Vi skal ha fine dager om bord i River Discovery II.

Elvecruise på Donau med ekstra dag i Bucuresti

/ Syv land og fem hovedsteder – seilas gjennom Jernporten

Høydepunkter:

 • Seil fra Wien til Bucuresti mens du bor på et lekkert flytende «hotell» i 11 dager.
 • Du bor komfortabelt i lyse og utvendige lugarer på vårt førsteklasses skip MS River Discovery II
 • Besøk fem hovedsteder, en rekke historiske byer og landsbyer.
 • Vi har inkludert 9 utflukter som tar deg nærmere historien og kulturen, blant annet en innholdsrik lokal lunsj med musikalske innslag.
 • Smakfulle måltider om bord, samt «afternoon tea» og kvelds-snacks.
 • Vi byr på flere om bord-opplevelser som vinsmaking, underholdning og foredrag.
 • Byrundtur i Bucuresti og byvandring i gamlebyen.
 • Ceausescus residens Vila Primaverii.
 • En natt på hotell i Bucuresti, hyggelig middag og folkloreshow.
 • Erfaren og trivelig reiseleder er med på hele turen!

Les mer om skipet og utfluktene her


En ekstra dag i Bucuresti:

Bucuresti ble tidligere  kalt «Balkans Paris». Den sentrale delen av byen er inspirert av Paris med sine grønne parker, brede boulevarder og lange avenyer. Bucuresti er langt triveligere enn folk flest innbiller seg og flere interessante severdigheter gjør det vel verdt å tilbringe en dag eller to her, særlig hvis man ønsker større innsikt i Romanias kultur og historie.

Bucuresti er veldig lett å komme seg rundt i. Litt utenfor sentrum ligger Ceasescu Mansion (Vila Primaverii); Ceausescu villaen er et museum som alle bør besøke mens de er i Bucuresti. Dette er det private hjemmet til den kommunistiske presidenten i Romania som levde i rikdom i lang tid, frem til revolusjonen i 1989. Her får vi se hvilken luksus  Ceausescu-familien levde i.

Klikk her for å se alle våre elvecruise på Donau

Last ned reiseprogram
 • Pris fra 23 480,-
 • Første tilgjengelige avreisedato 31.08.2020 (1 avreisedatoer)
 • Varighet 12 dager
Reiseleder
Geir Toverud

Avreiser

 • Avreisedato 31.08.2020
 • Avreisested Bergen Flesland, Oslo Lufthavn
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 12 dager
 • Priser fra 23 480,-
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Norge - Wien

Vår reise starter med fly fra Norge til Wien, valsens hovedstad! Fra flyplassen kjører vi med buss til vårt førsteklasses skip, MS River Discovery II, som skal være vårt hjem på denne opplevelsesreisen. Vi sjekker inn og finner oss til rette om bord. Før middag er det velkomstdrink og presentasjon av kapteinen og hans stab. Skipet ligger ved kai i Wien over natten.

St. Stefankatedralen i Wien
Dag 2

Wien

Etter frokost skal vi på en halvdags bussrundtur som er inkludert i programmet. Vi får se flere av byens historiske steder og severdigheter, blant annet det arkitektoniske mesterverket Hundertwasserhaus, Operaen, Parlamentet og Burgtheater. Det blir også en hyggelig spasertur i den gamle bydelen der vi går gjennom de elegante handlegatene mot Stefan-katedralen. Buss tilbake til skipet, hvor det er tid for lunsj.

Om kvelden er det en valgfri klassisk konsert med musikk av Mozart og Strauss (kr 680). Konserten arrangeres i en av de historiske bygningene i byen. Transport fra skipet til konsertlokalet og tilbake er inkludert.

Billetter til konserten må bestilles og betales senest to uker før avreise. Billettene er ikke refunderbare.

Sent om kvelden kaster skipet loss og cruiset begynner.

