Elvecruise på Donau fra Bucuresti til Budapest

/ Donau-seilas fra øst mot vest

Eldgamle byer, fjell og juv, spennende matopplevelser – bli med på en reise langs den østlige delen av Donau. Vi er innom Romania, Bulgaria, Serbia, Kroatia og Ungarn, både staselige hovedsteder og sjarmerende småbyer. Se dagliglivet langs elven, og vi skal også spise lunsj hjemme hos en serbisk familie.

Dette er en unik sjanse til å bli kjent med landene i øst som mange kanskje aldri har vært i – selvsagt mens du nyter det behagelige livet om bord i et hyggelig elvecruiseskip.

Gled deg til: 

 • 9 dagers elvecruise på nedre del av Donau
 • Vi seiler gjennom fem land og opplever tre hovedsteder
 • Flere utflukter inkludert
 • Vi besøker sjarmbyen Constanta – en av Romanias eldste havnebyer
 • Opplev den historiske byen Veliko Tarnovo og middelalderborgen Tsarevets
 • Seil gjennom Jernporten – blant de mest naturskjønne områdene langs Donau
 • Smakfull landsbylunsj nær Beograd

Og dessuten:

 • Vinsmaking om bord
 • Nyte late dager på dekk
 • Bo godt om bord på sjarmerende MS River Navigator
Last ned reiseprogram
 • Pris fra 18 780,-
 • Første tilgjengelige avreisedato 07.06.2020 (1 avreisedatoer)
 • Varighet 9 dager
 • 7 utflukter inkludert
 • Jernporten
Reiseleder
Torild Karlsen

Avreiser

Ditt utvalg
 • Avreisedato 07.06.2020
 • Avreisested Oslo Lufthavn
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 9 dager
 • Priser fra 18 780,-
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Oslo - Bucuresti

Vi fly fra Oslo til Romanias hovedstad, Bucuresti. Mellomlanding og flybytte underveis.

Fra flyplassen drar vi på byrundtur og ser blant annet Revolusjonsplassen, Athenaeum og Folkets Hus.
Deretter kjører vi til Giurgiu hvor vi går om bord i vårt hjem de neste ni dagene, MS River Navigator. Før middag møtes vi til en velkomstdrink.

Om kvelden kaster skipet loss og cruiset begynner.

Bucuresti, Romania
Dag 2

Cernovoda og Constanta

Vi ankommer Cernovoda rundt frokosttider.
Byen ligger ved Svartehavskanalen, en seilbar kanal i Romania, som går fra Cernavodă, ved Donauelven, til Constanța, og avsluttes i Năvodari ved Svartehavet.
Kanalen ble bygget i perioden 1976–1984 og er en viktig del av det europeiske kanalsystemet som knytter Nordsjøen (gjennom Rhinen – Main – Donau-kanalen) til Svartehavet.

Men, det er ikke i denne byen vi skal bli i, for etter frokost kan du bli med på en inkludert utflukt til sjarmbyen, Constanta, en gammel metropol, og Romanias eldste kontinuerlig bebodde – og landets største havneby. Byens historer kan spores 2500 år tilbake i tid.

Byen ble grunnlagt av greske kolonister på 600-tallet f.Kr. og ble erobret av romerne i 71 f.Kr. og omdøpt til Constantiana av den romerske keiseren Konstantin den store til ære for søsteren hans. I løpet av den osmanske epoken ble navnet forkortet til Constanta.
Fine herskapshus og hotell ble bygget på 1800-tallet da det ble bestemt å gjenopplive Constanta som en havn og badeby.
I dag er Constanta Romanias tredje største by og den fjerde største havnen i Europa, etter Rotterdam, Antwerpen og Marseille.

Byen er også et viktig kulturelt og økonomisk sentrum, verdt å utforske for sine arkeologiske skatter og gamlebyens arkitektur. Derfor legger vi også et besøk innom Det Arkeologiske Museum, som huser en imponerende samling av gjenstander fra greske, romerske og daco-romerske sivilisasjoner.

Vi spiser lunsj i byen og etterpå har du litt tid på egenhånd som kan benyttes til å ta byens ulike historiske monumenter, gamle ruiner, og butikker, i nærmere øyesyn.

Skipet seiler videre mot Bulgaria i løpet av kvelden.

 

Constanta har fine strender.
Dag 3

Veliko Tarnovo

Vi ankommer Bulgaria, og havnen Rousse før frokost, men her legger vi bare til for å kunne ta dere med til Veliko Tarnovo.
Det er ikke bare dens dramatiske beliggenheten som gjør byen til en av Bulgarias største attraksjoner. Historisk har byen vært sentral i kampen for bulgarsk uavhengighet og den regnes ofte som den mest “bulgarske” byen i landet. Som gammel hovedstad finnes det en rekke kulturminner fra storhetstiden og gamlebyen har en helt spesiell arkitektur.

