Wachaudalen

Elvecruise på Donau, Main og Rhinen

/ Seil på tre elver fra Wien til Amsterdam

 • En seilas gjennom tre land, mange byer og landsbyer
 • Main-Donau kanalen med sine 14 sluser
 • Byrundtur i vakre Wien
 • Den idylliske Wachaudalen
 • Vinbyen Rüdesheim
 • Rhindalen med Lorelei klippen, middelalderslott og vakkert vinlandskap
 • Den berømte Kölnerdomen
 • Byene Regensburg og Bamberg – som står på Unescos Verdensarvliste
 • Utvendig lugar på vårt nyrenoverte førsteklasseskip
 • Erfaren reiseleder med fra Norge

Bli med oss på denne spennende seilasen, der vi besøker tre forskjellige land; Østerrike, Tyskland og Nederland. Cruiset er innom to hovedsteder; Wien og Amsterdam – og mange sjarmerende byer. Mens vi seiler bor du komfortabelt og slapper av om bord på skipet MS Vivienne, et førsteklasses skip som danner en fin ramme rundt elvecruiset. Ved turens ende i Amsterdam  skal du ikke se bort ifra at du har fått både nye venner og minner for livet!

Turen starter i Wien, og vi seiler på Donau gjennom den vakre Wachaudalen. Et av seilasens mange høydepunkter er Main-Donau kanalen. Den menneskeskapte kanalen, med 14 sluser er grunnen til at det er mulig å seile fra Svartehavet til Nordsjøen. I tillegg til å koble Donau og Rhinen sammen, får den 171 km lange kanalen oss opp i 406 meters høyde over elver og veier.

 

Last ned reiseprogram
 • Pris fra 23 980,-
 • Første tilgjengelige avreisedato 12.07.2021 (1 avreisedatoer)
 • Varighet 13 dager

Avreiser

Ditt utvalg
 • Avreisedato 12.07.2021
 • Avreisested Oslo Lufthavn
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 13 dager
 • Priser fra 23 980,-
 • Et stykke Sachertorte og en god kopp kaffe på en utekafé - da har man det godt!
 • Durnstein Wachau Østerrike Donau
 • Rüdesheim, Tyskland
 • blomstercruise Amsterdam elvecruise keukenhof Amsterdam Rhinen kanal Nederland
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Norge - Wien

Vår reise starter med fly fra Norge til Wien, valsens hovedstad! Fra flyplassen kjører vi med buss til vårt førsteklasses skip, MS Vivienne, som skal være vårt hjem på denne opplevelsesreisen. Vi sjekker inn og finner oss til rette om bord. Før middag blir  det velkomstdrink og presentasjon av kapteinen og hans mannskap

Om kvelden er det mulighet til å oppleve en valgfri klassisk konsert med musikk av Mozart og Strauss (ikke inkludert). Konserten arrangeres i en av de historiske bygningene i byen og orkesteret er kjent for å være blant de beste i Wien. Transport fra skipet til konsertlokalet og tilbake er inkludert.
Billetter til konserten må bestilles og betales senest to uker før avreise. Billettene er ikke refunderbare. 

Skipet ligger ved kai i Wien over natten.

St. Stefankatedralen i Wien
Dag 2

Wien

Etter en god frokost kan du utforske praktfulle Wien på egenhånd – eller bli med på en valgfri byrundtur (inngår i utfluktspakken) for å oppleve denne vakre keiserbyen. Vi kjører forbi flere av byens historiske steder og severdigheter,  som Hundertwassers besynderlige “fritenkte” og fargerike arkitektur, der den rette linje ikke er behandlet med særlig respekt…! Vi kommer forbi det storslåtte Belvedere-slottet og fortsetter langs Ringstrasse, som vitner om sin fordums prakt, når Wien var hovedstaden i imperiet av Østerrike-Ungarn og var Habsburgernes høyborg. Neste stopp blir i det gamle sentrum av Wien for å se den imponerende Stefansdomen. Den katedralen vi ser i dag er bygget i tre faser. Den ble først bygget som en romansk kirke, påbegynt i år 1137, ferdigstilt og innviet i år 1147.