Sachertorte og en god kopp kaffe kan anbefales!
Dag 3

Bratislava

Tidlig om morgenen kommer vi til Slovakias hovedstad, Bratislava. Dette er en av Europas yngste hovedsteder, men likevel en by rik på historie som strekker seg tilbake til keltisk og romersk bosetting. Vi legger til sentralt, i gåavstand til den hyggelige gamlebyen.
På den inkluderte byrundturen spaserer vi gjennom den hyggelige gamle bydelen med brosteins­torg og sjarmerende trange gater. Retur til skipet for lunsj.

Ettermiddagen er til fri disposisjon. Bruk den til å slappe av om bord, eller til å ta en rusletur i byens trange gågater med pastellfargede bygninger på egen hånd. Kanskje du ønsker å legge turen opp til slottet og Slovakias Parlament for å nyte utsikten, eller foretrekker du å besøke et av byens mange koselige serveringssteder?

Cruiset fortsetter sent om kvelden.

Skipet ligger til kai en kort spasertur fra gamlebyen i Bratislava.
Dag 4

Budapest

Vi nyter en avslappende formiddag om bord mens skipet seiler langs den slovakisk/ungarske grensen og følger Donaus kne – der elven svinger i nesten rett vinkel og fortsetter sørover. Fra skipet er det god utsikt til det vakre landskapet, Esztergom Basilica – som er den største basilikaen i Ungarn, og festningsruinene i Visegrad.
Skipet ankrer opp sentralt i Budapest ved lunsjtider.

Ungarns hovedstad består av de to bydelene Buda og Pest, som ligger på hver sin side av Donau. Om ettermiddagen er det inkludert byrundtur hvor vi blant annet får se den imponerende Helteplassen – med minnesmerke over Ungarns falne helter, Operaen, den nygotiske parlamentsbygningen og St. Stefan Katedralen. Ett av høydepunktene er den fantastiske utsikten over byen og elven fra Fiskerbastionen og Gellerthøyden.
Det blir tid til å rusle litt rundt i byen på egenhånd frem til middagen serveres om bord.

Om kvelden er det valgfri folkloreforestilling i land (57 euro). Folkloregruppen med sine mange dansere og musikanter regnes som en av de beste i Ungarn. Den fargerike kvelden avsluttes med en busstur gjennom den vakkert opplyste byen tilbake til skipet, som ligger ved kai i Budapest over natten.

Skipet ankrer opp midt i sentrum av Budapest.
Dag 5

Budapest

I dag er hele dagen til fri disposisjon. Benytt anledningen til å utforske Budapest på egen hånd, ta en tur i byens handlegater eller nyt en avslappende formiddag om bord. 

Alternativt kan du etter frokost bli med på en valgfri utflukt til Krigshospitalet (38 euro), en av de mest fascinerende og unike historiske monumentene i Ungarn. Krigshospitalet, eller Grottehospitalet som det også kalles, ligger i sammenhengende kjellere og huler i fjellet under Buda-slottet. Sykehuset var i bruk under andre verdenskrig, men har blitt gjort om til et interessant museum som åpnet for publikum i 2008.

Om kvelden kaster skipet loss og seiler gjennom den vakkert opplyste byen med kurs for Osijek. Dette er et absolutt høydepunkt, så ta turen opp på dekk og nyt øyeblikket!

Utseilingen fra Budapest er spektakulær.
Dag 6

Osijek

I løpet av morgentimene krysser vi grensen mot Kroatia og litt utpå ettermiddagen kommer vi til den kroatiske byen Osijek. Byen ligger ved elven Drava, en av sideelvene til Donau. Her skal vi på en inkludert byrundtur og blir kjørt med buss til den tidligere befestede gamlebyen Tvrdja, kjent for sine mange godt bevarte barokkbygninger. Etter en hyggelig spasertur gjennom festningsbyen fortsetter vi med buss til Osijek. Her blir det tid til å rusle litt på egen hånd før vi returnerer til skipet for middag.
Sent om kvelden fortsetter cruiset mot Novi Sad.