Byen er ikke så stor men det er likevel mye å se, inkludert et stort antall museer, særlig med forbindelse til Bulgarias kultur og kamp for selvstendighet. Gamlebyen er bygget i bulgarsk renessansestil (fra 1800-tallet) og skiller seg veldig fra hvordan andre byer i Øst-Europa ser ut.

Den mest iøynefallende attraksjonen i Veliko Tarnovo er nok den gamle middelalderborgen Tsarevets som ligger på en høyde rett utenfor den nåværende bykjernen. Det var herfra tsarene styrte landet under det andre bulgarske riket. Dessverre ødela ottomanerne hele festningen så mye er i ruiner, til tross for et omfattende restaurasjonsarbeid i den senere tid.

Etter å ha blitt bedre kjent med Veliko Tarnovo, setter vi kursen mot den lille landsbyen Arbanasi et par kilometer unna, og som er kjent for sine mange klostre og kirker. Her får du også en flott utsikt ned til Veliko Tarnovo.
Vi spiser lunsj her på en lokal restaurant.

Tilbake til skipet som i mellomtiden har seilet videre til Nikopole.

Veliko Tarnovo med den vakre middelalderborgen.
Dag 4

Vidin

Mens du nyter en god frokost ankommer vi til den lille bulgarske havnebyen Vidin.
Byen ligger ved Donaus høyre bredd i det nordvestlige hjørnet av Bulgaria.
Her skal vi på byvandring og se blant annet Baba Vida-festningen, byens historiske landemerke.
Festningen er den viktigste severdigheten i byen og forøvrig den best bevarte middelalderfestningen i Bulgaria. Festningen ligger ved Donaus bredd og er beskyttet av en vanngrav. Gradvis ble anlegget utvidet, først av romerne, men den vesentligste delen av festningen ble oppført i løpet av middelalderen.

Etter lunsj, som serveres om bord, kan de som ønsker bli med på en valgfri utflukt til fjellområdet Belogradsjik, cirka femti kilometer fra Vidin. Belogradsjik er kjent for sine vakre og spesielle steinformasjoner, men også et stort festningskompleks som er et av de viktigste historiske minnesmerkene i Bulgaria.

Ønsker du en tur i land etter middag er det mulig, da skipet seiler først kl. 23.00.

Steinformasjonene Belogradsjik i Bulgaria er verdt et besøk.
Dag 5

Jernporten

I dag tilbringer vi hele dagen om bord mens skipet seiler gjennom Jernporten, en hundre kilometer lang naturskapt kløft som regnes blant de mest naturskjønne områdene langs Donau.

Jernporten er en dal og et juv hvor Donau bryter igjennom fjellmassivet på grensen mellom Romania og Serbia. På nordsiden av elven ligger De transilvanske alpene og på sørsiden Balkanfjellene. Jernporten regnes som en av de mest imponerende gjennombruddsdaler eller juv i Europa.

Strekningen var tidligere fryktet av skipstrafikken på grunn av skarpe klipper og farlige strømmer, men i 1972 ble farene fjernet da et nytt hydroelektrisk anlegg og avansert system av sluser ble åpnet.

Det vil under dagen også være mulig å delta på vinsmaking av lokaler viner fra området vi seiler gjennom.

Ikke gå glipp av det bistre steinansiktet i fjellet når vi seiler gjennom Jernporten.
Dag 6

Beograd og Novi Sad

Etter frokost skal vi på byrundtur i Serbias hovedstad, Beograd. Her ser vi blant annet Kalemegdan-festningen, den ortodokse katedralen, rådhuset, prinsesse Ljubicas palass og St. Markus-kirken.
Deretter kjører vi til en landsbyen i Vojvodina-regionen, hvor vi inviteres på lunsj i hagen til en lokal familie. Vi får smake på områdets spesialiteter og blir underholdt av landsbyens musikanter. Om kvelden er det folkloreshow om bord og motefremvisning av de håndstrikkede Sirogojno-genserene, kjent for sine vakre landskapsmotiv.

Neste stopp er om ettermiddagen i Novi Sad, den tredje største byen i Serbia – en historisk universitetsby med mange parker, restauranter og butikker. Her har du litt tid på egenhånd om du ønsker å ta byen i nærmere øyesyn.

Vi vil også få besøk om bord av folklore gruppen Talija, som vil underholde med dans og musikk.

Beograd - Serbias spennende hovedstad!
Dag 7

Vukovar og Mohacs

Skipet ankommer de tidlige morgentimer til Vukovar, Kroatias største elvehavneby.
Etter frokost blir vi med på en byvandring gjennom gågatene i sentrum, inkludert besøk i et fransiskanerkloster.

Vi spiser lunsj om bord mens vi seiler mot den ungarske grensen.

Etter å ha krysset grensen mellom Kroatia og Ungarn, ved Mohacs,  seiler vi videre gjennom det ungarske slettelandskapet mot Budapest.