Byrundturen inkluderer også en hyggelig spasertur i den gamle bydelen der vi går gjennom de elegante handlegatene mot Stefan-katedralen. Wiens gamleby består i stor grad bare av historisk bebyggelse og byens historiske bykjerne har gjennom århundrer gjennomgått stadige ombygginger og endringer i takt med vekst og trusler. Wien var eksempelvis to ganger i middelalderen beleiret av tyrkere. Den eldste delen av Wien ligger ved Donaus søndre løp, i dag regulert til en kanal for å beskytte mot flom.

Retur til skipet, der vi får servert en god lunsj, mens skipet legger fra kai. Det blir en fin ettermiddag om bord mens vi seiler gjennom den vakre Wachaudalen mot Passau.

Wien i morgendis
Dag 3

Passau

Vi nyter formiddagen om bord og ser landskapet passere forbi mens vi seiler mot Passau, som ligger der elvene Donau, Inn og Ilz møtes. Skipet legger til kai i Passau på ettermiddagen og du har mulighet til å utforske den to tusen år gamle byen i nedre del av Bavaria på egenhånd, eller du kan bli med på en valgfri byvandring (inngår i utfluktspakken). Passau er kjent for sine vakre bygninger i gotisk og italiensk-barokk arkitektur og det historiske sentrum oppdages best til fots. Gå ikke glipp av den storslagne St. Stefan-katedralen, som huser verdens største kirkeorgel?

Tidlig kveld legger skipet fra kai og setter kurs mot Regensburg. Vi får servert en god middag og hygger oss om bord utover kvelden.

 

Elvecruiseskip på Donau i solnedgang
Dag 4

Regensburg

Skipet ankrer opp i Regensburg om morgenen. Byen er en av Tysklands eldste, og var tidligere hovedstad i Bayern. Regensburg var en viktig by under Karl den stores regjeringstid, og kom relativt uskadd fra de alliertes bombing under den andre verdenskrig.

Etter frokost kan du velge å utforske denne hyggelige byen på egenhånd, eller bli med på en valgfri byvandring (inngår i utfluktspakken), der vi går gjennom sentrum og den sjarmerende gamle bydelen med sine velholdte kjøpmannshus og det gamle rådhuset. Regensburg ble oppført på UNESCOs verdensarvliste i 2006. Vi får se den gotiske katedralen, steinbroen fra 1100-tallet hvor korsfarerne krysset Donau på vei til Det hellige land, og restene av de romerske festningsmurene inkludert Porta Praetoria. Videre til St. Peters-katedralen, som vi ser fra utsiden.

Retur til skipet for en god lunsj, men skipet legger fra kai og fortsetter seilasen mot Nürnberg.

Regensburg
Dag 5

Nürnberg

Velkommen til Nürnberg, den nest største byen i Bayern.

Etter frokost har du mulighet til å bli med på en valgfri byrundtur (inngår i utfluktspakken), hvor vi blant annet besøker det keiserlige slott, et kjent landemerke i Nürnberg. I middelalderen levde keisere fra det hellige romerske riket i dette slottet, hvorfra det er en fantastisk utsikt over byen. Fra slottet fortsetter vi til sentrum, som er omgitt av den gamle bymuren fra middelalderen. Vi besøker kirken og går forbi det gamle rådhuset, bygget i renessansestil. Videre over markedet med vakre fontener, før vi kommer til den gamle katolske kirken som ble bygget i 1355 – 1362, og regnes som en av de viktigste kirkene i Nürnberg. Det blir også litt tid til å oppleve denne sjarmerende byen med sin hyggelige atmosfære på egenhånd.

Retur til skipet for lunsj og videre seilas mot Bamberg.