Osijek gotiske katedral.
Dag 7

Novi Sad

Tidlig om morgenen ankommer vi Novi Sad, den nest største byen i Serbia. Etter frokost møter vi vår lokale guide som tar oss med på en inkludert byrundtur. Vi spaserer gjennom sentrum til markedet og den historiske bydelen. Etter litt tid på egen hånd fortsetter rundturen med buss forbi Vojvodinas parlament og universitetet til Petrovaradin-høyden. Vi går opp til festningen, byens landemerke som troner på en høyde over Donau. Festningen er den nest største i Europa og har 16 km med tunneller under bakken.

Retur til skipet for lunsj.

Etter lunsj har du mulighet til å utforske byen på egenhånd, eller du kan bli med på en valgfri utflukt til Krushedol-klosteret ved Fruska Gora fjellet  (35 euro). Klosteret er kjent for sine fresker fra 1500-tallet, men er også gravplass for flere kjente personer fra Serbias historie, blant annet kong Milan I av Serbia og prinsesse Ljubica. På vei tilbake til Novi Sad stopper vi i den lille vinbyen Srmski Karlovci, som er sentrum for vinproduksjonen i dette området. Vi besøker en familie som er kjent for å produsere deilig honning og den spesielle Bermet vinen. Her får vi smake på ulike varianter.
Retur til skipet, som sent om kvelden setter kurs for Beograd.

Novi Sad ligger vakkert til ved begge Donaus bredder.
Dag 8

Beograd

Vi ankommer Beograd, Serbias livlige hovedstad, tidlig om morgenen. Etter frokost blir vi med på en inkludert byrundtur og ser blant annet Kalemegdan-festningen, den ortodokse St. Sava-katedralen, rådhuset og prinsesse Ljubicas palass. Det blir også litt tid til å oppleve byen på egenhånd.

Når det kommer til lokale tradisjoner og gjestfrihet er Balkan en fantastisk destinasjon. I dag får vi oppleve dette når vi blir invitert på lunsj på lokalt vis. Vi nyter smakfulle, hjemmelagede delikatesser akkompagnert av levende musikk. Til maten serveres det selvfølgelig også lokalt drikke, her blir det garantert god stemning! Etter en hyggelig og morsom lunsj returnerer vi til skipet.

Om kvelden er det inkludert serbisk aften og folkloreshow om bord. Det blir også fremvisning av de håndstrikkede Sirogojno genserne som er viden kjent for sine vakre landskapsmotiv. 

Om natten legger skipet ut fra Beograd med kurs for Jernporten.

Smak hjemmelaget serbisk mat og drikke - vi underholdes av landsbyens blide musikanter.
Dag 9

Jernporten

I løpet av natten har skipet tatt seg frem til begynnelsen av den 120 km lange naturskapte kløften vi skal seile gjennom i dag. På det smaleste er elven 150 meter bred.

Du kan velge å bli om bord og nyte utsikten fra skipet hele dagen, eller du kan bli med på en valgfri formiddagstur med buss (45 euro) og tilbringe resten av dagen om bord. Vi går i land ved Golubac festningen som ligger ved inngangen til kløften. Den imponerende festningen med sine ni tårn hadde en strategisk beliggenhet og er et viktig bidrag til den lokale historien. Vi fortsetter langs den første delen av kløften med storslagen utsikt til elven og området fra høydedraget. På veien besøker vi det arkeologiske utgravningsstedet Lepenski Vir, hvor det er gjort funn av den eldste faste bosetningen i Europa, stadfestet til ca 6000 år f.Kr. I den lille byen Donji Milanovac går vi om bord i skipet igjen og spiser en god lunsj.

Etter lunsj fortsetter vår ferd på Donau gjennom Jernporten og den høyeste delen av kløften. Dagens seilas regnes blant de mest naturskjønne områdene langs Donau. Strekningen var tidligere fryktet av skipstrafikken på grunn av skarpe klipper og farlige strømmer, men farene ble fjernet i 1972 da det ble åpnet et nytt hydroelektrisk anlegg og avansert system av sluser.

Om kvelden inviteres det til Kapteinens festmiddag om bord.

