Elvecruise og vandring i Syd-Frankrike

/ Elvecruise på Rhône fra Middelhavet til Burgund

Dette kan du oppleve:

 • Opplev den maleriske Rhônedalen, fra Lyon og sydover mot Middelhavet
 • Bli med til det enorme elvedeltaet, Camargue, bestående av røde saltlaguner, våtmarker og sanddyner.
 • Fjelltur i Alpillene, fjellkjeden av kalkstein udødeliggjort av Van Gogh og Cézanne
 • Et «must» er et besøk i pavepasset i Avignon og Ardèche-kløften, en av Frankrikes største naturseverdigheter.
 • Og selvsagt mye god mat, deilige viner og godt selskap!

På denne innholdsrike turen kan du også bli med på ulike vandreturer, som vi har lagt inn på dag 2, dag 4 og dag 5.
Under vandreturene kommer du tett på vakker natur som en fantastisk utsikt mot Alpene, kalksteinsfjellene Alpillene og nasjonalparken i Ardèche.
Se under dagsprogrammene for mer informasjon.

Last ned reiseprogram
 • Pris fra 18 980,-
 • Første tilgjengelige avreisedato 02.04.2020 (1 avreisedatoer)
 • Varighet 6 dager
 • Drikkevarer om bord er inkludert
 • Norsk reiseleder fra Oslo

Avreiser

Ditt utvalg
 • Avreisedato 02.04.2020
 • Avreisested Oslo Lufthavn
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 6 dager
 • Priser fra 18 980,-
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Norge - Lyon

Vi starter reisen med å fly fra Oslo til Lyon, med mellomlanding og flybytte underveis. Transport fra flyplassen til skipet som er vårt hjem de neste dagene, MS Camargue II. Kjøretiden er cirka tretti minutter. Vi finner oss til rette i lugaren før vi møtes til en presentasjon av vandreprogrammet og mannskapet samt en velkomstcocktail før middag.

Skipet ligger sentralt i Lyon sentrum og blir her over natten, så vi anbefaler absolutt en tur i land i løpet ettermiddagen og/eller kvelden i denne vakre gourmet byen! Lyon er Frankrikes mest franske by, sies det. Her er livet mer laid-back enn i hovedstaden, og hva du spiser er viktigere enn hva du kler deg i. Lyon blir kalt mini-Paris, fordi de kan skilte med to elver som kysser hverandre, et mini-Eiffeltårn og sin egen Notre Dame, blant annet.

Lyon
Dag 2

Lyon - Chavanay

Tidlig om morgenen kaster skipet loss og eventyret begynner. Vi forlater Lyon og seiler mot Chavanay.

Vi passerer byene Givors, Vienne og Condrieu mens vi seiler nedover den flotte Rhône-dalen og forbi vindistriktet Côtes Rôties solfylte vinmarker. Vi legger til i Chavanay tidlig på ettermiddagen etter lunsj ombord.

Vandretur – Lengde ca 3 timer, 7 km med ca 200 høydemeter:
På programmet står Pilat massivet, Mont Pilat. Dagens fjelltur tar oss høyt over Rhône elven hvor vi får en fantastisk utsikt til Alpene. Vi starter turen fra Malleval til fossen Saut de Lorette og derfra videre til Batalon kløften. Stiene vi går følger fjellene, noe som gir flott utsikt over elven.

Utflukt:
For deg som ikke skal bli med på vandringen venter en byrundtur i Chavanay som avsluttes med vinsmaking i en av byens vinkjellere.
Intet dumt alternativ!

Om kvelden kan du slappe av etter dagens turer, enten du har vært til fjells eller på vinsmaking. Middag ombord.

Dag 3

Chavanay - Avignon

Hva med en morgenkaffe på dekk når vi seiler ut fra Chavanay?
Ellers har du god tid å nye vakker natur etter frokost mens vi under formiddagen seiler mot Avignon. Her legger vi til kai ved lunsjtider. Avignon var hovedsete for syv paver i perioden 1309 til 1377 og blir derfor kalt pavebyen.

Etter en bedre lunsj passer det bra med en spasertur og besøk i Palais des Papes– det mektige pavepalasset fra 1300-tallet som er omgitt av festningsvoller. Her får vi blant annet oppleve salene hvor utallige seremonier og selskaper ble holdt, kapellene, pavens private gemakker samt terrassene som gir en fantastisk utsikt over Avignon og elven Rhône.
Byens historiske bykjerne fikk plass på UNESCOS verdensarvliste i 1995, og etter byvandringen vil du få tid til å oppdage denne vakre byen på egen hånd.

Kvelden om bord byr på middag og tradisjonell underholdning.

Avignon
Dag 4

Avignon - Arles - Viviers

Ta gjerne igjen morgenkaffen på dekk og vink farvel til Avignon,  før vi seiler videre mot Arles.

Vandretur – Lengde ca 2 timer, ca 5 km og ca 150 m høydemeter:
Dagens vandring går gjennom kalksteinsfjellene Alpillene og landsbyen Les-Baux-de-Provence. Les Baux-de-Provence har en spektakulær beliggenhet i hjertet av Alpillene og ligger 245 meter over havet. Landsbyen ligger i Bouches-du-Rhône og er en av de vakreste landsbyene i Frankrike.