Gamlebyen i Nürnberg
Dag 6

Bamberg

I løpet av natten har vi ankommet Bamberg som ligger i den nordlige delen av regionen Bayern, cirka 25 mil nord for München. Den vakre og godt bevarte historiske byen, ligger idyllisk til blant elver og store skoger. Byen er bygget på syv høyder, og blir ofte sammenlignet med Roma. På hver topp står det en liten kirke. Bamberg står på UNESCOs Verdensarvliste og er kjent for sin livlige gamleby fra middelalderen og sine særegne øltradisjoner.

Etter frokost har du mulighet til å bli med på en valgfri byvandring (inngår i utfluktspakken). Vi kjører buss til sentrum av byen og går videre til fots over brostein og gjennom trange gater, forbi sjarmerende hus og det unike Rathaus, byens rådhus, som står midt i elven – mellom to broer. Et annet kjent landemerke er den store katedralen med sine fire tårn. Vi fortsetter til «Lille Venezia», en liten koloni av pittoreske fisker-hus fra 1900-tallet, som ligger langs elva Regnitz. Vi får også mulighet til å smake på det lokale ølet, før vi drar tilbake til skipet.

Vel tilbake om bord nyter vi en god lunsj, mens skipet setter kursen mot Würzburg.

Rådhuset i Bamberg
Dag 7

Würzburg

Om morgenen ankommer vi Würzburg, som ligger vakkert til langs elven Main, i den tyske delstaten Bayern. Byen har en forholdsvis ny bykjerne som er bygget opp igjen etter at 90% av byens sentrum ble bombet av britene under andre verdenskrig. Over 5000 mennesker omkom i luftangrepet.

Etter en god frokost om bord kan du bli med på en valgfri utflukt (inngår i utfluktspakken). Vi kjører buss til Würzburg Residence, et flott barokk-palass fra det 18. århundre. Området har i løpet av årene fungert som bolig for biskopene i det fyrstelige bispedømmet Würzburg. Det blir også en guidet byvandring der vi blant annet får se den imponerende katedralen.

Vel tilbake om bord får vi servert lunsj og nyter en avslappende ettermiddag om bord, mens seilasen fortsetter mot Wertheim.

 

Wurzburg med sine vakre fasader
Dag 8

Wertheim og Miltenberg

I løpet av natten har skipet forflyttet seg til Wertheim, den romantiske middelalderbyen som ligger i et vakkert naturområde langs Main. Wertheim er også kjent for sine imponerende slottsruiner, som er noen av de største i Sør-Tyskland.

Benytt  formiddagen til å slappe av om bord, eller ta deg en spasertur i den hyggelige gamlebyen, med sjarmerende, flotte bindingsverkshus og trange smug.

Skipet seiler videre mot Miltenberg ved 11-tiden. Vi nyter en god lunsj om bord og ankommer Miltenberg utpå ettermiddagen.

Miltenberg ble bygget opp langs elven og var et rikt handelssentrum, noe de mange bindingsverkshusene vitner om. De sjarmerende gamle husene har kafeer, spesialbutikker, tradisjonelle tavernaer og vinkjellere for produsenter fra Franken-regionen.

Ta deg en spasertur i land og opplev denne historiske byen på nært hold, eller gå sammen med reiselederen som viser vei. Alternativt er det fullt mulig å nyte livet om bord.

Om kvelden får vi servert en god middag i skipets restaurant mens cruiset fortsetter mot Mainz.

Miltenberg og elven Main
Dag 9

Mainz og Rüdesheim

Vi nyter en rolig formiddag om bord mens vi seiler mot Mainz. Etter en bedre lunsj har du mulighet til å bli med på en valgfri byvandring (inngår i utfluktspakken). Vi spaserer gjennom de sjarmerende gatene i gamle Mainz, hjembyen til Johannes von Gutenberg – mannen som utviklet boktrykkerkunsten. Vi besøker også Gutenberg Museet og får tid til å oppleve byen på egenhånd.

Alternativt har du ettermiddagen fri til å utforske byen i ditt eget tempo.