Sent på kvelden ankommer vi den lille bulgarske elve-havnebyen Vidin, som er sentrum for skips­byggingen i Bulgaria. 

Vi seiler gjennom Jernporten.
Dag 10

Vidin

Etter frokost er det inkludert byvandring i Vidin, der vi blant annet får se Baba Vida-festningen – byens historiske landemerke.
Baba Vida er den best bevarte og viktigste middelalderfestningen i Bulgaria. Fra festningen er det fin utsikt over elven og området.
Det blir også tid til å oppleve byen på egenhånd. Ta en spasertur gjennom byens gågate på vei tilbake til skipet.

På ettermiddagen kan de som ønsker bli med på en valgfri utflukt til fjellområdet Belogradchik (35 euro), som ligger cirka en times kjøring fra Vidin. Belogradchik er kjent for sine vakre og spesielle steinformasjoner, men også for sitt store festningskompleks som er et av de viktigste historiske minnesmerkene i Bulgaria. 

Om kvelden legger skipet ut på den siste strekningen av cruiset, som går langs grensen mellom Bulgaria og Romania.

Baba Vida-festningen i Vidin.
Dag 11

Turnu Magurele - Bucuresti

Etter frokost forlater vi skipet i elvehavnebyen Turnu Magurele og kjører cirka to og en halv time til Bucuresti. I Romanias hovedstad er den sentrale bydelen med sine brede boulevarder og bygninger fra belle epoque tiden inspirert av Paris.

På den inkluderte byrundturen får vi blant annet se Revolusjonsplassen, Nasjonalteateret, Athenaeum og det enorme Folkets Hus – som var verdens nest største administrative bygning etter Pentagon da det ble bygget. I dag huser palasset Romanias parlament. Vi fortsetter til den gamle bydelen, hvor vi spiser lunsj på en hyggelig restaurant.

Etter lunsj spaserer vi sammen med guiden gjennom den trivelige gamlebyen. Her skaper de mange kafeene og restaurantene en livlig og god atmosfære. Det blir også tid til å oppleve byen på egenhånd.

Utpå ettermiddagen kjører vi til hotellet og sjekker inn. Litt tid til egen disposisjon, og kanskje en hvil. Vi møtes igjen til middag og folkloreshow – som gir oss et innblikk i Romanias kulinariske og kulturelle tradisjoner.

 

Bulevardul Unirii som leder opp mot parlamentspalasset i Bucuresti. Palasset var verdens nest største administrative bygning etter Pentagon da den ble bygget. Bygningen huser i dag Romanias parlament.
Dag 12

Bucuresti - Norge

Vår opplevelsesrike reise er snart over for denne gang. Vi spiser frokost og sjekker ut fra hotellet. Etter frokost går turen til Vila Primaverii, residensen til diktator Nicolae Ceausescu, hvor han bodde i 24 år – inntil regimets fall i 1989. Innredning, møbler, klær osv er originale og en omvisning her gir et innblikk i hvordan diktatoren og hans familie levde. Vi spiser lunsj på en hyggelig restaurant, før vi tar farvel med Bucuresti og kjører til flyplassen for å fly hjem til Norge. Mellomlanding og flybytte underveis.

Skip

MS River Discovery II (4*+)
Byggeår 2012
Lengde 135 m
Antall dekk 3
Passasjerer 170
Et lekkert førsteklasseskip med tre lugardekk og et innbydende soldekk, samt restaurant, lounge/bar, resepsjon, bibliotek, Captains Club og gratis wifi. Alle lugarene er utvendige og har bad med dusj, samt TV, minisafe, hårføner, air­condition og to enkeltsenger som kan settes sammen til en dobbeltseng. Lugarene er 16 m². Lugarene på nedre dekk har mindre vinduer som ikke kan åpnes. Alle lugarene på midtdekk og øvre dekk har vinduer fra gulv til tak som delvis kan åpnes, såkalt fransk balkong. 