Vukovar er en velstelt og sjarmerende by.
Dag 8

Budapest

Under frokosten og formiddagen kan du nyte seilasen til vi ankommer Budapest ved lunsjtider.
En vakker innseiling til Ungarns hovedstad som består av de to bydelene Buda og Pest, og som ligger på hver sin side av Donau.

Etter lunsj er det en inkludert byrundtur, og vi ser blant annet Helteplassen med minnesmerke over Ungarns falne helter og den nygotiske parlamentsbygningen. Et av høydepunktene er den fantastiske utsikten over byen og elven fra Fiskerbastionen.

Om kvelden kan du ta en tur i byen på egenhånd, eller bli med på en valgfri folkloreforestilling i land.

Vår siste middag sammen om bord, og kokken vil lage til en smakfull festmiddag for oss.

Skipet ligger ved kai i Budapest over natten, så absolutt en mulighet for en tur i land og se en vakkert opplyst Budapest «by night»!

Budapest
Dag 9

Hjemreise

Etter en god frokost om bord tar vi farvel med skipet og mannskapet og kjører til flyplassen for å fly tilbake til Norge.
Vi takker for turen og håper du får mange gode opplevelser og minner med deg hjem!

 

Reisebetingelser

INKLUDERTE UTFLUKTER
Dag 1 Bucuresti – Byrundtur før om bordstigning i skipet
Dag 2 Cernovoda – Utflukt til Constanta inkludert lunsj
Dag 3 Rousse – Dagsutflukt til Veliko Tarnovo og landsbyen Arbanasi, inkludert lunsj
Dag 4 Vidin – Byvandring
Dag 6 Beograd – Byrundur inkludert lunsj
Dag 7 Vukovar – Byvandring
Dag 8 Budapest – Byrundtur

VALGFRIE UTFLUKTER
Dag 4 Vidin – Fjellområdet Belogradsjik
Dag 8 Budapest – Ungarsk folklore show

PRISEN INKLUDERER

 • Fly Oslo–Bucuresti/Budapes–Oslo (Pris på fly fra andre byer i Norge på forespørsel)
 • Flyskatter og havneavgifter
 • Transport mellom flyplass og skip
 • Åtte netters cruise i utvendig lugar
 • Helpensjon om bord fra middag første dag til frokost siste dag
 • Kaffe og te hele døgnet om bord
 • Kapteinens middag
 • Levende musikk i salongen
 • Folkloreshow om bord
 • Åtte utflukter
 • Norsk reiseleder med fra Oslo

PRISEN INKLUDERER IKKE

 • Drikkevarer (utover det som er nevnt over)
 • Tips til besetning, lokale guider og sjåfører
 • Valgfrie utflukter nevnt i programmet. Disse må bestilles og betales om bord
 • Avbestillings- og reiseforsikring

ANNEN VIKTIG INFORMASJON

Tips
Tips er frivillig, men også en viktig del av inntektene til de ansatte. Rederiets anbefaling er EUR 35 pr. person til besetningen om bord. I tilegg er det vanlig å tipse cirka én euro hver til lokale guider og sjåfører på utfluktene.

Helse
Elvecruise er dessverre ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede. Ombord- og ilandstigning skjer via en smal landgang, og få skip har heis. På utfluktene kan det forekomme en del vandring, slik at man også må kunne følge med gruppen i et normalt tempo.
Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje både flyplass og ut/inn av skipet. Spesielle behov på flyreisen og underveis på turen må det opplyses om ved påmelding.

OM SKIPET

River Navigator 4*+
Byggeår  
2002, renovert 2013
Lengde  110 m
Antall dekk  3
Passasjerer  134

MS River Navigator har god komfort og lys stil. Skipet ble bygget i 2000 og renovert 2013.
Lengde 110 meter. Skipet har 3 dekk og plass til totalt 134 reisende. Skipet har romslige, velutstyrte fellesområder og fasilitetene om bord inkluderer restaurant, salong med bar, bibliotek, trimrom, heis og stort soldekk hvor du kan nyte reisen fra en solseng, eller hva med slag sjakk under solen?
Gratis Wi-Fi (varierende dekning).
Alle lugarene er utvendige og har bad med dusj, hårføner, minisafe, TV, air­condition og to enkeltsenger som kan settes sammen til en dobbeltseng. Lugarene er 14 m². Suitene er større og har en liten sittegruppe. Vinduene på nedre dekk og midtdekk kan ikke åpnes. Lugarene på øvre dekk har vindu fra gulv til tak, som delvis kan åpnes.Fasilitetene om bord inkluderer restaurant, salong med bar, heis og stort soldekk. Gratis Wi-Fi.

 

 

 • River Navigator Cruiseaway
 • River Navigator Cruiseaway
 • River Navigator, resepsjon, Cruiseawa, elvecruise