Retur til skipet, hvor vi kan nyte dagens middag mens skipet forflytter seg til Rüdesheim. Seilasen tar et par timer og vi ankommer Rüdesheim ved halv ni tiden om kvelden. Ta deg gjerne en tur i land og opplev kveldsstemningen i denne livlige byen.

Skipet blir liggende til kai her frem til lunsjtid neste dag.

Rüdesheim er selve vinbyen i området.
Dag 10

Rüdesheim og Koblenz

Vinbyen Rüdesheim er en del av Øvre Mellomrhindalen som i 2002 ble oppført på UNESCOs verdensarvliste. Den sjarmerende byen er kjent for sine flotte bindingsverkshus, vinbarer og ikke minst den verdenskjente gaten «Drosselgasse». Gaten ligger i hjerte av gamlebyen og er en turistmagnet grunnet sin sjarm, mange vinhus og restauranter. Vi rusler gjennom byen sammen med reiselederen og  den som ønsker har mulighet til å smake på vin fra regionen. Vi er tilbake på skipet i god tid før lunsj.

Skipet seiler videre mot Koblenz, på strekningen som kalles «den romantiske Rhinen». Nyt ettermiddagen på dekk og få med deg alle de vakre og spektakulære slottene vi passerer. Her renner elven gjennom Rhinkløften med Lorelei-klippen 120 meter over elven. Kløften er ganske dyp, og området er kjent for slottene og vingårdene som ligger her. Området står på UNESCOs Verdensarvliste med mer enn 40 slott og festninger fra middelalderen og mange vakre vinlandsbyer. Lorelei ble personifisert tilbake i middelalderen som en fortryllende og forførende kvinne. Romantiske eventyr og sagn har bygd myten om hvordan hun ledet sjøfolk i ulykke, fordi hun bedåret dem med vakker sang og avledet deres oppmerksomhet fra de farlige klippene…!

Vi kommer til Koblenz om ettermiddagen og blir liggende her til utpå kvelden. Du har mulighet til å bli med på en valgfri byvandring (inngår i utfluktspakken), eller du kan rusle en tur i byen på egenhånd.

Vi returnerer til skipet og får servert nok en god middag om bord. Utpå kvelden forlater vi Koblenz og seiler videre mot Köln.

 

Lorelei-klippen
Dag 11

Köln

Vi ankommer Köln i løpet av natten og skal ligge her til rundt lunsjtid. Köln er parfymens fødeplass, med verdens første eau de cologne, og Cologne er det engelske og franske navnet til Köln.

Etter lunsj inviteres du med på en valgfri byvandring (inngår i utfluktspakken). Köln har mer enn 2000 år gammel historie og er sentrert rundt  elven Rhinen, som deler byen i to. Vi spaserer gjennom det gamle sentrum, Altstadt, med vakre gamle hus og sjarmerende gater. Videre mot byens landemerke, den berømte Kölnerdomen, med de to 157 m høye tårnene som kan ses fra omtrent alle steder du måtte befinne deg i byen! Byggingen startet i 1248, og det tok mer enn 600 år å fullføre denne imponerende bygningen, som stod ferdig i 1880.

Om du ønsker å oppleve Köln på egenhånd, anbefaler vi å ta turen til Kölnerdomen, en av de mest kjente byggverkene i byen.

Vi returnerer til skipet, hvor vi får servert dagens lunsj, mens skipet legger ut på cruisets siste etappe – mot Amsterdam. Vi hygger oss om bord mens landskapet farer forbi, og tenker gjennom alle byene vi har besøkt og alt vi har opplevd på denne flotte turen.

I kveld inviteres det til festmiddag om bord.