 • River Discovery II til kai
 • River Discovery II
 • River Discovery II
 • River Discovery II - standard lugar
 • Bad på River Discovery II
 • Compass Rose Restaurant på River Discovery
 • Europe, Germany, Bavaria, Passau

Reisebetingelser

 

Dag Sted Inkludert utflukt Valgfri utflukt Pris i euro
1 Wien
2 Wien Klassisk konsert (ved bestilling/betaling senest to uker før avreise kr 680) € 70
4 Budapest Byrundtur Folkloreshow og Budapest by night € 57
5 Budapest Krigshospitalet € 38
6 Osijek Byrundtur
7 Novi Sad Byrundtur til fots og med buss Utflukt til Krushedol-klosteret og vinbyen Srmski Karlovci € 35
8 Beograd Byrundtur og lokal lunsj
9 Jernporten Utflukt til Golubac-festningen og arkeologisk utgravningsområde € 45
10 Vidin Byvandring og Baba Vida festningen Utflukt til Belogradchik-fjellene € 35
11 Bucuresti Byrundtur og byvandring
12 Bucuresti Besøk i Vila Primaverii

Med forbehold om endringer.


PRISEN INKLUDERER

 • Fly Norge–Wien/Bucuresti–Norge
 • Flyskatter og havneavgifter
 • Transport mellom flyplass og skip
 • Ti netters cruise i utvendig lugar på et hyggelig førsteklasses skip
 • Smakfulle måltider fra middag første dag til frokost siste dag
 • Frokostbuffet
 • Lunsjbuffet med tre varmretter, salatbar, og betjent varmmat-disk med ulike retter
 • 4-retters middag, velg mellom tre hovedretter
 • Kaffe/te, vann og frisk frukt til alle måltider
 • Tidlig morgen kaffe/te, juice og winerbrød
 • Ettermiddagskaffe/te med kakebuffet
 • Kveldssnacks servert i baren om kvelden
 • Kapteinens aperitiff og 5-retters middag
 • Levende musikk i salongen
 • Foredrag om bord
 • Vinsmaking med lokale viner
 • Serbisk aften med musikk og folkloreshow
 • Ni utflukter iht. program
 • Såpe, shampo osv fra L’Occitane-en-Provence i lugarene
 • Internasjonale TV-kanaler i lugarene
 • En overnatting på hotell i Bucuresti
 • Byrundtur og byvandring i Bucuresti
 • En lunsj, festmiddag og folkloreshow i Bucuresti
 • Besøk i Ceausescus residens Vila Primaverii
 • Lokale guider
 • Norsk reiseleder med fra Norge

PRISEN INKLUDERER IKKE

 • Drikkevarer (utover det som er nevnt over)
 • Tips til besetning, lokale guider og sjåfører
 • Valgfrie utflukter nevnt i programmet
 • Avbestillings- og reiseforsikring

TIPS
Tips er frivillig, men også en viktig del av inntektene til de ansatte. Rederiets anbefaling er cirka syv euro pr. person pr. dag til besetningen om bord. I tillegg er det vanlig å tipse cirka én euro hver til lokale guider og sjåfører på utfluktene.

VIKTIG INFORMASJONVIKTIG INFORMASJON:
Elvecruise er dessverre ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede og få skip har handikapp lugarer og heis. Enkelte rederiet tillater heller ikke gjester å ha med gåstoler og rullestoler, av hensyn til sikkerhet.
Det er på de fleste utfluktene mye vandring og det forventes at du kan følge gruppen i vanlig tempo.
Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje, det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette.
Ombord- og ilandstigning skjer via en smal landgang. I flere havner er det vanlig at skipene fortøyes langside mot langside, med opptil tre – fire skip ved siden av hverandre. For å komme i land må man gå gjennom/over de andre skipene.
Informasjon om flyselskap, tidspunkt og klokkeslett i programmet er foreløpige, og endringer kan forekomme. Endelige flytider vil stå i reisedokumentene.
Elver er naturbaserte, og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Skulle dette oppstå, forbeholder rederiet/Escape Travel seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program.
Se våre «Reisevilkår for Escape Travel».
Det tas forbehold om trykkfeil i programmet og på nettsiden.