Enkeltlugar uten tillegg Elvecruise mellom Bucuresti og Wien

Elvecruise gjennom seks land og fem hovedsteder langs Donau

Elven Donau foran gamlebyen i Bratislava

Dette elvecruiset er spekket med opplevelser og spennende byer – ikke rart at det er et av våre aller mest populære cruise. Donau er dronningen av europeiske elver, og vi skal gli rolig og majestetisk fra Bucuresti til Wien.

På 11 dager seiler vi gjennom Romania, Bulgaria, Serbia, Ungarn, Slovakia og Østerrike og vi er innom hovedstedene Bucuresti, Beograd, Budapest, Bratislava og Wien. Du får nye byer og høydepunkter hver dag, alt fra staselige storbyer til pittoreske landsbyer, frodige vindistrikter, fjell og folkeliv langs elven. Du får også smake på lokale matretter og varierte kulturopplevelser langs Donau.

Et cruise på Donau med Escape Travel er en velkomponert, personlig og trygg tur med fellesskap rundt bordet og komfortable utvendige lugarer. Du har mange valgmuligheter på elvecruise: Nyt roen med et glass vin på dekk mens utsikten passerer forbi eller bli med på en av de spennende utfluktene. Eller kanskje du har lyst til å komme deg rundt på egen hånd i land en stund? Du velger det som interesserer deg mest.

I Wien bør du prøve den obligatoriske og himmelske «sachertorte» med kaffe på historiske Café Sacher, mens du ser på menneskene som går forbi, og du lytter til toner av klassisk musikk.

Hvorfor skal du dra på elvecruise på Donau? Donau har brakt liv, handel, oppdagelse og kultur med seg fra Schwarzwald til Svartehavet. Historien rundt elva er imponerende og guidene har mye å formidle.

Delikat, franskinspirert mat med lokale innslag om bord

Vin, øl, drinker og mineralvann inkludert om bord

Enkeltlugarer uten tillegg (begrenset antall)

Norsk eller svensk reiseleder

Avreiser

08.09.2023
12 dager

Få ledige

Fra kr 31.480,-

Fra: Oslo Lufthavn

Høydepunkter

Seilingsrute

Program

11 frokoster, 11 lunsjer og 11 middager inkludert

Skipet

L'Europe

Rangert 4minus stjerner

MS L'Europe

Rederi CroisiEurope
Byggeår
2006 (renovert 2016)
Lengde
110 m
Antall dekk 3
Passasjerer
180

Fasilitetene om bord inkluderer restaurant, salong med bar og dansegulv samt soldekk. Skipene til CroisiEurope er kjent for sitt gode, fransk­inspirerte kjøkken. Wi-Fi i salongen og resepsjonen. Alle lugarene er utvendige og har bad med dusj og toalett, hårføner, radio, TV, minisafe og aircondition. Lugarene har en smal dobbeltseng eller to enkeltsenger som kan settes sammen til en dobbeltseng. Lugarene på øvre dekk har fransk balkong.
Skipet har ikke enkeltlugarer, men tilbyr et begrenset antall dobbeltlugarer til bruk alene.

Utflukter

Utfluktspakke

Kr 4 400 per person

Utfluktene i programmet kan forhåndsbestilles i en utfluktspakke. For å være sikret plass på utfluktene, anbefaler vi at du bestiller utfluktspakken samtidig med cruiset. De forhåndsbestilte utfluktene vil være med engelsktalende guide. Det er også mulig å bestille utfluktene enkeltvis om bord, men da til høyere pris (se priser under) og med forbehold om ledig kapasitet.

Med forbehold om endringer fra rederiets side.

Dag 3 Utflukt til Donaudeltaet

Oltenita

€ 44

Dag 4 Byrundtur i Bucuresti

Bucuresti

€ 74

Dag 5 Byrundtur i Ruse og klosteret Bassarbovski

Ruse

€ 52

Dag 7 Byrundtur i Beograd

Budapest

€ 41

Dag 7 Byvandring i Novi Sad og besøk i klosteret Krusedol

Novi Sad

€ 39

Dag 8 Den ungarske sletten Puszta

Puszta

€ 66

Dag 9 Byrundtur i Budapest

Budapest

€ 33

Dag 10 Byrundtur i Bratislava

Bratislava

€ 36

Dag 11 Byrundtur i Wien og Schönbrunn slott

Wien

€ 86

Tilleggsutflukter (kjøpes om bord)

De andre utfluktene nevnt i programmet, kan kun bestilles og betales om bord. Utfluktene er med engelsktalende lokalguider. Pris oppgitt i norske kroner gjelder ved kjøp minst 30 dager før avreise mens prisene i EUR gjelder ved kjøp om bord. Alle priser er per person. Forbehold om endringer og nok antall påmeldte.

Dag 9 Markedshallen i Budapest

Budapest

Kr 720// € 79

Dag 9 Besøk på Gellert Bad

Budapest

Kr 895/ € 99

Dag 11 Tur med hest og vogn i Wien

Wien

Nok 1800/ € 199

Dag 11 Klassisk konsert i Wien

Wien

Kr 790/ € 86

Praktisk informasjon og reisevilkår

Dette er inkludert

  • Fly Oslo - Bucuresti/Wien - Oslo (pris på fly fra andre byer på forespørsel)
  • Flyskatter og havneavgifter
  • 11 netters cruise i utvendig lugar
  • Helpensjon om bord fra middag første dag til frokost siste dag
  • Drikkevarer om bord: vann, vin, øl, juice og kaffe til måltidene og drinker servert i baren (ikke champagne og viner fra vinlisten)
  • Transport mellom flyplass og skip
  • Norsk eller svensk reiseleder

Dette er ikke inkludert

  • Utfluktspakke (ni utflukter) kr 4400,- /med klassisk konsert i Wien kr 5200,-
  • Tips til besetning, lokale guider og sjåfører
  • Avbestillings- og reiseforsikring

TIPS
Tipskulturen varierer fra land til land, og det finnes en rekke ulike uskrevne regler. For mange gjester er tips en måte å vise at de setter pris på den servicen, kvaliteten og oppmerksomheten de har fått i løpet av et cruise. Hvis du ønsker å gi tips til de ansatte om bord, kan du bruke konvolutten som du vil finne i din lugar siste kvelden og legge denne i tipsboksen som står i resepsjonen. All tips fordeles mellom samtlige ansatte om bord og blir satt stor pris på.

VIKTIG INFORMASJON
Elvecruise er dessverre ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede og få skip har handikapp lugarer og heis. Enkelte rederiet tillater heller ikke gjester å ha med gåstoler og rullestoler, av hensyn til sikkerhet.

Den reisende må være i tilstrekkelig god fysisk form og ellers skikket til å kunne delta på reisen. Det er på de fleste utfluktene mye vandring og det forventes at du kan følge gruppen i vanlig tempo. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje, det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette. Ombord- og ilandstigning skjer via en smal landgang. I flere havner er det vanlig at skipene fortøyes langside mot langside, med opptil tre – fire skip ved siden av hverandre. For å komme i land må man gå gjennom/over de andre skipene.

Informasjon om flyselskap, tidspunkt og klokkeslett i programmet er foreløpige, og endringer kan forekomme. Endelige flytider vil stå i reisedokumentene. Elver er naturbaserte, og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Skulle dette oppstå, forbeholder rederiet/Escape Travel seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program.