Köln
Dag 12

Amsterdam

Tidlig om morgenen legger vi til kai i Nederlands hovedstad, Amsterdam. Denne hyggelige kanalbyen – har noe for enhver smak; blomstermarked, museer, kunstgallerier, spennende butikker, kafeer, vakker arkitektur og Anne Franks hus. Amsterdam blir med rette omtalt som en by full av nyanser og kontraster. Her møtes hav og land, og bohemene vandrer side om side med høykonservative besteborgere. Nederlands hovedstad er også landets største by og historien kan spores tilbake til 1200-tallet, da dette var et mindre fiskersamfunn ved elven Amstels bredder, som også ga navnet til byen.

Etter frokost har du mulighet til å utforske Amsterdam på egenhånd, eller du kan velge å være med på et kanalcruise (inngår i utfluktspakken). Å oppleve Amsterdam med båt på noen av byens mange kanaler med god utsikt til broene, husbåtene og de spesielle husene, er kanskje den morsomste måten å bli kjent med denne spennende byen på.

Vel tilbake på skipet får vi servert en god lunsj.

Om ettermiddagen har du mulighet til å utforske byen på egenhånd, nyte den siste dagen om bord, eller bli med på en valgfri utflukt til Volendam og Edam (bestilles og betales om bord).

Om kvelden får vi servert vår siste middag om bord for denne gang, og hygger oss sammen i salongen.

Kanalbyen Amsterdam
Dag 13

Amsterdam - Norge

Vi spiser frokost om bord og tar farvel med skipet og mannskapet.

En interessant reise med besøk i mange flotte byer er ved veis ende, og det er på tide å dra til flyplassen for å reise tilbake til Norge med mange fine minner i bagasjen.

Takk for turen og vel hjem!

 

Om skipet

MS Vivienne (4*+)
Byggeår 2000 (totalrenovert 2020)
Lengde 110 m
Antall dekk 3
Antall lugarer 73
Passasjerer
146

Et lekkert førsteklasseskip med tre lugardekk og et innbydende soldekk, som er totalrenovert i 2020. Alle lugarene er utvendige med fransk balkong eller vindu. Ombord finnes restaurant, lounge/bar, resepsjon og gratis wifi. Rikholdig buffèt til frokost og lunsj, mens middagen (4 retter) serveres ved bordet. I salongen serveres «afternoon tea» med kaffe/te og kaker hver ettermiddag, samt en liten snacks hver kveld. Det er levende musikk og dans i salongen hver kveld!

Skipet har ikke enkeltlugarer, men et begrenset antall dobbeltlugarer selges til bruk alene.
Bildene av skipet er illustrasjonsbilder, da skipet ikke er ferdig renovert.

 • Elvecruiseskip på elv
 • Resepsjon
 • Lounge på elvecruiseskip
 • Bar med utsikt
 • Restaurant med utsikt
 • MS Vivienne på vannet

Lugarene

 • Lugar på elvecruiseskip

  Owners Suite

  Øvre dekk (30 m2)

  Skipets største suite, en romslig lugar med fransk balkong (vinduer fra gulv til tak som kan åpnes). På lugaren finnes to separate senger som kan settes sammen til en dobbeltseng, en sittegruppe, klesskap, kaffemaskin, et lite kjøleskap, TV, safe og air­condition. På badet er det dusj med glassvegger, vask, toalett, hårtørker og toalettartikler fra L’Occitane.

  På suiten er det badekåpe og tøfler, samt blomster og musserende vin ankomstdagen – så her blir du virkelig skjemt bort!

 • Lugar på elvecruiseskip

  Dobbeltlugar med fransk balkong

  Øvre dekk og midtdekk (15 m2)

  Delikate lugarer med fransk balkong (vinduer fra gulv til tak som kan åpnes). På lugaren finnes to separate senger som kan settes sammen til en dobbeltseng, en liten sittegruppe, klesskap, TV, safe og air­condition. På badet er det dusj med glassvegger, vask, toalett, hårtørker og toalettartikler fra L’occitane.  