Utflukt:
For deg som ikke skal på vandring venter en rundtur i Les Baux hvis kjennetegn er siluetten av en slottsruin. Her blir vi møtt av en flott panoramautsikt sydover, mot Arles, Camargue og Alpillesfjellene. Alpillene er en liten fjellkjede bestående av kalkstein, en av de mest kjente og besøkte i Provence, takket være Van Gogh, Cézanne og andre impresjonistiske malere.

Vi er tilbake om bord til lunsj, og tenker det skal smake, ikke minst om du har vært på vandretur!
Om ettermiddagen er det tid for en felles utflukt gjennom Camargues karakteristiske landskap. Foruten de spesielle oksene og de hvite villhestene finnes også her et unikt fugleliv med blant annet tusenvis av rosa, vakre flamingoer.

I kveld er det tid for turens festmiddag, og kvelden fortsetter med dans ut over de sene nattetimer, mens skipet seiler videre mot Viviers.

Dag 5

Viviers

Skipet legger til i middelalderbyen Viviers tidlig om morgenen.

Vandretur – Lengde ca 2,5 timer, 6 km med ca 250 m høydemeter:
Vi gir oss ut på vandring gjennom nasjonalparken i Ardèche, en av Frankrikes største naturseverdigheter. Området er imponerende med spektakulære dryppsteinsgrotter, kalkklipper og dype juv der Ardèche-elven har skåret seg inn i terrenget og formet den 54 meter høye kalksteinsbroen, Pont d’Arc.

Utflukt:
Hvis du ikke skal på vandring venter et besøk i Madeleine grotten som ligger i hjertet av reservatet. Grotten ble oppdaget allerede i 1887, men ble ikke åpnet før i 1969. I naturmuseet kan du se en interaktiv visning som forklarer hvordan en underjordisk verden ble skapt av vann for millioner av år siden og hvordan grotten og dens beboere har utviklet seg

Om ettermiddagen skal vi på en felles byvandring i Vivers før skipet seiler videre mot Vienne.
Middag og underholdning ombord.

Ardechekløften
Dag 6

Vienne - Lyon - Norge

Vi nyter vår siste frokost ombord før vi ankommer Vienne, hvor vi skal ut på en spasertur med guide.
Viennes historie går mer enn 2000 år tilbake, og byen er kjent for å ha mange romerske ruiner, blant annet et teater og et tempel fra 40-tallet etter Kristus. Nylig ble det også gravd ut en overklassevilla med mosaikkgulv som var dekorert med bilder av vinguden Bacchus og hans følge. Funnet kalles «Lille Pompeii».

Mens vi spiser lunsj seiler skipet videre til Lyon, hvor vi sier vi farvel til MS Camargue II for denne gang og kjører med buss til flyplassen.

Fly fra Lyon tilbake til Oslo, med mellomlanding og flybytte underveis.

Takk for turen!

Reisebetingelser

Prisen inkluderer

 • Fly Oslo–Lyon–Oslo
 • Flyskatter og havneavgifter
 • Transport mellom flyplass og skip
 • Fem netters cruise i utvendig lugar
 • Helpensjon om bord fra middag første dag til frokost siste dag
 •  Utflukter ihht program
 • Drikkevarer om bord: vann, vin, øl, juice og kaffe til måltidene og drinker servert i baren (ikke champagne og vin fra vinlisten)
 • Norsk reiseleder med fra Norge

Prisen inkluderer ikke

 • Tips til besetning, lokale guider og sjåfører
 • Avbestillings- og reiseforsikring

Tips

Tips er frivillig, men også en viktig del av inntektene til de ansatte. Rederiets anbefaling er totalt cirka EUR 40 pr. person til besetningen om bord. I tillegg er det vanlig å tipse cirka én euro hver til lokale guider og sjåfører på utfluktene.

VIKTIG INFORMASJON
Elvecruise er dessverre ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede. På utfluktene er det ofte mye gåing og det forventes at man skal kunne gå i et jevnt tempo og holde følge med gruppen. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje, det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette. Om bord- og ilandstigning skjer via en smal landgang, og få skip har heis. I flere havner er det vanlig at skipene fortøyes langside mot langside, med opptil tre-fire skip ved siden av hverandre. For å komme i land må man gå gjennom/over de andre skipene.
Rederiet forbeholder seg retten til å endre programmet og seilingsruten som følge av elvens vannstand eller andre uforutsette hendelser.

Escape Travel tar forbehold om endringer i programmet.

MS Camargue II 4*+
Rederi: CroisiEurope
Byggeår: 1995, totalrenovert 2017
Lengde: 110 m
Antall dekk: 2
Passasjerer: 104

Skipet er totalrenovert og delikat. Fasilitetene om bord inkluderer restaurant, salong, bar med dansegulv, resepsjon, souvenirbutikk og soldekk. Skipene til CroisiEurope er kjent for sitt franskinspirerte kjøkken. 

Alle lugarene er utvendige, med store vinduer, bad med dusj og toalett, hårtørrer, TV, radio, minisafe og aircondition. Lugarene har enten to enkeltsenger eller en smal dobbeltseng. Lugarene på øvre dekk har fransk balkong.