsvandring i historiske Arles (utfluktspakke), som har skatter fra romertiden og antikken, samt mange spor etter Van Gogh. Turen går blant annet til Den romerske arena, Det antikke teater og Saint-Trophime-kirken. Maleren Vincent Van Gogh flyttet fra Paris til Arles i 1888 og bodde i «det gule huset» i et drøyt år. Dette var en av hans mest produktive perioder, hvor han laget over 200 malerier. Skipet ligger i Arles over natten.

Dag 3

Avignon - Viviers

I dag ankommer vi Avignon. Etter frokost kan du bli med på utflukt i pavebyen, som den kalles (utfluktspakke). Avignon var hovedsete for syv paver i perioden 1309 til 1377 og har derav fått navnet pavebyen. Vi ser Palais des Papes, det mektige pavepalasset fra 1300-tallet som ligner en stor festning omgitt av imponerende festningsvoller.

Vi spiser lunsj om bord, og etter lunsj kan du bli med på til den imponerende Ardèche-kløften (utfluktspakke), med bratte klipper der Ardècheelven har skåret seg inn i terrenget og formet en 34 meter høy kalksteinsbro. Utflukten fortsetter langs turistveien, Route des Gorges, som følger elvens buktninger langs kløften og gjennom små tunneler. Om ettermiddagen er det retur til skipet, som seiler videre mot Viviers – hvor det ankrer opp for natten.

Dag 4

Viviers - Tain L'Hermitage

Dagen starter rolig mens skipet seiler fra Viviers til La Voulte, hvor vi ankommer rundt lunsjtid. Dette er utgangspunkt for vår utflukt til Vercors platået (utfluktspakke). Første stopp er i Die, hvor vi får smake på den musserende vinen Clairette de Die. Videre langs Rousset-fjellpasset med panoramautsikt over Vercors-platået. Derfra via Pont-en Royans, med sine spesielle hus som klamrer seg til fjellveggen, til den lille byen Tain l’Hermitage, hvor skipet venter. Her går vi om bord i skipet igjen og gjør oss klare for festmiddag og kveldens underholdning. Skipet seiler mot Lyon.

Dag 5

Lyon - Norge

Etter frokost sjekker vi ut av skipet og går i land i Lyon. Før transport til flyplassen, har vi et par timer til rådighet i Lyon. Vi blir med på en liten byrundtur i Lyon, som omtales som gourmethovedstaden i Frankrike. Og kanskje rekker vi noen innkjøp av franske delikatesser før hjemreise…?

Transport til flyplassen sent på formiddagen, for flyreise tilbake til Oslo. Mellomlanding og flybytte underveis.

Deilige oster på mathallen til Paul Bocuse i Lyon, Frankrike.

Reisebetingelser

Prisen inkluderer

 • Fly Oslo-Lyon t/r med KLM
 • Flyskatter og havneavgifter
 • Transport mellom flyplass og skip
 • Fire netters cruise i utvendig lugar
 • Helpensjon om bord fra middag første dag til frokost siste dag
 • Drikkevarer om bord: vann, husets vin, øl, juice og kaffe til måltidene og drinker servert i baren (ikke champagne og vin fra vinlisten)
 • Byrundtur i Lyon
 • Norsk reiseleder med fra Norge

Prisen inkluderer ikke

 • Utflukter (kan forhåndskjøpes i en pakke til kr 2250 pr. person)
 • Tips til besetning, lokale guider og sjåfører
 • Avbestillings- og reiseforsikring


UTFLUKTER

Byrundturen i Lyon hjemreisedagen er inkludert. De andre fem utfluktene kan forhåndskjøpes i en pakke til kr 2250 pr. person. Da er du sikret plass på utfluktene! Utfluktene kan også kjøpes enkeltvis ombord til noe høyere pris.

Dag Sted Utflukt Pris ved kjøp om bord
1 Lyon
2 Arles Utflukt til Camargue  €                                              72
2 Arles Kveldsvandring i Arles  €                                              22
3 Avignon Utflukt i Avignon m/pavepalasset  €                                              33
3 Avignon Utflukt til Ardèche-kløften  €                                              54
4 Viviers Utflukt til Vercor-platået  €                                              73
5 Lyon Byrundtur i Lyon Inkludert

TIPS
Tips er frivillig, men også en viktig del av inntektene til de ansatte. Rederiets anbefaling er totalt cirka EUR 35 pr. person til besetningen om bord. I tillegg er det vanlig å tipse cirka én euro hver til lokale guider og sjåfører på utfluktene.

VIKTIG INFORMASJON
Elvecruise er dessverre ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede og få skip har handikaplugarer og heis. Enkelte rederiet tillater heller ikke gjester å ha med gåstoler og rullestoler, av hensyn til sikkerhet. Det er på de fleste utfluktene mye vandring og det forventes at du kan følge gruppen i vanlig tempo. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje, det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette.

Ombord- og ilandstigning skjer via en smal landgang. I flere havner er det vanlig at skipene fortøyes langside mot langside, med opptil tre-fire skip ved siden av hverandre. For å komme i land må man gå gjennom/over de andre skipene. Informasjon om flyselskap, tidspunkt og klokkeslett i programmet er foreløpige, og endringer kan forekomme. Endelige flytider vil stå i reisedokumentene.

Elver er naturbaserte, og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Skulle dette oppstå, forbeholder rederiet/Escape Travel seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program. Se våre «Reisevilkår for Escape Travel».  Det tas forbehold om trykkfeil i programmet og på nettsiden.