 • Lugar på elvecruiseskip

  Dobbeltlugar med stort vindu

  Midtdekk (15 m2)

  Delikate lugarer med store vinduer (kan ikke åpnes). På lugaren finnes to separate senger som kan settes sammen til en dobbeltseng, en liten sittegruppe, klesskap, TV, safe og air­condition. På badet er det dusj med glassvegger, vask, toalett, hårtørker og toalettartikler fra L’Occitane. 

 • Lugar på elvecruiseskip

  Dobbeltlugar med små vinduer

  Nedre dekk (15 m2)

  Delikate lugarer med små vinduer (kan ikke åpnes). På lugaren finnes to separate senger som kan settes sammen til en dobbeltseng, en liten sittegruppe, klesskap, TV, safe og air­condition. På badet er det dusj med glassvegger, vask, toalett, hårtørker og toalettartikler fra L’Occitane.

   

Reisebetingelser

PRISEN INKLUDERER

 • Fly Oslo – Wien/Amsterdam – Oslo (pris fra andre byer på forespørsel)
 • Flyskatter og havneavgifter
 • Transport mellom flyplass og skip
 • 12 netters cruise i utvendig lugar
 • Helpensjon om bord (fra middag første dag til frokost siste dag)
 • Kaffe og te hele døgnet om bord
 • En aperitiff til kapteinens middag
 • Levende musikk i salongen
 • Gratis Wi-Fi om bord (begrenset dekning)
 • Norsk reiseleder med fra Oslo

PRISEN INKLUDERER IKKE

 • Drikkevarer
 • Utfluktspakken (10 utflukter) kr 2200 pr. person
 • Valgfrie utflukter
 • Tips til besetning, lokale guider og sjåfører
 • Avbestillings- og reiseforsikring

UTFLUKTSPAKKE  (10 utflukter):

 • Dag 2. Wien, byrundtur
 • Dag 3. Passau, byvandring
 • Dag 4. Regensburg, byvandring
 • Dag 5. Nürnberg, byrundtur
 • Dag 6. Bamberg, byvandring
 • Dag 7. Würzburg, byvandring og Residence Palace
 • Dag 9. Mainz, byvandring og Gutenberg Museum
 • Dag 10. Koblenz, byvandring
 • Dag 11. Köln, byvandring
 • Dag 12. Amsterdam, kanalbåttur

VALGFRIE UTFLUKTER :

 • Dag 2. Wien, Klassiske konsert (kr 700 pr. person, må forhåndsbestilles)
 • Dag 12. Amsterdam, utflukt til Volendam og Edam (bestilles og betales om bord)

 

TIPS
Tips er frivillig, men også forventet i store deler av verden. Rederiets anbefaling er cirka 8 euro pr. reisende pr. dag til besetningen om bord. I tillegg er det vanlig å tipse cirka én euro hver til lokale guider og sjåfører på utfluktene.

VIKTIG INFORMASJON
Elvecruise er dessverre ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede og få skip har handikap lugarer og heis. Enkelte rederiet tillater heller ikke gjester å ha med gåstoler og rullestoler, av hensyn til sikkerhet.
Det er på de fleste utfluktene mye vandring og det forventes at du kan følge gruppen i vanlig tempo. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje, det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette.

Ombord- og ilandstigning skjer via en smal landgang. I flere havner er det vanlig at skipene fortøyes langside mot langside, med opptil tre – fire skip ved siden av hverandre. For å komme i land må man gå gjennom/over de andre skipene.

Informasjon om flyselskap, tidspunkt og klokkeslett i programmet er foreløpige, og endringer kan forekomme. Endelige flytider vil stå i reisedokumentene som du får tilsendt cirka to uker før avreise.

FORBEHOLD
Alle priser er basert på valutakurser pr. 26. februar 2020. 

Elver er naturbaserte, og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Skulle dette oppstå, forbeholder rederiet og Escape Travel seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program. Se også våre «Reisevilkår for Escape Travel».

Forbehold om nok antall deltakere til å gjennomføre utfluktene.

Det tas også forbehold om trykkfeil i programmet og på nettsiden.